Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 485K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ελα ρε σοβαρα?

θιξαμε τους αρειους με την παρουσια μας?

ας μας διωξουν τοτε απο τη παραγκα τους και να κατσουν πανω στο καβλι μας αν εχουνε τα κακαλα, αφου μας πληρωσουν μεχρι τελευταιου σεντ τις αποζημιωσεις που μας οφειλουν και μας επιστρεψουν και το χρυσο που εκλεψαν απο τη χωρα..

μετα αμα θελουν τους δανειζουμε εμεις, με τους ιδιους ορους, για να επιζησουν....
Ρε σίγουρα δεν είσαι κομμούνι;
 

Επισκέπτης
δανειζοσουν με τα ιδια επιτοκια που δανειζοταν η Γερμανια
παραλογο και ομως ευρωπαικο

καλή πληροφορία αυτή, άρα όλη η φάση με ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ, κλπ είναι μια καλή αναδιάρθρωση με ιδιαίτερα δυσβάσταχτους όρους.
Κατα τ άλλα, οι Γερμανοί και Αμερικάνοι συνταξιούχοι πληρώνουν για μάς...
αχ,αχ...
 

Επισκέπτης
   “Όχι άλλο χρέος”!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να συνομολογήσει νέο δάνειο 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατ΄ απαίτηση της Τρόικας, με νέους επαχθείς όρους που ήδη περιγράφονται με λεπτομέρεια και  επιβάλλουν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και επιβολή ακόμη πιο σκληρής, μακροχρόνιας λιτότητας και περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σχεδιάζεται  η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του, μέσω της δημιουργίας αυτόνομου οργανισμού ιδιωτικοποιήσεων με έδρα τις Βρυξέλλες, χωρίς συμμετοχή του ελληνικού κράτους,  που θα κατευθύνει τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις στην πληρωμή των πιστωτών. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών, Ε.Ε. και ΔΝΤ, σε συνέργεια με την κυβέρνηση, γυρίζουν τη χώρα στις χειρότερες εποχές του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, με ξένους “επιτρόπους” στα υπουργεία. Θέλουν να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή  άνομων, μη νομιμοποιημένων ή απεχθών  χρεών με συσσώρευση νέων χρεών και  τίμημα την κατάλυση κάθε έννοιας κυριαρχίας και την κοινωνική καταστροφή .
Η ανεργία θα καλπάσει. Συντάξεις θα συρρικνωθούν σχεδόν μέχρι εξαφάνισης. Μισθοί θα περικοπούν στα όρια της πείνας. Νοσοκομεία και σχολεία θα κλείσουν.  Μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν με ακόμη πιο καταιγιστικούς ρυθμούς. Κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, γη, φυσικός και ορυκτός πλούτος θα πουληθούν.

Λόγοι επιβίωσης της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού επιβάλλουν να σπάσει τώρα ο φαύλος κύκλος τους χρέους, η συνεχής χρέωση για την πληρωμή χρεών.
Τα κράτη έχουν πάντα το κυριαρχικό δικαίωμα να αποφασίζουν την άρνηση  πληρωμής των πιστωτών,εάν το χρέος απειλεί να τσακίσει τις προοπτικές επιβίωσης των εργαζομένων.
Απαιτείται  δημοκρατικός έλεγχος, για να τεκμηριωθεί το παράνομο, μη νομιμοποιημένο, απεχθές ή μη βιώσιμο του δημόσιου χρέους με προοπτική τη διαγραφή του.

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει αυτή την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Η “Διακήρυξη της Αθήνας για το Χρέος και τη Λιτότητα”, προϊόν πανευρωπαϊκής και διεθνούς διαβούλευσης ειδικών επιστημόνων και κινημάτων ενάντια στο χρέος, εμπεριέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και για το σταμάτημα της συνεχούς αναπαραγωγής του.
Η διέξοδος βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και της πλειονότητας της κοινωνίας που πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

 

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.046
Like
0
Πόντοι
16
δε συγκρινεται με τιποτα σαν θεαμα οι κλωτσιες που τρωνε οι μεχρι προτινος "αποκλειστικοι αντιπρωσωποι" της εργατικης ταξης...

εχει γεμισει το φορουμ με τα δακρυα τους λεμε....

και κλααααααααααααααααμα τα κουμουνιαααα  :2funny:


ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?


ΚΑΙ ΤΑ (ΚΟΥ)ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?
 

Επισκέπτης
Ναι, αλλη δουλεια δεν εχει ο κοσμος.
Και με ποιες ακριβως γνωσεις θα αποφασιζει?
Τελικα θα κατεληγε να ψηφιζει μονο το 10% και θα λεγατε ολοι οτι δεν υπαρχει νομιμοποιηση των αποφασεων.
Μια χαρα ειναι το κοινοβουλευτικο συστημα.

χωρίς παρεξήγηση, να υποθέσω ότι...δεν είσαι φτωχός;
α και περιμένω προτάσεις σου ε;
 

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
6.218
Like
4
Πόντοι
66
Ναι, αλλη δουλεια δεν εχει ο κοσμος.
Και με ποιες ακριβως γνωσεις θα αποφασιζει?
Τελικα θα κατεληγε να ψηφιζει μονο το 10% και θα λεγατε ολοι οτι δεν υπαρχει νομιμοποιηση των αποφασεων.
Μια χαρα ειναι το κοινοβουλευτικο συστημα.
θα ειχαμε κηρυξει πολεμο σε Σκοπια Αλβανια και ισως Τουρκια
με την Τουρκια παλι πιστευω οτι θα ειχαμε χεστει πανω μας και θα γυρνουσε τελικα το αποτελεσμα
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ο alex που είναι ρε παιδιά; τον κάναμε πρωθυπουργό και κρύφτηκε;
είδες τελικά τί δύσκολο που είναι; που τα βάλατε όλοι με το ΓΑΠ...
Μηπως εχεις την εντυπωση οτι με κατατροπωσες και κρυφτηκα?
Ξερεις εχω κι αλλες δουλειες.
Και σε τι ακριβως να απαντησω?
Ειπες να πανε φυλακη οι βουλευτες. Ειπα οτι αυτο ειναι ανευ ουσιας. Ειπες να με κανετε πρωθυπουργο να δωσω λυσεις. Ε εγω τι να πω τωρα? Καντε με?
 

Επισκέπτης
Μηπως εχεις την εντυπωση οτι με κατατροπωσες και κρυφτηκα?
Ξερεις εχω κι αλλες δουλειες.
Και σε τι ακριβως να απαντησω?
Ειπες να πανε φυλακη οι βουλευτες. Ειπα οτι αυτο ειναι ανευ ουσιας. Ειπες να με κανετε πρωθυπουργο να δωσω λυσεις. Ε εγω τι να πω τωρα? Καντε με?

προτάσεις, ιδέες, κλπ
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
χωρίς παρεξήγηση, να υποθέσω ότι...δεν είσαι φτωχός;
α και περιμένω προτάσεις σου ε;
Ειμαι καποιος που διαβαζε και σπουδαζε επι χρονια και μετα εργαζεται επι χρονια και φυσικα εχει αποκτησει ενα ανεκτό βιοτικο επιπεδο. Φανταζομαι αυτο δεν κανει την αποψη μου λιγοτερο σημαντικη. Το λεω επειδη στην περιεργη χωρα που λεγεται Ελλαδα, μονο οι φτωχοι εχουν εγκυρη αποψη.
Τις προτασεις μου τις εχω καταγραψει πολλες φορες, λυπαμαι αλλά δεν θα το κανω καθε φορα που καποιος με ρωταει.
Το "γκρεμιστε τα ολα" ασφαλως δεν το συμμεριζομαι.
Αν θελεις να ακουσεις καποια προταση μου, κανε συγκεκριμενη ερωτηση. Οχι "τι προτεινεις για την Ελλαδα".
 

