Και εγώ στο δημοτικό έγγραφα εκθέσεις για το φεγγάρι. Αυτό δεν πάει να πει ότι πήγα κιόλας.Παλιά ότι εγγραφες για Ουκρανία ήταν γενικά και αόριστα ότι θα έγραφε και ο καθένας που μπήκε στο ίντερνετ και διάβασε 5 πράγματα.Όπως είπε και ο Dirty λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι εδώ μέσα. Όταν έγραφε ο Slavi για Ουκρανία εσύ μας έλεγες Πολωνία ανώτερη από όλα. Πριν ένα δύο χρόνια πηγές και από τότε ξέχασες και Πολωνιες και τα πάντα.
Τι γενικά και αόριστα?Εγραφα ετελώς συγκεκριμένα για τα μέρη,τις τιμές και πόσταρα και φωτό.Μάλιστα επεσήμανα πόσο επικίνδυνα είχαν αυξηθεί το 2007 λίγο πριν την κρίση του 2009 που γείωσε το γκρίβνα και έφερε τα πράγματα στη θέση τους.
Ε,ναι.Πρέπει να ξέρεις λίγο τη γλώσσα.Είναι το κλειδί.Στο Κίεβο γενικά είναι φουσκωμένες οι τιμές(πληρώνεις πανάκριβα για ταξί,εστιατόρια και μέτρια ξενοδοχεία.Οταν είσαι με γκόμενα,παίζουν άλλες τιμές όπως και όταν είσαι ξένος.Κοινώς σε γδέρνουν και αν δεν ξέρεις και τη γλώσσα δεν μπορείς καν να αντιδράσεις.
Αλλά αν ας πούμε έχεις 1000 ευρώ και θες να διασκεδάσεις,πας στο Κίεβο,ξεσκίζεσαι στον πούτσο και νιώθεις βασιλιάς για ένα τριήμερο.
Αν τώρα θες να γαμήσεις κανονικές γκόμενες,πρέπει να κάτσεις μια βδομάδα τουλάχιστον διότι απαιτούνται 2-3 ραντεβού για την κάθε μία.Συνεπώς χρειάζεσαι γύρω στα 2000-2500 ευρώ.Καλύτερα από Μόσχα αλλά όχι ό,τι πιο φτηνό υπάρχει.Σε ένα-δυο χρόνια το Κίεβο θα έχει ακριβήνει τόσο,που ο λετσοτουρισμός θα έχει εξεφανιστεί και όλες θα τις γαμάνε οι ντόπιοι ολιγάρχες και οι ξένοι επιχειρηματίες.Απλά ο μέσος τουρίστας δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Το σκηνικό από το 2003 έχει αλλάξει κατά πολύ.Εκείνη την εποχή στο River Palace έβρισκες απίστευτα μουνιά που γαμούσες με 100$ όλη νύχτα.Τώρα είναι εκεί συνηθισμένες(για Ουκρανία) γκόμενες που ζητάνε 300$ για μία μόνο ώρα.
Ντάξει τώρα δεν έχει νόημα να λέμε τι γινόταν τότε.Τώρα για Κίεβο θες λεφτά,όχι αστεία.Αμα ξέρεις και ρωσικά,είσαι στον παράδεισο,πρέπει όμως να ξοδέψεις.
Για Πολωνία γράφω από το 2009 και τα άλλα τα γατάκια την ανακαλύπτουν τώρα.Πριν έλεγαν οτι γράφω φαντασιοπληξίες (οτι οι Πολωνέζες γαμιούνται αβέρτα) και οτι στην πραγματικότητα οι Πολωνέζες είναι συντηρητικές,θρησκευόμενες καθολικές κτλ.
Φέτος πήγα δυο φορές Πολωνία και μία Ουκρανία.Πέρυσι 4 φορές Πολωνία και 7 φορές Ουκρανία.Πάω και στις δύο χώρες,δεν είναι οτι επιλέγω μία γιατί είναι καλύτερη.
Απλά όπως έχω γράψει οι περισσότεροι βρίσκουν μία χώρα που θεωρούν καλύτερη και μετά ταξιδεύουν διαρκώς και αποκλειστικά σε αυτή μέχρι να αλλάξουν γνώμη.Αντίθετα εγώ πάω σε όλες τις χώρες ανελλιπώς.Πέρυσι πήγα Ρωσία,Ουκρανία,Πολωνία,Τσεχία συνεπώς έχω άμεση εικόνα και πρόσφατη σύγκριση.
Απλώς οι άλλοι κρίνουν με βάση τον εαυτό τους π.χ. αν πάει σε πουτάνες δε θα έχει γκόμενες,αν έχει γκόμενες δε θα πάει σε πουτάνες,αν πάει Ουκρανία δε θα πάει Πολωνία και αν πάει Πολωνία δε θα πάει Ουκρανία.
Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται αυτοί γιατί τα βλέπουν όλα με μέτρο τον εαυτό τους τι θα έκαναν οι ίδιοι.