Επισκέπτης
κατ'αρχην δεν μπορει να γινει δημοψηφισμα με τοσα πολλα ζητουμενα.Παραδειγμα ειναι οτι καποιος μπορει να συμφωνει με το 1- αλλα να διαφωνει με το 6-. Το δημοψηφισμα δεν ειναι ερωτημα πολλαπλης επιλογης (multiple choise),ειναι επικινδυνο.
Εστω ομως οτι εχουμε την οριμωτητα να το διαχειριστουμε,εχουμε και λεμε:
1. σωστο ερωτημα
2. ειναι αντισυνταγματικο εξ'αλλου δεν υπαρχει καποια δικαστικη αποφαση εναντιον τους
3. σωστο
4. σωστο
5. για να νομιμοποιηθει η αρνηση του χρεους & να εχουμε δικαιωματα προσβολης στα οποια διεθνη οργανα,πρεπει να γινει ο "λογιστικος ελεγχος"
6. δεν ξερω αν ειναι σωστο,συμφωνω παντως,καθως ειμαι αποφασισμενος να πεινασω.δεν ξερω ομως αν ειναι το ιδιο αποφασισμενοι οι υπολοιποι Ελληνες η αν γνωριζουν τι προκειτε να τους συμβει.
7. το ιντερνετ δεν ειναι ασφαλες μεσο για τετοιες δουλειες
Και ενα ερωτημα: Στις εκλογες ποια κυβερνηση θα βγει ? ποιοι θα παρουν τις αποφασεις ? κλπ κλπ.
2. μήπως να τους κρεμούσαμε καλύτερα;
5. να γίνει ο έλεγχος
6. φαίνονται αποφασισμένοι
7. είναι για τραπεζικές συναλλαγές γιατί όχι και γι αυτό; ας γίνει με ΑΤΜ, ας γίνει μέσω sms, μήπως η κάλπη είναι πιο τίμια (99% έβγαζε ο Σανταμ Χουσειν κι ο Μουμπαρακ). Για τα επόμενα χρόνια της ζωής σου κάθε Κυριακή πρωί προτιμάς να παίρνεις την εφημερίδα και να διαβάζεις τι αποφάσισε ο "αντιπρόσωπός" σου, ή να ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΣΥ για τα σημαντικά προβλήματα του τόπου;
Και για να πάω παραπέρα, κατ εμέ, το καλύτερο σύστημα θα ήταν η Βουλή να είχε μόνο ρόλο σύνταξης των δημοψηφισμάτων και των προτάσεων και να μην έπαιρνε απολύτως καμία απόφαση. Όλες ακόμα και χιλιάδες να ήταν οι αποφάσεις σ ένα έτος, να λαμβάνονταν από το λαό.