Επισκέπτης
''H Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ για να ανακάμψει, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times, που υπογράφεται από τον Mark Weisbrot.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια απειλή από την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ έχει καθυστερήσει πολύ και θα πρέπει να είναι έτοιμη να το πραγματοποιήσει.
Εξάλλου αναφέρει ότι όσο και αν η κίνηση της εξόδου από το ευρώ μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο κόστος θα είναι μεγαλύτερο από τα πολλά χρόνια ύφεσης, στασιμότητας και υψηλής ανεργίας που οι ευρωπαϊκές αρχές προσφέρουν.
Οι εκθέσεις Τύπου προειδοποιούν επίσης για μια απότομη αύξηση του ελληνικού χρέους από υποτίμηση, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ. Αλλά το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αυτό το χρέος, όπως η Αργεντινή δεν έχει καταβάλλει τα 2/3 του εξωτερικού της χρέους μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωσή του.
Αντίθετα η Πορτογαλία κατέληξε σε μια συμφωνία με το ΔΝΤ για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης, μια τιμωρία που καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί. Ένας υπεύθυνος ηγέτης θα έπρεπε να υπενθυμίσει στις ευρωπαϊκές αρχές ότι έχουν τα χρήματα για να υποστηρίξουν την Ελλάδα με αντικυκλικές πολιτικές (όπως φορολογικά κίνητρα), αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν.
Από την πλευρά των πιστωτών, την οποία οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υιοθετήσει, μια χώρα που έχει συσσωρεύσει πάρα πολύ χρέος πρέπει να τιμωρηθεί, ώστε να μην ενθαρρύνεται μια τέτοια "κακή συμπεριφορά." Αλλά τιμωρώντας μια ολόκληρη χώρα για λάθη κάποιων των ηγετών της, είναι μόλις και μετά βίας η βάση για μια υγιή πολιτική.
Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι η Ελλάδα - όπως και η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία - μπορεί να ανακάμψει μέσω μιας εσωτερικής υποτίμησης. Αυτό σημαίνει αύξηση της ανεργίας τόσο πολύ, ώστε οι μισθοί να πέσουν αρκετά, για να κάνουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.
Το κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας κίνησης, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η ανεργία έχει διπλασιαστεί στην Ελλάδα (σε 14,7 τοις εκατό), υπερδιπλασιάστηκε στην Ισπανία (σε 20,7 τοις εκατό) και υπερτριπλασιάστηκε στην Ιρλανδία (σε 14,7 τοις εκατό). Αλλά, η ανάκαμψη είναι ακόμη αβέβαιη.
"Μπορείτε να είστε σίγουροι" σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος," ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρόσφεραν στην Ελλάδα μια καλύτερη συμφωνία, αν αυτή εκφράσει μια αξιόπιστη απειλή εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν ήδη κινηθεί σε απάντηση προς την απειλή αυτή της περασμένης εβδομάδας. Αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί και να βρει το δρόμο για έξοδο από την ύφεση".
Επίσης προσθέτει ότι πολιτικές μείωσης των δαπανών και αύξησης των φόρων για την αντιμετώπιση της ύφεσης - θα πρέπει να μείνουν εκτός συζήτησης. Η προσπάθεια να βρεθεί για την Ελλάδα διέξοδος μέσω της συρρίκνωσης, έχει αποτύχει. Εάν αυτό είναι το μόνο που οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν να προσφέρουν στην χώρα, τότε είναι καιρός για την Ελλάδα- και ίσως και άλλους- να πουν "αντίο" στο ευρώ.

Αργεντινή
Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο αρθρογράφος αναφέρει το παράδειγμα της Αργεντινής, στο τέλος του 2001. Για περισσότερα από τρία έτη και έξι μήνες η Αργεντινή είχε υποστεί μία από τις πιο βαθιές υφέσεις του 20ου αιώνα.
Το πέσο της ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο, κάτι αντίστοιχο με την κατάσταση της Ελλάδας, στην οποία Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.
Οι Αργεντινοί πήραν δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ μείωσαν και τις δαπάνες, όμως η φτώχεια και η ανεργία ανέβηκαν στα ύψη. Ήταν όλα μάταια καθώς η ύφεση βάθυνε.
Στη συνέχεια, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το εξωτερικό χρέος της και αποκόπηκε από το δολάριο. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προέβλεψε ότι θα έρθει καταστροφή. Ωστόσο, η οικονομία συρρικνώθηκε για ένα ακόμη τρίμηνο μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωση.
Στη συνέχεια ενισχύθηκε 63% τα επόμενα έξι χρόνια. Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άτομα, σε ένα έθνος 39 εκατομμυρίων, βγήκαν από τη φτώχεια. Εντός τριών ετών από την Αργεντινή ήταν πίσω στον προ-ύφεσης όγκο παραγωγής της.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, ακόμη και αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει το ΔΝΤ, η οικονομία θα χρειαστεί οκτώ έτη, για να φθάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από την κρίση.
Ο κύριος λόγος για την ταχεία ανάκαμψη της Αργεντινής ήταν ότι τελικά η χώρα απελευθερώθηκε από την τήρηση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που κατέπνιγε την ανάπτυξη.
Το ίδιο θα ίσχυε για την Ελλάδα αν έφευγε από το ευρώ. Η Ελλάδα θα πάρει επίσης μια ώθηση από το αποτέλεσμα της υποτίμησης του στο εμπορικό ισοζύγιο (όπως η Αργεντινή έκανε για τους πρώτους έξι μήνες της αποκατάστασης), αφού οι εξαγωγές της θα είναι πιο ανταγωνιστικές και οι εισαγωγές θα είναι ακριβότερες.''
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
''H Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ για να ανακάμψει, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times, που υπογράφεται από τον Mark Weisbrot.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια απειλή από την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ έχει καθυστερήσει πολύ και θα πρέπει να είναι έτοιμη να το πραγματοποιήσει.
Εξάλλου αναφέρει ότι όσο και αν η κίνηση της εξόδου από το ευρώ μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο κόστος θα είναι μεγαλύτερο από τα πολλά χρόνια ύφεσης, στασιμότητας και υψηλής ανεργίας που οι ευρωπαϊκές αρχές προσφέρουν.
Οι εκθέσεις Τύπου προειδοποιούν επίσης για μια απότομη αύξηση του ελληνικού χρέους από υποτίμηση, αν εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ. Αλλά το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει αυτό το χρέος, όπως η Αργεντινή δεν έχει καταβάλλει τα 2/3 του εξωτερικού της χρέους μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωσή του.
Αντίθετα η Πορτογαλία κατέληξε σε μια συμφωνία με το ΔΝΤ για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης, μια τιμωρία που καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί. Ένας υπεύθυνος ηγέτης θα έπρεπε να υπενθυμίσει στις ευρωπαϊκές αρχές ότι έχουν τα χρήματα για να υποστηρίξουν την Ελλάδα με αντικυκλικές πολιτικές (όπως φορολογικά κίνητρα), αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν.
Από την πλευρά των πιστωτών, την οποία οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υιοθετήσει, μια χώρα που έχει συσσωρεύσει πάρα πολύ χρέος πρέπει να τιμωρηθεί, ώστε να μην ενθαρρύνεται μια τέτοια "κακή συμπεριφορά." Αλλά τιμωρώντας μια ολόκληρη χώρα για λάθη κάποιων των ηγετών της, είναι μόλις και μετά βίας η βάση για μια υγιή πολιτική.
Υπάρχει επίσης η ιδέα ότι η Ελλάδα - όπως και η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία - μπορεί να ανακάμψει μέσω μιας εσωτερικής υποτίμησης. Αυτό σημαίνει αύξηση της ανεργίας τόσο πολύ, ώστε οι μισθοί να πέσουν αρκετά, για να κάνουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.
Το κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας κίνησης, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η ανεργία έχει διπλασιαστεί στην Ελλάδα (σε 14,7 τοις εκατό), υπερδιπλασιάστηκε στην Ισπανία (σε 20,7 τοις εκατό) και υπερτριπλασιάστηκε στην Ιρλανδία (σε 14,7 τοις εκατό). Αλλά, η ανάκαμψη είναι ακόμη αβέβαιη.
"Μπορείτε να είστε σίγουροι" σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος," ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρόσφεραν στην Ελλάδα μια καλύτερη συμφωνία, αν αυτή εκφράσει μια αξιόπιστη απειλή εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν ήδη κινηθεί σε απάντηση προς την απειλή αυτή της περασμένης εβδομάδας. Αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί και να βρει το δρόμο για έξοδο από την ύφεση".
Επίσης προσθέτει ότι πολιτικές μείωσης των δαπανών και αύξησης των φόρων για την αντιμετώπιση της ύφεσης - θα πρέπει να μείνουν εκτός συζήτησης. Η προσπάθεια να βρεθεί για την Ελλάδα διέξοδος μέσω της συρρίκνωσης, έχει αποτύχει. Εάν αυτό είναι το μόνο που οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν να προσφέρουν στην χώρα, τότε είναι καιρός για την Ελλάδα- και ίσως και άλλους- να πουν "αντίο" στο ευρώ.

Αργεντινή
Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο αρθρογράφος αναφέρει το παράδειγμα της Αργεντινής, στο τέλος του 2001. Για περισσότερα από τρία έτη και έξι μήνες η Αργεντινή είχε υποστεί μία από τις πιο βαθιές υφέσεις του 20ου αιώνα.
Το πέσο της ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο, κάτι αντίστοιχο με την κατάσταση της Ελλάδας, στην οποία Ελλάδα έχουν υιοθετήσει το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.
Οι Αργεντινοί πήραν δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ μείωσαν και τις δαπάνες, όμως η φτώχεια και η ανεργία ανέβηκαν στα ύψη. Ήταν όλα μάταια καθώς η ύφεση βάθυνε.
Στη συνέχεια, η Αργεντινή αναδιάρθρωσε το εξωτερικό χρέος της και αποκόπηκε από το δολάριο. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προέβλεψε ότι θα έρθει καταστροφή. Ωστόσο, η οικονομία συρρικνώθηκε για ένα ακόμη τρίμηνο μετά την υποτίμηση και την αναδιάρθρωση.
Στη συνέχεια ενισχύθηκε 63% τα επόμενα έξι χρόνια. Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άτομα, σε ένα έθνος 39 εκατομμυρίων, βγήκαν από τη φτώχεια. Εντός τριών ετών από την Αργεντινή ήταν πίσω στον προ-ύφεσης όγκο παραγωγής της.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, ακόμη και αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει το ΔΝΤ, η οικονομία θα χρειαστεί οκτώ έτη, για να φθάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ πριν από την κρίση.
Ο κύριος λόγος για την ταχεία ανάκαμψη της Αργεντινής ήταν ότι τελικά η χώρα απελευθερώθηκε από την τήρηση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που κατέπνιγε την ανάπτυξη.
Το ίδιο θα ίσχυε για την Ελλάδα αν έφευγε από το ευρώ. Η Ελλάδα θα πάρει επίσης μια ώθηση από το αποτέλεσμα της υποτίμησης του στο εμπορικό ισοζύγιο (όπως η Αργεντινή έκανε για τους πρώτους έξι μήνες της αποκατάστασης), αφού οι εξαγωγές της θα είναι πιο ανταγωνιστικές και οι εισαγωγές θα είναι ακριβότερες.''
Αυτος ο παγκοσμιως αγνωστος, εχει πονταρει πολλά στην χρεωκοπια της Ελλαδας?
ΟΥΣΤ!
 

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Μηνύματα
28.726
Like
22
Πόντοι
366
οχι
ξερω οτι κανενας δεν τα ζητα
τυχαιο;
μαθε λοιπον οτι η παραιτηση της αμεσης διεκδικησης των αποζημιωσεων εγινε πρωτα απο τον "εθναρχη" και το οριστικο τους κουκουλωμα σε βαθμο που το ιδιο το Ελληνικο κρατος να στεκεται απεναντι στους Διστομιωτες, εγινε επι Ανδρεα Παπανδρεου και υπεξ του σημερινου "σοφου γεροντα" πρ.τ.Δ. ....   αμφοτερα βεβαια εναντι ανταλλαγματων τοσο πολιτικων οσο και οικονομικων....  οχι βεβαια προς τη χωρα....

και μετα σας φαινεται περιεργο που οι "αγανακτησμενοι" θελουνε να παει να γαμηθει συσσωμο το πολιτικο σκηνικο...
 

Επισκέπτης
μαθε λοιπον οτι η παραιτηση της αμεσης διεκδικησης των αποζημιωσεων εγινε πρωτα απο τον "εθναρχη" και το οριστικο τους κουκουλωμα σε βαθμο που το ιδιο το Ελληνικο κρατος να στεκεται απεναντι στους Διστομιωτες, εγινε επι Ανδρεα Παπανδρεου και υπεξ του σημερινου "σοφου γεροντα" πρ.τ.Δ. ....   αμφοτερα βεβαια εναντι ανταλλαγματων τοσο πολιτικων οσο και οικονομικων....  οχι βεβαια προς τη χωρα....

και μετα σας φαινεται περιεργο που οι "αγανακτησμενοι" θελουνε να παει να γαμηθει συσσωμο το πολιτικο σκηνικο...
Τώρα μαλακίες λες,άντε την υπόθεση την τελείωσε ο ''εθνάρχης'' κ ο Αντρίκος,οι χουντικοί την κινήσαν καθόλου;

 

Επισκέπτης
Ειμαι καποιος που διαβαζε και σπουδαζε επι χρονια και μετα εργαζεται επι χρονια και φυσικα εχει αποκτησει ενα ανεκτό βιοτικο επιπεδο. Φανταζομαι αυτο δεν κανει την αποψη μου λιγοτερο σημαντικη. Το λεω επειδη στην περιεργη χωρα που λεγεται Ελλαδα, μονο οι φτωχοι εχουν εγκυρη αποψη.
Τις προτασεις μου τις εχω καταγραψει πολλες φορες, λυπαμαι αλλά δεν θα το κανω καθε φορα που καποιος με ρωταει.
Το "γκρεμιστε τα ολα" ασφαλως δεν το συμμεριζομαι.
Αν θελεις να ακουσεις καποια προταση μου, κανε συγκεκριμενη ερωτηση. Οχι "τι προτεινεις για την Ελλαδα".

οκ, σέβομαι όσα λές, αρκεί να μην έχεις κατά οποιοδήποτε τρόπο λαδωθεί, κλέψει απ το κράτος ή τους πολίτες ή αδικήσει κατάφωρα κάποιον, κάτι πολύ συνηθισμένο για τους σπουδαγμενους και με άνετο βιοτικό επίπεδο ανθρώπους αυτής της χώρας (γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, και πολλοί άλλοι).
Αν όχι τότε οκ, ειδάλλως όλες σου οι απόψεις θα καθίστατο άκυρες
 

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
6.218
Like
4
Πόντοι
66
μαθε λοιπον οτι η παραιτηση της αμεσης διεκδικησης των αποζημιωσεων εγινε πρωτα απο τον "εθναρχη" και το οριστικο τους κουκουλωμα σε βαθμο που το ιδιο το Ελληνικο κρατος να στεκεται απεναντι στους Διστομιωτες, εγινε επι Ανδρεα Παπανδρεου και υπεξ του σημερινου "σοφου γεροντα" πρ.τ.Δ. ....   αμφοτερα βεβαια εναντι ανταλλαγματων τοσο πολιτικων οσο και οικονομικων....  οχι βεβαια προς τη χωρα....

και μετα σας φαινεται περιεργο που οι "αγανακτησμενοι" θελουνε να παει να γαμηθει συσσωμο το πολιτικο σκηνικο...
αλλο το κατοχικο δανειο και ο χρυσος
αλλο πολεμικες αποζημιωσεις απο εγκληματα πολεμου(Διστομος)
και αλλο οι πολεμικες αποζημιωσεις που πηραμε σαν χωρα(κατι σαπιοκαραβα και χρηματα κτλ)
 

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Μηνύματα
6.236
Like
1
Πόντοι
66
οκ, σέβομαι όσα λές, αρκεί να μην έχεις κατά οποιοδήποτε τρόπο λαδωθεί, κλέψει απ το κράτος ή τους πολίτες ή αδικήσει κατάφωρα κάποιον, κάτι πολύ συνηθισμένο για τους σπουδαγμενους και με άνετο βιοτικό επίπεδο ανθρώπους αυτής της χώρας (γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, και πολλοί άλλοι).
Αν όχι τότε οκ, ειδάλλως όλες σου οι απόψεις θα καθίστατο άκυρες

Δεν ειναι συνηθισμενο για τους μη μορφωμένους?
Εμενα γιατι οι μη μορφωμένοι μου φαινεται οτι ζηταν λαδι ακομα πιο επιτακτικα?
ακομα και στον ιδιωτικο τομεα το ειδα!!!
 

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom