Επισκέπτης
αληθεια αναρωτηθηκατε ποτε αν οντος το πολιτευμα μας ειναι τοσο δημοκρατικο οσο μας το σερβιρουν?
αληθεια αναρωτηθηκατε ποτε αν οντος το πολιτευμα μας ειναι τοσο δημοκρατικο οσο μας το σερβιρουν?
η πραγματικη δημοκρατια βασιζετε επανω στην αρχη του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου αρα η πολιτικη δυναμη που κυβερνα πρεπει να εχει την πλειοψηφεια του ελληνικου λαου μαζι της δηλαδη το 50% + 1 τουλαχιστον δεν ξερω πριν την χουντα αν ειχε κυβερνησει την ελλαδα μια πολιτικη δυναμη με τουλαχιστον αυτο το ποσοστο τουλαχιστον και οι μονες εκλογες που εγιναν μετα την μεταπολιτευση ειτανε οι πρωτες που η ΝΔ πηρε ποσοστο μεγαλυτερο απο αυτο απο εκει και περα μας κυβερνουν οι λιγοι αρα εχουμε καποια μορφη κυνοβουλευτικης δικτατοριας
ναι ειμαι υπερ της απλης αναλογικης ωστε σε αυτους που μας κυβερνουν να εκφραζετε η πλειοψηφεια του ελληνικου λαου και οχι στο συνολο του μια μειοψηφεια που αυτη κατασκεβαζει εκλογικους νομους στα μετρα τηςIn short, προτείνεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να απαιτείται το 50% minimum του εκλογικού σώματος (είτε αυτό είναι από συνεργασίες, είτε από ένα κόμμα). Για να γίνει και πιο συγκεκριομένη η πρότασή σου, θεωρείς ότι πρέπει να εφαρμοστεί απλή αναλογική? Δλδ 50%=150 βουλευτές?
studian δεν καταλαβα το σχολιο σου.το μορφωτικο μου επιπεδο μ επιτρεπει να συμμετεχω σε τετοιες συζητησεις,κ πιστεψε με εχω πληρη συνειδηση της βαρυτητας του θεματος.-για την ιστορια-συμφωνα με τεγοπουλο φυτρακη ετσι γραφεται η λεξη,το τσεκαρα πριν γραψω το σχολιο μου.τεσπα,σε περιπτωση που σε ενοχλει οτι παρα-ειναι τι προτεινεις θα συμπληρωνα εγω στο σχολιο του yorgos(αν κ δεν υπαρχει λιγη η περισσοτερη δημοκρατια,ο ορος ειναι σαφης κ ξεκαθαρος)
ναι ειμαι υπερ της απλης αναλογικης ωστε σε αυτους που μας κυβερνουν να εκφραζετε η πλειοψηφεια του ελληνικου λαου και οχι στο συνολο του μια μειοψηφεια που αυτη κατασκεβαζει εκλογικους νομους στα μετρα της
εγω πιστευω οτι αν εφαρμοσθει η απλη αναλογικη τοτε ισα ισα που καποια λαμογια που επενδυουν χρημα πολυ στηριγμενοι απο αλλα λαμογια πονταροντας στους εκλογικους νομους που εχουμε τωρα κατα καιρους ισα ισα που θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια διοτι δεν θα εχουν την δυνατοτητα να περασουν χαριστικους νομους και σιγα σιγα θα μπαινουν στο κοινοβουλιο ποιο υγειη ατομαΘεωρητικά θα έλεγα ότι είναι το πιο δίκαιο αυτό που προτείνεις, πρακτικά όμως νομίζω ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.
α) Η Ελλάδα δεν είναι ώριμη ακόμη για να δει πραγματικές κυβερνήσεις από συνεργασίες κομμάτων
β) Το θέμα της απλής αναλογικής πρακτικά θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα λόγω του ότι θα έχουμε συνεχόμενες εκλογές, τουλάχιστον όσο ισχύει το α).
Δεν είμαι μάντης, μία εκτίμηση κάνω και πάντα IMHO.
Καλος η κακος εχουμε δημοκρατια.Στην εξεληξη της κοινωνιας που ζουμε καπιοι εκμεταλευοντε τα δημακρατικα τους δικαιοματα δουλευοντας παραπανο απο τους αλλους, και το αποτελεσμα ειναι αυτοι που νιωθουν κατωτεροι να τους φταιει η δημοκρατια,η κοινωνια το κεφαλαιο και ολλα πολλα.....
ασφαλως και ειναι ωριμη.
yes sir...ευχαριστω τις ΗΠΑ κτλ