Κώστας Λαδάκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 10.107
- Πόντοι
- 1.686
ΦΥΣΙΚΆ υπάρχουν και έντιμοι δικαστές .
Η κρίση δεν βασίζεται σε κάποιο νόμο? Ο δικαστής μπορεί αυθαίρετα (κόντρα στα στοιχεία ή την έλλειψη τους) να αποφασίσει ότι θα προφυλακιστείς? Αν ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα δεν είναι λάθος?Σε τέτοια περίπτωση είναι λάθος η δικαστική κρίση, όχι ο νόμος.
Ε ναι αλλά ο δράστης τι θα πει? Θα του πει ο δικηγόρος του πες δεν ήθελα να σκοτώσω έριξα βιτριόλι για να τον παραμορφώσω. Ακόμα και να ήθελε να σε σκοτώσει έτσι θα πει. Και να στο ρωτήσω αλλιώς...αν εγώ τσακωθώ με έναν πεζό στο δρόμο και επειδή μου τη βίδωσε τον πατήσω με το suv μου...τον λιώσω...αλλά δεν πεθάνει....θεωρείται απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη? Δεν ξέρω ότι αν τον πατήσω με το τζιπ λογικά θα πεθάνει?Για να βρεις τον ανθρωποκτόνο δόλο που σου λέει ο Αλεξ, δεν ψάχνεις μόνο αν ο δράστης γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα επέλθει, αλλά και το τι αποτέλεσμα θέλει να επέλθει.
Προ φυλάκιση δεν σημαίνει ότι πληρώνεις (προκαταβολικά) μέρος της ποινής που (λογικά) θα σου επιβληθεί? Αλλιώς γιατί να μετράει στην τελική ποινή?Είναι τελείως διαφορετικές οι προϋποθέσεις προφυλάκισης και οι προϋποθέσεις καταδίκης. Βασικά είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Και προσθέτω, κακή η Λάρκο και ζημιογόνα, αλλά ο μισθός διευθυντή 7+ κάτι χιλιάρικα , ε για εταιρεία που φουντάρει, καλούτσικα είναι...Βέβαια δεν μας είπαν γιατί αυξήθηκε με νόμο ο μισθός του διευθυντή στη Λαρκο, μιας εταιρείας που ΔΕΝ πάει καλά....Δε χρειάζεται να σου πω εγώ.....μπορείς να ανατρέξεις σε κάθε τι που είχαμε στο ενεργητικό του δημοσίου το πτωχεύσαμε εσκεμμένα και τώρα το κάνουν ότι θέλουν οι ''επενδυτές''
απλά μη μας παραμυθιάζεις με τα 350 μύρια χρέος στη ΔΕΗ και τους εργαζόεμενους λες και αυτό είναι το θέμα. Μεταλείο είναι η λάρκο βάλε το νιονιό σου να σκεφτεί γιατί επενδύουν αυτοί που επενδύουν και μη μας λες ότι δε ξέρεις αν θα γίνει επένδυση.
Αν δεν γινόταν επένδυση η χρηματοδότηση θα συνεχιζόταν για να βολεύονται τα βύσματα των κομμάτων. Όπως γίνεται και αλλού με περισσότερα από 350 μύρια χρέη.
Έχουν αυξηθεί τελευταία...Εσυ πρεπει να εισαι μεγαλος αετος τυπε μου!!!
Ωραίο κόλπο.Το θέμα είναι τους ταράζουν στο κυνήγι από ένα σημείο και μετά οι τράπεζες,ασφαλιστικά ταμεία,εφορίες κλπ.Πσιρνουν επιχειρηματικα δανεια,τα μεταφερουν σε offshore,αντι να τα επενδυσουνχρεωκοπουν και τους μενουν τα λεφτα.Απλως κυριως για να μην προκαλεσουν αφου φαινονται χρεωκοπημενοι,ζουν σε ν νοικιαζωντας πολυτελη σπιτια κ δεν εχουν προσωπικη περιουσια.
Γιατί; τι διαφορά έχει το χρέος προς την τράπεζα σε σχέση με το χρέος προς τη ΔΕΗ; χρέη προς ιδιώτες δεν είναι και τα δύο;Εχω πει χίλιες φορες οτι το νομικο καθεστως των κομματων ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ασαφές. Ουδεμία σαφής προβλεψη υπαρχει για τα χρεη τους και την ευθυνη τους. Επειδη ομως βλεπω υπαινισσεσαι τα χρεη της ΝΔ, να πω οτι ειναι εντελως ασχετο ζητημα. Η ΝΔ χρωσταει στις τραπεζες και εχει τα δανεια της ενημερα, δεν προκειται για οφειλομενα σε ΔΕΗ ή εργαζομενους ή το Δημοσιο.
Θέση ευθύνης με 50% φορολογία που καταλήγει στο ζελενσκι και τους Αφρικανούς επενδυτέςΧρωστάνε της κεφαλής τους κ περιμένουμε να νομοθετήσουν υπέρ του λαού;;;όλα για της τράπεζες κ τις πολυεθνικές .....
Χτες έμαθα κ ότι πλέον οι υπερωρίες δεν πληρώνονται από τις εταιρίες όταν δηλώνουν έναν μισθωτο σαν θέση ευθύνης ....δλδ ενώ τελειώνει το οχτάωρο επειδή τον βάλανε πχ θέση ευθύνης μπορεί να δουλέψει άλλες δυο τρεις ώρες κ να μην πληρωθεί την υπερωρία κ στον έλεγχο εργασίας να είναι κ νόμιμο ...
Αυτό βέβαια όταν περνάς τους 30+ .μονιμους υπαλλήλους ...αν το ξέρει κάποιος πιο καλά το νόμο ας μας τον πει
Μεσαίωνας= νέα δημοκρατία
Με κάλυψες τύπε. Άσε τον Άλεξ που γενικά είναι ένας άνθρωπος έξυπνος , να το παίζει χαζός όταν λέμε κάτι για ΚούληΑυτό που θέλει να σου πει ο Glyfomounix για τον κούλη, είναι ότι και εσύ που ως γνωστό γαμάς γιουβαρλάκια,
αν πας σε ένα gay bar, θα είσαι ο πιο αρσενικός.
Όμως όχι γιατί είσαι εσύ alpha male, αλλά γιατί οι άλλοι είναι πούστηδοι.
Θετικο δειγμα για την εξελιξη του μπουΈχουν αυξηθεί τελευταία...
πες μας βρε παπαριδη ενα καλο που εχει κανει ο κουλης για τη χωρα?που τα εχει κανει ολα λαθος,αντι να τη παει τη χωρα εστω λιγο πανω τη πηγε αλλο τοσο κατω.E φωτισε μας, μην μας κρατας στο σκοταδι
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Αν εισαι καλυτερος απο καποιους αλλους, δεν εισαι "τυχερος". Εισαι απλα καλυτερος.
Αντε να επανέλθουμε στο θέμα του νήματος γιατι εκει που μπαίνεις μπας και βρήκε κάποιος συναγωνιστής φωτο της Πολυζωγοπουλου με στρινγκ ή μαγιό, βυζγια, διαβάζουμε για Λάρκο , Κουλη ,ΔΕΗ και το κακό συναπάντημα, να ούμεΓια να επανέλθω στο θέμα του νήματος : διάβασα ότι υπήρχε περιπολικό έξω από το σπίτι του θύματος (καλώς, κατά τη γνώμη μου, για να νιώθει ασφάλεια το θύμα).
Όμως προβλέπεται η φύλαξη θυμάτων ενδοοικογενειακης βίας από την αστυνομία;;
O 'Aλεξ φοράει μπλε γυαλιά, όπως οι άλλοι φοράνε κόκκινα...Με κάλυψες τύπε. Άσε τον Άλεξ που γενικά είναι ένας άνθρωπος έξυπνος , να το παίζει χαζός όταν λέμε κάτι για Κούλη
Κοιτα , και μόνο που τύπος Νιπλης τον έχει ταπώσει για τα χρέη ΝΔ σε σχέση με χρέη ΛΑΡΚΟ και κάνει τον κινέζο , αυτό λέει πολλά.O 'Aλεξ φοράει μπλε γυαλιά, όπως οι άλλοι φοράνε κόκκινα...
Έχουν τη δήθεν ιδεολογία πάνω από την κοινή λογική..
Του λες το κέντρο έχει γίνει μπουρδέλο και σου λέει τι με νοιάζει, εγώ δεν περνάω από το κέντρο, φροντίζω να το παρακάμπτω..
Εδώ φταίω εγώ επειδή αναρωτήθηκα τι ζόρι τράβηξαν τα κανάλια με υπόθεση Λύτρα.Λέω τέτοια υπερευαισθησια; άμα ο δραστης ήταν ο Τάκης που έδειρε την Κουλα στο τάδε χωριό, ούτε που θα το σκεφτόμασταν..Αντε να επανέλθουμε στο θέμα του νήματος γιατι εκει που μπαίνεις μπας και βρήκε κάποιος συναγωνιστής φωτο της Πολυζωγοπουλου με στρινγκ ή μαγιό, βυζγια, διαβάζουμε για Λάρκο , Κουλη ,ΔΕΗ και το κακό συναπάντημα, να ούμε
ποια ιδεολογια; αρρωστια ειναι! Ρωτα τον για ιδεολογια να γελασουμε ! Ρωτα τονO 'Aλεξ φοράει μπλε γυαλιά, όπως οι άλλοι φοράνε κόκκινα...
Έχουν τη δήθεν ιδεολογία πάνω από την κοινή λογική..
Του λες το κέντρο έχει γίνει μπουρδέλο και σου λέει τι με νοιάζει, εγώ δεν περνάω από το κέντρο, φροντίζω να το παρακάμπτω..
αν δεν υπήρχε το θέμα της επένδυσης θα έκανα μόκο όλοι (όλα τα κόμματα) και θα βόλευαν τους ψηφοφόρους τους εκεί μια χαράΚαι προσθέτω, κακή η Λάρκο και ζημιογόνα, αλλά ο μισθός διευθυντή 7+ κάτι χιλιάρικα , ε για εταιρεία που φουντάρει, καλούτσικα είναι...Βέβαια δεν μας είπαν γιατί αυξήθηκε με νόμο ο μισθός του διευθυντή στη Λαρκο, μιας εταιρείας που ΔΕΝ πάει καλά....
Συμφωνώ απολύτως με Saul.
Και πάλι, λάθος η κρίση, όχι ο νόμος. Με αυτή τη λογική όλο το σύστημα που δίνει την εξουσία της κρίσης σε ένα δικαστήριο, είναι λάθος.Η κρίση δεν βασίζεται σε κάποιο νόμο? Ο δικαστής μπορεί αυθαίρετα (κόντρα στα στοιχεία ή την έλλειψη τους) να αποφασίσει ότι θα προφυλακιστείς? Αν ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα δεν είναι λάθος?
Δεν υπάρχει κανόνας με κουτάκια που συμπληρώνεις. Εξαρτάται από κάθε περίπτωση. Άλλο πατάω κάποιον για να τον τραυματίσω ή να τον εμποδίσω και άλλο χτυπάω με το αμάξι αυτόν που του χρωστάω πχ για να τον σκοτώσω και να γλιτώσω. Εκεί μπαίνει η κρίση του εισαγγελέα/δικαστή.Ε ναι αλλά ο δράστης τι θα πει? Θα του πει ο δικηγόρος του πες δεν ήθελα να σκοτώσω έριξα βιτριόλι για να τον παραμορφώσω. Ακόμα και να ήθελε να σε σκοτώσει έτσι θα πει. Και να στο ρωτήσω αλλιώς...αν εγώ τσακωθώ με έναν πεζό στο δρόμο και επειδή μου τη βίδωσε τον πατήσω με το suv μου...τον λιώσω...αλλά δεν πεθάνει....θεωρείται απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη? Δεν ξέρω ότι αν τον πατήσω με το τζιπ λογικά θα πεθάνει?
Η προφυλάκιση υπάρχει, όπως και άλλες λύσεις, για να εγγυηθεί τη παρουσία του κατηγορουμένου στη δίκη που θα ακολουθήσει. Στη πραγματικότητα και για να μην κρυβόμαστε, λειτουργεί είτε σαν ειδική πρόληψη (για να μην κυκλοφορεί στο δρόμο ο επικίνδυνος κατηγορούμενος) ή σαν προ-ποινή, σε υποθέσεις που είναι σχεδόν σίγουρη η καταδίκη (πχ σε ληστεία που πιάνεται επ' αυτοφώρω ο δράστης, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να αθωωθεί).Προ φυλάκιση δεν σημαίνει ότι πληρώνεις (προκαταβολικά) μέρος της ποινής που (λογικά) θα σου επιβληθεί? Αλλιώς γιατί να μετράει στην τελική ποινή?
Επίσης....εφόσον όλοι θεωρούνται αθώοι μέχρι την τελική τους καταδίκη....το να προφυλακίσεις κάποιον σημαίνει ότι είτε είσαι σίγουρος ότι είναι ένοχος (τα στοιχεία είναι αδιάσειστα....πχ τον έχεις σε βίντεο να εγκληματεί)...είτε δεν έχεις αρκετά στοιχεία αλλά υποψιάζεσαι ότι είναι ένοχος βασισμένος όμως κάπου...σε σοβαρές ενδείξεις όχι στο ένστικτο σου ή στο τι λέει η άλλη πλευρά ή στο τι γίνεται συνήθως.
Δεν έχω διαβάσει σχετικές μετρήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχουν αλλά κρατάω μια επιφύλαξη.Ενδιαφέρον θα είχε να έλεγε κάποιος που ξέρει σε τι ποσοστό οι προφυλακίσεις αλλάζουν και αθωώνεται κάποιος στο εφετείο. Και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος εκ των έσω αν οι εφέτες ασχολούνται ή αν είναι επηρεασμένοι από την πρωτόδικη καταδίκη.
Κατι πηρε το ματι μουΈχουν αυξηθεί τελευταία...
Πλακα κάνουμε αδελφέ μου,Εδώ φταίω εγώ επειδή αναρωτήθηκα τι ζόρι τράβηξαν τα κανάλια με υπόθεση Λύτρα.Λέω τέτοια υπερευαισθησια; άμα ο δραστης ήταν ο Τάκης που έδειρε την Κουλα στο τάδε χωριό, ούτε που θα το σκεφτόμασταν..