Νέα

Διεθνής Αμνηστία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και εγω πιο πολυ ανησυχω για την παρτυ μου και για οτι στην Ελλαδα μπορει να δουλευω με 600 ευρω τον μηνα παρα για τον οικονομικο μεταναστη.Αν δεν εχεις καποιες οικονομικες ανεσεις ειναι δυσκολο να κανεις τον φιλανθρωπο.

Με 600 ανασφάλιστα (η κακοασφαλισμένα) το μήνα, έχεις την εντύπωση, φίλε, οτι απέχεις παρασάγγας απο τον οικονομικό μετανάστη;

Επισκέπτης
Με 600 ανασφάλιστα (η κακοασφαλισμένα) το μήνα, έχεις την εντύπωση, φίλε, οτι απέχεις παρασάγγας απο τον οικονομικό μετανάστη;

Οχι βεβαια.Αυτο ειναι το θεμα.Οτι σε μια χωρα οπως η Ελλαδα που βασιλευει η κακομοιρια  και η μπινια καθως και τα "μεσα" στον εργασιακο τομεα και οχι μονο ε ειναι δυσκολο να μιλαμε για ελευθερια και ισα δικαιωματα για ολους.Λογικο ο καθε αδυνατος να κοιταξει πως θα ανεβει και θα αυξησει το εισοδημα του και τα υλικα του αγαθα.

Επισκέπτης
Μα αυτο λεμε.Ο ανθρωπος δεν ειναι αγιος.Θελει να περναει καλα και να εχει οσο υλικα αγαθα μπορει.Οι περισσοτεροι απο το να δουλευουν με 600 ευρω τον μηνα αν μπορουν θα πατησουν καποιον αλλο για να μπορουν να κερδιζουν αλλα 600 ευρω παραπανω.
Και εγω πιο πολυ ανησυχω για την παρτυ μου και για οτι στην Ελλαδα μπορει να δουλευω με 600 ευρω τον μηνα παρα για τον οικονομικο μεταναστη.Αν δεν εχεις καποιες οικονομικες ανεσεις ειναι δυσκολο να κανεις τον φιλανθρωπο.
σε περιπτωση που κανεις οικογενεια και το παιδι σου ειναι Α.Μ.Ε.Α θα αναθεωρησεις τις αποψεις σου.....
θα ψαχνεις για ειδικο σχολεια και ειτε δεν θα βρισκεις ,ειτε δεν θα το δεχονται!θα κοιτας να το πας σε κοινωνικη υπηρεσια και θα σου κλεινουν ραντεβου μετα απο ενα χρονο γιατι οι εργαζομενοι δεν φτανουν να καλυψουν ολα τα περιστατικα,θα εχεις δικαιωμα για επιδομα και δεν θα στο παρεχουν με τη δικαιολογια οτι δεν υπαρχουν λεφτα!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Οχι βεβαια.Αυτο ειναι το θεμα.Οτι σε μια χωρα οπως η Ελλαδα που βασιλευει η κακομοιρια  και η μπινια καθως και τα "μεσα" στον εργασιακο τομεα και οχι μονο ε ειναι δυσκολο να μιλαμε για ελευθερια και ισα δικαιωματα για ολους.
Δεν θα ήταν λοιπόν πιο λογικό και έντιμο, αφού είσαι πολύ πιο κοντά οικονομικά και ψυχολογικά με τον μετανάστη, να είσαι και αλληλέγγυος μαζί του απο το να ονειρεύεσαι οτι θα σου πέσει π.χ. το Τζόκερ;

Επισκέπτης
σε περιπτωση που κανεις οικογενεια και το παιδι σου ειναι Α.Μ.Ε.Α θα αναθεωρησεις τις αποψεις σου.....
θα ψαχνεις για ειδικο σχολεια και ειτε δεν θα βρισκεις ,ειτε δεν θα το δεχονται!θα κοιτας να το πας σε κοινωνικη υπηρεσια και θα σου κλεινουν ραντεβου μετα απο ενα χρονο γιατι οι εργαζομενοι δεν φτανουν να καλυψουν ολα τα περιστατικα,θα εχεις δικαιωμα για επιδομα και δεν θα στο παρεχουν με τη δικαιολογια οτι δεν υπαρχουν λεφτα!

