Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Με λιγα λογια και για τα τρια ποστ γιατι βαριεμαι τις παραθεσεις. Το ανθρωπακι και το κοντρα σε αυτα που πιστευε ειναι δικα σου λογια, ειναι γεγονος οτι πεθανε φτωχος και μονος και αρρωστος, αλλα γιατι ειναι ανθωπακια αυτοι που πεθαινουν ετσι? και γιατι ειναι κοντρα στα πιστευω τους?

Για το γενικοτερο υφακι και το αρχικο ποστ δεν το σχολιαζω γιατι βαριεμαι τετοια ωρα, επιφυλασσομαι...
εισαι απιστευτος...δεν υπαρχεις..... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ρωτας εμενα γιατι οταν ΕΣΥ το ειπες;;;
δεν υπαρχεις λεμεεεεεεεεε..... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Oταν λεω σημειο αναφορας εννοω στο οτι αυτο που αυτοι γνωριζουν ειναι αυτο που αυτοι εχουν μαθει αρα αυτο που υποτιθεται οτι εχουν διδαχτει οτι ειναι η θρησκεια και το ''πιστευω'' της πιστης τους...σωστα;;;γιατι δεν βλεπω πουθενα τους ''διαφορετικους'' και ''κατεχοντες'' τα περι εκκλησιας και θρησκειας να διαφωνουν πουθενα σε αυτα που υποτιθεται οτι πρεσβευει η εκκλησια και η θρησκεια...απο εδω και στο εξης δεν θα τα ξεχωριζω γιατι βαριεμαι...ουτε να διαμαρτυρεται κανεις πως αυτα που ΕΓΩ εχω μαθει μαζι με το υπολοιπο 99.9% δεν ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!!!!
λεω λοιπον οτι λειτουργει ενα συστημα που ''υπαγορευει'' στους πιστους να πιστευουν σε ενα θεο που εχει δημιουργησει το συμπαν....μεχρι εδω σωστα;;;μηπως ειμαι ημιμαθης;;;μηπως δεν το λεει;;;
παμε πιο κατω...αφου θα πιστευεις σε αυτον τον θεο  θα ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ Η ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ  (μηπως δεν ειναι ετσι;;;και αν για αυτο το 0.1 % που ειπα αυθαιρετα  δεν ειναι ετσι και αν εσυ μπορεσεις να μιλησεις εκ μερους τους θα ηθελα να μου απαντησεις γιατι δεν μπορω να εχω το δικαιωμα και την απαιτηση να δω και να ακουσω τον θεο ΜΟΥ ....αν δεν το κανεις θα ηθελα να μου δωσεις μια αλλη λογικη εξηγηση περι του γιατι δεν μπορουμε να τον δουμε...)
παμε λιγο παρακατω...αυτο το συστημα λοιπον διδασκει πως πρεπει να διαγουμε  την ΕΓΚΟΣΜΙΑ ζωη μας βασει καποιων ΗΘΙΚΩΝ νομων και αξιων οχι τοσο για αυτη καθ'αυτη την εγκοσμια χωη μας αλλα για να κερδισουμε μια περιοπτη θεση ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στην αιωνια ζωη αυτην που ολοι θα ζησουμε μετα θανατον (σωματικο)...με λιγα λογια αυτη η ζωη ειναι ενα ειδος δοκιμασιας στις αντοχες μας και ενα τεστ για το αν θα κερδισουμε την ''αιωνιοτητα''
διαφωνεις καπου;;;πιστευεις οτι υπαρχει εστω και ενας απο αυτο το 0.1 % (που σωστα οπως ειπες αυθορμητα ορισα) που διαφωνει με αυτα;;;δεν υπαρχει περιπτωση....
αυτα ειναι πανω κατω αυτα που απο την αρχη ειπα...εχοντας σαφως αποκτησει τις περι θρησκειας γνωσεις μου απο το σχολειο την οικογενεια αλλα και τον κοινωνικο μου περιγυρο...
αλλωστε και πως θα γινοταν διαφορετικα;;
που εινα λοιπον η ενσταση σου; που ακριβως βλεπεις ημιμαθεια ; σε ποιο απο αυτα που ειπα καποιος που δεν ειναι ημιμαθης σε θεματα πιστης και θρησκειας αλλα εχει γνωση  θα μπορουσε να διαφωνησει;;;
τρια πραγματα συγκεκριμενα ειπα...πες μου ακριβως σε ποιο διαφωνει η ''πραγματικη'' διδαχη και φυσικα πες μου τι ειναι το αντιθετο που πρεσβευει...
Υ.Γ. οταν λεω εκκλησια δεν εννοω τους ναους και τα κτισματα φυσικα αλλα το ''συστημα'' που εχει την ευθυνη της διατηρησης αλλα και της διαδοσης της ''πιστης''...

