Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 490K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ΟΚ  εγώ  λοιπόν  επαναλαμβάνω
Πάγκος  Χασάπη
Τί θυσίες  είστε  διατεθειμένοι  να  κάνετε
Τα  αβαβα
οι ξένοι
Τα  πανεπιστήμια
Τα  αρχίδια  καλαβρέζικα  σωθήκανε !

Εγώ  το  όριό  μου  το  έχω  βάλει , κάπου  50  σελίδες  πίσω .

Εγώ  είμαι  μαλάκας .
Πείτε  μου  εσείς
Μέχρι  που  πάτε  , για  να  σωθούμε ?

Να  δούμε  το βόλεμα  κ.λπ.
αυτό είναι το θέμα σου, το όριο που βάζει ο καθένας ή πως δεν θα φτάσουμε στο όριο;;
εγώ θυσίες κάνω καθημερινά
εσύ συντηρείς την οικογένειά σου και μπράβο σου και για τις θυσίες που είσαι διατεθειμένος να κάνεις
εγώ τις κάνω ήδη και συντηρώ 2 οικογένειες
στο χασάπη μπροστά είναι άλλες οι επιλογές.

Βαριέμαι να επαναλαμβάνω. Ειρηνικό δεν κάνω τίποτα. Όταν δω περισέτερα θα συστρατευθώ.
μέχρι τότε περιμένω.
μόνος μου δεν πάω να κάνω ντου, όχι γιατί φοβάμαι, αλλά γιατί δεν έχει νόημα. Γιατί θα είμαι ο τρελός του χωριού (όπως αυτός που πέταξε το παπούτσι στο Γιωργάκη) και την επόμενη μέρα ή θα έχει ξεχαστεί ή θα είμαι φυλακή (μάλλον το 2). Και οι 2 οικογένειες δεν νομίζω να το εκτιμήσουνε ιδιαίτερα

είπαμε:
αυτοί που τώρα κάνουνε τους πνευματικούς μπροστάρηδες πρέπει να κλιμακώσουνε το πράγμα και όχι να το πάνε ειρηνικά .... το ειρηνικά έγινε βούτυρο στο ψωμί τους.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
αυτό είναι το θέμα σου, το όριο που βάζει ο καθένας ή πως δεν θα φτάσουμε στο όριο;;
εγώ θυσίες κάνω καθημερινά
εσύ συντηρείς την οικογένειά σου και μπράβο σου και για τις θυσίες που είσαι διατεθειμένος να κάνεις
εγώ τις κάνω ήδη και συντηρώ 2 οικογένειες
στο χασάπη μπροστά είναι άλλες οι επιλογές.

Βαριέμαι να επαναλαμβάνω. Ειρηνικό δεν κάνω τίποτα. Όταν δω περισέτερα θα συστρατευθώ.
μέχρι τότε περιμένω.
μόνος μου δεν πάω να κάνω ντου, όχι γιατί φοβάμαι, αλλά γιατί δεν έχει νόημα. Γιατί θα είμαι ο τρελός του χωριού (όπως αυτός που πέταξε το παπούτσι στο Γιωργάκη) και την επόμενη μέρα ή θα έχει ξεχαστεί ή θα είμαι φυλακή (μάλλον το 2). Και οι 2 οικογένειες δεν νομίζω να το εκτιμήσουνε ιδιαίτερα

είπαμε:
αυτοί που τώρα κάνουνε τους πνευματικούς μπροστάρηδες πρέπει να κλιμακώσουνε το πράγμα και όχι να το πάνε ειρηνικά .... το ειρηνικά έγινε βούτυρο στο ψωμί τους.

Να  λοιπόν  ο χασάπης
Το  παιδί  πλεμονάκι
Σωστότατος , έτσι  θυσίες , κι εγώ  μαζί  σου  και  στην αξιοκρατία και παντού .
Στο  μη  ειρηνικά  όμως
Εσύ  κρεμάς  του  γάτου  την  κουδούνα ?
Όχι
λογικόν
2 οικογένειες
Ο τρελλός που  θα  βγάλει  το φίδι  από την τρούπα  θα  είναι  ο Πέρσυ ?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Από ότι καταλαβαίνω...ούτε φέτος θα πάτε διακοπές.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
σιγα μην ασχοληθει με την αποψη του πρεζοχουλιγκανου πλέζουρα
Κατά τα άλλα εσύ είσαι ο διαννοούμενος
αλλά δεν διαβάζεις τι γράφει κάποιος, μόνο αντιπαρατίθεσαι

είπα ΗΔΗ 3 φορές πως με αυτά που λες εσχάτως συμφωνώ
είπα και για συγκεκριμένο ποστ
ε, αν νομίζεις πως δεν ασχολούμαι με τη γνώμη σου τότε έχεις χοντρό κάλο.

το πρόβλημά σου είναι πως οι άλλοι θυμούνται τι έχεις γράψει κατά καιρούς. Τίποτα άλλο.
εμένα το πρόβλημα μου είναι πως αλλάζεις γνώμες. Και πως όταν κάνεις λάθοπς δεν το λες ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
ορισμός του "σωστού";
γιατί εγώ το εκλαμβάνω ως αδιάφθορος
εσύ το εκλαμβάνεις ως διεφθαρμένος;
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ο σωστός δεν κάνει φροντιστήρια στα παιδάκια του κάθε φτοχοδιάβολου, ούτε δουλεύει αν είναι συνταξιούχος γιατρός να παίρνει 100€ την ένεση απο την έρμη την κυρά που την πονάει η μέση της. ;)

Ο σωστός δε ζητάει μαύρα όταν πάει να βγάλει δίπλωμα ο άλλος (αυτές οι καριόλες του υπουργείου που κάθονται στο πίσω κάθισμα :uzi:), ούτε κάνει κομπίνες με τα τιμολόγια μέσω off-shore στην Κύπρο.

Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα. Το πρόβλημα της χώρας είναι η διαφθορά του κάθε Βουλγαράκη ή είναι πρόβλημα ράτσας ή πέτσας αν θες; :rolleyes: Μήπως θυμάσαι την καριόλα τη γυναίκα του που δήλωσε ότι για τα συμβόλαια στο μοναστήρι δεν πήρε δραχμή γιατί είναι από θρήσκα οικογένεια;

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Ρε  μάστορα
λέμε  πενηνταράκια
Καλή  η  αξιοκρατία
Καλή  η  μηδενική  ανοχή
Το  πλεμονάκι  δεν το πλερώ  όμως
Εγώ  ρωτώ
Μέχρι  ποια  τρούπα  στο ζουνάρ σε  παίρνει  να  πας  για  να  τα  δεις  αυτά ?
αν γινουν ολα αυτα τοτε ειμαι προθυμος να μην ξανακλεψω την εφορια

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Από ότι καταλαβαίνω...ούτε φέτος θα πάτε διακοπές.

Φέτος  δεν θα  πας  ούτε  συ
Μέχρι  να  ξεκολήσεις  από τον  Ελβετό 5 φράγκα  να  πάς  Ριβιέρα θα  βελάξεις.

Επισκέπτης
Δεν ηδυνάμεθα άραγε όπως αγνοήσωμε τας εκπεφρασμένες εξαυτού απόψεις?

Ὄχι διότι δίδεται ἡ ἐντύπωσις ὅτι οὔτω θὰ ἐπιπέσωσι ἐπὶ τῆς κεφαλῆς μας πολλὰ δεινὰ ἤ ἐν πάσῃ περιπτώσει θὰ σβεσθῶσι αἱ ἐλπίδες μας ἀποδοχῆς ὑπὸ τοῦ κύκλου τῶν εὐπόρων καὶ ἀνέτων (cool).

Γεγονὸς εἶναι ὅτι τινες ἐν τῷ ἱστοτόπῳ προφανῶς ἀνήκουσι εἰς κλειστοὺς κύκλους ἰσχυρῶν καὶ ἀπροσβλήτων.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Και  εγώ  το  έχω  πει  τρούπες  θα  ανοίξει  το  ζουνάρι .
Είτε  με αυτό  το μηνμόνιο , είτε  άνευ.
Οπότε  να  βάλουμε  το όριο
Και  βλέπομεν .
Όποιος  πιστεύει  ότι  χωρίς  μηνμόνιο  θα  είναι ούλα  μπερκέτι .
Απατάται
Είπαμε ότι  απλά  δεν  θα  καταστρέψουμε  και  τις  άλλες  γενιές
Ό,τι  όμως  με  οποιαδήποτε  εκδοχή  θα κάνουμε  και ολίγη  δίαιτα , μην το ξεχνάμε .

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εχω παραδεχθεί πολλά λάθη μου.
πρεπει να μάθεις πως υπάρχουν περιπτώσεις οπου μπορείς να είσαι ταυτόχρονα σε παραπάνω απο ενα μέρη αλλά αυτό χρειάζεται κριτική φαιά για κατανόηση
σου έχει απαντήσει ο πουρέιτζερ γιατί δε θεωρώ ότι εχω κανει λάθος.
ή μαλλον θα σοτ εξηγήσω με παραβολή όπως έκανε ο ιησούς στον απλό τσομπανη.

πηγαίνω με πουτάνα και κολλάω έιτζς ενώ φόραγα καπότα.
μου λες είσαι μαλάκας γιατί πήγες ούτως ή αλλως.
σου λέω γιατί; αφου μου έφερε και εξετάσεις καθαρές.
μετά μου λες ότι φταις γιατί είναι πλαστές οι εξετάσεις.
και γω σου λέω ότι είμαι μαλάκας που δε σε έχω πυροβολήσει και σένα και την πουτάνα ακόμα στο δόξα πατρί.
μάλιστα
επομένως καταλήγουμε πως για τον Τζέφρυ θεωρε΄ςι πως δεν είχες λάθος
καλός ο Τζέφρυ λοιπόν
τότε τι διαμαρτύρεσαι;
ααααα, ξέχασα, φταίμε οι Έλληνες που τον ψηφίσαμε, αυτός είναι άγιος αλλά εμείς δεν έχουμε σωστή νοοτροπία
οκ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Και  εγώ  το  έχω  πει  τρούπες  θα  ανοίξει  το  ζουνάρι .
Είτε  με αυτό  το μηνμόνιο , είτε  άνευ.
Οπότε  να  βάλουμε  το όριο
Και  βλέπομεν .
Όποιος  πιστεύει  ότι  χωρίς  μηνμόνιο  θα  είναι ούλα  μπερκέτι .
Απατάται
Είπαμε ότι  απλά  δεν  θα  καταστρέψουμε  και  τις  άλλες  γενιές
Ό,τι  όμως  με  οποιαδήποτε  εκδοχή  θα κάνουμε  και ολίγη  δίαιτα , μην το ξεχνάμε .

ναι

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.431
Πόντοι
25.467
Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι τώρα. Το πρόβλημα της χώρας είναι η διαφθορά του κάθε Βουλγαράκη ή είναι πρόβλημα ράτσας ή πέτσας αν θες; :rolleyes: Μήπως θυμάσαι την καριόλα τη γυναίκα του που δήλωσε ότι για τα συμβόλαια στο μοναστήρι δεν πήρε δραχμή γιατί είναι από θρήσκα οικογένεια;

Ως απάντηση θα σας παραθέσω για δεύτερη φορά, μερικές από τις σκέψεις του Βαρώνου Μοντεσκιέ.