Κτυπα ξυλο;)
Μα αυτο θελω να πω τοση ωρα.Δεν ειμαι κατα των αποψεων σου απλα λεω οτι δεν μπορουν να εφαρμοστουν σε μια κοινωνια σαν την δικη μας.Αφου μονος σου το λες και παρουσιαζεις τις μπινιες που παιζουν στο δημοσιο και στον εργατικο τομεα.

Επισκέπτης
Δεν θα ήταν λοιπόν πιο λογικό και έντιμο, αφού είσαι πολύ πιο κοντά οικονομικά και ψυχολογικά με τον μετανάστη, να είσαι και αλληλέγγυος μαζί του απο το να ονειρεύεσαι οτι θα σου πέσει π.χ. το Τζόκερ;

Κανεις προσγειωμενος και σοβαρος ανθρωπος δεν θα ονειρευεται να κερδισει το τζοκερ για να φτιαξει την ζωη του.
Απλα αμα του δοθει ευκαιρια για να γλιτωσει απο την μιζερια του δημοσιου και τον χαμηλο μισθο τον 600 θα βαλει και το "μεσο" του μολις βρει ευκαιρια,θα εκμεταλευτει και καποια κατασταση πιθανως εις βαρος καποιου αλλου για να ανεβει σε μια δουλεια και οχι μονο.
Οποτε τι ισοτητα και δικαιωματα ισα για ολους λεμε?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κτυπα ξυλο;)
Μα αυτο θελω να πω τοση ωρα.Δεν ειμαι κατα των αποψεων σου απλα λεω οτι δεν μπορουν να εφαρμοστουν σε μια κοινωνια σαν την δικη μας.Αφου μονος σου το λες και παρουσιαζεις τις μπινιες που παιζουν στο δημοσιο και στον εργατικο τομεα.

Ναι, αλλά κάνω και οτι περνάει απο το χέρι μου για να αλλάξω αυτές τις καταστάσεις.

Επισκέπτης
Ναι, αλλά κάνω και οτι περνάει απο το χέρι μου για να αλλάξω αυτές τις καταστάσεις.

Δυστυχως κατα την γνωμη μου δεν θα αλλαξουν και ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη.
Εσυ μπορει να αισθανεσαι καλα με τον εαυτο σου αν προσπαθεις κατι απλα εγω το βλεπω πιο ψυχρα και κυνικα το θεμα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καταρχήν, η Διεθνής Αμνηστία, αν και διαφωνώ με αρκετές θέσεις της, ξεχωρίζει από τις περισσότερες ΜΚΟ, διότι έχει σχετικά διαφανείς πηγές χρηματοδότησης, έχει παράδοση στο χώρο και δεν κάνει αρπαχτές του τύπου "αρπάζω επιχορήγηση από τον κάθε ζαχόπουλο" και δεν έχει συσχετιστεί ακόμη τουλάχιστον με πρακτοριλίκια, τσατσιλικία και ενέργειες που παραμπέμπουν σε εσχάτη προδοσία παρά προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Όσο για το ποιος αξίζει προστασίας, πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι ειδικά σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον χωρίς σαφείς και ενίοτε χωρίς καθόλου κανόνες, όλοι, όσο ισχυροί και αν νιώθουμε, είμαστε πολύ πιο κοντά στην καταστροφή απ' όσο θέλουμε να πιστέουμε...

Καλό θα ήταν να το θυμόμαστε αυτό όταν ξεσπαθώνουμε κατά των "αποτυχημένων"- και δεν αναφέρομαι τόσο σε μετανάστες όσο σε παιδιά της διπλανής πόρτας που δουλεύουν 12ωρα με 700 €, σε κάποιον μακρινό συγγενή που ένα πρόβλημα υγείας τον τίναξε οικονομικά...
Δε θέλει πολύ να στραβώσει το πράγμα...

Τέλος, οι πραγματικά ισχυροί είναι και ελεήμεονες..
Αντίθετα, κόμπλεξ κατά των αδυνάτων πάσης φύσεως βγάζουν συνήθως κάτι μίζερα γλυφτρόνια- μικρομεσαία στελέχη με τουπέ όμως 1000 καρδιναλίων σε υφιστάμενους και γλώσσα bibi black στους προϊστάμενους.
Ίσως δίοτι ξέρουν ότι αν υπήρχαν κάποιοι κανόνες και σχετική αξιοκρατία θα ήταν αυτοί στη θέση κείνων που τώρα κάνουν ότι δεν τους ξέρουν.

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Αν δεν εχεις καποιες οικονομικες ανεσεις ειναι δυσκολο να κανεις τον φιλανθρωπο.

Μα, δεν είναι φιλανθρωπία! Δεν το κάνεις για την ψυχή της μάνας σου! Το κάνεις γιατί είναι καλό για όλους, και τους 'πάνω' και τους 'κάτω', οι άνθρωποι να νιώθουν ελεύθεροι από τα δεσμά της φτώχειας και της καταπίεσης. Για όλους είναι καλό. Αν εσύ είσαι ελεύθερος, είναι κακό να γίνει ελεύθερος κι άλλος ένας?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τέλος, οι πραγματικά ισχυροί είναι και ελεήμεονες..
Τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουνε βρε στρέϊτ;
Άσε που δεν μιλάμε περί ελεημοσύνης, αλλά περί κοινωνικής δικαιοσύνης.

Επισκέπτης
Μα, δεν είναι φιλανθρωπία! Δεν το κάνεις για την ψυχή της μάνας σου! Το κάνεις γιατί είναι καλό για όλους, και τους 'πάνω' και τους 'κάτω', οι άνθρωποι να νιώθουν ελεύθεροι από τα δεσμά της φτώχειας και της καταπίεσης. Για όλους είναι καλό. Αν εσύ είσαι ελεύθερος, είναι κακό να γίνει ελεύθερος κι άλλος ένας?

Κοιτα στην σημερινη κοινωνια παντα υπαρχουν οι εξυπνοι που κερδιζουν και τα κοροιδα στα οποια πατατανε για να κερδισουν.
Μια κοινωνια που ολοι θα εχουν ισα δικαιωματα και ελευθεριες δεν μπορει να σταθει.
Ειναι σαν να μου λες ολοι να παιρνουν 1500 ευρω τον μηνα και αν δεν γινεται αυτο τοτε να μενουν ολοι στα 600 ευρω το μηνα.
Ε κανεις ανθρωπος (ελαχιστοι ισως) δεν το κανει αυτο.Αμα μπορει να κερδισει κατι παραπανω θα κερδισει.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουνε βρε στρέϊτ;
Άσε που δεν μιλάμε περί ελεημοσύνης, αλλά περί κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με την έννοια του συμπονετικού, που βοηθάει τους συνανθρώπους του και νοιάζεται για τους άλλους ρε πάπια, όχι με την έννοια αυτού που δίνει ψιλά στα παιδιά των φαναριών!
Η λέξη ελεήμων δεν σημαίνει μόνο αυτός που δίνει ελεημοσύνες!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κοιτα στην σημερινη κοινωνια παντα υπαρχουν οι εξυπνοι που κερδιζουν και τα κοροιδα στα οποια πατατανε για να κερδισουν.
Μια κοινωνια που ολοι θα εχουν ισα δικαιωματα και ελευθεριες δεν μπορει να σταθει.
Ειναι σαν να μου λες ολοι να παιρνουν 1500 ευρω τον μηνα και αν δεν γινεται αυτο τοτε να μενουν ολοι στα 600 ευρω το μηνα.
Ε κανεις ανθρωπος (ελαχιστοι ισως) δεν το κανει αυτο.Αμα μπορει να κερδισει κατι παραπανω θα κερδισει.

Και με 1500 ευρώ το μήνα (περίπου όσα βγάζω εγώ δηλαδή) νομίζεις οτι έχεις πιάσει τον Πάπα απο τα @@ και αρχίζεις να πατάς τους πιο κάτω σου;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Με την έννοια του συμπονετικού, που βοηθάει τους συνανθρώπους του και νοιάζεται για τους άλλους ρε πάπια, όχι με την έννοια αυτού που δίνει ψιλά στα παιδιά των φαναριών!
Η λέξη ελεήμων δεν σημαίνει μόνο αυτός που δίνει ελεημοσύνες!
Η λέξη κοινωνική δικαιοσύνη (για να μην πω κοινωνική ασφάλιση και σε φέρω σε δύσκολη θέση, μέρες που είναι) σου φαίνεται εκτός ατζέντας συζήτησης;

Επισκέπτης
Και με 1500 ευρώ το μήνα (περίπου όσα βγάζω εγώ δηλαδή) νομίζεις οτι έχεις πιάσει τον Πάπα απο τα @@ και αρχίζεις να πατάς τους πιο κάτω σου;

Οχι αλλα φτανουν για μια αξιοπρεπη ζωη και αυτα τα 1500 ευρω δεν ειναι και λιγοι αυτοι που τα κυνηγανε.
Απλα οταν παιζει το μεσο του μεσου στο δημοσιο και στον εργασιακο τομεα ε πως μπορει να υπαρξουν ισα δικαιωματα για ολους?
Ο καθε στοκος αμα εχει ενα μεσο το κυνηγαει να μπει στο δημοσιο για να μην αναφερθω για τα κοματα οπου ο καθενας ψηφιζει με βαση τι του λεει ο μπαμπας του για το συμφερον της οικογενειας και καλα...και οχι για το τι νομιζει αυτος σωστο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Εκτός όμως από έξυπνους και κορόιδα υπάρχουν ικανοί και ανίκανοι, εργατικοί και τεμπέληδες...
Ίσες ευκαιρίες σε όλους δε σημαίνει και ίσες απολαβές για όλους...

Η λέξη κοινωνική δικαιοσύνη (για να μην πω κοινωνική ασφάλιση και σε φέρω σε δύσκολη θέση, μέρες που είναι) σου φαίνεται εκτός ατζέντας συζήτησης;

Το θέμα είναι η διεθνής αμνηστία ως οργάνωση...Ως εκ τούτου έχουμε απομακρυνθεί λίγο...
Στο ερώτημα που θέτεις πάντως, το πρόβλημα είναι πώς έχουμε διαφορετική αντίληψη περί δικαίου...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εκτός όμως από έξυπνους και κορόιδα υπάρχουν ικανοί και ανίκανοι, εργατικοί και τεμπέληδες...
Ίσες ευκαιρίες σε όλους δε σημαίνει και ίσες απολαβές για όλους...
Για ίση κοινωνική ασφάλιση το συζητάς τουλάχιστον η είναι μπανάλ;  :)

Επισκέπτης
Καλά, κάνε οικογένεια και σου λέω εγώ αν φτάνουνε η όχι!

Καλα ενταξει εγω μιλαω για ενα ατομο μονο.Αλλα αυτο λεμε οτι στη σημερινη εποχη χρειαζονται αρκετα λεφτα και για να αποκτησει καποιος αρκετα λεφτα και να εχει ολες τις υλικες ανεσεις που θελει ε δεν μπορει να το κανει με το να φωναζει στους δρομους για ισα δικαιωματα και να τρεχει εδω και εκει για να ενισχυει τα δικαιωματα των μεταναστων και οχι μονο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom