Όόόόόόόχι!
Εσύ αφήνεις να εννοηθεί αυτό. Μη σου πω ότι το γράφεις στην αρχή του ποστ σου.
Εγώ απλά ερμηνεύω αυτά που έγραψες. Πώς μου φαίνονται δηλαδή.
Προσωπική εκτίμηση πάντως είναι ότι ο Καραμανλής ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ. Θα καιγόταν η χώρα. Κακά τα ψέμματα. Ο Παπανδρέου με ένα τόσο βαρύ επώνυμο και 10% διαφορά είχε πολύ περισσότερες ελπίδες να κρατηθεί στην εξουσία και να κάνει τις τομές που ήταν απαραίτητες.
Και κάτι άλλο. Άμα τώρα δεν μπορεί (σχεδόν) κανείς πολιτικός να περπατήσει στο δρόμο Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΓΕ ΠΕΖΗ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΠΕΥΦΗΜΙΩΝ! Πάει να πει ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. Ποιός θα του μίλαγε τότε; Αλλά...
Δεν είναι θέμα Καραμανλή, Παπανδρέου ή οποιοδήποτε άλλου.
Δεν είναι θέμα ΔΝΤ, ΕΕ ή ξέρω εγώ ποιανού άλλου.
Εδώ πρόκειται για μία κοινωνία που είναι κάθετα αντίθετη προς οποιαδήποτε αλλαγή, καμία κοινωνική ομάδα δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τα κεκτημένα της.
Το παιγνίδι τελείωσε.
Η χώρα έχει απωλέσει κάθε ίχνος φερεγγυότητας στις αγορές, στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κανένας δεν πρόκειται να έρθει για να επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα, ούτε καν διακοπές θα έρχονται οι Ευρωπαίοι μετά από το φέσι που θα έχουν φάει οι Τράπεζες και τα Συνταξιοδοτικά τους ταμεία που θα πρέπει να το επωμισθούν οι φορολογούμενοι.
Ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Το είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών όταν δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει συναίνεση στην Ελλάδα η Ολλανδία δεν θα δώσει την 5η δόση:
«Μεγάλα τμήματα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο σοσιαλιστικά, αλλά σχεδόν κομμουνιστικά οργανωμένα», δήλωσε, προσθέτοντας: «Η συλλογή των φόρων είναι πάντα ελλιπής, υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία και ρυθμιστικό πλαίσιο, πάρα πολλά μονοπώλια και διαφθορά και η αγορά εργασίας δεν είναι αρκετά ελαστική».
Και επειδή συναίνεση δεν πρόκειται να υπάρξει και επειδή χωρίς την Ολλανδία δεν υπάρχει 5η δόση game over.
Η χώρα οδεύει προς κάτι μεταξύ Αλβανίας και Βόρειας Κορέας με θάλασσα και ήλιο.
Και δεν υπάρχει επιστροφή.