gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
@OXIA
Η συνδρομή στην Αμνηστεία είναι όντως όση αναφέρεις. Και όντως γίνεται καλή δουλειά. Λ.χ., για την αλητεία του Γκουαντάναμο, αν δεν ήταν η εκστρατεία της Αμνηστείας (όπως και άλλων), το θέμα θα είχε 'θαφτεί'.
Αναφορικά με την Action Aid, δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη αναφέρεται σε αυτό που αποκαλείται 'αναπτυσσόμενος κόσμος'. Εκτός από τις γνωστές 'υποψήφιες' (Αιθιοπία, Σομαλία, κ.λπ.), υπάρχουν πλέον και οι 'νεόφτωχες' χώρες. Λ.χ. αξίζει να δει κανείς στο site της ActionAid (www.actionaid.gr]www.actionaid.gr[/url]) πόσα προγράμματα υπάρχουν για τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, στις οποίες έτρεχαν τα σάλια το '90 να 'δυτικοποιηθούν' ;)
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την παρατήρησή σου για 'χρέος' στα παιδιά αυτά. Εμείς, μωρό μου, δε χρωστάμε κάτι. Αυτοί που χρωστάνε είναι όσοι έχουν κάνει λ.χ. την Αφρική το σκουπιδοτενεκέ του πλανήτη. Εμείς απλά προσπαθούμε να διορθώσουμε την αδικία που λέει ότι αν η μάνα μου δεν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά στην Αφρική, εγώ θα ήμουν στη θέση του παιδιού που τώρα υιοθετώ. Κι επειδή ποτέ δε θα υπάρχει λιγότερο φαγητό στο super market της γειτονιάς μου - άρα, πάντα θα υπάρχει φαγητό το οποίο θα πετιέται στις χωματερές μας - βρίσκω έναν έμμεσο τρόπο να διορθώσω την αδικία. Αυτό είναι όλο.
Κάθε σχόλιο δεκτό.
Τι σχολιο...Εισαι αψογος.
Εχω την τυχη (και την ευκαιρια θα ελεγα..)να εχω "μαθητη" ενα παιδακι Κουρδων μεταναστων,το οποιο ειναι συμμαθητης με την κορη μου.Με την αδεια των γονιων του(αξιοπρεπεστατοι ανθρωποι και αξιολογοι σε ολα τα επιπεδα..)το βοηθαω λιγο στα μαθηματα του,παρεα με την κορη μου.Δεν διεκδικω δαφνες εκπαιδευτικου,αλλα δεν μου αρεσε η σταση ολων των αλλων γονιων που απετρεπαν τα παιδια τους απο το να κανουν παρεα με το "κουρδακι"...Τι μαλακες Θεε μου...
Μα δεν θα γινουμε ανθρωποι ποτε;