ο ορισμός του ηγέτη δεν δίνεται από τον ίδιο
δίνεται από τις πράξεις του
όπως είπα και προηγουμένως ο ηγέτης παραδειγματίζει με τις πράξεις του
μην αρχίσουμε τώρα συζήτηση περί τύπων ηγέτη
είναι άλλωστε ουτοπικό με τους πολιτικούς που έχουμε
τον Μάνο που είπα τον βλέπω ως ένα συναινετικό "ηγέτη". Ξέρει τι πρέπει να κάνει, πώς να το κάνει, αλλά δεν είναι "λαοπλάνος", δεν παρασύρει τον κόσμο. Μπορεί να κάνω λάθος, είμαι πρόθυμος να το συζητήσω, αλλά δεν δέχομαι επουδενί να μιλάω με κομματόσκυλα και συνδικαλιστές που προσπαθούν να με πείσουν πως το σύστημα πρέπει να παραμείνει για να είναι αυτοί καλά και όλος ο κόσμος στο καυλί.
O Μάνος μιλάει λογικά και φαίνεται να γνωρίζει τη ριζα των κακών για το χαλι του Δημοσίου.
Όμως πώς περιμένεις από καποιον άνθρωπο, κοντά στο βιολογικό του τέλος, να δείξει το σθένος, την πυγμή και την πρωτοβουλία, που δεν έδειξε στα χρόνια της νιότης και της ακμής του ;
Ηταν ένας υπουργός στο παρελθόν, όπως κι οι άλλοι, σωστα ;
Δλδ πάντα εκανε ότι έλεγε ο αρχηγός του ( ενω πχ ο Σαμαρας πάτησε πόδι και σηκωσε μπαιρακι για τα πιστευω του, ασχετα αν κανεις συμφωνει μαζι του ή οχι) , επί των ημερων του αυξηθηκε το Δημόσιο χρέος και γενικά ήταν συμβατικός πολιτευτής. Αργοτερα βεβαια, ανεξαρτητοποιηθηκε, αλλα δεν εδειξε κανενα χαρισμα.
Οι χαιρεκακοι λενε ότι την ιδιωτική του επιχειρηση (η Αλατινη, νομίζω) την ειχε ριξει εξω.
Αργοτερα πάλι, πρεπει να εβγαλε χοντρο χρημα με το Χρηματιστηριο.
Δεν ξερω. Θεωρω ότι ειναι συμπαθης άνθρωπος, αλλά δε νομίζω ότι μπορει να ηγηθεί και να φερει σε περας καποια δυσκολη υποθεση.
Και μια κι αρχισατε να πετάτε ονόματα θα πω κι εγω ενα, ετσι για να αναψουν τα αιματα !
Θα ελεγα το Φωτη τον Κουβελη, που συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά για λόγους αναλογους με του Μάνου, δε θεωρώ ότι μπορει να κανει κατι.
Ψηφίστε λοιπόν Τσίπρα, μονοκούκι !
Είναι νέος, ευφυής και δειχνει να απογαλακτίζεται από τις ...θεούσες του Σύριζα (Αλαβανος κτλ).
Όποιος νομίζει ότι θα βγει ο cool Αλέξης και θα γίνουμε Σοβιετία, κάνει λάθος.
Ελπιζουμε απλα σαν νεος άνθρωπος να δειξει λιγο φιλότιμο για τη χωρα του και να αλλάξει πορεία στη χώρα.
Για οποιον αρχισει να σκιζει τα ιματια του γι αυτην την προταση θα συμπληρωσω τα εξης :
- η Ελλάδα είναι αμερικάνικο προτεκτοράτο, του οποίου η επικαρπία αυτο το διαστημα παει να μεταβιβαστει στην ΕΕ. Κανεις Αλέξης δε θα μας κανει Κινα, ΕΣΣΔ ή Αλβανία (παρεπιμπτόντως έχουμε γινει ηδη Αλβανία...).
- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με ισχυρες αυτονομιες, τα εκαναν πουτανα όλα αυτα τα χρόνια : με 3 ηγετες το Πασοκ και με 2 ηγετες η ΝΔ (ενταξει ο ψηλός ειχε οριακη αυτονομια). Συνεπώς δε βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να ξαναεμπιστευθούμε το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ στο άμεσο μελλον. Δλδ, πχ ο Σαμαράς, το ιδιο σαπιο σαρκιο της ΝΔ δεν θα εχει πάλι στην πλάτη του ;
- Αρχίστε να ψηφιζετε κόμματα που δεν έχουν πάρει την εξουσία ! Στην αναγκη, φτιάξτε νεα κομματα, σε περίπτωση που δεν σας καλυπτουν τα υπάρχοντα. Διωξτε με την ψηφο σας , ετσι, ολο το παλιο κομματικο κατεστημενο και τα λαμογια.
- Μην ψηφισετε ΛΑΟΣ (λυπάμαι, αλλά ο Καρατζαφερης, θεωρω, ότι είναι επικινδυνος κι οι βουλευτες του, στη μεγαλη τους πλειοψηφία - γραφικοί ! )