Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 123K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.245
Κριτικές
35
Like
6.115
Πόντοι
6.796
Όλος ο κόσμος πίστεψε πως ο «μηχανισμός διάσωσης» λειτούργησε για να σώσει την Ελλάδα. Όμως, οι εξελίξεις απέδειξαν το αντίθετο. Ο στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, από τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους. Η Ελλάδα εξαπατήθηκε, αδικήθηκε και λοιδορήθηκε. Και το τέλος αυτής της διαδικασίας παραμένει πτωχευμένη και καταχρεωμένη!
Πώς σχεδιάστηκε η «επιχείρηση διάσωσης» των ευρωπαϊκών τραπεζών; Γιατί το ελληνικό χρέος παραμένει στα ίδια επίπεδα και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί; Γιατί υπάρχουν τα «χρηματοδοτικά κενά»; Γιατί η χώρα παραμένει στο έλεος των δανειστών;
Ποιές ήταν οι ζημιές της Ελλάδας από την κρίση χρέους; Ποιά ήταν τα κέρδη της Γερμανίας και των άλλων χωρών της βόρειας Ευρώπης;
Ποιές είναι οι ευθύνες των ελλήνων πολιτικών για ό,τι έγινε τα τελευταία χρόνια; Ποιός είναι ο ρόλος και ποιες οι ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων;

Οι ζημιές μας, κέρδη τους - Η λεηλασία της Ελλάδας


H Ευρώπη «δανειστών και οφειλετών»
 

Συνημμένα

  • zk.jpg
    zk.jpg
    42,4 KB · Εμφανίσεις: 20

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
8.147
Κριτικές
33
Like
7.437
Πόντοι
4.746
Αν δεν πεινασουν οι φτωχοι.. οι πλουσιοι δεν χορταινουν..  :sunglasses:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τι έγινε ο νικολιός σχόλασε ?
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16


Αρκετοί θεωρούν πως ο υπερπληθωρισμός αποτελεί πια παρελθόν επειδή, παρά την τεράστια αύξηση της ρευστότητας εκ μέρους όλων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη, το μαζικό τύπωμα χρημάτων δηλαδή, οι τιμές των προϊόντων δεν αυξήθηκαν – ούτε οι μισθοί, οπότε δεν τέθηκε σε λειτουργία ο φαύλος κύκλος μισθών-τιμών που προκαλεί την άνοδο του πληθωρισμού.
Δεν συνειδητοποιούν όμως πως στην πραγματικότητα ο υπερπληθωρισμός έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του, αλλά εν πρώτοις στις τιμές των παγίων περιουσιακών στοιχείων – όπως είναι οι μετοχές και τα ακίνητα. Η αιτία είναι το ότι, τα νέα χρήματα απορροφήθηκαν από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις, οι οποίες δεν καταναλώνουν περισσότερα τρόφιμα, για παράδειγμα, αυξάνοντας τις τιμές τους – αλλά τα τοποθετούν στις αγορές των παγίων.
Την ίδια στιγμή οι μισθοί πιέζονται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, όπου έχουν πάψει πλέον να αυξάνονται ανάλογα με την παραγωγικότητα των εργαζομένων – οπότε είναι λογικό να μη δημιουργείται πληθωρισμός στην παραδοσιακή του μορφή.
Όσον αφορά τώρα τα διεθνή χρηματιστήρια, οι τιμές τους έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ – ενώ σε σχέση με τα ακίνητα, η μία φούσκα διαδέχεται την άλλη. Μεγαλύτερη ίσως αυτήν την εποχή είναι η φούσκα στο Τορόντο του Καναδά, η οποία θυμίζει τη γνωστή φούσκα της τουλίπας στην Ολλανδία – κατά την οποία οι τιμές του λουλουδιού είχαν υπερβεί ακόμη και τις πιο τρελές φαντασίες των ανθρώπων.
Ειδικότερα, τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, παρά το ότι οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 16%. Οι μέσες τιμές πώλησης μειώθηκαν μεν κατά 3,3% το Μάιο, αλλά είχαν αυξηθεί κατά 33% το Μάρτιο και κατά 25% τον Απρίλιο – όταν ο μεγαλύτερος εναλλακτικός ενυπόθηκος δανειστής του Καναδά, η Hope Capital Group, οδηγείται στη χρεοκοπία, ενώ λίγες ημέρες πριν η Moody’s υποβάθμισε τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, λόγω της έκθεσης τους στη φούσκα ακινήτων.
Περαιτέρω, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά προειδοποίησε πως οι τιμές των ακινήτων ευρίσκονται σε μία εξαιρετικά ασταθή ζώνη, ενώ δεν δικαιολογούνται καθόλου από τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς (πηγή) – κάτι που φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, το οποίο συγκρίνει την εξέλιξη των τιμών στον Καναδά με αυτές στις Η.Π.Α.

Την ίδια στιγμή η τοπική κυβέρνηση του Οντάριο ανακοίνωσε δραστικά μέτρα, όπως είναι η επιβολή φόρου 15% σε αγοραστές ακινήτων που δεν είναι κάτοικοι της χώρας – σε ξένους επενδυτές δηλαδή, για να μην αυξηθούν περεταίρω οι τιμές τους.
Ολοκληρώνοντας, ο υπερπληθωρισμός έχει εμφανισθεί επίσης στα ψηφιακά νομίσματα και ιδιαίτερα στο BITCOIN – η τιμή του οποίου υπερέβη κάποια στιγμή το εξωπραγματικό ύψος των 2.600 $ από 232 $  στις 25.05.16! Πρόκειται φυσικά για έναν παραλογισμό, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει το σύστημα σε ένα μοναδικό στην ιστορία κραχ – από το οποίο δεν θα υποφέρουν βέβαια οι ανώτερες εισοδηματικές τάξεις που σήμερα κερδίζουν, αλλά οι μεσαίες και οι κατώτερες που σήμερα χάνουν.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
«Παγκοσμιοποίηση: Τα κράτη δεν ασχολούνται πλέον με την διοίκηση και αφοσιώνονται στην αστυνόμευση. Οι πρόεδροι μετατρέπονται σε διαχειριστές ξένων εταιριών. Οι Υπουργοί Οικονομικών είναι καλοί διερμηνείς. Οι βιομήχανοι μετατρέπονται σε εισαγωγείς. Οι πολλοί εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τα περισσεύματα των λίγων. Οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους. Οι αγρότες χάνουν την γη τους. Τα παιδιά χάνουν την παιδική τους ηλικία. Οι νέοι χάνουν την επιθυμία να πιστεύουν. Οι ηλικιωμένοι χάνουν την σύνταξή τους. «Η ζωή είναι λαχείο» ισχυρίζονται όσοι κερδίζουν» (E. Galeano)
 

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Μηνύματα
651
Like
127
Πόντοι
6
η προσωπική μου άποψη,  είναι ότι το να επιθυμεί κάποιος την διάλυση τής Ευρωζώνης, ισοδυναμεί με το να επιθυμεί την επιστροφή στην Βαρβαρότητα τουλάχιστον.

Ειδικά δέ εάν είναι Έλληνας, αυτό έχει βαρύνουσα σημασία, είναι βλακώδες συνάμα.

Η Ε.Ε. έχει πολλά μεμπτά, ατέλειες, συγκρούσεις συμφερόντων κλπ που όμως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ερμηνεύεται αυτό ως λόγος διάλυσης μια τόσο σημαντικής πολιτικά και οικονομικά ένωσης.

Η δέ Γερμανία, πρέπει να αλλάξει και τρόπο σκέψης, δεν υπάρχει αμφιβολία επ αυτού,  και θέλω να ελπίζω ότι με την αποχώρηση του τρελού της απο το ΥπΟικ., θα αλλάξει σταδιακά ρότα αλλά αυτό και πάλι θα γίνει μόνο σε συνάρτηση και άλλων παραγόντων.

Βλέπουμε όμως καθημερινά στην Ελλάδα ότι οι ''τρελοί'' έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή, γιατί το δηλητήριο είναι λίγο σε ποσότητα αλλά αρκεί για να μολύνει τα πάντα. ( και αναφέρομαι στην τρελοΖωή, στους Λαπαβίτσες, στην φαλακρή που το είδε οικονομολόγος, στους Καζάκηδες, αλλά και στην ακροδεξιά πλέμπα απο Χαϊκάλη έως Σώρα και Χ.Α. ).
Το 62 % του ΟΧΙ του Ιουνίου του 2015, είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ σε μία χώρα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΥΣΗ και ΚΑΛΩΣ έχει πράξει .
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16

Το συμπέρασμα σχετικά με το εάν είναι θετική ή όχι η παγκοσμιοποίηση, εν μέρει η ΕΕ και η Ευρωζώνη, εξαρτάται από το υποκείμενο και όχι από το αντικείμενο – δηλαδή από το πού ανήκει ο καθένας ως άτομο και ως χώρα, μεταξύ άλλων από το εάν τάσσεται με τους εργαζόμενους ή με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

«Παγκοσμιοποίηση: Τα κράτη δεν ασχολούνται πλέον με την διοίκηση και αφοσιώνονται στην αστυνόμευση. Οι πρόεδροι μετατρέπονται σε διαχειριστές ξένων εταιριών. Οι Υπουργοί Οικονομικών είναι καλοί διερμηνείς. Οι βιομήχανοι μετατρέπονται σε εισαγωγείς. Οι πολλοί εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τα περισσεύματα των λίγων. Οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους. Οι αγρότες χάνουν την γη τους. Τα παιδιά χάνουν την παιδική τους ηλικία. Οι νέοι χάνουν την επιθυμία να πιστεύουν. Οι ηλικιωμένοι χάνουν την σύνταξή τους. «Η ζωή είναι λαχείο» ισχυρίζονται όσοι κερδίζουν» (E. Galeano)

Μειονεκτήματα της παγκοσμιοποίησης
(α) Περιορισμός της εθνικής ανεξαρτησίας: Τα προβλήματα και οι κρίσεις δεν μπορούν πολύ συχνά να επιλυθούν σε εθνικό επίπεδο, απαιτώντας σε μεγάλο βαθμό διεθνείς συνεργασίες – οπότε μειώνεται σταδιακά η εθνική ανεξαρτησία των επί μέρους κρατών, όπως συμβαίνει σήμερα στην ΕΕ, όπου υπάρχουν πολλές συγκρούσεις σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Κομισιόν.
(β)  Αρνητικές συνέπειες για την αγορά εργασίας: Οι μη εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, όπως στο παράδειγμα της παραγωγής των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, μεταφέρονται στις χώρες φθηνού εργατικού δυναμικού. Εν προκειμένω δεν υποφέρουν μόνο οι εργαζόμενοι στις βιομηχανικές χώρες που μένουν άνεργοι αλλά, επίσης, στις αναπτυσσόμενες – επειδή απαιτούνται από αυτούς πολλές ώρες εργασίας με χαμηλούς μισθούς, σε πολύ κακές συνθήκες και με ανεπαρκή κοινωνική ασφάλεια.
Ωφελημένες είναι και εδώ οι πολυεθνικές, σημειώνοντας πως η μη αύξηση των μισθών στη Γερμανία μετά το 2000, λόγω της οποίας δημιουργήθηκαν «ασυμμετρίες» στη ζώνη του ευρώ με κίνδυνο να διαλυθεί, δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική του μερκαντιλισμού που υιοθέτησε – αλλά, επίσης στις μεγάλες εταιρείες της που απειλούσαν να εγκατασταθούν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας, εάν δεν μειώνονταν οι αμοιβές των Γερμανών εργαζομένων.
(γ) Αυξημένος ανταγωνισμός: Η κλιμάκωση του ανταγωνισμού παγκοσμίως δεν επιτρέπει στις αδύναμες χώρες να εξελιχθούν – οπότε οι ισχυρές γίνονται ισχυρότερες, η ευημερία δεν μοιράζεται καθόλου δίκαια, ενώ η ψαλίδα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων κρατών διευρύνεται συνεχώς.
Οι μεγάλες εταιρείες κλείνουν τις μικρές, ειδικά στις εκάστοτε τοπικές βιομηχανίες – με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η επιρροή τους στην πολιτική, μέσω της οποίας κλιμακώνουν τα οφέλη τους. Για παράδειγμα, απαιτούν φορολογικές ελαφρύνσεις, δρομολογούν φορολογικούς παραδείσους, εισπράττουν επιδοτήσεις για να διεξάγουν επενδύσεις, επιβάλλουν χαμηλούς μισθούς, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις κοκ.
(δ)  Επιβάρυνση του περιβάλλοντος: Ειδικά στις ειδικές οικονομικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές χώρες, δεν υπάρχουν καθόλου προδιαγραφές που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή τις πολύ κακές συνθήκες εργασίας – οπότε οι επιχειρήσεις λειτουργούν κυριολεκτικά ασύδοτα, με εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον πλανήτη.
Εκτός αυτού, λόγω της παγκοσμιοποίησης είμαστε ουσιαστικά αντιμέτωποι με μία απεριόριστη προσφορά προϊόντων, έναντι μίας περιορισμένης ζήτησης – οπότε δεν πιέζονται μόνο οι τιμές και οι μισθοί υπερβολικά προς τα κάτω αλλά, επίσης, αυξάνεται υπερβολικά η παραγωγή προϊόντων, οπότε σπαταλιούνται σημαντικοί φυσικοί πόροι.
(ε)  Αύξηση της παγκόσμιας εγκληματικότητας: Η ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα – ενώ το διεθνές ποινικό δίκαιο δεν έχει εξελιχθεί σε βαθμό που να εμποδίζει τη μετανάστευση εγκληματιών σε άλλες χώρες για να αποφύγουν την τιμωρία τους.
(στ) Κυριαρχία των βιομηχανικών κρατών: Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις ισχυρές βιομηχανικές χώρες (G7 κλπ.), χωρίς να δίνεται καμία σημασία στις ασθενέστερες – όπως στο παράδειγμα της Ευρωζώνης, όπου η Γερμανία κυριολεκτικά «αποφασίζει και διατάζει». Το γεγονός αυτό αυξάνει την εξάρτηση των φτωχών κρατών από τα πλούσια – ενώ επί πλέον οι πιο ασθενείς χώρες υποχρεώνονται να διατηρούν τις τιμές των προϊόντων τους (άρα τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση κλπ.), χαμηλότερα από τις πλούσιες, για να μη χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους και χρεοκοπήσουν.
Οι διαφορετικές προϋποθέσεις που έχει τώρα το κάθε κράτος έχουν ως αποτέλεσμα να προωθείται με διαφορετική ταχύτητα η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης – ενώ η μεγάλη επιτάχυνση των χρηματικών ροών λόγω της ελευθερίας κινήσεως τους αυξάνει τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, οδηγώντας πολύ πιο εύκολα στην απώλεια του ελέγχου εκ μέρους των κρατών.
Για παράδειγμα, οι μαζικές εκροές χρημάτων από την Ελλάδα μετά την ανακοίνωση της προσφυγής της στο ΔΝΤ ήταν η χαριστική βολή για την οικονομία της, η οποία σε χρόνο μηδέν στέρεψε από κεφάλαια – μία τεράστια ζημία που δεν θα είχε ποτέ προκληθεί, εάν η κυβέρνηση της διέθετε έστω και ψήγματα λογικής, επιβάλλοντας αμέσως ελέγχους στη διακίνηση των κεφαλαίων.
Συμπέρασμα
Ο κάθε συνετός άνθρωπος πρέπει αφενός μεν να διδάσκεται από την ιστορία, αφετέρου να καταγράφει και να ζυγίζει τα πλεονεκτήματα με τα μειονεκτήματα της απόφασης του με κριτήριο τη δική του χώρα, καθώς επίσης τη θέση του. Ως εκ τούτου φαίνεται καθαρά πως από την πλευρά των αδύναμων χωρών, των εισοδηματικά ασθενέστερων, καθώς επίσης των εργαζομένων, η παγκοσμιοποίηση είναι αρνητική – παρά το ότι έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

Κατά την υποκειμενική μου άποψη πάντως η παγκοσμιοποίηση είναι καταδικασμένη – ελπίζοντας να μην σταματήσει με την ίδια διαδικασία, αφού ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν ο τελευταίος. Ενδεχομένως το ίδιο ισχύει και για την Ευρωζώνη, επειδή θεωρείται απίθανο να μετατραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή να επιβιώσει με τη Γερμανία μέλος της – οπότε θα ήταν σωστό να λάβει κανείς τα μέτρα του.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία παραμένουν τα δύο βασικά ζητήματα που εμποδίζουν την έκδοση του τελικού ανακοινωθέντος της διάσκεψης G7. Τα θέματα αυτά, θα απασχολήσουν τους ηγέτες των χωρών-μελών της G7 που συμμετέχουν στην διάσκεψη, αργότερα σήμερα.

Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη ανάληψης μέτρων κατά του εμπορικού προστατευτισμού. Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, εμφανίστηκε θετικός στα μέτρα αυτά προστατευτισμού. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτό θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Παράλληλα, θα τονίζεται ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την αναφερόμενη συμφωνία, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: “Θα λάβω την τελική απόφασή μου για την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την επόμενη εβδομάδα.”
Εξάλλου, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία δίδεται, κάθε φορά, μετά το πέρας των εργασιών των συνόδων του G 7 . Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ δήλωσε ότι η διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G7 “είχε “μία απογοητευτική” συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού.
Κατά την άποψή της Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της. Η ίδια, αναφέρθηκε και στην σκληρή συζήτηση των ηγετών για τον εμπόριο, τονίζοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος σύγκλισης των απόψεων, μέσω της δέσμευσης στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος, αλλά και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.
Ανάλογη απόφαση είχε λάβει, νωρίτερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και θεωρείται ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο της Σικελίας, σε ζωτικής σημασίας θέματα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ
 

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Μηνύματα
651
Like
127
Πόντοι
6

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
8.147
Κριτικές
33
Like
7.437
Πόντοι
4.746
16388388_1410070355693845_4312065947532022742_n.jpg
 

Συνημμένα

  • 16388388_1410070355693845_4312065947532022742_n.jpg
    16388388_1410070355693845_4312065947532022742_n.jpg
    40,3 KB · Εμφανίσεις: 15

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
. Νίτσε, Γέννηση της τραγωδίας, κεφάλαιο 15

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.
Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια. Την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα άσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνιόχους (Έλληνες) – οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο άλμα«.   
 
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.245
Κριτικές
35
Like
6.115
Πόντοι
6.796
Απόφαση-οδηγός για το καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών Τραπεζών με όρους bail-in.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησαν σήμερα στους όρους ανακεφαλαιοποίησης της ιστορικής Τράπεζας Monte dei Paschi di Siena.
To ιταλικό δημόσιο θα παράσχει εγγυήσεις υπό τη μορφή της "προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης" και θα κουρευτούν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, όπως ορίζει και η πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Συμπέρασμα: Δημιουργείται προηγούμενο κρατικής ενίσχυσης προβληματικής Τράπεζας, χωρίς να κουρευτούν οι καταθέτες. Απαραίτητη προϋπόθεση: η Τράπεζα να είναι βιώσιμη.
Καλός και θετικός συμβιβασμός που κινείται στο μέσο ανάμεσα στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την αποφυγή τoυ ηθικού κινδύνου. Δημιουργείται έτσι το πλαίσιο για τη σωτηρία και των άλλων 4-5 ιταλικών Τραπεζών που βρίσκονται στο φάσμα της ανακεφαλαιοποίησης και ξεκαθαρίζει το πεδίο και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, καθώς πλέον θα είναι σαφείς οι κανόνες του παιχνιδιού.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16


O Warren Buffet μισεί τον χρυσό… Αλλά ιδού πέντε λόγοι για να αγοράσετε


Του Olivier Garret 
Σε μία ομιλία του το 1998 στο Χάρβαρντ, ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον χρυσό:
"[Ο χρυσός] προέρχεται από το έδαφος της Αφρικής, ή από κάπου αλλού. Τότε τον λιώνουμε, σκάβουμε μια άλλη τρύπα, τον θάβουμε πάλι, και πληρώνουμε τους ανθρώπους για να στέκονται από πάνω και να τον φυλάνε. Δεν έχει καμία χρησιμότητα".
Ο Buffett έχει δίκιο -ο χρυσός δεν παράγει κέρδη, ούτε πληρώνει μερίσματα. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι καλοί λόγοι για τους οποίους ο χρυσός πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό μέρος του χαρτοφυλακίου κάθε επενδυτή.
# 1: Τα πραγματικά επιτόκια εξακολουθούν να είναι αρνητικά
Ακόμα και με την αύξηση των ονομαστικών επιτοκίων της Fed, τα πραγματικά επιτόκια -δηλαδή το ονομαστικό επιτόκιο μείον το ποσοστό του πληθωρισμού- εξακολουθούν να είναι αρνητικά. Και οι πραγματικές τιμές είναι αυτές που πραγματικά έχουν σημασία για το χαρτοφυλάκιό σας.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017, ο μέσος πληθωρισμός ήταν 2,57%.
Σήμερα, οι καταθέσεις ενός έτους στην τράπεζα αποδίδουν περίπου 1,4%. Ως εκ τούτου, με το να κρατάτε όλα τα χρήματά σας σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, σημαίνει ότι βλέπετε την αγοραστική δύναμη των χρημάτων σας να μειώνεται.
Φυσικά, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα χρήματά σας σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα ή μετοχές που πληρώνουν μερίσματα. Ωστόσο, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να κυμαίνεται γύρω στο 2,25% και τη μέση απόδοση μερίσματος μιας εταιρείας που εντάσσεται στον S&P 500 στο 2,33%, θα εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε αρνητική περιοχή.
Ο χρυσός είναι γνωστός ως το κίτρινο μέταλλο χωρίς απόδοση, αλλά τα απλά μαθηματικά μας δείχνουν ότι η μηδενική απόδοση είναι καλύτερη από την αρνητική. Στην πραγματικότητα, τα πραγματικά επιτόκια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προσδιορίζει την κατεύθυνση στην οποία κινείται η τιμή του χρυσού.
Έτσι, ο χρυσός θα προστατεύσει τα κεφάλαιά σας από τις "διαβρωτικές" δυνάμεις των αρνητικών επιτοκίων... και ταυτόχρονα θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν.
# 2: Η αξία του δολαρίου έχει καταρρεύσει
Το δολάριο ΗΠΑ μπορεί να ενισχύεται έναντι άλλων νομισμάτων όπως το ευρώ και το γιεν. Ωστόσο, την τελευταία πεντηκονταετία, η αγοραστική του δύναμη μειώθηκε κατά 86%.

Όπως δείχνει αυτό το γράφημα, το να διατηρεί κανείς τις αποταμιεύσεις του σε μετρητά είναι μια κακή στρατηγική οικοδόμησης πλούτου. Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός έχει παραπάνω από αντέξει στις πιέσεις του πληθωρισμού. Από το 1972, το πρώτο έτος κατά το οποίο η ιδιοκτησία χρυσού από ιδιώτη έγινε ξανά νόμιμη - η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 2.400%.
 # 3: Ο χρυσός είναι χρήμα
Γιατί ο χρυσός διατήρησε την αξία του, ενώ τα νομίσματα έχουν υποχωρήσει; Είναι επειδή ο χρυσός είναι χρήμα.
Πριν από 2.000 χρόνια, ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης σχημάτισε τη θεωρία ότι οποιαδήποτε καλή μορφή χρημάτων πρέπει να είναι: ανθεκτική, φορητή, διαιρετή και να έχει εγγενή αξία.
Ο χρυσός έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά - γι' αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι μια μακροπρόθεσμη "αποθήκη" αξίας. Τα νομίσματα, όπως το δολάριο, δεν μπορούν να θεωρηθούν χρήματα, καθώς δεν έχουν εγγενή αξία.
Με άλλα λόγια, ο χρυσός αποτελεί πληρωμή από μόνος του, ενώ το δολάριο είναι μόνο μια υπόσχεση πληρωμής.
 # 4: Ο αντιστρόφως ανάλογος συσχετισμός μεταξύ μετοχών και ομολόγων
Η μεγαλύτερη διαχειριστής asset στον κόσμο, η BlackRock, επεσήμανε πρόσφατα ότι την τελευταία δεκαετία ο αντιστρόφως ανάλογος συσχετισμός μεταξύ μετοχών και ομολόγων σχεδόν διπλασιάστηκε συγκριτικά με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Ως εκ τούτου, ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από 60% μετοχές / 40% ομόλογα δεν προσφέρει στους επενδυτές επαρκή διαφοροποίηση. Βέβαια, είναι ωραίο όταν οι αγορές καταγράφουν κέρδη - αλλά όταν γυρίσει η "παλίρροια", αυτό θα αποδειχτεί πρόβλημα.
Για να μη ρισκάρετε να χάσετε τα χρήματά σας με αυτόν τον τρόπο, αγοράστε χρυσό. Πρόσφατα, ο συσχετισμός μεταξύ του χρυσού και του S&P 500 έφτασε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από 30 χρόνια. Αυτό συμβαίνει και με τον χρυσό και τα ομόλογα.
# 5: Κανένας κίνδυνος αντισυμβαλλομένου
Ο χρυσός είναι ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Τι σημαίνει αυτό;
Κανένας κίνδυνος αντισυμβαλλομένου σημαίνει ότι, από τη στιγμή που έχετε στην κατοχή σας φυσικό χρυσό, δεν εξαρτάστε από κάποιον άλλον να εκπληρώσει τη συμφωνία σας ή να τηρήσει μια υπόσχεση για τη διατήρηση της αξίας του μετάλλου.
Οι μετοχές, τα ομόλογα, τα Χρηματιστηριακά Συναλλασσόμενα Κεφάλαια (ETFs) -ουσιαστικά όλα τα assets σε μη φυσική μορφή χρειάζονται από ένα άλλο μέρος να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Η αξία του φυσικού χρυσού δεν εξαρτάται από την υποχρέωση κάποιου άλλου να πληρώσει.
Πέρα από το να αποτελεί μία μακροπρόθεσμη "αποθήκη αξίας" και εργαλείο διαφοροποίησης, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αγοράσετε χρυσό.
Μπόνους Γύρος: Ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο
Από τις αρχές του 2017, ο χρυσός έχει ενισχυθεί περισσότερο από 10%, καθιστώντας τον ένα από τα κορυφαία σε αποδόσεις assets του έτους. Και αυτό δεν είναι παράλογο.
Από τα τέλη του 2015, ο χρυσός ξεπέρασε τις αποδόσεις του S&P 500 κατά 30%. Στην πραγματικότητα, ο χρυσός ήταν το asset με τις καλύτερες επιδόσεις από την αρχή της χιλιετίας.
Όχι μόνο ο χρυσός διατηρεί τον πλούτο σας και προστατεύει το χαρτοφυλάκιό σας από τα sell off, αλλά μπορεί να σας αποφέρει κέρδος ταυτόχρονα.
Δεδομένων των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων, της πτώσης του δολαρίου και της αυξημένης συσχέτισης μεταξύ μετοχών και ομολόγων, ο χρυσός θα πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό μέρος του χαρτοφυλακίου κάθε επενδυτή σήμερα.
 

Επισκέπτης
και καλά έκανε γιατί άνοιξε δυό εκατομύρια νέες θέσεις εργασίας ώστε οι γονείς να πάνε να δουλέψουνε ...

αει σιχτίρι και συ και τα επιδόματα προνοίας που τα έχεις καταντήσει επιδόματα πορνείας παράσιτο...

μια χαρά τα πήγε η Θάτσερ στην Αγγλία απόδειξη ότι η χώρα συνεχίζει την επιτυχημένη πολιτική της πολλά χρόνια μετά ανεξάρτητα από το ποιό κόμμα κυβερνά...

αλλά εσύ πήγες μια φορά στο Μάντσεστερ και έμεινες στον κολλητό σου που είναι παρόμοιο παράσιτο με σένα (μόνιμος επιδοματίας).. έπρεπε να έχεις πάει στην Αγγλία το 1977 που πρωτοπήγα εγώ να δεις πως ήταν τα πράγματα ηλίθιε..
Η Θάτσερ έγινε πρωθυπουργός το 1979 παραλαμβάνοντας ανεργία στο 5.8% και το 1990 όταν έπαψε να είναι την παρέδωσε στο 7%!

Την Θάτσερ την ανέτρεψε το ίδιο της το κόμμα διότι κατέστρεψε την Αγγλική Βιομηχανία προκειμένου να  ενισχύσει οικονομικά το Σίτυ του Λονδίνου (δηλαδή τον Ρότσιλντ, ο οποίος και την ανέδειξε μέσα από τα Μ.Μ.Ε που ελέγχει σε όλο τον κόσμο).

Η Θάτσερ ήταν η μόνη πρωθυπουργός της Αγγλίας που την μίσησε η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών! Το ότι την λάτρεψε το 30% του πληθυσμού δεν αλλάζει την γνώμη και τα αισθήματα της πλειοψηφίας.  Ως πρωθυπουργός υπήρξε άκρως εριστική και διχαστική ακόμα και μέσα στο ίδιο της το κόμμα!

Διέλυσε τα εργατικά συνδικάτα αλλά μαζί με αυτά και την βιομηχανία της χώρας της! Οι μόνοι οι οποίοι κέρδισαν ιδιαίτερα από την πρωθυπουργία της ήταν οι διεθνείς τοκογλύφοι και κερδοσκόποι του Σίτυ του Λονδίνου και οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Βρετανικών Μ.Μ.Ε.

Κάτι ανάλογο ζήσαμε και στην Ελλάδα 10 χρόνια αργότερα επί Μητσοτάκη και Σημίτη.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Η Θάτσερ έγινε πρωθυπουργός το 1979 παραλαμβάνοντας ανεργία στο 5.8% και το 1990 όταν έπαψε να είναι την παρέδωσε στο 7%!

Την Θάτσερ την ανέτρεψε το ίδιο της το κόμμα διότι κατέστρεψε την Αγγλική Βιομηχανία προκειμένου να  ενισχύσει οικονομικά το Σίτυ του Λονδίνου (δηλαδή τον Ρότσιλντ, ο οποίος και την ανέδειξε μέσα από τα Μ.Μ.Ε που ελέγχει σε όλο τον κόσμο).

Η Θάτσερ ήταν η μόνη πρωθυπουργός της Αγγλίας που την μίσησε η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών! Το ότι την λάτρεψε το 30% του πληθυσμού δεν αλλάζει την γνώμη και τα αισθήματα της πλειοψηφίας.  Ως πρωθυπουργός υπήρξε άκρως εριστική και διχαστική ακόμα και μέσα στο ίδιο της το κόμμα!

Διέλυσε τα εργατικά συνδικάτα αλλά μαζί με αυτά και την βιομηχανία της χώρας της! Οι μόνοι οι οποίοι κέρδισαν ιδιαίτερα από την πρωθυπουργία της ήταν οι διεθνείς τοκογλύφοι και κερδοσκόποι του Σίτυ του Λονδίνου και οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Βρετανικών Μ.Μ.Ε.

Κάτι ανάλογο ζήσαμε και στην Ελλάδα 10 χρόνια αργότερα επί Μητσοτάκη και Σημίτη.

πάντως παίκτη μου οι UB40 (uneployment benefit 40) δημιουργηθήκαν προ Θάτσερ και σβήσανε επί Θάτσερ... οπότε τα νούμερα σου είναι μάλλον για νούμερα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom