Νέα

Δίωξη σε πασίγνωστο δικηγόρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα O Mitsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 81K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.235
Πόντοι
5.506
δεν μιλαω για το αποτελεσμα μιλαω για το οτι δεν ειναι ιδια η ικανοποιηση που εχει ενας ανθρωπος αν καταφερει κατι μονος του με το αν του ερθει ετοιμο. καποιοι δεν το νοιωθουν και δεν τους νοιαζει μπραβο τους καποιους τους νοιαζει. οπως μπορει καποιος χωρις το κεφαλαιο να μην καταφερει τπτ στη ζωη του και να παραμεινει κοντα στο μηδεν
Ωραια, ποια θεωρεις μεγαλυτερη ικανοποιηση, να ξεκινησει καποιος απο το 0 και να κανει μια επιχειρηση της ταξης των 300-400k ετησιου τζιρου ή ο αλλος που πηρε ετοιμη μια τετοια και την εφτασε στα 10-12 μυρια τζιρο;

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.437
Πόντοι
3.656
Απλά οι ανάγκες δεν είναι μόνο οικονομικές...κράτα το και αυτό.
Συμφωνω αλλα αυτη η κουβεντα γινεται για το μισθολογικο.Οι αναγκες του καθε ανθρωπου,φυσικα και δεν ειναι μονο οικονομικες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Πρέπει, διότι είναι γνωστό ότι είμαστε πρώτοι στην ασυδοσία.

"Βαριά δουλειά" είναι λίγο ασαφές.
Μπορεί να δουλεύεις στον καύσωνα επί ώρες χωρίς να σηκώνεις κάποιο βάρος, αλλά να φορτώνεις σε ιδανικές συνθήκες κάποιους τόννους.
Γενικά μιλώντας όμως, η οικοδομή θεωρείται βαριά δουλειά.

Το περίεργο είναι που δεν αυτορρυθμίζεται η αγορά, όπως λέγεται πάντα. Προσφορά και ζήτηση. Αφού δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό, γιατί δεν ανεβαίνουν τα μεροκάματα; Εγώ ίσα-ίσα που ακούω ότι όσοι πάνε Μύκονο και άλλα νησιά για σεζόν, ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Ε τώρα δε μπορώ να σου βάλω σε κουτάκια την βαριά δουλειά.

Σίγουρα δεν θεωρώ βαριά δουλειά να είσαι μπαρμαν στη μύκονο :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Τώρα το πας πάλι αλλού.Ο εργάτης πάντα λέει εγώ το μεροκάματο ήρθα να πάρω.Δουλέψει δε δουλέψει.Και εκνευρίζεται όταν του κάνεις παρατηρήσεις που να ξέρεις οι περισσότερες παρατηρήσεις είναι επαναλαμβανόμενες και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τον σωστό τρόπο εργασίας για να μην γίνει μαλακία.Αλλά δεν ακούν και λένε αυτό που λες ότι εγώ βγάζω από αυτούς.Όταν θα γίνει κάποια μαλακία που θα κάνουν όμως ξέρεις τι λένε;ο μηχανικός.Και το κράτος έχει ορίσει 50 ευρώ μεροκάματο.Το έχει ορίσει εσύ όταν ζητάς προσφορές και βλέπεις ότι έχουν διαφορές ρωτάς γιατί είναι διαφορετικές και τι προσφέρει;όχι παίρεις τον πιο φθηνό που μπορεί να μην βάζει ένσημα να μην τηρεί μέτρα προστασίας,να μην έχει βγάλει άδεια κατάληψης πεζοδρομίου για τον κάδο για τα μπάζα κλπ κλπ.
Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι τι κάνει ο εργάτης και γιατί.

Όλοι στην αγορά θεωρούν ότι είναι underpaid είτε αυτό ισχύει είτε όχι.

αν τηρούσαμε στην Ελλάδα όλους τους νόμους και τις πρακτικές όλα θα ήταν 50% πάνω.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.437
Πόντοι
3.656
Πρέπει, διότι είναι γνωστό ότι είμαστε πρώτοι στην ασυδοσία.

"Βαριά δουλειά" είναι λίγο ασαφές.
Μπορεί να δουλεύεις στον καύσωνα επί ώρες χωρίς να σηκώνεις κάποιο βάρος, αλλά να φορτώνεις σε ιδανικές συνθήκες κάποιους τόννους.
Γενικά μιλώντας όμως, η οικοδομή θεωρείται βαριά δουλειά.

Το περίεργο είναι που δεν αυτορρυθμίζεται η αγορά, όπως λέγεται πάντα. Προσφορά και ζήτηση. Αφού δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό, γιατί δεν ανεβαίνουν τα μεροκάματα; Εγώ ίσα-ίσα που ακούω ότι όσοι πάνε Μύκονο και άλλα νησιά για σεζόν, ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Πριν 5 χρονια μαζευες ελιες με 40 ευρω μεροκαματο.Τωρα με 65-70.
Πριν 3-4 χρονια ο ανιδεικευτος στα τουριστικα επαιρνε 900 με 1000.Τωρα 1400-1500.
Αφηστε το τι ακουτε απο "γνωστους" και μαθετε τι πραγματικα ισχυει.

• Like
Αντιδράσεις: barock

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Συμφωνω αλλα αυτη η κουβεντα γινεται για το μισθολογικο.Οι αναγκες του καθε ανθρωπου,φυσικα και δεν ειναι μονο οικονομικες.
Εμ αυτό σου λέω ότι το μισθολογικό οι περισσότεροι δεν το κοιτάνε σαν απόλυτο αριθμό.

Το πάνε παρέα με άλλα πράγματα....ενώ εσύ λες ....μα δίνω 1200ε και στην αθήνα παίρνουν 800 γιατί δεν έρχονται???

Ο μισθός σαν νούμερο δεν λέει πολλά...εκτός αν έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ανάγκες που θα έκανες τα πάντα.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.575
Πόντοι
456
Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι τι κάνει ο εργάτης και γιατί.

Όλοι στην αγορά θεωρούν ότι είναι underpaid είτε αυτό ισχύει είτε όχι.

αν τηρούσαμε στην Ελλάδα όλους τους νόμους και τις πρακτικές όλα θα ήταν 50% πάνω.
Οπότε γιατί μου λες ότι τα 50 είναι λίγα;και γιατί να δώσω παραπάνω αφού όλοι μα όλοι θεωρούν ότι είναι underpaid.Σε πληροφορώ κανένας δεν είπε ποτέ θέλω αύξηση γιατί συγκριτικά με τους υπόλοιπους εδω μέσα έχω διπλάσια πχ απόδοση ποτέ μα ποτέ.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Οπότε γιατί μου λες ότι τα 50 είναι λίγα;και γιατί να δώσω παραπάνω αφού όλοι μα όλοι θεωρούν ότι είναι underpaid.Σε πληροφορώ κανένας δεν είπε ποτέ θέλω αύξηση γιατί συγκριτικά με τους υπόλοιπους εδω μέσα έχω διπλάσια πχ απόδοση ποτέ μα ποτέ.
τα 50 είναι λίγα για δουλειά οικοδομής γιατί

α) δεν έχουν την ίδια αξία με πριν 5-6 χρόνια που πάλι τα ίδια έδινες...και η δουλειά είναι δύσκολη
β) τα παίρνουν πλέον σε πιο εύκολες δουλειές
γ) γιατί τις περισσότερες φορές....μπορείς να δώσεις και κάτι παραπάνω μη μου πεις ότι δε μπορείς

inprivate

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2021
Κριτικές
15
Like
796
Πόντοι
311
Ζητιανευει φαγητό γραφουν σήμερα...
Ρε τον τύπο θα μας τρελάνει

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.437
Πόντοι
3.656

α) δεν έχουν την ίδια αξία με πριν 5-6 χρόνια που πάλι τα ίδια έδινες...και η δουλειά είναι δύσκολη
γ) γιατί τις περισσότερες φορές....μπορείς να δώσεις και κάτι παραπάνω μη μου πεις ότι δε μπορείς
Βλεπεις ποσο αδικη ειναι η αγορα?
Ο γιατρος που σωζει ζωες παιζει να μην τα παιρνει τα 50...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Βλεπεις ποσο αδικη ειναι η αγορα?
Ο γιατρος που σωζει ζωες παιζει να μην τα παιρνει τα 50...
είναι άδικη αλλά όχι μόνο για αυτό

πιο άδικη γιατί ο γιατρός που σώζει ζωές στα επείγοντα του λαικού παίρνει λιγότερο από 50....

και ο γιατρός που ανοίγει ιδιωτικό ιατρείο παίζει να παίρνει 50 κάθε μισή ώρα και μαύρα.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
14.437
Πόντοι
3.656
είναι άδικη αλλά όχι μόνο για αυτό

πιο άδικη γιατί ο γιατρός που σώζει ζωές στα επείγοντα του λαικού παίρνει λιγότερο από 50....

και ο γιατρός που ανοίγει ιδιωτικό ιατρείο παίζει να παίρνει 50 κάθε μισή ώρα και μαύρα.
Eπιλογη λοιπον και εδω.
Ο ιδιωτικος δεν ειναι ευχαριστημενος με τα 50 του δημοσιου,αλλα τα θελω του ειναι πολλα παραπανω.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.538
Πόντοι
456
Πάντως για τον Λύτρα αν κατάλαβα καλά η φάση έχει κάπως έτσι:
Σούταρε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του για τη νεαρή ασκούμενη η οποία μυρίστηκε χρήμα. Αργότερα αυτή του τα φόρεσε, το πήρε πρέφα και έπεσε ξύλο. Τώρα όσα μαύρα είχε θα του τα φάει η πρώην πλέον γυναίκα και αυτός θα καταλήξει απένταρος, αγάμητος και στη φυλακή.
Κάνω κάπου λάθος;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.872
Πόντοι
3.656
Eπιλογη λοιπον και εδω.
Ο ιδιωτικος δεν ειναι ευχαριστημενος με τα 50 του δημοσιου,αλλα τα θελω του ειναι πολλα παραπανω.

Δε θα το έλεγα μόνο επιλογή

κάποιοι δεν έχουν ιατρείο έτοιμο από τους γονείς τους....δεν έχουν κεφάλαιο να το ανοίξουν και να το χρηματοδοτήσουν...

δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν μέχρι να πάει καλά για να ζήσουν...

δεν έχουν την πολυτέλεια να μην πάει καλά και να το κλείσουν.....

μην τα κρίνουμε όλα ως επιλογή κάποιοι απλά δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίε με άλλους.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.054
Πόντοι
25.186
Πάντως για τον Λύτρα αν κατάλαβα καλά η φάση έχει κάπως έτσι:
Σούταρε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του για τη νεαρή ασκούμενη η οποία μυρίστηκε χρήμα. Αργότερα αυτή του τα φόρεσε, το πήρε πρέφα και έπεσε ξύλο. Τώρα όσα μαύρα είχε θα του τα φάει η πρώην πλέον γυναίκα και αυτός θα καταλήξει απένταρος, αγάμητος και στη φυλακή.
Κάνω κάπου λάθος;
Οταν εισαι μέσα στους 2-3 πιο προβεβλημένους δικηγόρους(καλώς ή κακώς),που σημαινει και πολλά λεφτα και δημοσιότητα,ειναι ασυγχώρητο "ΕΓΚΛΗΜΑ" να χάσεις το πάνω χέρι στη σχέση και να βγει η άλλη απο πάνω!!!

Πρέπει δηλαδη εσυ να εισαι απο πανω και επαγγελματικά και οικονομικά και ερωτικα,αυτη δηλαδή να σε κυνηγαει και να φοβαται μην την απατήσεις με άλλες γυναικες και οχι τι αντιθετο.
Και αν κανει την κουτσουκέλα αυτή,απλά όμορφα και ειρηνικά την διωχνεις και πηγαινεις με άλλη ασκουμενη(φυσικά χωρίς να εχεις κανει τις μαλακίες να μεταβιβάσεις ακινητα στο ονομά της)

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.575
Πόντοι
456
Οταν εισαι μέσα στους 2-3 πιο προβεβλημένους δικηγόρους(καλώς ή κακώς),που σημαινει και πολλά λεφτα και δημοσιότητα,ειναι ασυγχώρητο "ΕΓΚΛΗΜΑ" να χάσεις το πάνω χέρι στη σχέση και να βγει η άλλη απο πάνω!!!

Πρέπει δηλαδη εσυ να εισαι απο πανω και επαγγελματικά και οικονομικά και ερωτικα,αυτη δηλαδή να σε κυνηγαει και να φοβαται μην την απατήσεις με άλλες γυναικες και οχι τι αντιθετο.
Και αν κανει την κουτσουκέλα αυτή,απλά όμορφα και ειρηνικά την διωχνεις και πηγαινεις με άλλη ασκουμενη(φυσικά χωρίς να εχεις κανει τις μαλακίες να μεταβιβάσεις ακινητα στο ονομά της)
Ο τύπος είναι πιστολέρο απλά.Αναγκαστικα τα μεταβίβαε για να φαίνεται ότι δεν έχει τίποτα για να κάνει τις ανακοπες στους πληστηριασμους καθώς δεν πλήρωνε.Απλα δεν περίμενε να του τη γαμησει η νέα του γυναίκα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.235
Πόντοι
5.506
Τα 1200 για 6ήμερη εργασία είναι περίπου 50 ευρώ μεροκάματο.....στην Αθήνα είναι το μίνιμουμ για να ζήσει κάποιος με μυρωδιά αξιοπρέπειας

Επίσης υπάρχουν δουλειές που ο ανιδείκευτος δεν αξίζει ούτε τα 400 ευρώ αλλά υπάρχουν και δουλειές είναι πολύ βαριές και δύσκολες αλλά επειδή είναι εργάτης ο άλλος παίρνει αυτά τα 40-50 ευρώ. Για παράδειγμα....για τι μεροκάματο θα πήγαινες να αδειάσεις κοντέινερ με 40 βαθμούς έξω? Εγώ δεν θα πήγαινα ούτε για 500 όχι για 50.....είναι λίγο σχετικό το ''καλό μεροκάματο"

και ακόμα πιο σχετικό το 6ήμερο με 1 ρεπό (κυλιόμενο) την εβδομάδα. Με αυτό το πρόγραμμα ο άλλος σου ανήκει...δεν έχει χρόνο να προγραμματίσει τίποτα ούτε να ξεκουραστεί.
Ε κατι τετοια γραφεις και ζητανε οι αλλοι 1500 βασικο μισθο. Ακου 1200 για να παρει ο αλλος «μυρωδια αξιοπρεπειας». :2funny:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.575
Πόντοι
456

Από τη μία από την άλλη αυτοί που έρχονται έχουν έλλειψη εμπειρίας και απόδοσης απότι είχαν όλο το εργατοτεχνικο προσωπικό πριν την κρίση.Αρα καμία σχέση και πάλι.Και όχι πολλές φορές δεν μπορώ να δώσω παραπάνω γιατί σε πληροφορω πολλές φορές δεν βγάζουν ούτε τα 50 ευρώ.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.235
Πόντοι
5.506
Το ξέρω αλλά η μεγαλύτερη ''ανεργία'' είναι μαζεμένη στην Αθήνα....

για τις γεωργικές δουλειές συνεχίζω να πιστεύω ότι τα 50 είναι μικρό μεροκάματο.

Δεν είναι άσχημο να θυσιάσεις την Αθήνα...βασικά σιγά τη θυσία...έχω έναν που ξέρω που πήγε σε νησί....δουλεύει με το εξωτερικό από σπίτι του και ζει άρχοντας.

Αλλά δεν είναι το ίδιο αυτό με το να φορτώνεις καρότσες 8 ώρες κάτω από τον ήλιο. Για 50 ευρώ θυσιάζεις την σωματική σου υγεία κάθε μέρα?

Εκεί είναι το ζουμί....
Αν εισαι ετοιμος να πεθανεις στην πεινα θυσιαζεις τη σωματικη σου υγεια για ενα 50αρικο και ψαχνεσαι ταυτοχρονα για να καταφερεις να βρεις ειτε περισσοτερα ή τα ιδια με καλυτερες συνθηκες. Αλλιως καθεσαι και κλαψουριζεις μια ζωη για το βασικο και την εξαθλιωση.

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
15.054
Πόντοι
25.186
To θρεντ δεν εχει σχεση με ευρεση εργασίας ουτε με αμοιβές και μεροκάματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom