Αυτό που ρωτάς, αν κατάλαβα καλά είναι το εξής απλό: Μπαίνουν οι Τούρκοι πχ να πάρουν την Ελλάδα. Εγώ χέστηκα για την Ελλάδα. Δε θέλω να πεθάνω. Γιατί να πεθάνω?
Η απάντηση που ψάχνεις είναι απλή. Δεν υπάρχει λόγος να πεθάνεις. Προσπάθησε να φύγεις.
Εγώ αντίστοιχα με εσένα δεν ενδιαφέρομαι πχ για το σπίτι μου. Αν ένα ωραίο βράδυ μπει κάποιος να κλέψει και βρεθούμε φάτσα με φάτσα την ώρα που βγαίνω απο το μεταμεσονύχτιο κατούρημα τι επιλογές έχω?
Δε θέλω να πεθάνω για το σπίτι μου! Άρα λοιπόν όπως εσύ δεν έχω λόγο να το υπερασπιστώ. Μπορώ απλώς να το βάλω στα πόδια. Κανείς όμως δεν μου δίνει εγγύηση ότι θα προλάβω να φύγω πριν μου την μπουμπουνίσει.
Είτε λοιπόν κάθομαι να παλέψω με αποτέλεσμα είτε να ζήσω είτε να πεθάνω (εσύ δεν το θες αυτό) είτε αρχίζω την τρεχάλα με αποτέλεσμα και πάλι είτε να ζήσω είτε να πεθάνω.
Κυρίως εκφράζω το παράπονό μου που δε μπορώ να φύγω.
Πάντως, από αυτά που λες, και εσύ, δε θα υπερασπιστείς την πατρίδα σου επειδή την αγαπάς αλλά επειδή δε βλέπεις να έχεις άλλη επιλογή!
Επίσης μπορείς να σκεφτείς και να πεις ότι δε σου αρέσει που είσαι άθρωπος και μαζί θνητός.Γιατί να πεθάνεις τότε από γηρατειά ή απο κάποια ασθένεια? Κάνε καμία αίτηση μπας και σου κάνει τη χάρη ο μαν απο πάνω και σε κάνει πχ πέτρα.
Γίνεσαι σαρκαστικός ενώ νομίζω πως είναι φανερό πως δεν είμαι ηλίθιος.
(τι διαβάσαμε πάλι παναγία μου!)