Varge μας λες ότι το χρέος το δικό μας είναι 180% ενώ της Ιταλίας είναι 130%. Ξέχασες όμως να μας πεις ότι η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια για να την σώσουν από χρέος ΑΕΠ 122%. Πώς στα κομμάτια μας το ανεβάσανε 180%?? Υπονοείς ότι οι καταπληκτικοί οικονομολόγοι της ΕΕ και του ΔΝΤ μας τα έκαναν χειρότερα?? Μα πώς γίνεται αφού μας σώζουν.
εκανε καμια μεταρυθμιση η Ελλαδα η απλα γενναγε φρεσκο χρεος (ελλειμματα)? βγηκε κανα ντουετο παπαρες ξερωγω Τσιπρας - Βαρουφακης να σου φωρτωσουν αλλα 86 δις χρεος το 15? κι αλλη ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων γιατι οτι μετρητο υπηρχε εφυγε στους 6 μηνες μεσα?
Να σας το απλοποιοησω γιατι τα μπερδευετε.
Ειναι ο Μπαμπης. Πηγε ο που λες ο Μπαμπης και πηρε 200 χιλιαρικα στεγαστικο να παρει ενα σπιτι. Βρηκε κι ενα συνεργειο να του κανει 2-3 αλλαγες που θελε στο σπιτι, κοστος 10 χιλιαρικα, θα τα πληρωσει σ'εξι δοσεις. Πηγε και στον Κωτσοβολο να παρει κουζινοψυγεια αιρκοντισιον κλπ, αλλα 10 χιλιαρικα σε 36 δοσεις. Επιπλα, πες αλλα 5 χιλιαρικα σε 24 δοσεις. Συνολο 225. Πληρωσε δοσεις τον ενα μηνα, πληρωσε το δευτερο, το τριτο στραβωσε η δουλεια του. Να πληρωσει δοσεις δεν ειχε πηγε σκοτωσε κατι χρυσαφικα, πληρωσε μερος, ο Κωτσοβολος δε πηρε σεντς κι αρχισε τα τηλεφωνα. Κι αρχισε να τρεχει γιατι η δουλεια συνεχιζε να πηγαινει χαλια. Βρηκε το Γιωργο φιλο απο τα παλια, του λεει Γιωργη βοηθα, χρωσταω, θα μου παρουν το σπιτι, εχω γυναικα και παιδια. Με τα πολλα του λεει ο Γιωργος αντε να βοηθησω. Παρε τα 225, ποση δοση πληρωνεις? 2500 το μηνα, ωραια, θα μου δινεις 1500 το μηνα αλλα θα μου τα δινεις. Κοψε εξοδα, δε ξερω τι θακανεις, αλλα 1500 καθε 1η του μηνα, μη σε κυνηγαω. Ναι ναι .
Πληρωνει τον ενα μηνα πληρωνει το 2ο, η δουλεια παει ακομα χαλια, τσιναει ο Μπαμπης. Μα τον Ναζι το Γιωργη που θελει 1500 το μηνα, μα τον τοκογλυφο να μη μου χαριζει καμια 100 χιλιαρικα αφου βλεπει οτι τα φερνω δυσκολα βολτα, και ουτε διακοπες εχω να παω, και δηλαδη λεφτα εχει, αλλα 50 χιλιαρικα να παρω Πορσικο δε μπρουσε να δωσει? Δεν ειμαι πλεονεκτης, κει περα ενα μεταχειρισμενο θα παρω. ΣΚΑΝΔΑΛΟ με δανειζει για να πληρωνω δανεικα, για μενα τιποτα.
λογικο ε?
Moral of the story. Οι ευρωπαιοι εδωσαν λεφτα για να μη σκασει χρεοκοπια. Το να αναπτυχθεις ως χωρα και ως οικονομια ειναι δικο σου θεμα, οχι των Ευρωπαιων. Προβλημα του Μπαμπη ειναι να φτιαξει τη δουλεια του να βγαζει περισσοτερα λεφτα, οχι του Γιωργου. Το οτι εσυ εχεις κολλησει στο 1980 και ψαχνεις τζαμπα σοσιαλισμο ειναι 10000% δικο σου προβλημα, οχι δικο τους. Δωσε κινητρα στην οικονομια ν'αναπτυχθει. Αμα δε ξερεις, ρωτα. Αλλα το μυξοκλαμα γιατι δε μου χαριζουν πια λεφτα ειναι αφενως αστειο, αφετερου αναξιοπρεπες. Οποτε κατσε τωρα με διαρκη λιτοτητα μεχρι το 2060 μπας και τα εγγονια σου μαθουν, αφου εσυ εισαι beyond salvation. Και μη ξεχασεις να στελνεις τα ευχαριστω σου στο Βαρουφακη καθε πρωι.