Νέα

Δίωξη σε πασίγνωστο δικηγόρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα O Mitsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 79K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.991
Πόντοι
3.656
Μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις μια εταιρεία συγκομιδής πτωμάτων "από την πείνα", χρυσές δουλειές θα κανεις.
έχω ήδη κάποιες που γδέρνω νεοδημοκράτες που παρακαλάνε για έκπτωση και χωρίς απόδειξη πόσες ακόμα? θα μας πάρουν και χαμπάρι :coffee:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
οχι δεν βλεπω κανεναν απο οσους ειναι στη πολιτικη σκηνη οτι μπορει να σπασει αυγα και να κανει τα πραγματα σωστα. ιδανικα θα ηθελα να αλλαχτουν ολοι και να μην μπορουν να ειναι ξανα υποψηφιοι
Στην πραγματικότητα αυτό λέει η τόσο μεγάλη αποχή.Αλλά προφανώς κανένας δεν θέλει να αφήσει την πολιτική καρέκλα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.023
Πόντοι
5.506
ρε φιλε σοβαρα τωρα κατακρινεις την δικια μου αποψη που λεω οτι πρεπει ο αλλος να προσπαθει μονος του γνωριζοντας οτι ειναι οι γονεις εκει στη γωνια αν χρειαστει να βοηθησουν και σου φαινεται λογικο να εισαι με το χερι απλωμενο και να περιμενεις να σε τσονταρουν οι γονεις για να μπορεσεις να κανεις κατι; καπου τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου παρτο αλλιως εκτος αν εισαι ικανοποιημενος και καλα με τον εαυτο σου με μια τετοια κατασταση. αυτο δεν ηρθε επειδη εχω ζησει κατι ιδιαιτερο στη ζωη μου αλλα λογω αυτοσεβασμου χωρις να χρειαζομαι τη βοηθεια απο καποιον αλλο.
Κατακρίνω την υπερβολή της άποψης σου. Ως γονιός θα κάνω τα πάντα για το παιδί μου και δεν εννοώ να το χαρτζιλικώνω μέχρι να κλείσω τα μάτια αλλά να του μάθω και να του δώσω εφόδια ώστε να μπορεί να είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο και πετυχημένο στη ζωή του. Αν ο κάθε Αλεξ σπούδασε έκανε μεταπτυχιακά και ότι άλλο χρειαζόταν για περισσότερη κατάρτιση ώστε στα 30 του να στήσει ένα γραφείο και να είναι επιτυχημένος κάτι έκαναν πολύ καλά και οι γονείς του. Εγώ που τα κατάφερα από τα 20κατι μου να είμαι ανεξάρτητος και να έχω την οποία πορεία μου επίσης και οι δικοί μου έκαναν κάτι καλά. Δε μπορείς να κατακρίνεις έτσι τις υγιείς σχέσεις γονέων/παιδιών μέσα σε μια οικογένεια. Να μου πεις για ηλίθιους γονείς που μεγάλωσαν μαμουχαλα παιδιά να συμφωνήσω.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.023
Πόντοι
5.506
έχω ήδη κάποιες που γδέρνω νεοδημοκράτες που παρακαλάνε για έκπτωση και χωρίς απόδειξη πόσες ακόμα? θα μας πάρουν και χαμπάρι :coffee:
Βρε άκου με που σου λέω, ο κόσμος εκεί έξω πεθαίνει από την πείνα, γεμίσαμε πτώματα παντού, ξεκινα πριν κλέψει άλλος την ιδέα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.991
Πόντοι
3.656
η χαλκιδκή, και πιστεύω κάθε θερινός προορισμός στην ελλάδα, έχει κατακλυσθεί από τουρίστες
σαν αύγουστος είναι
τεράστιες ανάγκες για φαγητό, διαμονή, διασκέδαση, εργάτες, καθαρίστριες, όλα τα τεχνικά επαγγέλματα, πουτάνες,
όλοι αυτοί δεν θα χρειαστούν φαρμακείο; οδοντίατρο;
επενδυτικές ευκαιρίες,
βρέχει χρήματα,
οι χαζοί κλαίγονται και κρατούν ομπρέλα
Από δουλειά έχει όση θες....να δουλεύεις 24 ώρες και να μη σταματάς καθόλου

από λεφτά είναι που πάσχει το θέμα....όλοι αυτοί που περιγράφεις στον τουρισμό θα πάνε για 4 ευρώ την ώρα.....12 ώρες ένα 50ρικο...με τον πληθωρισμό σήμερα δεν το λες και ευκαιρία που βρέχει λεφτά...μάλλον για τον ιδιοκτήτη βρέχει...αυτός κρατάει την ομπρέλα και τους δίνει με το σταγονόμετρο.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
ρε φιλε σοβαρα τωρα κατακρινεις την δικια μου αποψη που λεω οτι πρεπει ο αλλος να προσπαθει μονος του γνωριζοντας οτι ειναι οι γονεις εκει στη γωνια αν χρειαστει να βοηθησουν και σου φαινεται λογικο να εισαι με το χερι απλωμενο και να περιμενεις να σε τσονταρουν οι γονεις για να μπορεσεις να κανεις κατι; καπου τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου παρτο αλλιως εκτος αν εισαι ικανοποιημενος και καλα με τον εαυτο σου με μια τετοια κατασταση. αυτο δεν ηρθε επειδη εχω ζησει κατι ιδιαιτερο στη ζωη μου αλλα λογω αυτοσεβασμου χωρις να χρειαζομαι τη βοηθεια απο καποιον αλλο.
ρε εδώ καίγεστε και οι 2.Και ο barock δεν θέλει κάτι διαφορετικό.Το λέτε με λίγο διαφορετικό τρόπο.Εσύ με απόλυτο και αυστηρό και ο barock με λίγη επιείκεια γονέα.

• Like
Αντιδράσεις: barock

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.131
Πόντοι
216
Κατακρίνω την υπερβολή της άποψης σου. Ως γονιός θα κάνω τα πάντα για το παιδί μου και δεν εννοώ να το χαρτζιλικώνω μέχρι να κλείσω τα μάτια αλλά να του μάθω και να του δώσω εφόδια ώστε να μπορεί να είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο και πετυχημένο στη ζωή του. Αν ο κάθε Αλεξ σπούδασε έκανε μεταπτυχιακά και ότι άλλο χρειαζόταν για περισσότερη κατάρτιση ώστε στα 30 του να στήσει ένα γραφείο και να είναι επιτυχημένος κάτι έκαναν πολύ καλά και οι γονείς του. Εγώ που τα κατάφερα από τα 20κατι μου να είμαι ανεξάρτητος και να έχω την οποία πορεία μου επίσης και οι δικοί μου έκαναν κάτι καλά. Δε μπορείς να κατακρίνεις έτσι τις υγιείς σχέσεις γονέων/παιδιών μέσα σε μια οικογένεια. Να μου πεις για ηλίθιους γονείς που μεγάλωσαν μαμουχαλα παιδιά να συμφωνήσω.
μα αυτο σου λεω και δεν το καταλαβαινεις. εννοειται οτι σαν γονεας θα κανεις τα παντα. εγω στο δειχνω απο την πλευρα του παιδιου. οι γονεις ειναι υπευθυνοι να συντηρουν το παιδι μεχρι και να τελειωσει τις σπουδες του μετα πρεπει το παιδι να παρει τη ζωη στα χερια του και να φροντισει το μελλον του και οχι να περιμενει να δει αν ο πατερας εχει χρημα να τον στηριξει στην επαγγελματικη του δραστηριοτητα. στο ξαναλεω ειναι θεμα αυτοσεβασμου να ξερεις οτι κατι το εκανες μονος σου και αλλιως ειναι να ξερεις αν εχεις αυτογνωσια οτι αν δεν ηταν η τσεπη ενος αλλου δεν θα ησουν εκει που εισαι τωρα. οσο για την ολοκληρωση των σπουδων εγω προσωπικα δεν το θεωρω μεγαλο επιτευγμα στην ελλαδα με τις παραταξεις μεσα και τα σχετικα ολοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο πτυχιο παιρνουν. να μου πεις για τις εξετασεις εισαγωγης να σου πω ναι

• Like

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.991
Πόντοι
3.656
Βρε άκου με που σου λέω, ο κόσμος εκεί έξω πεθαίνει από την πείνα, γεμίσαμε πτώματα παντού, ξεκινα πριν κλέψει άλλος την ιδέα.
Είχα μια καλύτερα ιδέα για κάτι μεταλλεία αλλά μου την έφαγε άλλος :confused:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.407
Πόντοι
2.356
ωραια να δεχτουμε οτι η φτωχεια ειναι επιλογη που δεν το πιστευω τοτε να βρουμε και δευτερη δουλεια και να ζουμε για να δουλευουμε σωστα; αυτο τι ειναι δεν ειναι καταντια; θα επρεπε ναι ή οχι ο βασικος να μπορει να σου εξασφαλιζει την απλη διαβιωση αναλογα με το κοστος διαβιωσης;
Δυστυχώς ΔΕΝ "θα έπρεπε" τίποτα. Κανένας δεν μας οφείλει. Εκτός αν είμαστε Σοβιετία. Εκεί η φτώχεια είναι (ή μάλλον ήταν) τέρμα μοιρασμένη. Και τρώγανε με χρυσα κουτάλια οι της νομεκλατούρας...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Να μην ξεχάσεις όμως ...οτιδήποτε κ να ψηφίσεις ,να εισαι στη σωστή μεριά του συστήματος :wink::confused:
Εγώ πάντα ψήφιζα την Δημιουργία Ξανά. Και ναι ποτέ δεν το μετάνιωσα.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
μα αυτο σου λεω και δεν το καταλαβαινεις. εννοειται οτι σαν γονεας θα κανεις τα παντα. εγω στο δειχνω απο την πλευρα του παιδιου. οι γονεις ειναι υπευθυνοι να συντηρουν το παιδι μεχρι και να τελειωσει τις σπουδες του μετα πρεπει το παιδι να παρει τη ζωη στα χερια του και να φροντισει το μελλον του και οχι να περιμενει να δει αν ο πατερας εχει χρημα να τον στηριξει στην επαγγελματικη του δραστηριοτητα. στο ξαναλεω ειναι θεμα αυτοσεβασμου να ξερεις οτι κατι το εκανες μονος σου και αλλιως ειναι να ξερεις αν εχεις αυτογνωσια οτι αν δεν ηταν η τσεπη ενος αλλου δεν θα ησουν εκει που εισαι τωρα. οσο για την ολοκληρωση των σπουδων εγω προσωπικα δεν το θεωρω μεγαλο επιτευγμα στην ελλαδα με τις παραταξεις μεσα και τα σχετικα ολοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο πτυχιο παιρνουν. να μου πεις για τις εξετασεις εισαγωγης να σου πω ναι
Φίλτατε δεν τα λες λάθος αλλά ούτε και 100% σωστά.Αλλού θα φτάσεις αν ξεκινήσεις από το μηδέν και αλλού θα φτάσεις αν σου δώσουν κεφάλαιο και το πολλαπλασιάσεις.

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.131
Πόντοι
216
Δυστυχώς ΔΕΝ "θα έπρεπε" τίποτα. Κανένας δεν μας οφείλει. Εκτός αν είμαστε Σοβιετία. Εκεί η φτώχεια είναι (ή μάλλον ήταν) τέρμα μοιρασμένη. Και τρώγανε με χρυσα κουτάλια οι της νομεκλατούρας...
καθε κρατος πρεπει να φροντιζει για την υποτυπώδη διαβιωση του πολιτη μεσω της εργασιας. τοτε ας καταργησουμε τον βασικο και ας αφησουμε το μισθο διαπραγματευσιμο απο το 0.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.406
Πόντοι
3.936

Συνημμένα

• 1200x1200bb (1).jpg
    1200x1200bb (1).jpg
    360,5 KB · Εμφανίσεις: 14

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.131
Πόντοι
216
Φίλτατε δεν τα λες λάθος αλλά ούτε και 100% σωστά.Αλλού θα φτάσεις αν ξεκινήσεις από το μηδέν και αλλού θα φτάσεις αν σου δώσουν κεφάλαιο και το πολλαπλασιάσεις.
δεν μιλαω για το αποτελεσμα μιλαω για το οτι δεν ειναι ιδια η ικανοποιηση που εχει ενας ανθρωπος αν καταφερει κατι μονος του με το αν του ερθει ετοιμο. καποιοι δεν το νοιωθουν και δεν τους νοιαζει μπραβο τους καποιους τους νοιαζει. οπως μπορει καποιος χωρις το κεφαλαιο να μην καταφερει τπτ στη ζωη του και να παραμεινει κοντα στο μηδεν

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.318
Πόντοι
3.656
ωραια να δεχτουμε οτι η φτωχεια ειναι επιλογη που δεν το πιστευω τοτε να βρουμε και δευτερη δουλεια και να ζουμε για να δουλευουμε σωστα; αυτο τι ειναι δεν ειναι καταντια; θα επρεπε ναι ή οχι ο βασικος να μπορει να σου εξασφαλιζει την απλη διαβιωση αναλογα με το κοστος διαβιωσης;
Δε νομιζω οτι υπαρχει "απλη διαβιωση".Εσυ οριζεις τις αναγκες σου και τα θελω σου.
Οι μισθολογικες ανισοτητες στην Ελλαδα ειναι τεραστιες στον ιδιωτικο τομεα.Εξαρταται τι εισαι διατεθειμενος να "θυσιασεις" για να ικανοποιησεις τις αναγκες και τα θελω σου.
Εαν για παραδειγμα εισαι ανιδεικευτος εργατης και ζεις στην Αθηνα σε σπιτι ιδιοκτητο(απο γονεις),τοτε η "απλη διαβιωση" που αναφερεις ειναι εφικτη με τα 800.
Εαν εισαι ανιδεικευτος και θελεις να βγαλεις παραπανω τοτε εξετασε το γεγονος να φυγεις απο την βολεψη σου και κανε την για επαρχια και ιδιαιτερα για τοπους που ζουν απο την τουριστικη βιομηχανια.Και τον χειμωνα απο την αγροτικη.
Η ελλειψη ανιδεικευτων ειναι τεραστια.Τα μεροκαματα-μισθοι ειναι -οσο κι αν ακουγεται περιεργο- δυσαναλογα με αυτα που προσφερει ενας ανιδεικευτος.Εαν η εργασια σου οριζεται απο το κρατος στα 800 εσυ θα παιρνεις 1200+.Σε πολλες περιπτωσεις πολλα παραπανω.Υπαρχουν πιτσιρικαδες που καθαριζουν 3Κ το μηνα και οχι δεν ειναι πια ειλωτες.Σου μιλαω για 8ωρο με ενα ρεπο τη βδομαδα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.285
Πόντοι
12.756
Δε νομιζω οτι υπαρχει "απλη διαβιωση".Εσυ οριζεις τις αναγκες σου και τα θελω σου.
Οι μισθολογικες ανισοτητες στην Ελλαδα ειναι τεραστιες στον ιδιωτικο τομεα.Εξαρταται τι εισαι διατεθειμενος να "θυσιασεις" για να ικανοποιησεις τις αναγκες και τα θελω σου.
Εαν για παραδειγμα εισαι ανιδεικευτος εργατης και ζεις στην Αθηνα σε σπιτι ιδιοκτητο(απο γονεις),τοτε η "απλη διαβιωση" που αναφερεις ειναι εφικτη με τα 800.
Εαν εισαι ανιδεικευτος και θελεις να βγαλεις παραπανω τοτε εξετασε το γεγονος να φυγεις απο την βολεψη σου και κανε την για επαρχια και ιδιαιτερα για τοπους που ζουν απο την τουριστικη βιομηχανια.Και τον χειμωνα απο την αγροτικη.
Η ελλειψη ανιδεικευτων ειναι τεραστια.Τα μεροκαματα-μισθοι ειναι -οσο κι αν ακουγεται περιεργο- δυσαναλογα με αυτα που προσφερει ενας ανιδεικευτος.Εαν η εργασια σου οριζεται απο το κρατος στα 800 εσυ θα παιρνεις 1200+.Σε πολλες περιπτωσεις πολλα παραπανω.Υπαρχουν πιτσιρικαδες που καθαριζουν 3Κ το μηνα και οχι δεν ειναι πια ειλωτες.Σου μιλαω για 8ωρο με ενα ρεπο τη βδομαδα.
Επιτέλους μια άποψη που συμβαδιζει με τα σημερινά δεδομένα

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
δεν μιλαω για το αποτελεσμα μιλαω για το οτι δεν ειναι ιδια η ικανοποιηση που εχει ενας ανθρωπος αν καταφερει κατι μονος του με το αν του ερθει ετοιμο. καποιοι δεν το νοιωθουν και δεν τους νοιαζει μπραβο τους καποιους τους νοιαζει. οπως μπορει καποιος χωρις το κεφαλαιο να μην καταφερει τπτ στη ζωη του και να παραμεινει κοντα στο μηδεν
Το να σου δώσουν λεφτά οι γονείς δεν σημαίνει ότι τα πήρες έτοιμα.Άσε τους εγωισμούς.Δηλαδή αν εγώ σαν μηχανικός ξεκίναγα μετά το πανεπιστήμιο και ο πατέρας μου μου έλεγε παιδί μου σε εμπιστεύομαι πάρε 500.000 βγάλε την άδεια και σήκωσε μια πολυκατοικία πιστεύεις ότι τα βρήκα έτοιμα;Πιστεύεις σαν 1η δουλειά δεν θα φάω γαμήσι;είναι το ίδιο με το να ξεκινήσω με αδειούλες και τοπογραφικά;πιστεύεις ότι πανεύκολα θα φτιάξεις την πολυκατοικία;πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση;δεν είναι κακό να βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά τους να μην ξεκινήσουν από το μηδέν.σου είπε κανείς ότι όσο ανεβαίνεις τα πράγματα είναι πιο εύκολα;εχεις και υποχρεώσεις δεν είναι τόσο απλό.Μιλάμε πάντα για ευσυνείδητους ανθρώπους.

• Like

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.406
Πόντοι
3.936
καθε κρατος πρεπει να φροντιζει για την υποτυπώδη διαβιωση του πολιτη μεσω της εργασιας. τοτε ας καταργησουμε τον βασικο και ας αφησουμε το μισθο διαπραγματευσιμο απο το 0.
Πως θα γινει αυτο οταν σου βαζει χιλιαδες λθρ μεσα- ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος κ τα μεροκαματα θα πεσουν, οπως εγινε στο παρελθον με τον γκαβο τον σαμαρα κ τους αλβα. Γιατι κ εκει θα ισχυσει ο νομος της προσφορας κ της ζητησης.Πχ. αν δεν θες με 1e την ωρα εχω αλλους 10 ξενους που περιμενουν. Και αντι τα αριστερα κομματα να σταματησουν αυτο το λυσσαλεο πανηγυρακι εποικισμου- σου λενε φερτε κ αλλους ισλαμοφασιστες στη χωρα ειναι αδελφια μας. Κατι δεν παει καλα εδω.

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
91
Like
18.874
Πόντοι
25.036
Μα αν ο βασικός σου κάλυπτε την απλή διαβίωση (αξιοπρεπή διαβίωση την λέω εγώ) θα είχες ηθική επιλογή. Τώρα δεν έχεις, θα δουλεύεις απλά για να υπάρχεις και θα κάνεις ηθικές εκπτώσεις για να καλοπερνάς...

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
Πως θα γινει αυτο οταν σου βαζει χιλιαδες λθρ μεσα- ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος κ τα μεροκαματα θα πεσουν, οπως εγινε στο παρελθον με τον γκαβο τον σαμαρα κ τους αλβα. Γιατι κ εκει θα ισχυσει ο νομος της προσφορας κ της ζητησης.Πχ. αν δεν θες με 1e την ωρα εχω αλλους 10 ξενους που περιμενουν. Και αντι τα αριστερα κομματα να σταματησουν αυτο το λυσσαλεο πανηγυρακι εποικισμου- σου λενε φερτε κ αλλους ισλαμοφασιστες στη χωρα ειναι αδελφια μας. Κατι δεν παει καλα εδω.
Μην το βλέπετε τοπικά και τοπικά εννοώ Ελλάδα.Είναι στρεβλό όλο το μοντέλο.Έχουν αποτύχει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και απ'ότι φαίνεται και σε παγκόσμιο έτσι όπως πάει.Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολιτική της Ευρώπης η εισαγωγή μεταναστών για να υπάρξει φθηνό εργατικό.Το μοντέλο (καπιταλιστικό κατ'ουσία) απέτυχε γιατί αυτοί που ήρθαν από ανατολικές χώρες έχουν τελείως διαφορετική νοοτροπία ζωής (και λόγω θρησκείας) και τα έχουν κάνει κώλο γενικά.Και τα χρήματα τα επένδυσαν λανθασμένα σε διάφορα προγράμματα και τώρα δεν υπάρχει σάλιο γενικά.Υπάρχει σοβαρό θέμα.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
Παπαριές.Εγώ στην οικοδομή που δουελεύω υπάρχει πρόβλημα.Δεν βρίσκουμε άτομα.Και σε πληροφορώ 8ωρο πενθήμερο βγαίνουν καθαρά 980 - 1200 περίπου ανάλογα αν είσαι εργάτης ή τεχνίτης με ένσημο κάθε μέρα + υπερωρίες, δεν έρχονται.Ξέρεις τι λένε;τι λες ρε φίλες να πάθω ανακοπή τέτοιο ζόρι;άσε θα πάω ντελίβερι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom