Νέα

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jovanosss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 71K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Έχετε περάσει ποτε απο διοδια χωρίς να πληρώσετε???

• Οχι, πάντα πληρώνω

Ψήφοι: 119 51,3%
  • Μόνο μια

Ψήφοι: 22 9,5%
  • Τωρα που ειναι της μοδας δεν πληρώνω

Ψήφοι: 39 16,8%
  • Δεν έχω πληρωσει ποτε

Ψήφοι: 21 9,1%
  • Δεν χρησιμοποιω διοδια

Ψήφοι: 31 13,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    232

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Μάγκες το καλύτερο μέτρο είναι ένα.... Όλοι οι επιβάτες θα μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου και από την ίδια πόρτα θα κατεβαίνουν όσοι θέλουν. Οι άλλες πόρτες να καταργηθούν. Μπαίνεις μέσα στο λεωφορείο και βγάζεις εισητήριο στον οδηγό. Δεν έχεις εισητήριο τον πούλο........... Απλά πράγματα.... Ούτε δίκτυο πωλήσεων εισητηρίων, ούτε ελεγκτές ούτε τίποτα.... Έτσι μειώνεις και το εργατικό δυναμικό μακροπρόθεσμα και κόβεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη λαθραία επίβιβαση. Ας το κάνουν αυτό, με την ίδια τιμή εισητηρίου κι όλα θα στρώσουν στα ΜΜΜ. Μετρό κι ηλεκτρικό, εκεί που ακυρώνεις το εισητήριό σου θα έχει και πόρτα που θα ανοίγει όταν θα βγάζεις εισητήριο αλλιώς δεν....
Έτσι στην Αγγλία, το σύστημα παιδιά και λαθραία επιβιβάση είναι σχεδόν ανύπαρκτη (τα εισήτηρια βέβαια είναι στο Θεό, αλλά μιλάμε για διαφορετική οικονομία και κοινωνία).

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μάγκες το καλύτερο μέτρο είναι ένα.... Όλοι οι επιβάτες θα μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου και από την ίδια πόρτα θα κατεβαίνουν όσοι θέλουν. Οι άλλες πόρτες να καταργηθούν. Μπαίνεις μέσα στο λεωφορείο και βγάζεις εισητήριο στον οδηγό. Δεν έχεις εισητήριο τον πούλο........... Απλά πράγματα.... Ούτε δίκτυο πωλήσεων εισητηρίων, ούτε ελεγκτές ούτε τίποτα.... Έτσι μειώνεις και το εργατικό δυναμικό μακροπρόθεσμα και κόβεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη λαθραία επίβιβαση. Ας το κάνουν αυτό, με την ίδια τιμή εισητηρίου κι όλα θα στρώσουν στα ΜΜΜ. Μετρό κι ηλεκτρικό, εκεί που ακυρώνεις το εισητήριό σου θα έχει και πόρτα που θα ανοίγει όταν θα βγάζεις εισητήριο αλλιώς δεν....
Έτσι στην Αγγλία, το σύστημα παιδιά και λαθραία επιβιβάση είναι σχεδόν ανύπαρκτη (τα εισήτηρια βέβαια είναι στο Θεό, αλλά μιλάμε για διαφορετική οικονομία και κοινωνία).

το 50 60 που πιθανώς ήσουν αγέννητος οι τζαμπατζηδες που δεν είχαν να πληρώσουν κρέμονταν απ τις πόρτες και τη σκάλα των τρόλευ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
εισαι 30-40 χρονων ποσο εισαι
εχουν δει τα ματια σου πολυ περισσοτερα
απο τον μεσο αφελη νεο πολιτη και
πιστεψες αυτα τα πραγματα?

εσύ ρώτησες γιατί τους ψηφίσε το 44% των εγκύρως ψηφισάντων προσελθέντων στις εκλογές και σου απάντησα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εσύ ρώτησες γιατί τους ψηφίσε το 44% των εγκύρως ψηφισάντω προσελθέντων στις εκλογές και σου απάντησα.

αφου μου απαντησες
ειναι ευθυνη εκεινων που ψηφισαν
να υποστουν τωρα και τα μετρα που τους βαζουνε

ειναι σαν να μου λες πως θα πας να αγορασεις κατι
και δεν θα ζητησεις αποδειξη οτι πληρωσες λιγο πριν παραλαβεις αυτο που πρεπει
παρα θα πιστεψεις τον αλλον που σου λεει προφορικα οτι θα στο φερει.
δεν ειστε λογικοι ρε μαγκες για αυτο και θα παιδευεσθε αιωνια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αφου μου απαντησες
ειναι ευθυνη εκεινων που ψηφισαν
να υποστουν τωρα και τα μετρα που τους βαζουνε

ειναι σαν να μου λες πως θα πας να αγορασεις κατι
και δεν θα ζητησεις αποδειξη οτι πληρωσες λιγο πριν παραλαβεις αυτο που πρεπει
παρα θα πιστεψεις τον αλλον που σου λεει προφορικα οτι θα στο φερει.
δεν ειστε λογικοι ρε μαγκες για αυτο και θα παιδευεσθε αιωνια.

ρε μάγκα στο δημοκρατικό σύστημα που έχουμε ψηφίζεις με τράιαλ εντ ερορ. αιώνες τώρα.

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
το 50 60 που πιθανώς ήσουν αγέννητος οι τζαμπατζηδες που δεν είχαν να πληρώσουν κρέμονταν απ τις πόρτες και τη σκάλα των τρόλευ

To γνωρίζω φίλε μου. Αλλά τότε δεν ύπηρχε η κίνηση που υπάρχει σήμερα στους δρόμους. Οπότε κι η πιθάνοτητα να εμπλακεί το λεωφορείο σε τροχαίο ήταν μικρότερη από ότι σήμερα. Και στο κάτω κάτω, αν ο άλλος είναι τόσο αφελής να κρέμεται σε ένα όχημα 12 μέτρων, το οποίο κινείται με 50 χλμ την ώρα, είναι σα να οδηγάς μηχανή χωρίς κράνος. Δεν καταλήγουμε πουθενά έτσι. Σε πολλές χώρες ισχύει το μέτρο που είπα. Δε μπορεί πάντα οι άλλοι να είναι χαζοί κι εμείς πάντα οι έξυπνοι.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε μάγκα στο δημοκρατικό σύστημα που έχουμε ψηφίζεις με τράιαλ εντ ερορ. αιώνες τώρα.

το γνωριζω... εδω και 30 χρονια (μετα την μεταπολιτευση)
ειχαμε και αλλες αποτυχημενες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ Με παρα πολλα
σκανταλα... αρα δεν ηταν πρωτοτυπη μια παρομοια πιθανη κατασταση.

Εχω καπου αδικο?

το βασικο θεωρημα της μαθητικης επαγωγης υποστηριζει
πως αν χ ανηκει πχ στους φυσικους και ειναι φυσικος αριθμος
τοτε και το χ+1 θα ειναι το ιδιο..... κτλπ κτλπ.

Αναδρομικα πανε και οι κυβερνησεις εφοσον διατηρουν τον πυρηνα
της φιλοσοφιας τους.  :-

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Μαζι σου.
Ελεγχος ανα πεντε λεπτα.

Πάντως απ' ό,τι βλέπω δυστυχώς έχουν περάσει σε πολύ κόσμο την εντύπωση ότι αυτός ευθύνεται για τα ελλείματα των ΜΜΜ (αυτοί που δεν πληρώνουν εισητήριο)
Το θεωρώ τουλάχιστον αστείο βέβαια, όπως επίσης θεωρώ αστείο το να βάζεις 1,40 την τιμή του εισητηρίου για μιάμιση ώρα, τη στιγμή που έχουν γεμίσει τα ΜΜΜ με έργα που έχουν τον ατελείωτο και που αλλάζεις δέκα μεταφορικά για να φτάσεις στον προορισμό σου.
Και στην τελική, πώς περιμένεις ο πολίτης να μην παρανομήσει όταν το ίδιο το κράτος έχει κάνει την παρανομία σημαία;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Πάντως απ' ό,τι βλέπω δυστυχώς έχουν περάσει σε πολύ κόσμο την εντύπωση ότι αυτός ευθύνεται για τα ελλείματα των ΜΜΜ (αυτοί που δεν πληρώνουν εισητήριο)
Το θεωρώ τουλάχιστον αστείο βέβαια, όπως επίσης θεωρώ αστείο το να βάζεις 1,40 την τιμή του εισητηρίου για μιάμιση ώρα, τη στιγμή που έχουν γεμίσει τα ΜΜΜ με έργα που έχουν τον ατελείωτο και που αλλάζεις δέκα μεταφορικά για να φτάσεις στον προορισμό σου.
Και στην τελική, πώς περιμένεις ο πολίτης να μην παρανομήσει όταν το ίδιο το κράτος έχει κάνει την παρανομία σημαία;
Δεν ξερω αν ευθυνονται οι τζαμπατζηδες ή οχι εξ ολοκληρου για τα ελλειμματα, αλλά αν μη τι αλλο τα διογκωνουν.
Η μη πληρωμη εισιτηριου σε δημοσιο μεσο μεταφορας ειναι βαθυτατη αντικοινωνικη συμπεριφορα. Ανάλογη της φοροδιαφυγης. Υπαρχει βεβαια και η αλλη αποψη, όπως του περσονα, που λεει οτι μεταφορες, ρευμα, νερο κλπ πρεπει να ειναι δωρεαν. Αυτο ειναι κατι διαφορετικο. Ειναι μια διαφορετικη αντιληψη. Εγω δεν την ασπαζομαι, αλλά ειναι σεβαστη.
Ομως με το υπαρχον συστημα, δεν μπορεις να μην πληρωνεις.
Το επιχειρημα οτι το κρατος παρανομει, αρα θα παρανομησω κι εγω, εκτος απο φτηνο ειναι και αλυσιτελες.

Επισκέπτης
Εσυ alex πληρωνε κι ασε εμας να μας λενε τζαμπατζιδες.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Δεν ξερω αν ευθυνονται οι τζαμπατζηδες ή οχι εξ ολοκληρου για τα ελλειμματα, αλλά αν μη τι αλλο τα διογκωνουν.
Η μη πληρωμη εισιτηριου σε δημοσιο μεσο μεταφορας ειναι βαθυτατη αντικοινωνικη συμπεριφορα. Ανάλογη της φοροδιαφυγης. Υπαρχει βεβαια και η αλλη αποψη, όπως του περσονα, που λεει οτι μεταφορες, ρευμα, νερο κλπ πρεπει να ειναι δωρεαν. Αυτο ειναι κατι διαφορετικο. Ειναι μια διαφορετικη αντιληψη. Εγω δεν την ασπαζομαι, αλλά ειναι σεβαστη.
Το επιχειρημα οτι το κρατος παρανομει, αρα θα παρανομησω κι εγω, εκτος απο φτηνο ειναι και αλυσιτελες.

Σε λίγο καιρό που το μόνο επιχείρημα του γιατί παρανομώ θα είναι το γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω, θα μαστε εδώ ( ; ) για να μας γράψεις αν θα είναι φτηνό και αλυσιτελές επιχείρημα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

+1...
Αν και για τα διόδια είχαν κάποιο δίκιο- κάπου το παραγάμησαν και με το πλήθος των σταθμών και με την ποιότητα των δρόμων.

Σε λίγο καιρό που το μόνο επιχείρημα του γιατί παρανομώ είναι το γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω, θα μαστε εδώ ( ; ) για να μας γράψεις αν θα είναι φτηνό και αλυσιτελές επιχείρημα.

Λέοντα, είσαι τόσο σίγουρος ότι οι Τσε των διοδίων δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν;
Και μόνο η βενζίνα που έχουν κάψει για να κόβουν βόλτες από σταθμό σε σταθμό αποδεικνύει το αντίθετο.

Επισκέπτης
Σε λίγο καιρό που το μόνο επιχείρημα του γιατί παρανομώ είναι το γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ να πληρώσω, θα μαστε εδώ ( ; ) για να μας γράψεις αν είναι φτηνό και αλυσιτελές επιχείρημα.

Οταν φτασουμε σε αυτο το σημειο, πρωτα δεν θα εχουμε λεφτα για βενζινη-πετρελαιο, οποτε ποιος τα γαμει τα διοδια και τους "δικηγορους" των εταιρειων..........

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Υπαρχει βεβαια και η αλλη αποψη, όπως του περσονα, που λεει οτι μεταφορες, ρευμα, νερο κλπ πρεπει να ειναι δωρεαν.

Και οι πουτάνες βέβαια.

(διευκρίνιση στο κλπ).

Επισκέπτης
η φασιστικη χουντα του ΠΑΣΟΚ, αυτη που το μονο της ενδιαφερον ειναι να εξασφαλισει μη δε χασουν ουτε σεντ οι μεγαλοκατασκευαστες και το μεγαλο κεφαλαιο, το ιδιο που χαριζει εκατομμυρια φορων στους δικους του, συνεχιζει την αυθημερων αλλαγη της νομοθεσιας με μονο σκοπο, τα χεσμενα λαμογια που μας κυβερνουν και που ξεβρακωνονται στον καθε τροϊκανο, να το παιξουν μαγκες στους πολιτες αυτης της χωρας!

Με νομοθετημα της μιας βραδυας, θα υπαρχουν λεει εισαγγελεις σε καθε διοδιο, για να κρατουν τα στοιχεια και να ασκουν διωξη σε οσους δε πληρωνουν!!!!  Οριστε κυριες και κυριοι ποια ειναι η αποσολη της δικαιοσυνης! Ιδου ποια ειναι η δουλεια του κρατους! Να φυλανε τα παρανομα κερδη των διαπλεκομενων!

Ρωτω:

Αφου θα ειναι εισαγγελεις στα διοδια, γιατι δεν ριχνουν και μια ματια στις συμβασεις των κατασκευαστων για την εκμεταλλευση των διοδιων?

Αφου θα ειναι εισαγγελεις στα διοδια της κορινθου-Πατρων, γιατι δεν ασκουν διωξεις για ανθρωποκτονια κατα συρροη στον διαχειριστη του δρομου απο τις αμελειες και την ελλειπη κατασκευη του οποιου σκοτωνονται 100 ανθρωποι το χρονο?

Αυτα οι σεβαστοι εισαγγελεις δεν τα βλεπουν? Δεν τους αφορουν? Η δικαιοσυνη ειναι a la carte?

Προταση:

Στα παλισια του συνταγματικου δικαιωματος των πολιτων για ισονομια και ιση αντιμετωπιση απο το νομο, προτεινω σε ολους τους ιδιοκτητες καταστηματων να απαιτησουν την παρουσια εισαγγελεα εξω απο καθε καταστημα για να ελεγχει μηπως καποιος πιει τον καφε του και δεν τον πληρωσει ή βουτηξει κανενα πορτοκαλι απο κανενα μαναβικο! Αφου το "κρατος" νοιαζεται τοσο πολυ για τα συμφεροντα των ιδιωτων ας νοιαστει για ολους! Ειδαλλως θα διαπραττει αντισυνταγματικη συμπεριφορα!

Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα κυριε Ρεππα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom