You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία
- Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 20K
- Εμφανίσεις 489K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.910
- Πόντοι
- 366
να το ξαναπάμε γιατί βιάζεστε να απαντάτε
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ από ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ έβγαιναν επισημα
Τι λες βρε καραγκιόζη.
Όλα τα στοιχεία του Πίνακα είναι τα επίσημα της Eurostat:
Το γράφει, δεν μπορείς να το διαβάσεις;;;
Πόσο καθυστερημένος είσαι;;;;
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
και επειδή προφανώς τα ελληνικά μας τα ξεχνάμε σιγά σιγά
προϋπολογισμός σημαίνει προϋπολογισμός
απολογισμός σημαίνει απολογισμός
το οτι μπορεί να βασίζεται ο προϋπολογισμός στον απολογισμό ενδεχομένως...αλλά στην Ελλάδα ΔΕΝ ισχύει
το οτι ο απολογισμός έχει καμία σχέση με τον Προυπολογισμό που είχε κατατεθεί για το ίδιο έτος....ούτε συζήτηση
πάμε παρακάτω
προυπολογισμός και ο απολογισμός είναι δύο διακριτά πράγματα.. το ένα προβλεπει τι θα γίνει το άλλο καταγράφει το τι πραγματικά έγινε..
ο προυπολογισμός συντάσσεται πάντα λαμβάνοντας υπόψιν και τα απολογιστικά στοιχεία προηγουμένων ετών, αλλά όχι μόνον αυτά αλλά και μία σειρά αλλων παραγόντων ΄'οπως για παράδειγμα προλέψεις για την τιμή του πετρελαίου, τις ισοτιμίες νομισμάτων, τις συνταξιοδοτήσεις , τις προαγωγές κλπ κλπ κλπ... επίσης στον προυπολογισμό γίνεια πρόβλεψη επενδύσεων και κόστους τους..
ΟΛΟΙ οι προυπολογισμοί του Ελληνικού Δημοσίου από το 1980 και μετά είναι ελελιματικοί είτε σε πρωτογενές επίπεδο είτε σε δευτερογενές (αν μιλήσουμε σε λογιστική εταιρειών το πρωτογενές αποτέλεσμα είναι το κέρδος/ζημία πρό τόκων, φόρων και αποσβέσεων ενώ το δευτερογενές το κέρδος/ζημία αφού συμπεριληφθούν τόκοι που πρέπει να πληρωθούν, φόροι που πρέεπι να καταβληθούν και αποσβέσεις των παγίων στοιχείων)... σε επίπεδο κράτους πρωτογενές αποτέλεσμα είναι το έλλειμα/πλεόνασμα που προκύπτει χωρίς να υπολογισθούν οι τόκοι δανείων που πρέεπι να καταβληθούν ενώ δευτερογενές συμπεριλαμβάνει και τους τόκους μέσα...
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.910
- Πόντοι
- 366
το οτι ο απολογισμός έχει καμία σχέση με τον Προυπολογισμό που είχε κατατεθεί για το ίδιο έτος....ούτε συζήτηση
Ε τότε τι φωνάζεις;;;
Ο Πίνακας λέει πόση μεγάλη ήταν η απόκλιση του προϋπολογισμού από τον απολογισμό.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
και για να συνεχίσω σχετικά με το τι πρέπει να γίνει πιστεύω ότι ο προυπολογισμός θα πρέπει να συνταχθεί από μηδενική βάση δηλαδή χωρίς να λάβει υπόψιν τις δαπάνες που έχουν γίνει, αλλά αντίθετα να τις εξετάσει μία μία ως προς το ύψος τους και την αιτία τους και να αποφασιστεί το τι και πως θα περικοπεί...
για παράδειγμα αν δείς εδώ
στην σελίδα 2 υπάρχει μία γραμμή που λέει
0433 Επίδοµα ειδικής απασχόλησης 408.924.929 Ευρώ
αντί λοιπόν να πεί η κυβέρνηση το περικόπτω κατά 10% ας πούμε (οριζόντια περικοπή) θα πρέπει να κάτσει να εξετάσει
(0) τι αφορά
(1) ποιές κατηγορίες εργαζομένων το πήρανε
(2) τον λόγο για τον οποίο το πήρανε
(3) πόσο πήρε η κάθε κατηγορία
(4) ...
(9) ....
και να αποφασίσει σε ποιούς και πόσο θα δώσει... τότε πιθανόν να προκύψει μεγαλύτερη μείωση χωρίς αντιδράσεις..
για παράδειγμα αν δείς εδώ
στην σελίδα 2 υπάρχει μία γραμμή που λέει
0433 Επίδοµα ειδικής απασχόλησης 408.924.929 Ευρώ
αντί λοιπόν να πεί η κυβέρνηση το περικόπτω κατά 10% ας πούμε (οριζόντια περικοπή) θα πρέπει να κάτσει να εξετάσει
(0) τι αφορά
(1) ποιές κατηγορίες εργαζομένων το πήρανε
(2) τον λόγο για τον οποίο το πήρανε
(3) πόσο πήρε η κάθε κατηγορία
(4) ...
(9) ....
και να αποφασίσει σε ποιούς και πόσο θα δώσει... τότε πιθανόν να προκύψει μεγαλύτερη μείωση χωρίς αντιδράσεις..
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
μάλισταγια καμμία χώρα δεν βγαίνουν στοιχεία από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές.. όλες έχουν υπηρεσίες οι οποίες
(α) παρακολοθούν και καταγράφουν τις δαπάνες και συντάσουν τους ισολογισμούς και απολογισμούς (Γενικό Λογιστήριο)
(β) ελέγχουν τις δαπάνες ως προς το σύννομο και το προυπολογισμένο του ποσού (Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο ανήκει στα δικαστήρια)...
η Eurostat ενημερώνεται από τα δεδομένα που παρέχουν οι χώρες μέλη...
πώς γίνεται όμως τώρα διεθνείς οίκοι τύπου Business Monitors International να βγάζουνε monitors για όλες τις χώρες (ακόμα και για την Αλβανία) αλλά να μην βγάζουνε για την Ελλάδα μόνο (για Ευρώπη μιλάμε) μόνο εσύ ξέρεις να μου το εξηγήσεις.
γιατί εγώ όταν τους ρώτησα η απάντησή τους ήταν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να εμπιστέυονται για να βγάζουνε monitors.
δεν πειράζει
ας είμαι λάθος εγώ
δεν αναιρεί αυτό το γεγονός πως ο Προϋπολογισμός δεν είναι επίσημο στοιχείο Διεθνούς Οίκου που είπα πιο πριν.
ούτε φυσικά οι προϋπολογισμοί ή οι απολογισμοί των προηγούμενων ετών αποτελούν φερέγγυα έντυπα
με δεδομένο πως ο ίδιος ο Γιωργάκης τα αμφισβητησε εντός ενός έτους ΔΙΣ και τα γάμησε όλα.
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
ναι αλλά δεν λέει από πού τον βρήκες τον πίνακαΕ τότε τι φωνάζεις;;;
Ο Πίνακας λέει πόση μεγάλη ήταν η απόκλιση του προϋπολογισμού από τον απολογισμό.
ούτε καταλαβαίνω τι πετυχαίνεις με την παράθεση του Πίνακα
προσπαθείς να μας πεις πως το ΠΑΣΟΚ είναι ψεύτες ή προσπαθείς να συγκρίνεις ποιος είναι περισσότερο ψεύτης - ποιο από τα δύο κομματα;;
μην αγχώνεσαι .... και για τους δύο πίσσα και πούπουλα
αλλά μια και είναι το ΠΑΣΟΚ πάνω...πρώτα αυτό
ας μην το γαμούσε έτσι ο Γιωργάκης
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
καραγκιόζης είναι αυτός που εξακολουθεί να μας πείσει για την ηθική του κόμματος που υποστηρίζει με βδελυγμίαΤι λες βρε καραγκιόζη.
