Νέα

Δημοκρατία στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι δημοκρατία έχουμε;

• Πραγματική δημοκρατία;

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δημοκρατία των λίγων;

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Κοινοβουλευτικ δικτατορία;

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Δημοκρατία του κώλου;

Ψήφοι: 2 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

Επισκέπτης
αληθεια αναρωτηθηκατε ποτε αν οντος το πολιτευμα μας ειναι τοσο δημοκρατικο οσο μας το σερβιρουν?

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
οχι φιλε μου.δεν εχουμε δημοκρατια,ασυδοσια εχουμε.........

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Όταν γράφεις για τόσο σοβαρά θέματα καλό θα ήταν να κάνεις έναν ορθογραφικό έλεγχο πρώτα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
αληθεια αναρωτηθηκατε ποτε αν οντος το πολιτευμα μας ειναι τοσο δημοκρατικο οσο μας το σερβιρουν?

Θεωρητικά ναι.

Πρακτικά όχι.

Σε αυτό πιθανότατα θα συμφωνήσουν όλοι.

Η ερώτηση είναι σε περίπτωση που σε ενοχλεί ότι πρακτικά δεν είναι, τι αντιπροτείνεις?

(Εάν κατάλαβα καλά, δεν θεωρείς "πραγματική" την δημοκρατία μας)

Επισκέπτης
η πραγματικη δημοκρατια βασιζετε επανω στην αρχη του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου αρα η πολιτικη δυναμη που κυβερνα πρεπει να εχει την πλειοψηφεια του ελληνικου λαου μαζι της δηλαδη το 50% + 1 τουλαχιστον δεν ξερω πριν την χουντα αν ειχε κυβερνησει την ελλαδα μια πολιτικη δυναμη με τουλαχιστον αυτο το ποσοστο τουλαχιστον και οι μονες εκλογες που εγιναν μετα την μεταπολιτευση ειτανε οι πρωτες που η ΝΔ πηρε ποσοστο μεγαλυτερο απο αυτο απο εκει και περα μας κυβερνουν οι λιγοι αρα εχουμε καποια μορφη κυνοβουλευτικης δικτατοριας

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
η πραγματικη δημοκρατια βασιζετε επανω στην αρχη του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου αρα η πολιτικη δυναμη που κυβερνα πρεπει να εχει την πλειοψηφεια του ελληνικου λαου μαζι της δηλαδη το 50% + 1 τουλαχιστον δεν ξερω πριν την χουντα αν ειχε κυβερνησει την ελλαδα μια πολιτικη δυναμη με τουλαχιστον αυτο το ποσοστο τουλαχιστον και οι μονες εκλογες που εγιναν μετα την μεταπολιτευση ειτανε οι πρωτες που η ΝΔ πηρε ποσοστο μεγαλυτερο απο αυτο απο εκει και περα μας κυβερνουν οι λιγοι αρα εχουμε καποια μορφη κυνοβουλευτικης δικτατοριας

In short, προτείνεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να απαιτείται το 50% minimum του εκλογικού σώματος (είτε αυτό είναι από συνεργασίες, είτε από ένα κόμμα). Για να γίνει και πιο συγκεκριομένη η πρότασή σου, θεωρείς ότι πρέπει να εφαρμοστεί απλή αναλογική? Δλδ 50%=150 βουλευτές?

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
studian δεν καταλαβα το σχολιο σου.το μορφωτικο μου επιπεδο μ επιτρεπει να συμμετεχω σε τετοιες συζητησεις,κ πιστεψε με εχω πληρη συνειδηση της βαρυτητας του θεματος.-για την ιστορια-συμφωνα με τεγοπουλο φυτρακη ετσι γραφεται η λεξη,το τσεκαρα πριν γραψω το σχολιο μου.τεσπα,σε περιπτωση που σε ενοχλει οτι παρα-ειναι τι προτεινεις θα συμπληρωνα εγω στο σχολιο του yorgos(αν κ δεν υπαρχει λιγη η περισσοτερη δημοκρατια,ο ορος ειναι σαφης κ ξεκαθαρος)

Επισκέπτης
In short, προτείνεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να απαιτείται το 50% minimum του εκλογικού σώματος (είτε αυτό είναι από συνεργασίες, είτε από ένα κόμμα). Για να γίνει και πιο συγκεκριομένη η πρότασή σου, θεωρείς ότι πρέπει να εφαρμοστεί απλή αναλογική? Δλδ 50%=150 βουλευτές?
ναι ειμαι υπερ της απλης αναλογικης ωστε σε αυτους που μας κυβερνουν να εκφραζετε η πλειοψηφεια του ελληνικου λαου και οχι στο συνολο του μια μειοψηφεια που αυτη κατασκεβαζει εκλογικους νομους στα μετρα της

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
studian δεν καταλαβα το σχολιο σου.το μορφωτικο μου επιπεδο μ επιτρεπει να συμμετεχω σε τετοιες συζητησεις,κ πιστεψε με εχω πληρη συνειδηση της βαρυτητας του θεματος.-για την ιστορια-συμφωνα με τεγοπουλο φυτρακη ετσι γραφεται η λεξη,το τσεκαρα πριν γραψω το σχολιο μου.τεσπα,σε περιπτωση που σε ενοχλει οτι παρα-ειναι τι προτεινεις θα συμπληρωνα εγω στο σχολιο του yorgos(αν κ δεν υπαρχει λιγη η περισσοτερη δημοκρατια,ο ορος ειναι σαφης κ ξεκαθαρος)

Γιατί θεωρείς ότι το σχόλιο μου αναφερόταν σε σένα αφού δεν έχεις κανένα ορθογραφικό λάθος; Ειλικρινά απορώ!

Αντιθέτως οι ερωτήσεις της ψηφοφορίας βρίθουν ορθογραφικών λαθών. Είναι προφανές που αναφερόμουν.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ναι ειμαι υπερ της απλης αναλογικης ωστε σε αυτους που μας κυβερνουν να εκφραζετε η πλειοψηφεια του ελληνικου λαου και οχι στο συνολο του μια μειοψηφεια που αυτη κατασκεβαζει εκλογικους νομους στα μετρα της

Θεωρητικά θα έλεγα ότι είναι το πιο δίκαιο αυτό που προτείνεις, πρακτικά όμως νομίζω ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

α) Η Ελλάδα δεν είναι ώριμη ακόμη για να δει πραγματικές κυβερνήσεις από συνεργασίες κομμάτων

β) Το θέμα της απλής αναλογικής πρακτικά θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα λόγω του ότι θα έχουμε συνεχόμενες εκλογές, τουλάχιστον όσο ισχύει το α).

Δεν είμαι μάντης, μία εκτίμηση κάνω και πάντα IMHO.

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
δεν σταθηκα με προσοχη στην ψηφοφορια,οποτε sorry δικο μου το λαθος!! :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: εχεις δικιο,τα χει τα λαθακια του!!

JIMTOURLAS

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Το πόσο δημοκρατία έχουμε δεν είναι θέμα του τι μας σερβίρεται από οποιονδήποτε τρίτον, αλλά θέμα δική μας αίσθησης και εκτίμησης. Η έννοια "δημοκρατία" είναι αφεαυτής δυναμική και μεταβλητή και όχι στατική και δεδομένη. Το θέμα είναι τι κάνει καθένας από εμάς για να προωθήσει την κατά την δική του αντίληψη έννοια της δημοκρατίας, που στην τελική ανάλυση έχει να κάνει με την καθημερινότητά του. Και στην μεταπολιτευτική τουλάχιστον Ελλάδα η δική μας συμμετοχή στην διαμόρφωση του περιεχομένου του όποιου δημοκρατικού μας περιβάλλοντος είναι για την μεγάλη  πλειοψηφία ανύπαρκτη. Σαν το θέμα να αφορά μόνο τους εκάστοτε κρατούντες, σαν να πέσαμε με αλεξίπτωτα σε ξένη χώρα, σε ξένο μαγαζί και να κάνουμε κριτική για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και μόνο.

nikos6

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
16
Πόντοι
6
ρε παιδια ποιος εβαλε τετοιο θεμα??οντως απο ορθογραφια χεσε μεσα πολυχρονη...
νομιζω η απαντηση θα πρεπει να ειναι το 4
οι υπολοιπες τρεις επιλογες δεν νομιζω οτι ισχυουν στην ελλαδα
για τις εκλογες θα πρει να δειτε ποσο ειναι καθε φορα αποχη+ακυρα,λευκα
η αδιαφορια και η αηδια του κοσμου εχει φτασει στο ζενιθ
ασφαλως και εχουμε δημοκρατια ομως."αμερικανικη"
δηλαδη?του κωλου

Επισκέπτης
Θεωρητικά θα έλεγα ότι είναι το πιο δίκαιο αυτό που προτείνεις, πρακτικά όμως νομίζω ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

α) Η Ελλάδα δεν είναι ώριμη ακόμη για να δει πραγματικές κυβερνήσεις από συνεργασίες κομμάτων

β) Το θέμα της απλής αναλογικής πρακτικά θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα λόγω του ότι θα έχουμε συνεχόμενες εκλογές, τουλάχιστον όσο ισχύει το α).

Δεν είμαι μάντης, μία εκτίμηση κάνω και πάντα IMHO.
εγω πιστευω οτι αν εφαρμοσθει η απλη αναλογικη τοτε ισα ισα που καποια λαμογια που επενδυουν χρημα πολυ στηριγμενοι απο αλλα λαμογια πονταροντας στους εκλογικους νομους που εχουμε τωρα κατα καιρους ισα ισα που θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια διοτι δεν θα εχουν την δυνατοτητα να περασουν χαριστικους νομους και σιγα σιγα  θα μπαινουν στο κοινοβουλιο ποιο υγειη ατομα

Επισκέπτης
Καλος η κακος εχουμε δημοκρατια.Στην εξεληξη της κοινωνιας που ζουμε καπιοι εκμεταλευοντε τα δημακρατικα τους δικαιοματα δουλευοντας παραπανο απο τους αλλους, και το αποτελεσμα ειναι αυτοι που νιωθουν κατωτεροι να τους φταιει η δημοκρατια,η κοινωνια το κεφαλαιο και ολλα πολλα.....

nikos6

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
16
Πόντοι
6
μιας και μιλατε για εκλογικους νομους τον συγχωρεμενο κουτσογιωργα τον θυμαστε??ηταν η αιτια για 3 διαδοχικες εκλογικες αναμετρησεις...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
"Η Συνταγματική Δημοκρατία ή Συνταγματικό
Δημοκρατικό Πολίτευμα έχει ως θεμέλιο την αναγνώριση ως πρωταρχικής αρχής της θέλησης της πλειοψηφίας του λαού, όπως αυτή εκφράζεται με ελεύθερες περιοδικές εκλογές".

Πλειοψηφία του λαού... Πού είναι; Η Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να είναι "ώριμη" για Δημοκρατία, άρα για απλή αναλογική, όπως και θα έπρεπε να είναι ανέκαθεν το εκλογικό μας σύστημα. ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ώριμη!!!

nikos6

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
16
Πόντοι
6
ασφαλως και ειναι ωριμη.
yes sir...ευχαριστω τις ΗΠΑ κτλ

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Καλος η κακος εχουμε δημοκρατια.Στην εξεληξη της κοινωνιας που ζουμε καπιοι εκμεταλευοντε τα δημακρατικα τους δικαιοματα δουλευοντας παραπανο απο τους αλλους, και το αποτελεσμα ειναι αυτοι που νιωθουν κατωτεροι να τους φταιει η δημοκρατια,η κοινωνια το κεφαλαιο και ολλα πολλα.....

Νομίζω ΔΕΝ έγινε αντιληπτό: ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία!!! Εχουμε μία μορφή "παράνομα" νομιμοποιούμενου ολιγαρχικού δικοματισμού, ο οποίος επικράτησε ύστερα από "σιωπηρή" συμφωνία των 2 "μεγάλων" κομμάτων, ώστε να εδραιωθεί η κυριαρχία τους στη Βουλή! Ουσιαστικά ακύρωσαν τον αρχικό (και μοναδικό και σωστό) ορισμό της λέξης Δημοκρατίας (=δήμος και κρατεί, δηλαδή πλειοψηφική επικράτηση του λαού) και με επακόλουθες χρονικά νομοθετικές ρυθμίσεις, μετέτρεψαν το είδος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας...

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
ασφαλως και ειναι ωριμη.
yes sir...ευχαριστω τις ΗΠΑ κτλ

ΔΕΝ είναι φρούτο να ωριμάσει η Ελλάδα! Ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία της, ούτε η Δημοκρατία της! Το όλο σύστημα αποτελείται από πολλά διαφορετικά επίπεδα! ΔΕΝ μπορούμε να απαιτούμε από το τελευταίο και πιο χονδροειδές επίπεδο (πολιτική και πολιτικοί) να είναι ώριμο (γιατί σε αυτό αναφερόμαστε όλοι σε αυτό το ποστ), όταν το πιο μικροσκοπικό-λεπτομερές αλλά και πιο βασικό επίπεδο (δηλαδή όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε) είμαστε τόσο ανώριμοι! Όλα ξεκινάνε και (δυστυχώς) καταλήγουν σε εμάς...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom