Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ετσι! πες τα!!! που μου θελουνε και ταξι για να πανε 30 χιλιομετρα τα κωλοπαιδα!

χαθηκανε τα μουλαρια?

δηλαδή θα πέσει ο κώλος του γονιού να πάρει τρία παιδία και να τα πάει μισή ώρα δρόμο το πρωί και μισή ώρα το μεσημέρι (βαριά βαριά) .. αμα είναι τρείς επτά φορές τον μήνα βάρδια παίζει..

παλιά (και δεν μιλάω για πολύ παλία την δεκαετία του 80 μιλάω) πηγαίνανε στο σχολείο στο άλλο χωριό με το λεωφορείο της γραμμής... και δεν πάθανε τίποτε.. γράμματα μάθανε και στην κοινωνία βγήκανε..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν  είχανε  γραφτεί  ποτέ  στο  φορολογικό κατάλογο  του  Σουλτάνου .
Δεν  ανέβαινε  κανείς  εκεί .
Ανεβήκανε  2-3 στην  αρχή .
Δεν  ξανακατεβήκανε .
Δεν γράφτηκε  το  χωριό .

Χμμμ!  :think:

Τώρα θέτεις κι άλλο θέμα... πιο πριν θα είχαν κάποια ονομασία. Σλαυϊκή; Ελλήνική; Αλβανική; Λατινική; Κάτι θα είχαν... Θα το ψάξω...

Μου αρέσει η πατριδογνωσία! Διορθώνομαι...

Για πειτε. Ποιά πόλη είναι η Τσίμοβα; Τα Σάλωνα; Το Ζητούνι;

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
δηλαδή θα πέσει ο κώλος του γονιού να πάρει τρία παιδία και να τα πάει μισή ώρα δρόμο το πρωί και μισή ώρα το μεσημέρι (βαριά βαριά) .. αμα είναι τρείς επτά φορές τον μήνα βάρδια παίζει..

παλιά (και δεν μιλάω για πολύ παλία την δεκαετία του 80 μιλάω) πηγαίνανε στο σχολείο στο άλλο χωριό με το λεωφορείο της γραμμής... και δεν πάθανε τίποτε.. γράμματα μάθανε και στην κοινωνία βγήκανε..
μαζι σου!

εκεινες τις εποχες που περιγραφεις, ουτε ρευμα ειχανε ουτε δρομους ουτε δικτυο υδρευσης! ας τα ξανακανουμε λοιπον εν ετει 2011..... τα παντα ολα.....αρκει να μην χασουν ουτε σεντ οι κλεφτες λεμε!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ο πατερούλης  θα  πρέπει  λοιπόν  να  αφήνει  τη  δουλειά  του  1  ώρα  την  ημέρα .
Να  ξοδεύει  βενζίνες.
Μάλιστα

Ωραία  αυτά .
Να  τα  πηγαίνει  ο μπαμπας  και  η  μαμά .

Στο  χωράφι  ποιος  θα  δουλεύει ?
Τσουκάλι  η  μάνα  στο  σπίτι  πώς  θα βάλει .
Οπότε  πάμε  από το χωριό  στην  πόλη .
Λήξις  η  αγροτική παραγωγή
Λήξις  η  κτηνοτροφία
Λήξις  οι εξαγωγές

+ 2 άνεργοι  στον  προϋπολογισμό , υποψήφιοι  δημόσιοι  υπάλληλοι , ή  συμβασιούχοι .

μάλιστα .. λες και στο χωράφι είναι όλη την μέρα.. και η μάνα για να μαγειρέψει ένα φαγητίο θέλει να βαρέσει οκτάωρο...
το βράδυ όμως για να πάμε στο κωλάδικο του διπλανού χωριού βουτάμε το αμάξι και δεν δίνουμε σημασία στα πόσα θα χαλάσουμε..

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Τότε  υπήρχε  λεωφορείο  , διότι  δεν  είχαν  αγροτικό
Σήμερα  δεν υπάρχει  λεωφορείο.
Μόνο  επιδοτούμενο  σχολικό .
Σε  30  τουλάχιστον νομούς .
Ψαξε  το

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Χμμμ!  :think:

Τώρα θέτεις κι άλλο θέμα... πιο πριν θα είχαν κάποια ονομασία. Σλαυϊκή; Ελλήνική; Αλβανική; Λατινική; Κάτι θα είχαν... Θα το ψάξω...

Τσίμοβα  η  Αρεόπολη
Σάλωνα  η  Άμφισα 
Ζητούνι  η  Λαμία

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

Ζητούνι = Λαμία

Σάλωνα= Αμφισσα

Τσίμοβα=Αρεοπολη

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366

Τα Σαλωνα ειναι η Αμφισσα.....η πρωτευουσα του ν.Φωκιδας....εκει που ειναι και η Δεσφινα που δεν ερχεται με τιποτα ο υπερποντικας να του πουν οι γεροι για το λογο του Αρη.... :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τα Σαλωνα ειναι η Αμφισσα.....η πρωτευουσα του ν.Φωκιδας....εκει που ειναι και η Δεσφινα που δεν ερχεται με τιποτα ο υπερποντικας να του πουν οι γεροι για το λογο του Αρη.... :2funny:

ας  μην φοβάτια ρε.. το τραγούδι λέει ότι σφάζουν αρνιά.. όχι ποντίκια...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
μάλιστα .. λες και στο χωράφι είναι όλη την μέρα.. και η μάνα για να μαγειρέψει ένα φαγητίο θέλει να βαρέσει οκτάωρο...
το βράδυ όμως για να πάμε στο κωλάδικο του διπλανού χωριού βουτάμε το αμάξι και δεν δίνουμε σημασία στα πόσα θα χαλάσουμε..

όλη  μερα  όχι
Αλλά  το  πρωί  την  ώρα  του  σχολειού  είναι στάνταρ.
Αλλιώς  χωράφι  νούκου.

Μεσημέρι  τώρα  , άμα  έχεις  ξυπνήσει  στις  5  δεν  είναι  και  τόσο  απλό  στις  2  η  ώρα  να  πάρεις  το αμάξι  και  να  πας  1 ώρα  δρόμο  και  πίσω .

Η  μαμά  από  την άλλη
Δεν  φροντίζει  μόνο  το σπιτικό  της .
Φροντίζει  και  τους  γονείς  , και  τα  πεθερικά και  το μποστανάκι .

Τώρα  μιλάμε  για  τους  εργατικούς

Οι  άλλοι  του  κωλάδικου  έχουν  χρόνο .
Δεν  είναι όμως  όλοι οι αγρότες  του  κωλάδικου .  

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
θες και τα λές ρε σύ αυτά???????????????????????????

σε μια χώρα που το κάθε σπίτι απέχει από το διπλανό του τουλάχιστον 200μ...  :idiot: :idiot: :idiot: :idiot:

ο φίλςο μου μένει σε σχετικά πυκνοκατοικοιμένη περιοχή και το πλησιεστερο σπίτι είναι 70 μέτρα μακρυά...

και το σχολείο των παιδιών του ήτανε 3.5 χλμ μακρυά και δεν έχει και συγκοινωνία... (τωρα μεγαλώσανε και πάνε πανεπιστήμιο)... και το κόβανε ποδαράτο μέσα στα χιόνια ...
Λαμπρα παιδια και τα δυο.
Το ενα εγινε και δημοσιογραφος....
autias.jpg

γρρρρρρ δεν βρισκω το βιντεο με τα <<δυσκολα>> χρονια του αυτια!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

ΑΑΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ!

Ρε πλάκα-πλάκα το έχουμε λησμονήσει.

Να χειμωνιάσει λίγο να πάμε να μας τα εξιστορησουν με κρασί νάμα και κοψιδοκατάσταση στη σομπα επάνω.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Μέμο  μια  χαρά  τα  πήγαινες
Ξέθαψες  ένα  λόγο  αποδεδειγμένα  μαϊμού
Για  να  πεις  τη  μαλακία  για  τον Άρη
Ενώ  έχουμε  μνημόνιο μπροστά  και  στόκους  που  μιλάνε  περί  ελεύθερης  οικονομίας  , χωρίς  να  έχουν  διατελέσει  ούτε  αφεντικά , ούτε  να  έχουνε  γράψει πιο πριν  ένσημα  ως  εργαζόμενοι .

Με  άτομα  που  πιστεύουν  ότι  θα  μπορούν  σε  λίγο  να  συνεχίσουν  να  πορεύονται  σε  ένα  περίπου  ασφαλές  επαγγελματικό  περιβάλλον  , ως λόγιστές , δικηγόροι  , γιατροί , σύμβουλοι  επιχειρήσεων , κομπιουτεράδες   κ.λπ.  , χωρίς  η  κρίση  να  τους  αγγίξει .

Μείνε  λοιπόν  να  βρίζεις  τον  Άρη .

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ΑΑΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ!

Ρε πλάκα-πλάκα το έχουμε λησμονήσει.

Να χειμωνιάσει λίγο να πάμε να μας τα εξιστορησουν με κρασί νάμα και κοψιδοκατάσταση στη σομπα επάνω.
δεν εχει κοψιδια και τετοια φλωρικα εκει..... μονο κοντοσουβλι εχει, απο ζυγουρι ή προβατινα... το κρασι γαμει και δερνει παντως :rockon:

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
δεν εχει κοψιδια και τετοια φλωρικα εκει..... μονο κοντοσουβλι εχει, απο ζυγουρι ή προβατινα... το κρασι γαμει και δερνει παντως :rockon:

Είναι  φοβερά  από  κει  τα  μέρη .
Αλλά  ... η  Νορβηγία  έχει καλύτερα .

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
πατερούλη και μαμάκα δεν έχουνε τα παιδάκια????

Δεν ξέρω γι' αυτά τα παιδάκια. Εγώ πάντως πληρώνω μέχρι στιγμής 212,30 Ευρώ τον μήνα στην εφορία για να έχω κοινωνικό κράτος. Άν μου πούνε να τα πηγαίνω μόνος μου 10 χλμ μακριά, θα ζητήσω, ή να μου μειώσουν τις κρατήσεις, ή να με πριμοδοτούν για χιλιομετρικό. Δέν είναι δυνατόν ούτε να ζητάω δίωρες εξαιρέσεις πέντε φορές τον μήνα (τόσο θα μου πέφτει ο ρεφενές), ούτε άδειες άνευ αποδοχών και ιδιαίτερα όταν έχω προπληρώσει γι αυτές τις παροχές.

Σημειωτέον ότι οι εργατοώρες που θα χάνονται με αυτήν την μέθοδο, είναι πολλές. Και η εργατοώρα είναι πολύ ακριβή για να χάνεται, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Μέμο  μια  χαρά  τα  πήγαινες
Ξέθαψες  ένα  λόγο  αποδεδειγμένα  μαϊμού
Για  να  πεις  τη  μαλακία  για  τον Άρη
Ενώ  έχουμε  μνημόνιο μπροστά  και  στόκους  που  μιλάνε  περί  ελεύθερης  οικονομίας  , χωρίς  να  έχουν  διατελέσει  ούτε  αφεντικά , ούτε  να  έχουνε  γράψει πιο πριν  ένσημα  ως  εργαζόμενοι .

Με  άτομα  που  πιστεύουν  ότι  θα  μπορούν  σε  λίγο  να  συνεχίσουν  να  πορεύονται  σε  ένα  περίπου  ασφαλές  επαγγελματικό  περιβάλλον  , ως λόγιστές , δικηγόροι  , γιατροί , σύμβουλοι  επιχειρήσεων , κομπιουτεράδες   κ.λπ.  , χωρίς  η  κρίση  να  τους  αγγίξει .

Μείνε  λοιπόν  να  βρίζεις  τον  Άρη .
1ον την ιστορια δεν την ξερεις με τον υπερποντικα οποτε βιαζεσαι να κρινεις
2ον το αν ειναι η οχι μαϊμου ο λογος ασε να το πει κανας παππους που τον παρακολουθησε Live  ;)
3oν ασε με να γνωριζω πολυ καλυτερα την Δεσφινα απο σενα  ;)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Memosan έχω ένα φίλο που δουλεύει σε εργοστάσιο του Μυτιληναίου εκεί πέρα. Και νομίζω έχει και οικισμό για τους εργάτες. Άσπρα Σπίτια λέγεται; Έχεις υπ' όψιν;

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom