Νέα

Διεθνής Αμνηστία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 186
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
@OXIA

Η συνδρομή στην Αμνηστεία είναι όντως όση αναφέρεις. Και όντως γίνεται καλή δουλειά. Λ.χ., για την αλητεία του Γκουαντάναμο, αν δεν ήταν η εκστρατεία της Αμνηστείας (όπως και άλλων), το θέμα θα είχε 'θαφτεί'.

Αναφορικά με την Action Aid, δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη αναφέρεται σε αυτό που αποκαλείται 'αναπτυσσόμενος κόσμος'. Εκτός από τις γνωστές 'υποψήφιες' (Αιθιοπία, Σομαλία, κ.λπ.), υπάρχουν πλέον και οι 'νεόφτωχες' χώρες. Λ.χ. αξίζει να δει κανείς στο site της ActionAid (www.actionaid.gr]www.actionaid.gr[/url]) πόσα προγράμματα υπάρχουν για τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, στις οποίες έτρεχαν τα σάλια το '90 να 'δυτικοποιηθούν' ;)

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την παρατήρησή σου για 'χρέος' στα παιδιά αυτά. Εμείς, μωρό μου, δε χρωστάμε κάτι. Αυτοί που χρωστάνε είναι όσοι έχουν κάνει λ.χ. την Αφρική το σκουπιδοτενεκέ του πλανήτη. Εμείς απλά προσπαθούμε να διορθώσουμε την αδικία που λέει ότι αν η μάνα μου δεν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά στην Αφρική, εγώ θα ήμουν στη θέση του παιδιού που τώρα υιοθετώ. Κι επειδή ποτέ δε θα υπάρχει λιγότερο φαγητό στο super market της γειτονιάς μου - άρα, πάντα θα υπάρχει φαγητό το οποίο θα πετιέται στις χωματερές μας - βρίσκω έναν έμμεσο τρόπο να διορθώσω την αδικία. Αυτό είναι όλο.

Κάθε σχόλιο δεκτό.

Τι σχολιο...Εισαι αψογος.

Εχω την τυχη (και την ευκαιρια θα ελεγα..)να εχω "μαθητη" ενα παιδακι Κουρδων μεταναστων,το οποιο ειναι συμμαθητης με την κορη μου.Με την αδεια των γονιων του(αξιοπρεπεστατοι ανθρωποι και αξιολογοι σε ολα τα επιπεδα..)το βοηθαω λιγο στα μαθηματα του,παρεα με την κορη μου.Δεν διεκδικω δαφνες εκπαιδευτικου,αλλα δεν μου αρεσε η σταση ολων των αλλων γονιων που απετρεπαν τα παιδια τους απο το να κανουν παρεα με το "κουρδακι"...Τι μαλακες Θεε μου...
Μα δεν θα γινουμε ανθρωποι ποτε;

OP
OP
OXIA

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
  Τι σχολιο...Εισαι αψογος.

Εχω την τυχη (και την ευκαιρια θα ελεγα..)να εχω "μαθητη" ενα παιδακι Κουρδων μεταναστων,το οποιο ειναι συμμαθητης με την κορη μου.Με την αδεια των γονιων του(αξιοπρεπεστατοι ανθρωποι και αξιολογοι σε ολα τα επιπεδα..)το βοηθαω λιγο στα μαθηματα του,παρεα με την κορη μου.Δεν διεκδικω δαφνες εκπαιδευτικου,αλλα δεν μου αρεσε η σταση ολων των αλλων γονιων που απετρεπαν τα παιδια τους απο το να κανουν παρεα με το "κουρδακι"...Τι μαλακες Θεε μου...
Μα δεν θα γινουμε ανθρωποι ποτε;

Χίλια μπράβο ρε gabadoo. Χίλια μπράβο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα ακόμα και σήμερα  :'(
Επίσης κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, βοηθούν ένα Πακιστανό που ζει 8/12 μήνες στη χώρα μας. Δηλαδή του δίνουν ένα πιάτο φαΐ και τρώει σαν άνθρωπος κάπου-κάπου σε τραπέζι παρέα με άλλους ανθρώπους, καθώς επίσης του παρέχουν και κατάλυμμα. Ρε παιδιά ο άνθρωπος αυτός πίνει νερό στο όνομά τους. Σκίζεται για την πάρτη τους και τους αποκαλεί (και τους νοιώθει) αδερφούς.
Είναι τόσο κακό να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που δεν τα καταφέρνουν;
Όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι όλα είναι ρευστά και ίσως κάποτε βρισκόμασταν εμείς στη θέση τους.
Δε θα θέλαμε να υπάρχει κάποιος εκεί και για μας; :huh: :huh: :huh:

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Για όποιον ενδιαφέρεται να διδάξει εθελοντικά την Ελληνική γλώσσα - ή και ό,τι άλλο θα ήταν χρήσιμο - σε μετανάστες.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Άργους 145, 10441, Κολωνός, ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210-5130373 (Σαββατοκύριακα) & 210-3306286 (Καθημερινές)
FAX: 210-3303566
E-mail: kyriakatiko@yahoo.gr

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Χίλια μπράβο ρε gabadoo. Χίλια μπράβο. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα ακόμα και σήμερα  :'(
Επίσης κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, βοηθούν ένα Πακιστανό που ζει 8/12 μήνες στη χώρα μας. Δηλαδή του δίνουν ένα πιάτο φαΐ και τρώει σαν άνθρωπος κάπου-κάπου σε τραπέζι παρέα με άλλους ανθρώπους, καθώς επίσης του παρέχουν και κατάλυμμα. Ρε παιδιά ο άνθρωπος αυτός πίνει νερό στο όνομά τους. Σκίζεται για την πάρτη τους και τους αποκαλεί (και τους νοιώθει) αδερφούς.
Είναι τόσο κακό να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που δεν τα καταφέρνουν;
Όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι όλα είναι ρευστά και ίσως κάποτε βρισκόμασταν εμείς στη θέση τους.
Δε θα θέλαμε να υπάρχει κάποιος εκεί και για μας; :huh: :huh: :huh:

Εχω ακομα φιλο ενα Πακιστανο,που τον γνωρισα περιπετειωδως και οχι με καλους οιωνους στην αρχη,αλλα βρηκαμε διοδους επικοινωνιας  στην συνεχεια ως οφειλουμε  να κανουμε ολοι μας....Στον ιδιο πλανητη ζουμε ολοι και τον ιδιο αερα αναπνεουμε...

Λοιπον παιδια ειναι πολυ ωραιοι ανθρωπο,εαν φυσικα ξεπερασεις την αρχικη (κατασκευασμενη θα ελεγα...)φοβια που εχουμε για τους αλλοεθνεις...
Ειναι ευγενικης φυσεως,φιλοξενοι και ντομπροι...Οταν μου ειπε οτι η γυναικα του γεννησε ενα αγορακι στο Πακισταν(δεν ξεπερασε την ελληνικη γραφειοκρατεια να την φερει εδω...)του εκανα ενα δωρο(κατι σε χρυσο ως ασημωμα για το μωρο...) να το παει οταν θα εφευγε,πραγμα που εγινε....

Οταν γυρισε,το τι εφερε απο την πατριδα του για την κορη μου δεν λεγεται....Η αναγνωριση Υποχρεωσης δειχνει ανθρωπο με Τιμη...

Η δε ανταλλαγη πολιτισμικων στοιχειων μου προκαλεσε τεραστιες εντυπωσεις...Καταγεται απο την Πεσαβαρ την καταταλαιπωρημενη πολη,κοντα στα συνορα με το Αφγανισταν...Οταν δε μου ανεφερε οτι γνωριζε για τους Γκαλας,και το οτι ειναι απογονοι των στρατιωτων του Μεγ.Αλεξανδρου...εμεινα ενεος...

Και αλλα τετοια προσωπικα "διαμαντια" που δεν ειναι της στιγμης....

Το νοημα ειναι να μην φοβομαστε να βοηθαμε..

OP
OP
OXIA

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
  Εχω ακομα φιλο ενα Πακιστανο,που τον γνωρισα περιπετειωδως και οχι με καλους οιωνους στην αρχη,αλλα βρηκαμε διοδους επικοινωνιας  στην συνεχεια ως οφειλουμε  να κανουμε ολοι μας....Στον ιδιο πλανητη ζουμε ολοι και τον ιδιο αερα αναπνεουμε...

Λοιπον παιδια ειναι πολυ ωραιοι ανθρωπο,εαν φυσικα ξεπερασεις την αρχικη (κατασκευασμενη θα ελεγα...)φοβια που εχουμε για τους αλλοεθνεις...
Ειναι ευγενικης φυσεως,φιλοξενοι και ντομπροι...Οταν μου ειπε οτι η γυναικα του γεννησε ενα αγορακι στο Πακισταν(δεν ξεπερασε την ελληνικη γραφειοκρατεια να την φερει εδω...)του εκανα ενα δωρο(κατι σε χρυσο ως ασημωμα για το μωρο...) να το παει οταν θα εφευγε,πραγμα που εγινε....

Οταν γυρισε,το τι εφερε απο την πατριδα του για την κορη μου δεν λεγεται....Η αναγνωριση Υποχρεωσης δειχνει ανθρωπο με Τιμη...

Η δε ανταλλαγη πολιτισμικων στοιχειων μου προκαλεσε τεραστιες εντυπωσεις...Καταγεται απο την Πεσαβαρ την καταταλαιπωρημενη πολη,κοντα στα συνορα με το Αφγανισταν...Οταν δε μου ανεφερε οτι γνωριζε για τους Γκαλας,και το οτι ειναι απογονοι των στρατιωτων του Μεγ.Αλεξανδρου...εμεινα ενεος...

Και αλλα τετοια προσωπικα "διαμαντια" που δεν ειναι της στιγμης....

Το νοημα ειναι να μην φοβομαστε να βοηθαμε..

Ακριβώς. Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι δίνεις, παίρνεις σ' αυτή τη ζωή, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Ο Πακιστανός στον οποίο αναφέρομαι εγώ, έχει αφήσει την οικογένειά του πίσω και ζει εδώ τα τελευταία 6-7 χρόνια αυτούς τους 8 μήνες του χρόνου, γιατί ήθελε να μαζέψει λεφτά για να χτίσει σπίτι στην πατρίδα του. Τελικά το κατάφερε αφού δούλευε σαν το σκυλί για τα θελήματα διαφόρων ανθρώπων που του έδιναν δουλειά και κέρδισε την εκτίμηση όλων σ' εκείνη τη μικρή κοινότητα με την τιμιότητα και το φιλότιμό του. Παρόλα αυτά, συνήθισε στην Ελλάδα και αγάπησε πολλούς ανθρώπους εδώ που τον βοήθησαν/βοηθούν με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να έρχεται και να δουλεύει. Το αξιοσημείωτο όμως είναι η αναγνώριση, από τον ίδιο, της αποδοχής του από τους Έλληνες. Αυτός είναι από τους τυχερούς και βρήκε μερικούς Έλληνες να νοιάζονται για κείνον.
ΤΟ πόσοι άλλοι ζουν ή μετά βίας επιβιώνουν εδώ και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα......ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω.
Επίσης αρκεί μία βόλτα στο αυτόφωρο για να χαραχτεί στη μνήμη σου για πάντα η απερίγραπτη εικόνα της απόλυτης ανθρώπινης Δυστυχίας.
Strangers in a foreign land... και ανεπιθύμητοι...
Θλίβομαι αφάνταστα... :'(

OP
OP
OXIA

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
One thing more powerful than all the armies of the world and that is an idea, whose time has come
[youtube=425,350]Yi5U7P9Lv9Y[/youtube]

OP
OP
OXIA

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
[size=10pt]Action Aid[/size]
no comments...
[youtube=425,350]UYrU688Q_fM[/youtube]

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
[size=10pt]Θανατική Ποινή:[/size] Μείωση των εκτελέσεων καθώς αυξάνεται η πίεση για παγκόσμιο μορατόριουμ
Διαμαρτυρία κατά της θανατικής ποινής

Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, οι εκτελέσεις μειώθηκαν το 2006 σε σχέση με το 2005. Παρ' όλα αυτά, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο, η Κίνα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη θανατική ποινή και να καταδικάζει σε θάνατο ανθρώπους ακόμα και για φοροδιαφυγή και η χώρα με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή, οι ΗΠΑ, εξακολουθεί να καταδικάζει σε θάνατο ανθρώπους που αργότερα αποδείχθηκαν αθώοι.

Τα στατιστικά στοιχεία καλύπτουν την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2006. Περιλαμβάνεται λίστα των χωρών που καταδικάζουν ανθρώπους σε θάνατο και λίστα των χωρών που εκτελούν. Μεταξύ των ετήσιων εγγράφων περιλαμβάνονται οι λίστες των κρατών, που καταργήσει τη θανατική ποινή, και των κρατών που τη διατηρούν, οι επικυρώσεις διεθνών συνθηκών και αριθμοί σχετικά με την θανατική ποινή.
Διαμαρτυρία εναντίον της εκτέλεσης παιδιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, ο αριθμός των εκτελέσεων έπεσε από 2.148 το 2005 σε 1.591 το 2006. Στην Αφρική μόνο έξι χώρες πραγματοποίησαν εκτελέσεις το 2006. Η Λευκορωσία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να κάνει χρήση της θανατικής ποινής. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα στην αμερικανική ήπειρο που έχει εκτελέσει ανθρώπους από το 2003.

Το 1977 μόνο 16 χώρες είχαν καταργήσει τη θανατική ποινή για όλα τα αδικήματα. Μετά από τριανταένα χρόνια ο αριθμός των χωρών που έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή συνεχίζει να αυξάνεται γεγονός που δημιουργεί μια δυναμική που οδηγεί στο τέλος της θανατικής ποινής. Το 2006, οι Φιλιππίνες προστέθηκε στις 99 χώρες που έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή για όλα τα κοινά εγκλήματα. Πολλές άλλες, όπως η Νότια Κορέα, βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάργηση.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Αϊρίν Χάν, «Είναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς θανατική ποινή, εάν κυβερνήσεις - κλειδιά αποφασίσουν να ορθώσουν το πολιτικός του ανάστημα. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει έκκληση για ένα παγκόσμιο μορατόριουμ εκτελέσεων. Μόνο έξι χώρες - το Ιράν, το Ιράκ, το Σουδάν, το Πακιστάν και η Κίνα - ήταν υπεύθυνες για το 91% των εκτελέσεων του 2006. Αυτές οι σκληροπυρηνικές χώρες - εκτελεστές έχουν απομονωθεί και δεν παρακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις. Η θανατική ποινή είναι η υπέρτατη μορφή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής τιμωρίας. Είναι αυθαίρετη και αποδεδειγμένα αναποτελεσματική στη μείωση της εγκληματικότητας και διαιωνίζει ένα κλίμα βίας μέσα στο οποίο ποτέ δεν μπορεί να επιτευχθεί πραγματική δικαιοσύνη."

compton

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
μαζι με τον ρατσισμο η θανατικη ποινη αντικατοπτριζει τον πολιτισμο των ηλιθιων.

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
6
Καταστολή στο Διαδίκτυο: Πόσα κλικ μέχρι τη φυλακή;
3 Μαϊου 2007: Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας
Ποντίκι - χειροπέδες

Σε μερικές χώρες, το να «μπαίνεις στο Internet» είναι επικίνδυνο. Κυβερνήσεις καταστέλλουν αφ' ενός όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να μοιραστούν τις απόψεις τους, ενώ αφ' ετέρου αρνούνται στους πολίτες τους την πρόσβαση στον πλούτο των πληροφοριών του. Ρίχνουν στη φυλακή χρήστες του Διαδικτύου, κλείνουν internet cafe, αστυνομεύουν chat rooms, διαγράφουν blogs. Μπλοκάρουν ιστοσελίδες, απαγορεύουν τις διεθνείς ειδήσεις, ενώ οι μηχανές αναζήτησης φιλτράρουν και αποκρύπτουν τα αποτελέσματα που θεωρούνται ευαίσθητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας διοργανώνονται εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πολλοί Έλληνες bloggers θα συμβάλουν στη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας αναδεικνύοντας το θέμα της καταστολής στο Διαδίκτυο στην πρώτη σελίδα του blog τους.
Στην Αθήνα, την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 11.30 π.μ. η Πλατεία Κοραή θα μετατραπεί σε γραφείο, για να μεταφερθεί γλαφυρά η λογοκρισία του Ίντερνετ στην Κίνα και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι χρήστες εκεί. Εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας θα μεταφέρουν ένα γραφείο με έναν υπολογιστή, θα δείξουν συμβολικά πώς φιμώνονται οι χρήστες του Ίντερνετ στην Κίνα και θα ενημερώνουν το κοινό για την κατάσταση στη χώρα αυτή.

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στις 20.30, η νεανική ομάδα δράσης διοργανώνει ομιλία/ εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαδίκτυο» στην Αίθουσα 6 του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Οι κεντρικοί ομιλητές είναι οι καθηγητές της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Πασχαλίδης Γρηγόρης και κ. Φραγκονικολόπουλος Χρήστος.
Κάνε και εσύ την αντίρρηση σου πράξη, στέλνοντας e-mail για την απελευθέρωση των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο για να εκφράσουν τις απόψεις τους!

Κίνα: Απελευθερώστε τον Shi Tao!

Βιετνάμ: Απελευθερώστε τον Truong Quoc Huy!

Αίγυπτος: Ο blogger Karim Amer καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλάκισης

Περισσότερες πληροφορίες για την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο:

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Ολα αυτα πολυ σωστα,με μια ενσταση.....σε πολλες περιπτωσεις οι εκθεσεις της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ειναι καπως επιλεκτικες....πολυ σωστες οι διαμαρτυριες για Κινα κλπ κλπ αλλα για το Γκουανταναμο;για τους βομβαρδισμους στη Σερβια;για το <<δικαστηριο της Χαγης>>....και χωρις να υπονοοω τιποτα ....μηπως καποια στιγμη να μαθαιναμε και τους πορους καποιων οργανισμων; πχ ΔΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΣΙΝΚΙ κλπ κλπ θα ανεφερα και την  GREENPEASE αλλα ειναι καπως γνωστο....οσοι χρησιμοποιουν ασπιρινη ειναι εν δυναμει χρηματοδοτες!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ολα αυτα πολυ σωστα,με μια ενσταση.....σε πολλες περιπτωσεις οι εκθεσεις της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ειναι καπως επιλεκτικες....πολυ σωστες οι διαμαρτυριες για Κινα κλπ κλπ αλλα για το Γκουανταναμο;

Ρε φίλε πριν να κριτικάρεις του πάντες, να ρίχνεις λάσπη και να ποστάρεις ότι κατεβάσει η κούτρα σου φρόντισε πρώτα να ενημερώνεσαι:

Έλεος με τον κάθε εξυπνάκια αντι-ιμπεριαλιστή επαναστάτη που τα ξέρει όλα.

Κάποιοι προφέρουν εθελοντικά για να υπάρχουν όλοι αυτοί οι οργανισμοί.

Και για να μαθαίνεις, τον καιρό της χούντας κάποιων η μόνη ελπίδα στα μπουντρούμια της ΕΣΑ ήταν η Διεθνής Αμνηστία.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Οι χαρακτηρισμοι σου ακυρωνουν ΟΛΑ τα υπολοιπα.....

OP
OP
OXIA

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Παιδιά υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο θρεντ με το ίδιο όνομα. Δε ζητάμε από τους admins ή mods να τα συγχωνεύσουν ώστε να βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η πληροφορία σε ένα;

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ολα αυτα πολυ σωστα,με μια ενσταση.....σε πολλες περιπτωσεις οι εκθεσεις της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ειναι καπως επιλεκτικες....πολυ σωστες οι διαμαρτυριες για Κινα κλπ κλπ αλλα για το Γκουανταναμο;για τους βομβαρδισμους στη Σερβια;για το <<δικαστηριο της Χαγης>>....και χωρις να υπονοοω τιποτα ....μηπως καποια στιγμη να μαθαιναμε και τους πορους καποιων οργανισμων; πχ ΔΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΣΙΝΚΙ κλπ κλπ θα ανεφερα και την  GREENPEASE αλλα ειναι καπως γνωστο....οσοι χρησιμοποιουν ασπιρινη ειναι εν δυναμει χρηματοδοτες!!

Ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, και ταυτόχρονα κινούμενος στο χώρο που συνήθως αποκαλείται  'εξωκοινοβουλευτική Αριστερά' - απίστευτης ηλιθιότητας 'προσδιορισμός'! :) - θα σου έλεγα το εξής: και για το Γκουαντάναμο και για το λεγόμενο 'δικαστήριο' - ο Θεός να το κάνει! - της Χάγης έχουν γίνει εκστρατείες της Δ.Α. Και μάλιστα χωρίς να συμβούν γελοιότητες όπως λ.χ. των 'Γιατρών Χωρίς Σύνορα' που διέγραψαν το ελληνικό παράρτημα γιατί έστειλε αποστολή στη Σερβία την εποχή των νατοίκών βομβαρδισμών (αργότερα βέβαια, και μετά τη διεθνή κατακραυγή, αναγκάστηκαν να ξαναδεχτούν στην οργάνωση το ελληνικό τμήμα). Σε πληροφορώ επίσης ότι στην τελευταία παγκόσμια συνδιάσκεψη της Δ.Α. συζητήθηκε εκτενώς - και βγήκαν και ορισμένες ενδιαφέρουσες αποφάσεις - το αίτημα να θεωρείται και η φτώχεια 'παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων' - όπως και είναι, αν το καλοσκεφτείς - κάτι που το θεωρώ εν δυνάμει πολύ σημαντικό βήμα για την οργάνωση.

Για τον πραγματικά ύποπτο ρόλο που παίζουν συχνά οι λεγόμενες 'ΜΚΟ' θα συμφωνήσω μαζί σου. Το παράδειγμα της Greenpeace είναι σωστό: τα παλικάρια απονέμουν το 'πράσινο σήμα' με τον ίδιο τρόπο που κάποιες εταιρείες δίνουν πιστοποίηση ISO. Αυτό που πρέπει να ξεπεράσεις όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι την αντίληψη της οποία έχω ακούσει από πολλούς συντρόφους μου στο χώρο της αριστεράς: ότι τέτοιες οργανώσεις είτε 'δε βοηθούν το κίνημα' είτε ακόμα-ακόμα το κάνουν 'απολίτικο'. ΄Προσωπικά δεν περιμένω από τη Δ.Α. να εκφράσει πλήρως τα οράματά μου για κοινωνική απελευθέρωση - δεν είναι αυτό το προφίλ της. Αν όμως μαζί με τους χίλιους διαδηλωτές που θα διαμαρτυρηθούν για την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ που στήνει παντού στον κόσμο μικρά ή μεγάλα 'Γκουαντάναμο' μαζευτούν και άλλοι χίλιοι που νιώθουν απλά ότι η αντιτρομοκρατική υστερία παραβιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο, τότε η διαδήλωση με αίτημα να καταργηθεί το Γκουαντάναμο θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τη δεύτερη χιλιάδα δε θα τραβήξουν τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση μέχρι τέλους, αλλά αν καταφέρουμε έτσι τουλάχιστον να καταργήσουμε το Γκουαντάναμο θεωρώ ότι θα είναι μια νίκη - και μάλιστα, για όσους είναι φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο, θα είναι ξανά ζωή... Με μια λέξη, προσωπικά νιώθω ότι στους σημερινούς αγώνες δεν 'περισσεύει' κανένας ;)

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Οργανώσεις του τύπου Διεθνής Αμνηστία πολλές φορές υπερβάλουν εαυτόν υπερβαίνοντας τα όρια της διαμαρτυρίας παρασυρόμενες απο πολιτικά και αδιαφανη συμφέροντα σκοτεινων κύκλων ...
Το αξίωμα οτι κάθε έγκλημα αξιζει την ανάλογη τιμωρία πρέπει να τηρείται περιλαμβανομένης και της θανατικής. Αναλογισθείτε οτι στις ΗΠΑ υπέρχουν σήμερα 2εκ τριακόσιες χιλιάδες έγκλειστοι στο σύνολο των Ομοσπονδιακών φυλακών, οι καταδίκες πολλών εξ αυτων αγγίζουν την θανατική ποινή ... η απρόσκοπτη και παραδειγματικη εκτέλεση εγκληματιων στις ΗΠΑ και ανα τον κόσμο ενισχύει την τάξη την ασφάλεια και την ησυχη και απρόσκοπτη ζωή των φιλήσυχων πολιτων αποτρέποντας εγκληματίες απο την διάπραξη των πλέον φρικτων πράξεων ....
Ελπίζω να εγινα κατανοητός χωρις να υπάρχουν περιθωρια αμφιβολίας η διαφωνίας καθώς κατι τετοιο σημαινει έμεση υποβοήθηση των εν δυνάμει εγκληματιών ....

Ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, και ταυτόχρονα κινούμενος στο χώρο που συνήθως αποκαλείται  'εξωκοινοβουλευτική Αριστερά' - απίστευτης ηλιθιότητας 'προσδιορισμός'! :) - θα σου έλεγα το εξής: και για το Γκουαντάναμο και για το λεγόμενο 'δικαστήριο' - ο Θεός να το κάνει! - της Χάγης έχουν γίνει εκστρατείες της Δ.Α. Και μάλιστα χωρίς να συμβούν γελοιότητες όπως λ.χ. των 'Γιατρών Χωρίς Σύνορα' που διέγραψαν το ελληνικό παράρτημα γιατί έστειλε αποστολή στη Σερβία την εποχή των νατοίκών βομβαρδισμών (αργότερα βέβαια, και μετά τη διεθνή κατακραυγή, αναγκάστηκαν να ξαναδεχτούν στην οργάνωση το ελληνικό τμήμα). Σε πληροφορώ επίσης ότι στην τελευταία παγκόσμια συνδιάσκεψη της Δ.Α. συζητήθηκε εκτενώς - και βγήκαν και ορισμένες ενδιαφέρουσες αποφάσεις - το αίτημα να θεωρείται και η φτώχεια 'παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων' - όπως και είναι, αν το καλοσκεφτείς - κάτι που το θεωρώ εν δυνάμει πολύ σημαντικό βήμα για την οργάνωση.

Για τον πραγματικά ύποπτο ρόλο που παίζουν συχνά οι λεγόμενες 'ΜΚΟ' θα συμφωνήσω μαζί σου. Το παράδειγμα της Greenpeace είναι σωστό: τα παλικάρια απονέμουν το 'πράσινο σήμα' με τον ίδιο τρόπο που κάποιες εταιρείες δίνουν πιστοποίηση ISO. Αυτό που πρέπει να ξεπεράσεις όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι την αντίληψη της οποία έχω ακούσει από πολλούς συντρόφους μου στο χώρο της αριστεράς: ότι τέτοιες οργανώσεις είτε 'δε βοηθούν το κίνημα' είτε ακόμα-ακόμα το κάνουν 'απολίτικο'. ΄Προσωπικά δεν περιμένω από τη Δ.Α. να εκφράσει πλήρως τα οράματά μου για κοινωνική απελευθέρωση - δεν είναι αυτό το προφίλ της. Αν όμως μαζί με τους χίλιους διαδηλωτές που θα διαμαρτυρηθούν για την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ που στήνει παντού στον κόσμο μικρά ή μεγάλα 'Γκουαντάναμο' μαζευτούν και άλλοι χίλιοι που νιώθουν απλά ότι η αντιτρομοκρατική υστερία παραβιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο, τότε η διαδήλωση με αίτημα να καταργηθεί το Γκουαντάναμο θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τη δεύτερη χιλιάδα δε θα τραβήξουν τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση μέχρι τέλους, αλλά αν καταφέρουμε έτσι τουλάχιστον να καταργήσουμε το Γκουαντάναμο θεωρώ ότι θα είναι μια νίκη - και μάλιστα, για όσους είναι φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο, θα είναι ξανά ζωή... Με μια λέξη, προσωπικά νιώθω ότι στους σημερινούς αγώνες δεν 'περισσεύει' κανένας ;)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ελπίζω να εγινα κατανοητός χωρις να υπάρχουν περιθωρια αμφιβολίας η διαφωνίας καθώς κατι τετοιο σημαινει έμεση υποβοήθηση των εν δυνάμει εγκληματιών ....

Δε μιλάς σε φαντάρους - αυτό κατάλαβέ το καλά και άλλαξε στυλάκι

Απο κει και πέρα θεωρίες συνομωσίας τύπου "σκοτεινά κυκλώματα", "εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας" μόνο σε εκπομπές του Λιακόπουλου έχουν θέση χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα "κέντρα"

Τέλος, αρκετοί απο τους υποτιθέμενους τιμωρούς θα έπρεπε να είχαν ήδη θανατωθεί.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός - όποιος συμφωνεί μαζί μου είναι μάγκας, όποιος διαφωνεί βλάκας και διατρέχει και τον κίνδυνο να κατηγορηθεί έτσι ξαφνικά για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας, υπόθαλψη εγκληματία και σύσταση συμμορίας

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Καλά ... απο παπαριές τίποτα αλλο ... απο σένα ...
Αν θέλουμε να μιλαμε σοβαρά και να υπάρχει αποτέλεσμα μεσα απο μια ιντερνετική συζήτηση προτείνω να αγνοούμε εκφράσεις και αποψεις καφενείου όπως η προηγουμενη που συνοδευουν ατομα της συγκεκριμένης ποιότητας ...

Ελπίζω να έγινα κατανοητός - όποιος συμφωνεί μαζί μου είναι μάγκας, όποιος διαφωνεί βλάκας και διατρέχει και τον κίνδυνο να κατηγορηθεί έτσι ξαφνικά για σύσταση τρομοκρατικής ομάδας, υπόθαλψη εγκληματία και σύσταση συμμορίας
[/quote]

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Καλά ... απο παπαριές τίποτα αλλο ... απο σένα ...

Ακου φανταράκο, μάλλον μπερδευτηκες

Εσυ μιλησες για σκοτεινά κέντρα. Αν ξέρεις ποια είναι, πές τα.

Αλλιώς λές παπαριές

Να εισαι προσεκτικός στις διατυπώσεις σου και ακριβής

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom