Νέα

Δίωξη σε πασίγνωστο δικηγόρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα O Mitsos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 78K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.099
Πόντοι
216
Αν και καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και αντιλαμβάνομαι το πνεύμα το ανθρωπιστικό υπό το οποίο το αναφέρεις και το σέβομαι απόλυτα ΩΣΤΟΣΟ διαφωνώ με αυτό.
Το "ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ" δεν πρέπει να υφίσταται.
ωραια αν αυριο το πρωι σου πει καταργητε ο βασικος και μπαινετε σε νεες διαπραγματευσεις θα σου αρεσε; προφανως οχι γτ δεν θα επαιρνες ουτε τοσα μιας και τα ''αφεντικα'' σου δεν πιστευουν οτι κανεις και καποια ιδιαιτερη δουλεια απλα καθεσαι σωστα; εκει θα το ηθελες το κρατος μπαμπα οπως λες;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.771
Πόντοι
3.656
Το ζήτημα ειναι οταν κανεις «εκπτωσεις» κλπ σε υλικα, ποιοτητα υπηρεσιων, ασφαλεια κλπ. υφιστασαι τις συνεπειες?
η αγορα παντα θα ζητα το πιο φθηνο, το ερωτημα ειναι ποιος ελεγχει οτι το πιο φθηνο καταληγει να γινεται επικινδυνο ή μη αποδεκτο βασει προδιαγραφων.
Γι’ αυτο ξαναγυριζουμε στο θεμα της απονομης δικαιοσυνης.
Αν εγω παρω ενα διαμερισμα απο εσενα και δεν εχεις τηρησει τα συμφνηθεντα σε υλικα κλπ. αν πρεπει να ξοδεψω ενα σκασμο λεφτα σε δικηγορους και να περιμενω 5 χρονια για να καταληξω να παρω ενα @ρχιδι γιατι στο μετσξυ εσυ «χρεωκοπησες» πως μπορει να λειτουργησει η αγορα με υγιή τροπο και προς οφελος του καταναλωτη?
το ιδιο με τη γκρινια για την ακριβεια.
οταν η επιτροπη Ανταγωνισμου ειναι πρακτικα ανυπαρκτη εδω και 5 χρονια, περιμενεις η αγορα να εξορθολογησει τα πραγματα και να μην γινουν καρτελ?
Κοίταξε

φτηνό και καλό δεν υπάρχει

όταν παίρνεις 10 προσφορές και διαλέγεις τον πιο πάτο από κάποιον που δεν γνωρίζεις....έχεις δεχθεί σιωπηρά ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

όλοι θέλουν να γίνει η δουλειά με μηδέν ευρώ, αύριο το πρωί. Ε δεν γίνεται....φταίει το κράτος και φταίει και ο καταναλωτής.

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.208
Πόντοι
3.656
οταν αναφερω απλη διαβιωση εγω εχω στο μυαλο μου να μπορει να ζησει εξασφαλιζοντας το ενοικιο του λογαριασμους το φαγητο χωρις πολλα λουσα οπως λενε καποιοι εδω για iphone και διακοπες σε εξωτικα μερη. αν αποζητα καποιος κατι τετοιο τοτε ναι να προσπαθησει να τα αποκτησει κερδιζοντας παραπανω λεφτα μεσω δευτερης δουλειας ή να κανει πιο ελκυστικο αυτο που πουλαει και να αυξησει το μισθο του. εγω αναφερομαι στο βασικο γτ αυτο λεει η λεξη βασικα πραγματα
Ενας ανθρωπος μονος με βασικο μισθο,ενοικιο και λογαριασμους στην Αθηνα δεν μπορει να ζησει αξιοπρεπως.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.792
Πόντοι
1.446
Δυστυχώς ΔΕΝ "θα έπρεπε" τίποτα. Κανένας δεν μας οφείλει. Εκτός αν είμαστε Σοβιετία. Εκεί η φτώχεια είναι (ή μάλλον ήταν) τέρμα μοιρασμένη. Και τρώγανε με χρυσα κουτάλια οι της νομεκλατούρας...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εγώ πάντα ψήφιζα την Δημιουργία Ξανά. Και ναι ποτέ δεν το μετάνιωσα.
Το κόμμα του Τζήμερου (που είναι η αρσενική Λατινοπούλου), που είναι για επιχειρηματίες...
Πως ο Έλληνας ψηφίζει κόμματα που είναι για μεγαλοεπιχειρηματίες (άσχετα με το τι λένε στο πρόγραμμά τους), πιστεύοντας ότι τα συμφέροντά του συμπλέουν με τα δικά τους, είναι άξιο απορίας ...
Ενώ ο ίδιος δεν θα γίνει ποτέ τέτοιος (οι πιθανότητες να γίνει μπορεί να είναι μηδενικές έως κάτω από το μηδέν)... Θέλει να ζει με το όνειρο αυτό...
Και δεν απευθύνομαι σε εσένα Μενέδημε, γενικά μιλάω, εσύ μου έδωσες την αφορμή...
Έχω φίλο που είναι σχεδόν άστεγος (φιλοξενείται) και μου λέει για την "καταπάτηση" και ανυπαρξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού (που σίγουρα ήταν λάθος) και ότι ψήφισε τον γνωστό πωλητή κεραλοιφών στις πρόσφατες εκλογές (ενώ σκεφτόταν σοβαρά να ψηφίσει ΚΚΕ)... Στις προηγούμενες εθνικές ψήφισε ΝΔ και μουτζώνει τον εαυτό του...

Τελευταία τροποποίηση:

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.099
Πόντοι
216
Ακριβως επειδη φροντιζει για τη διαβιωση του πολιτη υπαρχει ο βασικος μισθος. Το υψος αυτου ειναι υποκειμενικο.
διαβιωση με 800 ευρω χωρις να εχει πλατες απο πισω του;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.771
Πόντοι
3.656
Τα πράγματα είναι πολύ απλά...

μέσος μισθός 1100

- 500 ενοίκιο (σε γκρεμίδι του λάκη)
-300 σ/μ (τρώγοντας σκατά)
- 50 κοινόχρηστα
- 100 ρεύμα (χωρίς να καις τίποτα)
- 50 ιντερνετ/τηλ/κιν

του μένουν 100ε το μήνα για να καλύψει ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ''πολυτέλειες"...δηλαδή...να ντυθεί, να βγει έξω...να κάνει αγορές αν χαλάσει ή χρειαστεί κάτι....να βάλει κάτι στην άκρη για μια ώρα να ανάγκης,...να αγοράσει ένα δώρο να πάει κάπου κτλπ......ούτε αυτοκίνητο...ούτε καν μηχανάκι...ούτε λεφτά για να αγοράσει ποδήλατο δεν έχει. Μόνο για να βγάλει μόνιμη κάρτα λεωφορείων.

Αν τώρα είναι και απλός εργάτης και παίρνει 900-1000 ευρώ....δεν του φτάνουν ούτε για ένα μπουκάλι νερό...αν είναι και από τους ανειδίκευτους.....κόβει και κάτι από τα παραπάνω. Οπότε ρωτήστε μετά γιατί δεν ψήνετε να κουβαλάει στον ήλιο και γίνεται ντιλιβεράς.

poutsesmple1447

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2022
Like
1.099
Πόντοι
216
Ωραια, ποια θεωρεις μεγαλυτερη ικανοποιηση, να ξεκινησει καποιος απο το 0 και να κανει μια επιχειρηση της ταξης των 300-400k ετησιου τζιρου ή ο αλλος που πηρε ετοιμη μια τετοια και την εφτασε στα 10-12 μυρια τζιρο;
προσωπικα την 300-400 γτ και η ετοιμη μπορει να ηταν στα 9μ τζιρο και απλα με λιγες ρυθμισεις ή ευνοικη αγορα να πηγε στα 10-12.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.771
Πόντοι
3.656
προσωπικα την 300-400 γτ και η ετοιμη μπορει να ηταν στα 9μ τζιρο και απλα με λιγες ρυθμισεις ή ευνοικη αγορα να πηγε στα 10-12.
οι περισσότεροι που παίρνουν έτοιμες επιχειρήσεις από τα 9Μ τζίρο τις φτάνουν στα 400Κ και μετά το παίζουν υπεράνω από αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα :confused:

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
12.208
Πόντοι
3.656

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.381
Πόντοι
456
Πριν 5 χρονια μαζευες ελιες με 40 ευρω μεροκαματο.Τωρα με 65-70.
Πριν 3-4 χρονια ο ανιδεικευτος στα τουριστικα επαιρνε 900 με 1000.Τωρα 1400-1500.
Αφηστε το τι ακουτε απο "γνωστους" και μαθετε τι πραγματικα ισχυει.
Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Λάρισα, συγκομιδή βερίκοκα, 40 ευρώ.
Τα ακούω από τους ίδιους τους εργάτες, δε μένω στην πρωτεύουσα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom