Αν και καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και αντιλαμβάνομαι το πνεύμα το ανθρωπιστικό υπό το οποίο το αναφέρεις και το σέβομαι απόλυτα ΩΣΤΟΣΟ διαφωνώ με αυτό.
Το "ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ" δεν πρέπει να υφίσταται.
ωραια αν αυριο το πρωι σου πει καταργητε ο βασικος και μπαινετε σε νεες διαπραγματευσεις θα σου αρεσε; προφανως οχι γτ δεν θα επαιρνες ουτε τοσα μιας και τα ''αφεντικα'' σου δεν πιστευουν οτι κανεις και καποια ιδιαιτερη δουλεια απλα καθεσαι σωστα; εκει θα το ηθελες το κρατος μπαμπα οπως λες;
Το ζήτημα ειναι οταν κανεις «εκπτωσεις» κλπ σε υλικα, ποιοτητα υπηρεσιων, ασφαλεια κλπ. υφιστασαι τις συνεπειες?
η αγορα παντα θα ζητα το πιο φθηνο, το ερωτημα ειναι ποιος ελεγχει οτι το πιο φθηνο καταληγει να γινεται επικινδυνο ή μη αποδεκτο βασει προδιαγραφων.
Γι’ αυτο ξαναγυριζουμε στο θεμα της απονομης δικαιοσυνης.
Αν εγω παρω ενα διαμερισμα απο εσενα και δεν εχεις τηρησει τα συμφνηθεντα σε υλικα κλπ. αν πρεπει να ξοδεψω ενα σκασμο λεφτα σε δικηγορους και να περιμενω 5 χρονια για να καταληξω να παρω ενα @ρχιδι γιατι στο μετσξυ εσυ «χρεωκοπησες» πως μπορει να λειτουργησει η αγορα με υγιή τροπο και προς οφελος του καταναλωτη?
το ιδιο με τη γκρινια για την ακριβεια.
οταν η επιτροπη Ανταγωνισμου ειναι πρακτικα ανυπαρκτη εδω και 5 χρονια, περιμενεις η αγορα να εξορθολογησει τα πραγματα και να μην γινουν καρτελ?
οταν αναφερω απλη διαβιωση εγω εχω στο μυαλο μου να μπορει να ζησει εξασφαλιζοντας το ενοικιο του λογαριασμους το φαγητο χωρις πολλα λουσα οπως λενε καποιοι εδω για iphone και διακοπες σε εξωτικα μερη. αν αποζητα καποιος κατι τετοιο τοτε ναι να προσπαθησει να τα αποκτησει κερδιζοντας παραπανω λεφτα μεσω δευτερης δουλειας ή να κανει πιο ελκυστικο αυτο που πουλαει και να αυξησει το μισθο του. εγω αναφερομαι στο βασικο γτ αυτο λεει η λεξη βασικα πραγματα
Δυστυχώς ΔΕΝ "θα έπρεπε" τίποτα. Κανένας δεν μας οφείλει. Εκτός αν είμαστε Σοβιετία. Εκεί η φτώχεια είναι (ή μάλλον ήταν) τέρμα μοιρασμένη. Και τρώγανε με χρυσα κουτάλια οι της νομεκλατούρας...
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Εγώ πάντα ψήφιζα την Δημιουργία Ξανά. Και ναι ποτέ δεν το μετάνιωσα.
Το κόμμα του Τζήμερου (που είναι η αρσενική Λατινοπούλου), που είναι για επιχειρηματίες...
Πως ο Έλληνας ψηφίζει κόμματα που είναι για μεγαλοεπιχειρηματίες (άσχετα με το τι λένε στο πρόγραμμά τους), πιστεύοντας ότι τα συμφέροντά του συμπλέουν με τα δικά τους, είναι άξιο απορίας ...
Ενώ ο ίδιος δεν θα γίνει ποτέ τέτοιος (οι πιθανότητες να γίνει μπορεί να είναι μηδενικές έως κάτω από το μηδέν)... Θέλει να ζει με το όνειρο αυτό...
Και δεν απευθύνομαι σε εσένα Μενέδημε, γενικά μιλάω, εσύ μου έδωσες την αφορμή...
Έχω φίλο που είναι σχεδόν άστεγος (φιλοξενείται) και μου λέει για την "καταπάτηση" και ανυπαρξία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα καθεστώτα του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού (που σίγουρα ήταν λάθος) και ότι ψήφισε τον γνωστό πωλητή κεραλοιφών στις πρόσφατες εκλογές (ενώ σκεφτόταν σοβαρά να ψηφίσει ΚΚΕ)... Στις προηγούμενες εθνικές ψήφισε ΝΔ και μουτζώνει τον εαυτό του...
του μένουν 100ε το μήνα για να καλύψει ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ''πολυτέλειες"...δηλαδή...να ντυθεί, να βγει έξω...να κάνει αγορές αν χαλάσει ή χρειαστεί κάτι....να βάλει κάτι στην άκρη για μια ώρα να ανάγκης,...να αγοράσει ένα δώρο να πάει κάπου κτλπ......ούτε αυτοκίνητο...ούτε καν μηχανάκι...ούτε λεφτά για να αγοράσει ποδήλατο δεν έχει. Μόνο για να βγάλει μόνιμη κάρτα λεωφορείων.
Αν τώρα είναι και απλός εργάτης και παίρνει 900-1000 ευρώ....δεν του φτάνουν ούτε για ένα μπουκάλι νερό...αν είναι και από τους ανειδίκευτους.....κόβει και κάτι από τα παραπάνω. Οπότε ρωτήστε μετά γιατί δεν ψήνετε να κουβαλάει στον ήλιο και γίνεται ντιλιβεράς.
Ωραια, ποια θεωρεις μεγαλυτερη ικανοποιηση, να ξεκινησει καποιος απο το 0 και να κανει μια επιχειρηση της ταξης των 300-400k ετησιου τζιρου ή ο αλλος που πηρε ετοιμη μια τετοια και την εφτασε στα 10-12 μυρια τζιρο;
οι περισσότεροι που παίρνουν έτοιμες επιχειρήσεις από τα 9Μ τζίρο τις φτάνουν στα 400Κ και μετά το παίζουν υπεράνω από αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα
Πριν 5 χρονια μαζευες ελιες με 40 ευρω μεροκαματο.Τωρα με 65-70.
Πριν 3-4 χρονια ο ανιδεικευτος στα τουριστικα επαιρνε 900 με 1000.Τωρα 1400-1500.
Αφηστε το τι ακουτε απο "γνωστους" και μαθετε τι πραγματικα ισχυει.