Όλα τα στοιχεία του Πίνακα είναι τα επίσημα της Eurostat:
Το γράφει, δεν μπορείς να το διαβάσεις;;;
Πόσο καθυστερημένος είσαι;;;;
όσο για την πηγή...δεν είχες βάλει
ΤΩΡΑ έβαλες
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
μάλιστα
πώς γίνεται όμως τώρα διεθνείς οίκοι τύπου Business Monitors International να βγάζουνε monitors για όλες τις χώρες (ακόμα και για την Αλβανία) αλλά να μην βγάζουνε για την Ελλάδα μόνο (για Ευρώπη μιλάμε) μόνο εσύ ξέρεις να μου το εξηγήσεις.
γιατί εγώ όταν τους ρώτησα η απάντησή τους ήταν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να εμπιστέυονται για να βγάζουνε monitors.
δεν πειράζει
ας είμαι λάθος εγώ
δεν αναιρεί αυτό το γεγονός πως ο Προϋπολογισμός δεν είναι επίσημο στοιχείο Διεθνούς Οίκου που είπα πιο πριν.
ούτε φυσικά οι προϋπολογισμοί ή οι απολογισμοί των προηγούμενων ετών αποτελούν φερέγγυα έντυπα
με δεδομένο πως ο ίδιος ο Γιωργάκης τα αμφισβητησε εντός ενός έτους ΔΙΣ και τα γάμησε όλα.
εγώ πάλι γιατί βλέπω ότι βγάζει??????????????
και όσο για τον Γιωργάκη δεν αμφισβήτησε τον προυπολογισμό .. τον αναθεώρησε.. και ό λόγο ςπου αναγκάστηκε να κάνει την αναθεώρηση ήταν ότι η όλη σύνταξη του προυπολογισμού ήταν μιά μαλακάι και μισή που βασίστηκε πάνω σε οριζόντιες περικοπές και κυρίως σε αύξηση φόρων και όχι μείωση κόστους...
το ίδιο θα ξαναγίνει πολλές φορές αν δεν γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος των δαπανών μία προς μία ...
αυτά...
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
ναι αλλά δεν λέει από πού τον βρήκες τον πίνακα
ούτε καταλαβαίνω τι πετυχαίνεις με την παράθεση του Πίνακα
προσπαθείς να μας πεις πως το ΠΑΣΟΚ είναι ψεύτες ή προσπαθείς να συγκρίνεις ποιος είναι περισσότερο ψεύτης - ποιο από τα δύο κομματα;;
μην αγχώνεσαι .... και για τους δύο πίσσα και πούπουλα
αλλά μια και είναι το ΠΑΣΟΚ πάνω...πρώτα αυτό
ας μην το γαμούσε έτσι ο Γιωργάκης
ηρέμησε.. κανένα από τα δύο κόμματα δεν ψεύδεται ως προς τα στοιχεία αυτά.. απλά και τα δύο είναι το ίδιο ανίκανα ... όταν για παράδειγμα ο απολογισμός του ετους 2004 (αυτόν έχω μπροστά μου γιατυτό τον χρησιμοποιώ) λέει
2427 Επιχορήγηση στη Σιβιτανίδειο Σχολή 9.893.600,00
αυτό σημαίνει ότι πραγματικά στην Σιβιτανίδειο δόθηκαν τα λεφτά αυτά και μάλιστα ότι δόθηκαν σύμφωνα με τον προυπολογισμό.. το πρόβλημα δεν είναι αυτό... το πρόβλημα είναι
(1) αν εξετάσθηκε το γιατί δόθηκαν
(2) αν εξετάσθηκε το αν έπρεπε να δοθούν λιγότερα ή καθόλου (ή περισσότερα πιθανόν)
(3) αν εξετάσθηκε αν υπάρχει τρόπος να μην δοθούν και η Σιβιτανίδειος να τα βρεί από άλλους πόρους...
και τίποτε από τα τρία παραπάνω δεν έγινε..... και αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι ψεύτες αλλά στο ότι είναι ανίκανοι...
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
ντσουεγώ πάλι γιατί βλέπω ότι βγάζει??????????????
και όσο για τον Γιωργάκη δεν αμφισβήτησε τον προυπολογισμό .. τον αναθεώρησε.. και ό λόγο ςπου αναγκάστηκε να κάνει την αναθεώρηση ήταν ότι η όλη σύνταξη του προυπολογισμού ήταν μιά μαλακάι και μισή που βασίστηκε πάνω σε οριζόντιες περικοπές και κυρίως σε αύξηση φόρων και όχι μείωση κόστους...
το ίδιο θα ξαναγίνει πολλές φορές αν δεν γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος των δαπανών μία προς μία ...
αυτά...
δεν λέμε τα ίδια
1. εγώ μίλησα για συγκεκριμένο Οίκο. και είπα και την απάντηση που μου δώσανε
2. δεν είπα πως ο Γιωργάκης αμφισβήτησε προϋπολογισμό. Είπα πως αμφισβήτησε απολογιστικά στοιχεία όπως το ύψος του ελλείματος και του χρέους;;
για τις αναθεωρήσεις προϋπολογισμώς του Γιωργάκη είναι άλλο κεφάλαιο
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
α,ναι;ηρέμησε.. κανένα από τα δύο κόμματα δεν ψεύδεται ως προς τα στοιχεία αυτά.. απλά και τα δύο είναι το ίδιο ανίκανα ... όταν για παράδειγμα ο απολογισμός του ετους 2004 (αυτόν έχω μπροστά μου γιατυτό τον χρησιμοποιώ) λέει
2427 Επιχορήγηση στη Σιβιτανίδειο Σχολή 9.893.600,00
αυτό σημαίνει ότι πραγματικά στην Σιβιτανίδειο δόθηκαν τα λεφτά αυτά και μάλιστα ότι δόθηκαν σύμφωνα με τον προυπολογισμό.. το πρόβλημα δεν είναι αυτό... το πρόβλημα είναι
(1) αν εξετάσθηκε το γιατί δόθηκαν
(2) αν εξετάσθηκε το αν έπρεπε να δοθούν λιγότερα ή καθόλου (ή περισσότερα πιθανόν)
(3) αν εξετάσθηκε αν υπάρχει τρόπος να μην δοθούν και η Σιβιτανίδειος να τα βρεί από άλλους πόρους...
και τίποτε από τα τρία παραπάνω δεν έγινε..... και αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι ψεύτες αλλά στο ότι είναι ανίκανοι...
ώστε δεν ψεύδονται;
και τότε γιατί τα αμφισβήτησε ΔΙΣ ο Τζέφρυ και μας γάμησε την πιστοληπτική ικανότητα;
Wonderful
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
και τι θα γίνει κλέφτης?α,ναι;
ώστε δεν ψεύδονται;
και τότε γιατί τα αμφισβήτησε ΔΙΣ ο Τζέφρυ και μας γάμησε την πιστοληπτική ικανότητα;
πως θα ταίσει τα παιδιά του??
για αυτό κάνει σοβαρή πολιτική και προγράμματα
Επισκέπτης
Ερωτησις...
Μπορει καποιος να μου πει ποσοι ηταν οι μισθοι των υπαλληλων του Δημοσιου
τομεα (οχι των ΔΕΚΟ-αυτοι παραγουν και πουλανε ενα προιον)
Για πες μας ρε μάγκα,
οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ
που "παράγουν και πουλάνε ένα προιόν"
πληρώνονται με όρους παραγωγικής εταιρείας;;
Αφαιρούνται δηλ. τα έξοδα και μοιράζονται τα κέρδη ;;
Χωρίς καμία έκτακτη εισφορά από το δημόσιο ;
Ακόμη ...
ξέρεις χώρα με φορολογικό συντελεστή στο 45%
που να μην υπάρχει φοροδιαφυγή;;;
Ο Λάφερ με την καμπύλη του το έχει αποδείξει.
Από ένα όριο και πάνω (γύρω στο 30%)
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.
Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
θεϊκό μαλάκα μου!!!και τι θα γίνει κλέφτης?
πως θα ταίσει τα παιδιά του??
για αυτό κάνει σοβαρή πολιτική και προγράμματα
να σου πώ...
θα μιλήσουμε περί αυστριας και συναφών; τελεφουνκεν;
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
ντσου
δεν λέμε τα ίδια
1. εγώ μίλησα για συγκεκριμένο Οίκο. και είπα και την απάντηση που μου δώσανε
2. δεν είπα πως ο Γιωργάκης αμφισβήτησε προϋπολογισμό. Είπα πως αμφισβήτησε απολογιστικά στοιχεία όπως το ύψος του ελλείματος και του χρέους;;
για τις αναθεωρήσεις προϋπολογισμώς του Γιωργάκη είναι άλλο κεφάλαιο
(1) πάντως εγώ στο σάιτ του εν λόγω οικου (που είναι αυτός που έγραψες)βλέπω εκθέσεις για όλες τις ευρωπαικές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος.. τεσπα
(2) ο Γιωργάκης αμφισβήτησε τα απολογιστικά στοιχεία ώς προς την οργάνωση των αναφορών και όχι ώς προς τα μεγέθη... και έβαλε μέσα στο έλλειμα τα ελλείματα των εποπτευομένων φορέων όπως και στο δημόσιο χρέος και το χρέος των εποπτευομένων φορέων (νοσοκομεία, ιδρύματα, ΔΕΚΟ κλπ), έτσι ώστε να αυξηθεί το έλλειμα σαν ποσοστό του ΑΕΠ...
για παράδειγμα έβαλε μέσα στο δημόσιο έλλειμα τα ελλείματα των νοσοκομείων που από γεννέσεως ΕΕ ΔΕΝ λογιζόταν ως έλλειμα του κράτους... έβαλε στο δημόσιο χρέος τα χρέη των νοσοκομείων ...
η πρακτική αυτή ΔΕΝ εφαρμόζεται σε καμμία χώρα της ευρωζώνης ;) και ο ΓΑΠ την έκανε τεχνηέντως με σκοπό να μας πάει σούμπιτους στο ΔΝΤ... και φυσικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνανε μετά χαράς ;)...
βασική αρχή της αποτύπωσης των οικονομικών μεγεθών είναι η διαχρονικότητα των αρχών που τηρείς σε αυτήν έτσι ώστε να προκύπτουν συγκρισιμα μαγέθη μεταξύ των ετών.. για τον λόγο αυτό όταν μια εταιρεία αλλάζει μία πρακτική στην καταγραφή των οικονομικών της πράξεων κάνει αναπροσαρμογή των ισολογισμών των τελευταίων 5 ετών για αν είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα.. αυτό έκανε και η Eurostat οπότε το έλλειμα απογειώθηκε στα έτη 2005-2009...
ήταν μια πουστιά που έπαιξει ο ΓΑΠ με την ευγενή χορηγία των ΕΕ-ΔΝΤ... (ανεξάρτητα από το αν είναι σωστο η λάθος το να υπολογίζεις στο έλλειμα του δημοσίου τομέα τα ελλείματα των εποπτευομένων φορέων)...
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
δες την παραπάνω απάντηση μου...α,ναι;
ώστε δεν ψεύδονται;
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Ναι, πληρώνουμε και για συντάξεις κάποιων που δεν έχουν πληρώσει καθόλου ένσημα ή που δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα. Τέτοιες συντάξεις χορηγεί ο ΟΓΑ. Πιθανώς να έννοεί αυτό. Δεν ξέρω κιόλας...
Τύπε και το ΓιουΕς έχει το Σόσιαλ Σεκιούριτι.
Μην γαμήσουμε τελείως βασικές κοινωνικές προβλέψεις επειδή μας γαμάν οι άλλοι...
Και δες τι λεφτά είναι αυτά. Της πλάκας τελείως.
όσο το μαγαζί είναι πρωτογενώς ελλειματικό δεν υπάρχει ξεκόλλημα.. άρα πρέπει να το καταστήσουμε πρωτογενώς πλεονασματικό.. μετά τα πάντα παίζουν... από κούρεμα (με την ψιλή και όποιος γουστάρει), αναδιάρθρωση, αναδόμηση, χάρισμα τα πάντα...
Τύπε, από την στιγμή που τα τοκοχρεολύσια των δανείων μας συμβάλλουν στο έλλειμμα, το κούρεμα θα ήταν μια από τις λύσεις για πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Η εύκολη βεβαίως βεβαίως...
Σωστός, αλλά μήπως είναι γκρικ στατίστικς;
Βάζεις το χέρι στην φωτιά ότι ακόμα και τώρα είναι σωστά;
Γιατί αν είναι ως συνήθως γτπκ ο ΛΜ έχει δίκιο γιατί όλοι θα τα θεωρούν κωλόχαρτα.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Τύπε, από την στιγμή που τα τοκοχρεολύσια των δανείων μας συμβάλλουν στο έλλειμμα, το κούρεμα θα ήταν μια από τις λύσεις για πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Η εύκολη βεβαίως βεβαίως...
πρωτογενές ελλειμα=έλλειμα πρό τοκων...
Σωστός, αλλά μήπως είναι γκρικ στατίστικς;
Βάζεις το χέρι στην φωτιά ότι ακόμα και τώρα είναι σωστά;
Γιατί αν είναι ως συνήθως γτπκ ο ΛΜ έχει δίκιο γιατί όλοι θα τα θεωρούν κωλόχαρτα.
εδώ παίκτη μου...
(1) πάντως εγώ στο σάιτ του εν λόγω οικου (που είναι αυτός που έγραψες)βλέπω εκθέσεις για όλες τις ευρωπαικές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος.. τεσπα
(2) ο Γιωργάκης αμφισβήτησε τα απολογιστικά στοιχεία ώς προς την οργάνωση των αναφορών και όχι ώς προς τα μεγέθη... και έβαλε μέσα στο έλλειμα τα ελλείματα των εποπτευομένων φορέων όπως και στο δημόσιο χρέος και το χρέος των εποπτευομένων φορέων (νοσοκομεία, ιδρύματα, ΔΕΚΟ κλπ), έτσι ώστε να αυξηθεί το έλλειμα σαν ποσοστό του ΑΕΠ...
για παράδειγμα έβαλε μέσα στο δημόσιο έλλειμα τα ελλείματα των νοσοκομείων που από γεννέσεως ΕΕ ΔΕΝ λογιζόταν ως έλλειμα του κράτους... έβαλε στο δημόσιο χρέος τα χρέη των νοσοκομείων ...
η πρακτική αυτή ΔΕΝ εφαρμόζεται σε καμμία χώρα της ευρωζώνης ;) και ο ΓΑΠ την έκανε τεχνηέντως με σκοπό να μας πάει σούμπιτους στο ΔΝΤ... και φυσικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνανε μετά χαράς ;)...
βασική αρχή της αποτύπωσης των οικονομικών μεγεθών είναι η διαχρονικότητα των αρχών που τηρείς σε αυτήν έτσι ώστε να προκύπτουν συγκρισιμα μαγέθη μεταξύ των ετών.. για τον λόγο αυτό όταν μια εταιρεία αλλάζει μία πρακτική στην καταγραφή των οικονομικών της πράξεων κάνει αναπροσαρμογή των ισολογισμών των τελευταίων 5 ετών για αν είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα.. αυτό έκανε και η Eurostat οπότε το έλλειμα απογειώθηκε στα έτη 2005-2009...
ήταν μια πουστιά που έπαιξει ο ΓΑΠ με την ευγενή χορηγία των ΕΕ-ΔΝΤ... (ανεξάρτητα από το αν είναι σωστο η λάθος το να υπολογίζεις στο έλλειμα του δημοσίου τομέα τα ελλείματα των εποπτευομένων φορέων)...
Η πραγματική οικονομία δεν μπορει να ΑΛΛΑΞΕΙ με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.Δεν μιλάμε για μια απλή εξασφάλιση χρημάτων στους δανειστές,ΑΠΟΤΕΡΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ειναι ΕΛΕΓΧΟΣ ολων των δημόσιων υποδομών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ,ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ,ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΛΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΜΕ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΟΞΩ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΦΟΙ
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 5
- Εμφανίσεις
- 555
- Απαντήσεις
- 522
- Εμφανίσεις
- 27K
- Απαντήσεις
- 359
- Εμφανίσεις