Νέα

Διεθνής Αμνηστία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Η συγκεκριμένη προοπτικη δεν αγγίζει εμενα αγαπητέ ....

Τα νεκροταφεια ειναι γεματα απο αναντικαταστατους και ανεγγιχτους αγαπητε....

Εξαλλου  "Ηθος ανθρωπων,δαιμων" ελεγε ο Ηρακλειτος
(Το ηθος δημιουργει την μοιρα του ανθρωπου)

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Έθος & Ηθος συμμαχοί μου .

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Δηλαδή ομολογείς οτι ασχολείσαι με τη σαβούρα της κοινωνίας ....
Ο λόγος ?
Και να δηλώσω ικανοποιημένος απο τα συγχαρητήρια. Τα αποδέχομαι διοτι τα αξίζω .
Και μια απορία .... γιατι να κοιτας προς τα κάτω εφοσον εχεις τη δυνατοτητα να υψωσεις το κεφάλι ?  σε συγκινούν τοσο τα κοινωνικά αποβράσματα ? οι εικονες του κέντρου της Αθήνας ?

Αυτούς που αποκαλείς 'σαβούρα' - μάλλον έκανα λάθος πριν: απλά έχεις κάνει καλές σπουδές, μορφωμένος δε μου φαίνεσαι... - τους ξέρω: έρχονται να μου πουλήσουν πειρατικά CD όταν πίνω καφέ, απλώνουν σεντόνια με ιμιτασιόν τσάντες στην Ερμού, τέτοια πράγματα. Τη σαβούρα της καλής γειτονιάς σου δεν την ξέρω - λόγω χάρη, για τους παιδεραστές των Βορείων προαστίων ισχύει 'η προστασία των προσωπικών δεδομένων' ;) Η μόνη περίπτωση να δω τη σαβούρα της καλής γειτονιάς σου είναι να κάτσω στην Κουμουνδούρου ξημερώματα και να παίρνω μάτι τις Mercedes και τα Cayenne που κατεβαίνουν για να ψωνίσουν πιτσιρικάδες...

Το κεφάλι μου το κρατάω ψηλά, μην ανησυχείς. Και αυτό - πίστεψέ με - δε με εμποδίζει καθόλου να βλέπω τι γίνεται γύρω μου. Μάλιστα, με αφορμή αυτά που γράφεις, σκέφτομαι ότι η καμπάνια μας για τα δικαιώματα των φυλακισμένων μάλλον θα πρέπει να συμπεριλάβει κι εσάς, τους 'υπεράνω'. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι εσείς δε θέλετε να βγείτε από το κλουβί σας, αλλά κι αυτό με τον καιρό λύνεται... Καλή λευτεριά, αδελφάκι! ;)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Οι Σοφιστες,αγαπητε,κατα την αρχαιοτητα ειχαν ολοκληρη σχολη παραγωγης  σοφων....

Ο επισης σοφος λαος μας λεει

"Ψηλα την χτιζεις την φωλια και μην σου σπασει ο κλωνος"....

Επισκέπτης
Προτείνω να συνταχθεις με την πλευρά μου .... θα υλοποιήσεις ευκολα και απλά τις υγιείς προσδοκίες σου, στο εγγυώμαι.
Οι υποθετικοί φίλοι σου μπορουν να πράξουν κατι ανάλογο ?
Αμφιβάλω ....
ειμαι αριστερος και πρωτο χαρακτηριστικο του αριστερου ειναι η αναζητηση και δευτερο η βουληση για ανατροπη!η αριστερα δεν ειναι ιδεολογια,αλλα σταση ζωης!ανησυχια και ευαισθησια!ο πραγματικος αριστερος πιστευει στην ελευθερια!στην αληθεια!στη δικαιοσυνη!σιγουρα ενδιαφερεται για για ισοτητα αλλα ισοτητα με ελευθερια!μονο η ελευθερια οδηγει στην ουσιαστικη ισοτητα!διοτι εμπεριεχει και την ελευθερια απο διακρισεις!
το να δωσεις σε καθε ανθρωπο αξιοπρεπεια σε καθε στιγμη,ειναι ο ορισμος της αριστερας!
αυτες ειναι οι προσδοκιες μου!

Επισκέπτης
το παραπανω ειναι σκεψεις του νικου δημου!

Επισκέπτης
σιγουρα ενδιαφερεται για για ισοτητα αλλα ισοτητα με ελευθερια!μονο η ελευθερια οδηγει στην ουσιαστικη ισοτητα!διοτι εμπεριεχει και την ελευθερια απο διακρισεις!
το να δωσεις σε καθε ανθρωπο αξιοπρεπεια σε καθε στιγμη,ειναι ο ορισμος της αριστερας!
αυτες ειναι οι προσδοκιες μου!

Ωραια ολα αυτα αλλα ειναι ετσι η κοινωνια που δεν μπορει να υπαρχει ισοτητα και ολοι να εχουν τα ιδια.
Ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου απο αρχαιοτατων χρονων και δεν αλλαζει αυτο.Ο ανθρωπος παντα θα θελει ολο και περισσοτερα και προκειμενου να επιβιωνει θα παταει πανω στους αλλους.

Επισκέπτης
Ωραια ολα αυτα αλλα ειναι ετσι η κοινωνια που δεν μπορει να υπαρχει ισοτητα και ολοι να εχουν τα ιδια.
Ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου απο αρχαιοτατων χρονων και δεν αλλαζει αυτο.Ο ανθρωπος παντα θα θελει ολο και περισσοτερα και προκειμενου να επιβιωνει θα παταει πανω στους αλλους.
να εχουν τις ιδιες ευκαιριες και τα ιδια δικαιωματα!
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι ανθρωπος αλλα φερνει περισσοτερο σε ζωο!

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Συμπερασματικά και καταλήγοντας τη συμμετοχή μου στην ενδιαφέρουσα συζήτηση προτεινω περισκεψη και υποψία στην αμτιμετωπιση οργανώσεων του συγκεκριμένου τυπου που ισως αντιμάχονται τα συμφέροντα του σύχγρονου Δυτικου πολίτη ...
Ολα τα υπόλοιπα ειναι ειτε εκ του πονηρού είτε προιόντα αγαθούς η μη αγνοιας των πραγμάτων...

Επισκέπτης
να εχουν τις ιδιες ευκαιριες και τα ιδια δικαιωματα!
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι ανθρωπος αλλα φερνει περισσοτερο σε ζωο!

Ο ανθρωπος απο την φυση του ειναι το χειροτερο ζωο.Οσο και να θελεις να εχουν ολοι τις ιδιες ευκαιριες και τα ιδια δικαιωματα αυτο δεν μπορει να γινει.Δεν μπορει να λειτουργησει ετσι η ανθρωπινη φυση και η κοινωνια.

Επισκέπτης
Ο ανθρωπος απο την φυση του ειναι το χειροτερο ζωο.Οσο και να θελεις να εχουν ολοι τις ιδιες ευκαιριες και τα ιδια δικαιωματα αυτο δεν μπορει να γινει.Δεν μπορει να λειτουργησει ετσι η ανθρωπινη φυση και η κοινωνια.
η συμπεριφορα των ανθρωπων καθοριζεται απο πολλους παραγοντες!απο την οικογενεια,το σχολειο,τους φιλους,την κοινωνια κτλ κτλ!!

Επισκέπτης
η συμπεριφορα των ανθρωπων καθοριζεται απο πολλους παραγοντες!απο την οικογενεια,το σχολειο,τους φιλους,την κοινωνια κτλ κτλ!!

Ναι αλλα αλλο η συμπεριφορα του ατομου και αλλο η συμβιωση των ανθρωπων σε μια ανταγωνιστικη κοινωνια.Οσο και να συζηταμε για το γλυκο ελευθερια-ισα δικαιωματα σε ολους κτλ αυτο δεν μπορει να γινει.

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6

Γιατί τόση δειλία, ρε σεις? Γιατί πρέπει να μιλάτε για 'ζωώδη φύση του ανθρώπου' και άλλα παρόμοια, και δεν έχετε το κουράγιο να πείτε ευθαρσώς: 'Ρε σεις, γουστάρω να περνάω καλά και γι'αυτό θα πατάω και στους άλλους'! Υπερασπίστε σαν άντρες τις αποφάσεις σας, δε χρειάζεται να γεννάτε θεωρίες.  :)

Επισκέπτης
Γιατί τόση δειλία, ρε σεις? Γιατί πρέπει να μιλάτε για 'ζωώδη φύση του ανθρώπου' και άλλα παρόμοια, και δεν έχετε το κουράγιο να πείτε ευθαρσώς: 'Ρε σεις, γουστάρω να περνάω καλά και γι'αυτό θα πατάω και στους άλλους'! Υπερασπίστε σαν άντρες τις αποφάσεις σας, δε χρειάζεται να γεννάτε θεωρίες.  :)
για να ονομαστει θεωρια πρεπει να υπαρχει επιστημονικο υποβαθρο που να στηριζει αυτο που εχει ειπωθει!αυτο που ειπε ο φιλος γουαιτυ παραπανω ειναι μια προσωπικη αποψη ,με την οποια ειμαι αντιθετος!

Επισκέπτης

Μα αυτο λεμε.Ο ανθρωπος δεν ειναι αγιος.Θελει να περναει καλα και να εχει οσο υλικα αγαθα μπορει.Οι περισσοτεροι απο το να δουλευουν με 600 ευρω τον μηνα αν μπορουν θα πατησουν καποιον αλλο για να μπορουν να κερδιζουν αλλα 600 ευρω παραπανω.
Και εγω πιο πολυ ανησυχω για την παρτυ μου και για οτι στην Ελλαδα μπορει να δουλευω με 600 ευρω τον μηνα παρα για τον οικονομικο μεταναστη.Αν δεν εχεις καποιες οικονομικες ανεσεις ειναι δυσκολο να κανεις τον φιλανθρωπο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom