Alexfran
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Σεπ 2006
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Με τις ιστορίες του καλού στρατιώτη Σβέικ χαλαρώσαμε χτες .
Πάμε στα σκληρά πάλι .
Η πραγματικότητα γίνεται συνεχώς σκηλρότερη και συνεχώς περισσότερο αστεία .
Ότι αδυνατεί να σκεφτεί ο Γιούνγκερ και ο Τρισέ τα εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτέτοιος και ο Ντανιέλ Κον Μπεντιτ .
Ο Μητσοτέτοιος μάλλον με διαβάζει . Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι χωρίς περικοπές μισθού των Βουλευτών , με μείωση του αριθμού κόψιμο σε αυτοκίνητα συνεργάτες κ.λπ. η χώρα εξοικονομεί 30 μύρια γιούρια . Αν μάλιστα κόψει και από ένα χιλιάρικο το μήνα στους 200 βουλευτές που θα μείνουν , εξοικονομείς άλλα 2,8 μύρια . 32,8 μύρια είναι πολύ περισσότερα από όσα προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας .
Επομένως όταν ο μάλαξ πουρούλης λέει από που πρέπει να αρχίσουν οι περικοπές , μάλλον σωστός είναι .
Πάμε παρακάτου .
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντιτ είπε κάτι προφανές
Όποιος Έλληνας έχει λεφτά εκτός Ελλάδος , να φέρνει στον Τραπεζίτη τη φορολογική του δήλωση , αλλιώς να παγώνει η κατάθεσή του .
Εκεί δε χρειάζεται να ξοδέψει η Ελληνική Κυβέρνηση ούτε σεντζι .
Αρκεί ο Ελβετός Τραπεζίτης !
Τώρα φαντάσου τον κύριο Πουρούλη που πάει με τη μαύρη στην Ελβετία πριν φύγουν για Αρούμπα .
Καλημέρα μεσιέ ΦλουχτενΦλάχτεν
Ωωωωωωωωωωωω τον αγαπητό , καθίστε , πως από εδώ ?
Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω !
Ξέρευτε μεσιέ πάγω εις Αρούμπαν δια pension και θέλω κατι ψωρολιρίτσες που σας είχα ακουμπήσει , ώστε να μη μου λέιψει το μοχίτο μου .
Βεβαίως , τί θα πάρετε δι τραταμέντον ?
Τας ωχράς μου διότι βιάζομαι !
Βεβαιότατα , μέσα στην κάσα είναι ! Και να σας κάνω μιαν απόδειξιν, αλλά επειδή δεν θα τελειώσετε εντός πενταλέπτου , θα πάρετε ένα περγαμόντο ?
Ενα τζόνυ μπλε είναι εύκολον ? το καλεί και η ώρα !
Βεβαίως , τα δικαιολογητικά τα έχετε ?
Μάλιστα , το νούμερο , ο κωδικός !
Ναι αλλά πλέον θέλομεν και διαβατήριον ! Έχουτε ?
Βεβαιότατα , πάρε !
Σερί , Χελένικ Ρεπουμπλικ γράφει πάνουθε , διότι έχω ολίγον αστιγματισμόν και δεν βρίσκω τα ομοτουάλια μου ?
Σερταμαν , μον αμί !
Δεν είναι κάτι το σημαντικόν , αλλά πρέπει να ζητήσω τα φορολογικάς σας δηλώσεις . Η νομοθεσία ξεύρετε . Τας έχουτε πρόχειρας?
Όχι ρε βλάμη , αλλά μεταξύ μας τώρα ?
Λυπούμαι δια την αναστάτωσίν Σας , δεν δύναμαι να εκταμιεύσω .
Και τι θα κάμω ?
Ημπορείτε με χρέωσιν εις τον λογαριασμόν σας να παραμείνετε μπιστιού εις όποιον ξενοδοχείον της Γενέυης επιθυμείτε , μέχρι να
προσκομίσετε τας δηλώσεις .
Μετρητόν όμως δεν δύναμαι να εκταμιεύσω , λυπούμαι , κι εγώ υπάλληλος είμαι , ελέγχομαι , θα χάσω την θέσιν μου.
Δια το πρώτον πενθήμερον θα σας διευκολύνομεν ημείς , διατί άλλωστε υπάρχουν οι φίλοι? Μετά την έκτην ημέραν θα πρέπει να καταβάλετε εξ ιδίων σας τα έξοδα διαμονής σας , νες πα ?
Μπορώ να έχω ένα ακόμη .
Σερταμάν μον αμί , θέλουτε τζόνι μπλού ? Μόνο που ...
Τί μόνο που ?
Ξεύρετε λόγω των περικοπών το δεύτερον ηδύποτον θα χρεωθεί εις τον λογαριασμον σας .
Φεύγουτε ? Κελ ντομαζ , καθίστε να τα πούμε δι΄ολίγον , σήμερις που είμαι αβέλαμπλ . Ούτε το βουίσκι σας δεν ήπιατε ! Ντ΄ ακόρ σερί . Όπως επιθυμείτε , α ντου ταλαίρ !
Α και εκείνας τας φορολογικάς δηλώσεις και τα παραστατικά θα τα προσκομίσετε είς τον κ. Σαμουήλ Αρπαχτενστάιν ο οποίος κατοικοεδρεύει εις τον 4ον όροφον του ιδρύματός μας , μετά τον τυπικόν έλεγχον από την 15μελή ομάδα του , περνάτε και πάλιν από το γραφείον μου και αναλαμβάνετε τας ωχράς Σας . Εξαίρετος νέος εχειρίσθη υποδειγματικώς τον λογαριασμόν του κ. Μιλόσεβιτς.
Μα....
Λυπούμαι σερί !
Πολιτικοί !
Τί γραφειοκρατικά προβλήματα μας δημιουργούν δεν φαντάζεσθαι !
Μα εσείς ιδρώσατε , να ανάψω τον κλιματισμόν ?
Δεν αισθάνεσθαι καλά , σε τεριμπλ, να σας στείλω με χρέωσιν του λογαριασμού σας τον ιατρόν μου ?
Δεν θέλουτε ?
Όπως επιθυμείτε !
Ωρεβουάρ !
Εις το τηλέφωνον
Μαντεμουαζέλ Κλοτίλδη , καλέσατε τον Κύριον Διευθύνοντα Σύμβουλον της Τραπέζης και πείτε του ότι θα αγοράσομεν ακόμη ολίγα ομόλογα με απόδοσιν 17% ετησίως , δια να πράξωμεν το καθήκον μας και να βοηθήσομεν την Παγκόσμιον Οικονομικήν Ανάπτυξιν !
Εξακταμάν σερί , δεκαετούς διαρκείας !
Μακρόχρονος δέσμευσις των διαθεσίμων μας ?
Σερί , εκτιμώ ότι προ της δεκαετίας δεν υφίσταται κίνδυνος εκταμιεύσεως του αντιστοίχου ποσού από την Τράπεζαν εις τον δικαιούχον !
Πουρουλη,
Ουτε ο μακαριτης ο Τσιφορος (και αλλοι) δεν μετρανε μπροστα σου !
Ασσος στη Σατιρα. Και το νοημα περναει στρειτ θρου.......
Εισαι Λεβεντια.
Μακαρι να υπηρχανε κι αλλοι σαν κι εσενα, κοντα μας.