Η κεντρική ιδέα του εκ Γαλλίας φίλου μας : «αν αληθεύει ότι ο χαρακτήρας του πνεύματος και τα πάθη της καρδιάς είναι άκρως διαφορετικά στα διάφορα κλίματα, οι νόμοι πρέπει να είναι σχετικοί με τη διαφορά αυτών των παθών και με η διαφορά των χαρακτήρων». Τι σας λέει με λίγα λόγια ο Βαρόνος ; Ότι ο ψυχρός αγέρας που φυσάει στις στέγες των σπιτιών του βορρά φτιάχνει ρωμαλέους ανθρώπους με ισχυρή καρδιά. Ότι, αντίθετα, η ζέστη και η υγρασία των εδαφών του νότου κάνουν τους ανθρώπους νωθρούς και, συνεπώς, δειλούς, ιδιότητα που και λεκτικά δεν απέχει και πολύ από τη λέξη δούλος. Να το κλειδί της ανάλυσης. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι έχοντας ως μπούσουλα το κλίμα : «στις ψυχρές οι άνθρωποι έχουν λιγότερη ευαισθησία απέναντι στις απολαύσεις, στις εύκρατες χώρες θα έχουν μεγαλύτερη, ενώ στις θερμές χώρες θα έχουν άκρα ευαισθησία». Η όπερα η Αγγλική διαφέρει από την Ιταλική. Οι άνθρωποι του βορρά ερωτεύονται διαφορετικά από τους Λατίνους εραστές. Κι επειδή ο έρως είναι αυτό το στοιχείο που ενώνει οι Νότιοι έχουν πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση του «έρωτα για τον έρωτα» , ενώ οι Βόρειοι … «καλά κρασιά». Ο Νότος είναι, ως εκ τούτου, γεμάτος πάθη, σε αντίθεση με το Βορρά που είναι γεμάτος λογική. Ο Νότος έχει πλήθος εγκλημάτων πάθους ενώ ο Βορράς ξεχειλίζει από αρετή, ειλικρίνεια και παρρησία. Στο Νότο είναι στο μυαλό νωθροί και υπακοή έχουν περισσή. Στο Βορρά η ψυχή σφύζει από ενέργεια και του Βορείου ανθρώπου ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει. Ο φίλος μας ο Μοντεσκιέ, κοσμογυρισμένος καθώς ήταν, μάζεψε του κόσμου τις πληροφορίες. Οι Ινδίες, όπως ξέρετε ίσως, είναι μια «γη ποτισμένη με ιδρώτα». Αυτός ο ιδρώτας αντιπροσωπεύει, κατά την άποψή του, όχι μόχθο αλλά δειλία. Οι Ινδοί έχουν σαν θετικό ισοδύναμο τη φαντασία και αυτή η φαντασία είναι που τους κάνει να υποφέρουν ακόμη και το θάνατο. Αυτός είναι και ο λόγος που ζουν εκτός τόπου και χρόνου και που οι Βρετανοί τους έχουν υποδουλώσει. Δεν δίνουν μάχες και επιμένουν να ζουν σε μια κατάσταση νιρβάνα έχοντας αφήσει τους κατακτητές να κερδίζουν σε βάρος τους. Τι τους χρειάζεται για να στρώσουν έτσι που είναι στραβό το … κλίμα ; Νομοθέτης σοφός. Να τι τους χρειάζεται. «Όσο πιο εύκολα συγκινείται κανείς, τόσο πιο πολύ επιβάλλεται να διαπαιδαγωγηθεί κατάλληλα, ώστε να μην υπακούει σε προλήψεις και να οδηγείται από το Λόγο». Τελικά από δω το είχε, από ‘κει το είχε στο ρατσισμό τελικά κατέληξε. Ο «άλλος» του Μοντεσκιέ είναι αυτός ο δειλός, ο προληπτικός, ο νωθρός, ο κουτοπόνηρος και, σε τελευταία ανάλυση, δουλοπρεπής Ασιάτης ή Αφρικανός που εύκολα συγκινείται και εύκολα παρασύρεται. Γι΄αυτό και πρέπει να εκπολιτιστεί δια της βίας, πρέπει να του ελέγξουμε το μυαλό, να του επιβάλλουμε τη δική μας σκέψη, το δικό μας Λόγο. Εμείς οι Ευρωπαίοι, οι ορθολογιστές, οι μυαλωμένοι, που διαθέτουμε το κατάλληλο γεω-κλιματικό περιβάλλον που μας ωθεί στα γράμματα και τις τέχνες, που μας προτρέπει να είμαστε μετριοπαθείς, να ζούμε σε μεσαίου μεγέθους μοναρχίες με καθεστώτα «ελέγχου και ισορροπιών» , που, τέλος πάντων, έχουμε να δείξουμε κι έναν Παρθενώνα. Η επιστήμη να είναι καλά και θα μας βοηθάει να ανακαλύπτουμε το αίτιο και το αιτιατό, τους σιδερένιους νόμους της φύσης και τις μεθόδους τιμωρίας των «άλλων, των παραβατικών, των επαναστατών, των αιρετικών», δηλαδή των «εξ’ από ‘δώ». Τελικά όλα όσα λέμε μπορεί και να μην ισχύουν. Ο Μοντεσκιέ μπορεί όλ’ αυτά να τα έγραφε όχι γιατί τα πίστευε αλλά για να ωθήσει, με το ιδιότυπο χιούμορ του, τους νομοθέτες στο να σκεφτούν ωριμότερα τα πράγματα και να φτιάξουν καλούς νόμους για το καλό των λαών και των εθνών.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom