Προσωρινά μέχρι να ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΌΡΟΥΣ, Δηλαδή να μην ξαναπαράγω ελλείμματα ανεξέλεγκτα.
Δεν λέω ότι σίγουρα θα πετύχει. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ (ω, ναι μπορώ) άλλο τρόπο από το να με προστατέψουν οι εταιροι μου από τα ληστρικά επιτόκια που μου επιβάλλουν οι κερδοσκόποι.
Ήτοι, δώστε μου εσείς τα λεφτά που χρειάζομαι με χαμηλό επιτόκιο, εγώ θα μειώσω τα έξοδά μου εν τω μεταξύ και όταν μπορέσω ξαναστέκομαι στα πόδια μου.
Σε τελική άμα υπάρχει άλλος τρόπος γιατί δεν τον λέτε;
Κατ’ αρχήν να συμφωνήσουμε ότι πληρώνουμε το ...μάρμαρο της αποτυχίας του μοντέλου της ΕΕ που επέλεξαν οι κεντροευρωπαίοι. Ήτοι μια οικονομική ένωση και μόνο δε στέκει, αν δεν έχεις πολιτική και στρατιωτική ένωση όπως οι ΗΠΑ. Γι αυτό κι οι αδύνατες οικονομίες του Νότου πήραν τον πούλο από ένα ισχυρό ευρώ και την υποταγή τους στην ΕΚΤ.
Οπότε μην περιμένεις πιο ουσιαστική στηριξη από τους εταίρους σου!
Τώρα η λύση που ψάχνεις για την Ελλάδα εγώ πιστεύω ότι είναι η εξής :
1. Άμεση διαγραφή του χρέους της χώρας μονομερώς από εμάς.
2. Ακύρωση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης που μας στερεί την εθνική κυριαρχία.
3. Επιστροφή στην ευελικτη δραχμούλα.
4. Εκτοπισμός του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου στα υπάρχοντα σωφρονιστικά ιδρύματα λόγω εσχάτης προδοσίας (δανειακή σύμβαση) και διαφθοράς - εύκολο να αποδειχθεί με ένα απλο ποθεν εσχες απο το 1974 κι εδώ ! Μην περιμένετε απο τους υπάρχοντες πολιτικούς σωτηρια για τη χωρα γιατι τους “κρατάνε” με όλα τα αποδεικτικα στοιχεια των λαδωματων τοσες 10ετίες τώρα (ορα την ευκολότατη διαφυγη του Χριστοφορακου στη Γερμανία). Για να μην ανησυχει καποιος φιλος εδω μέσα, τον προλαμβάνω λέγοντας οτι οι του ΚΚΕ μπορούν να πάνε μέσα λόγω βλακείας ! Είναι ικανός λόγος κι αυτός !
Η διαγραφή του χρέους θα μας οδηγήσει σε μια κατασταση φτωχειας αναλογης με τη δεκαετια του ’50, όπου θα πρεπει σαν κρατος να γινουμε αυτονομοι (γιατι κανεις δε θα μας δανειζει) ως προς τη σίτιση του πληθυσμού και να εισαγουμε τα ελαχιστα δυνατα λόγω ελλειψης συναλλάγματος και κυριως καύσιμα.
Παράλληλα θα ξεσπάσει και μια μεγαλη δυσαρεσκεια λογω αυτης της φτώχειας και της συγκρουσης των κοινωνικών τάξεων, οπως σε καθε περιοδο κρισης (μαυρη αγορά-πχ οι αγροτες δε θα δινουν την παραγωγη τους στις κρατικες τιμες, παραλληλη κυκλοφορία πολλών ισχυρων νομισματων μαζι με την αδυνατη δραχμη, αρχικες πολλες υποτιμησεις της δραχμής μεχρι να ισορροπήσει η κατασταση κτλ κτλ).
Αν λοιπόν δεχτούμε οτι ειμαστε διαθεσιμοι να ξαναπερασουμε απο αυτη την δύσκολη 10 ετία της φτωχειας τοτε θα σωσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και περιουσια και θα ξανακανουμε μια ουσιαστική νεα αρχή. Βασικη κι απαραιτητη προυποθεση είναι βεβαια να βρεθεί μια αξιολογη ηγεσια που θα καθοδηγησει αυτην την προσπάθεια.
Διαφορετικα, αν δε μας αρεσει το σεναριο της φτωχειας, μπορουμε να συνεχισουμε στο ιδιο μονοπατι που χαρασσει τωρα ο Γιωργάκης : γενικό ξεπούλημα και μπόλικη βαζελίνη ! Α, και κανεις δε μας λέει ότι θα παραμείνουμε σε ευημερία ακομη κι αν τα παραδώσουμε όλα !