Και ξεκινάνε τα 50ράκια της αντιπληροφόρησης
Αφού έχουμε αποδείξει ανωτέρω ότι ουδέποτε η Τράπεζα της Ελλάδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το χρέος , ο Βολταίρος μας λέει για τους προϋπολογισμούς
Παπάρια μάντολες
Πρώτα απ΄ όλα ο μηχανισμός συντάξεως του Προϋπολογισμού της Χώρας είναι γνωστό σε όλους , και ιδίως στο Βολταίρο ποιος είναι .
Ο Προϋπολογισμός υπακούει σε αρχές
α) της Δημοσιότητας , διότι σε όλες του τις φάσεις , δηλ. της καταρτίσεώς του , της ψηφίσεώς του από την Ολομέλεια της Βουλής και της εκτελέσεώς του από την Εκτελεστική Λειτουργία και τη Διοίκηση , πρέπει να τελούν υπό το φως της Δημοσιότητας , β ) της Ενότητας κατά την οποία όλα τα έσοδα και τα έσοδα του Κράτους αναγράφονται σε ένα ενιαίο προϋπολογισμό , ώστε να έχουμε ενότητα στην κατάστρωση των μεγεθών του Εθνικού Πλούτου , γ) της Καθολικότητας , δηλ. όλα τα έσοδα του Κράτους εικονίζονται μεταξύ των Εσόδων και όλα τα έξοδα μεταξύ των εξόδων χωρίς να γίνεται συμψηφισμός αυτών , ώστε να επιτυγχάνεται ο εγγύτερος έλεγχος των εσόδων και των εξόδων, υπό το σύστημα του ανεκκαθάριστου προϋπολογισμού και του μη ειδικού προορισμού των εσόδων του Κράτους , δηλ. ο Κρατικός Προϋπολογισμός , δεν αθροίζει τα έσοδα του Κράτους και μετά να καταμερίζει τα έξοδα , ώστε να τείνει στην αύξηση των ανεκκαθαρίστων εσόδων και στη μείωση των ανεκκαθαρίστων δαπανών του Κράτους . δ) της Ειδίκευσης κατά τον οποίο και κατά το άρθρο 15 §1 του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού , η οποία θεσμοθετεί την ειδικότητα των πιστώσεων και συνακόλουθα απαγορεύει τη μεταφορά κονδυλίων από την μία πίστωση στην άλλη και ε) της Ακρίβειας όπου τα μεγέθη του Προϋπολογισμού είναι κατά το δυνατόν ακριβή , ήτοι εγγύς της πραγματικότητας .
Ο Προϋπολογισμός του κράτους συνήθως δεν ήταν ελλειματικός .
Αν και το έλλειμα δεν υπάρχει κατ΄ αρχήν ως σκεπτικό στο λογιστικό τρόπο καταρτίσεως του Προϋπολογισμού , αφού η καθολικότητα απαγορεύει τον συμψηφισμό .
Όμως πάντα ήταν ελλειματικός ο Προϋπολογισμός Δημοσίων Επενδύσεων και ο Προϋπολογισμός των ΟΤΑ .
Το κεντρικό κράτος με αυτές τις μαϊμουδιές φαινόταν να μη έχει έλλειμα .
Οι επενδύσεις ναι είχαν , αλλά με τις αλχημείες αυτές το έλλειμα περιστελλόταν . Φαινόταν απολύτως ελεγχόμενο . Άρα εκτός από το Δκτη της Τράπεζας της Ελλάδος και οι εκάστοτε κεντρικές κυβερνήσεις δεν ενημέρωναν τον Λαό .
Δυστυχώς με τον ίδιο μηχανισμό καταρτίστηκε και ο τελευταίος προϋπολογισμός , και θα καταρτιστούν ακόμη πάρα πολλοί , αν δεν βάλουμε μυαλό ως Λαός .