Υ.Γ.2.Δεν γινεται να συνεχιστει αυτο το παραμυθι με τους παπαδες και τις ''εκκλησιες'' οτι και καλα δεν πρεσβευουν την ''σωστη'' πιστη και λειτουργουν κατα το δοκουν...ε τοτε ας το κλεισουν το μαγαζι και ας καταργησου εκκλησιες και παπαδες...δεν γινεται μονα ζυγα δικασας...και να γινεται προσηλυτισμος και ''διδαχη'' απο ενα συστημα παπαδων και εκκλησιων και οταν καποιος μας στριμωξει να λεμε  ποιοι παπαδες και ποιες εκκλησιες;;;μα δεν ειναι αυτοι οι πραγματικοι αντιπροσωποι του θεου...
ε τοτε τι αρχιδια ειναι;; και αν δεν ειναι διαλυστε το... ;) ;) ;)

Πολύ λάθος προσέγγιση. Τα πράγματα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Ξερετε ασφαλως οτι ο Νιτσε απετυχε να εφαρμοσει στην ζωη του αυτα που πιστευε, πεθανε φτωχος, αρρωστος και μονος
απετυχε να εφαρμοσει  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Με λιγα λογια και για τα τρια ποστ γιατι βαριεμαι τις παραθεσεις. Το ανθρωπακι και το κοντρα σε αυτα που πιστευε ειναι δικα σου λογια, ειναι γεγονος οτι πεθανε φτωχος και μονος και αρρωστος, αλλα γιατι ειναι ανθωπακια αυτοι που πεθαινουν ετσι? Και γιατι ειναι κοντρα στα πιστευω τους?
Για το γενικοτερο υφακι και το αρχικο ποστ δεν το σχολιαζω γιατι βαριεμαι τετοια ωρα, επιφυλασσομαι...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εεεελαααααα....και πως ειναι;;;σε τι απο αυτα δεν πιστευει η εκκλησια;;;ακουω...

Η Εκκλησία ( μιλάμε πάντως για την Ορθόδοξη έτσι? ) δεν είναι καθόλου ένα ηθικιστικό σύστημα το οποίο επιβάλλει κανόνες τους οποίους πρέπει κάποιος να τηρήσει. Η προσέγγιση και η λογική είναι η εξής. Η αιώνια ζωή σου δίνεται ως δυνατότητα, ως χάρη, ως υπέρβαση του κανονικού , του φθαρτού. Δηλαδή κάνεις την κανονική ζωή σου , αλλά ξέρεις ότι αυτό έχει μια διαδικασία φθοράς που καταλήγει στον θάνατο. Εάν θέλεις να το αποφύγεις υπάρχει επιλογή, να καταφύγεις στην προσωπική βιωματική σχέση με το Θεό και να βιώσεις τις ενέργειές του. Δηλαδή η προσέγγιση δεν είναι " δικανική" αλλά βιωματική , προσωπική περισσότερο.
Φυσικά έχουν επικρατήσει διάφορες φονταμενταλιστικές, προτεσταντικές κλπ αντιλήψεις οι οποίες και αποτελούν μεγάλες διαστρεβλώσεις.

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Η Εκκλησία ( μιλάμε πάντως για την Ορθόδοξη έτσι? ) δεν είναι καθόλου ένα ηθικιστικό σύστημα το οποίο επιβάλλει κανόνες τους οποίους πρέπει κάποιος να τηρήσει. Η προσέγγιση και η λογική είναι η εξής. Η αιώνια ζωή σου δίνεται ως δυνατότητα, ως χάρη, ως υπέρβαση του κανονικού , του φθαρτού. Δηλαδή κάνεις την κανονική ζωή σου , αλλά ξέρεις ότι αυτό έχει μια διαδικασία φθοράς που καταλήγει στον θάνατο. Εάν θέλεις να το αποφύγεις υπάρχει επιλογή, να καταφύγεις στην προσωπική βιωματική σχέση με το Θεό και να βιώσεις τις ενέργειές του. Δηλαδή η προσέγγιση δεν είναι " δικανική" αλλά βιωματική , προσωπική περισσότερο.
Φυσικά έχουν επικρατήσει διάφορες φονταμενταλιστικές, προτεσταντικές κλπ αντιλήψεις οι οποίες και αποτελούν μεγάλες διαστρεβλώσεις.
ωραια...λες με αλλα λογια αυτα που ειπα εγω (περιπου)...
δεν διδασκει ηθικη αλλα βασει μιας συγκεκριμενης ηθικης πρεπει να ''προσεγγισεις'' τον θεο....σωστα;;;αρα;;πως δεν διδασκει ;;;

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
και επειδη δεν καταλαβα κατι...θες να πεις οτι δεν υπαρχει για ολους η αιωνια ζωη;;;
αρα ειναι bonus για καποιους;;;;και τι πρεπει να κανουμε για να παρουμε το μπονους;;;
θες δεν θες αδερφε αυτα που ειπα θα πεις....
δεν γινεται αλλοιως  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
και επειδη δεν καταλαβα κατι...θες να πεις οτι δεν υπαρχει για ολους η αιωνια ζωη;;;
αρα ειναι bonus για καποιους;;;;και τι πρεπει να κανουμε για να παρουμε το μπονους;;;
θες δεν θες αδερφε αυτα που ειπα θα πεις....
δεν γινεται αλλοιως  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δε το λέω ούτε να στην πω ούτε γιατί θα κερδίσω κάτι, απλά τυχαίνει να έχω γνωρίσει κάποια πράγματα και μου έκανε εντύπωση η κραχτή διαφορά τους. Ναι είναι κάτι σαν μπόνους χαχα! Τώρα το τι πρέπει να κάνεις μην ρωτάς εμένα, δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω. Ο ψάχνων βρίσκει. Απλά θέλω να πω ότι δεν ισχύει η προσέγγιση της τιμωρίας κλπ κλπ. Επίσης τα σχετικά με το πως η Εκκλησία επικράτησε ότι ήταν μύθος ο χριστιανισμός κλπ. Λοιπόν σε μια τέτοια εποχή η χριστιανισμός είχε ήδη εξαπλωθεί αρκετά μέσα στον αιώνα στον οποίο  υπήρχαν ζώντες μάρτυρες της ζωής του Χριστού. Δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία που να πηγαίνει κόντρα σε αυτά. Επίσης μέσα σε μερικά χρόνια είναι δύσκολο να εξαπλωθεί ένας μύθος. Ποτέ στην ιστορία δεν ξανασυνέβη κάτι τέτοιο ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ να το τονίσουμε και χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. Όπως π.χ. ο μωαμεθανισμός που ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία η εξάπλωσή του.
  Δηλαδή οκ καλό είναι να αμφισβητείς και να κριτικάρεις όμως για σένα τον ίδιο που θες να κάνεις την κριτική καλό είναι να εξετάζεις κάθε ενδεχόμενο και να το υποβάλλεις σε "βάσανο" και όχι απλά στο  προκαθορισμένο συμπέρασμα που θες να βγάζεις να του δίνεις και μια νομιμοποίηση.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206

Iππότη ίσως να στο εκχυδαίσω λίγο, αλλά θα μου το επιτρέψεις γιατί το μυαλό μου αρνείται να σκεφτεί μεταφυσικά και "υπερβατικά" και σκέφτεται μόνο ορθολογιστικά (δεν είναι απαραίτητο για όλους, σε εμένα όμως έτσι ισχύει).
Για να καταλάβω λοιπόν.
Αυτός που θα πιστέψει στην αιώνια ζωή προσεγγίζοντας βιωματικά το Θεό, υποννοείς πως θα την βιώσει κι όλας. Δηλαδή θα συνεχίσει έχει υπόσταση μετά θάνατον.
Ή απλά φτάνει που το πιστεύει όσο ζει; Έτσι κι αλλιώς αν μετά δεν υπάρχει τίποτα δεν θα το μάθει ποτέ...  

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Δε το λέω ούτε να στην πω ούτε γιατί θα κερδίσω κάτι, απλά τυχαίνει να έχω γνωρίσει κάποια πράγματα και μου έκανε εντύπωση η κραχτή διαφορά τους. Ναι είναι κάτι σαν μπόνους χαχα! Τώρα το τι πρέπει να κάνεις μην ρωτάς εμένα, δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω. Ο ψάχνων βρίσκει. Απλά θέλω να πω ότι δεν ισχύει η προσέγγιση της τιμωρίας κλπ κλπ. Επίσης τα σχετικά με το πως η Εκκλησία επικράτησε ότι ήταν μύθος ο χριστιανισμός κλπ. Λοιπόν σε μια τέτοια εποχή η χριστιανισμός είχε ήδη εξαπλωθεί αρκετά μέσα στον αιώνα στον οποίο  υπήρχαν ζώντες μάρτυρες της ζωής του Χριστού. Δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία που να πηγαίνει κόντρα σε αυτά. Επίσης μέσα σε μερικά χρόνια είναι δύσκολο να εξαπλωθεί ένας μύθος. Ποτέ στην ιστορία δεν ξανασυνέβη κάτι τέτοιο ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ να το τονίσουμε και χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. Όπως π.χ. ο μωαμεθανισμός που ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία η εξάπλωσή του.
  Δηλαδή οκ καλό είναι να αμφισβητείς και να κριτικάρεις όμως για σένα τον ίδιο που θες να κάνεις την κριτική καλό είναι να εξετάζεις κάθε ενδεχόμενο και να το υποβάλλεις σε "βάσανο" και όχι απλά στο  προκαθορισμένο συμπέρασμα που θες να βγάζεις να του δίνεις και μια νομιμοποίηση.
κοιτα...δεν εχει να κανει με σενα αλλα αυτες οι κουβεντες ειναι πολυ κουραστικες...
ξεκινησα την δικη μας συζητηση εγω λεγοντας πως υπαρχει ενα συστημα που δινει ''οδηγιες σε ναυτιλομενους'' που αν τις εφαρμοσουν θα τους ανταμοιψει με κατι σαν μπονους ,αντιπαρηλθες,ειπες οτι δεν ειναι ετσι αλλα τελικα λες οτι ειναι απλα δεν ξερεις τι ειναι αυτο που πρεπει να κανεις για να παρεις το ''μπονους''
ξερω οτι ξερεις αλλα δεν θες να το πεις για να μην αυτοαναιρεθεις...φυσικα να προσαρμοσουν την ζωη τους σε καποιους ηθικους κανονες και βεβαια να εκφραζουν καθημερινα την πιστη τους στο ''τοτεμ'' με εργα αλλα και λογια...
θα σου δωσω τιπ....
υπαρχει και αλλη επιλογη για να διαλεξεις αμα δεν γουσταρεις να τρακαρεις στον τοιχο και τελικα να αυτοαναιρεισαι...ποια;;;
μα...απλα να συμφωνησεις με την αλλη αποψη αν δεν γινεται αλλοιως... ;) ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
κοιτα...δεν εχει να κανει με σενα αλλα αυτες οι κουβεντες ειναι πολυ κουραστικες...
ξεκινησα την δικη μας συζητηση εγω λεγοντας πως υπαρχει ενα συστημα που δινει ''οδηγιες σε ναυτιλομενους'' που αν τις εφαρμοσουν θα τους ανταμοιψει με κατι σαν μπονους ,αντιπαρηλθες,ειπες οτι δεν ειναι ετσι αλλα τελικα λες οτι ειναι απλα δεν ξερεις τι ειναι αυτο που πρεπει να κανεις για να παρεις το ''μπονους''
ξερω οτι ξερεις αλλα δεν θες να το πεις για να μην αυτοαναιρεθεις...φυσικα να προσαρμοσουν την ζωη τους σε καποιους ηθικους κανονες και βεβαια να εκφραζουν καθημερινα την πιστη τους στο ''τοτεμ'' με εργα αλλα και λογια...
θα σου δωσω τιπ....
υπαρχει και αλλη επιλογη για να διαλεξεις αμα δεν γουσταρεις να τρακαρεις στον τοιχο και τελικα να αυτοαναιρεισαι...ποια;;;
μα...απλα να συμφωνησεις με την αλλη αποψη αν δεν γινεται αλλοιως... ;) ;)

Δεν είναι ηθικοί κανόνες πρώτον αλλά είναι βιωματική προσωπική σχέση με τον Θεό και τους άλλους. Δεύτερον δεν είναι δεδομένη η αιώνια ζωή και την χάνεις ως τιμωρία ή πας στην Κόλαση επειδή ήσουνα κακό παιδί. Απλά κάνεις μια επιλογή ΕΛΕΥΘΕΡΗ δηλαδή ο Θεός είναι π.χ. εκεί, πας προς τα εκεί , είτε δεν πας. Για να ξεφύγεις από τη φυσική φθορά, από τη φυσική νομοτέλεια. Δηλαδή έχεις την επιλογή να αποτελέσεις έαν μέρος της φύσης ή να το υπερβείς αυτό. Αυτό που πρέπει αν κάνεις αν το κάνεις συνειδητά, δλδ βασικά για να σου δώσω απάντηση στο τι πρέπει αν κάνεις, είναι το εξεής. Πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνία, σχέση με τον Θεό και κατ αναλογία με τους συναθρώπους σου. Δηλαδή αυτή τη σχέση να την προβάλεις και στους άλλους ανθρώπος, κατ επέκταση σε όλη τη φύση.
Μπορεί να τα αμφισβητούμε όλα αυτά, και εγώ δε τα χω βιώσει, έτσι ότι άκουσα, λεώ, αλλά σε πληροφορώ πως υπάρχουν άνθρωποι, καθόλα σοβαροί που τα παίρνουν σοβαρά αυτά τα πράγματα, τα χου βιώσει, τα χουν ζήσει, μπορείς να τους βρεις να τους μιλήσεις και τότε ίσως ξανασκεφτείς λιγάκι... Αυτά και πολύ φιλικά τα λέω εννοείται. κουβεντούλα κάνουμε.
Εκτός και άμα το πάμε στα αθλητικά βέβαια χαχαχα! 

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Δεν είναι ηθικοί κανόνες πρώτον αλλά είναι βιωματική προσωπική σχέση με τον Θεό και τους άλλους. Δεύτερον δεν είναι δεδομένη η αιώνια ζωή και την χάνεις ως τιμωρία ή πας στην Κόλαση επειδή ήσουνα κακό παιδί. Απλά κάνεις μια επιλογή ΕΛΕΥΘΕΡΗ δηλαδή ο Θεός είναι π.χ. εκεί, πας προς τα εκεί , είτε δεν πας. Για να ξεφύγεις από τη φυσική φθορά, από τη φυσική νομοτέλεια. Δηλαδή έχεις την επιλογή να αποτελέσεις έαν μέρος της φύσης ή να το υπερβείς αυτό. Αυτό που πρέπει αν κάνεις αν το κάνεις συνειδητά, δλδ βασικά για να σου δώσω απάντηση στο τι πρέπει αν κάνεις, είναι το εξεής. Πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνία, σχέση με τον Θεό και κατ αναλογία με τους συναθρώπους σου. Δηλαδή αυτή τη σχέση να την προβάλεις και στους άλλους ανθρώπος, κατ επέκταση σε όλη τη φύση.
Μπορεί να τα αμφισβητούμε όλα αυτά, και εγώ δε τα χω βιώσει, έτσι ότι άκουσα, λεώ, αλλά σε πληροφορώ πως υπάρχουν άνθρωποι, καθόλα σοβαροί που τα παίρνουν σοβαρά αυτά τα πράγματα, τα χου βιώσει, τα χουν ζήσει, μπορείς να τους βρεις να τους μιλήσεις και τότε ίσως ξανασκεφτείς λιγάκι... Αυτά και πολύ φιλικά τα λέω εννοείται. κουβεντούλα κάνουμε.
Εκτός και άμα το πάμε στα αθλητικά βέβαια χαχαχα! 
κοιτα...αληθεια δεν ειναι προσωπικο με σενα αλλα εχω αρχισει να κουραζομαι...
δειχνεις να ξερεις πραγματα εξ'ου και με αμφισβητεις...(αλλοιως αν δεν ξερεις πως με αμφισβητεις;;;με ...υποθεσεις;;;)
λεω λοιπον να σε ρωτησω ΠΩΣ παω προς τον θεο;;;τι πρεπει να κανω;;;;απλα
εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξερεις μιας και ειπες οτι εγω τα ξερω εντελως λαθος...
πως μπορω να παω στον δρομο του θεου;;;τι ειναι αυτα που πρεπει να κανω;;
απλη ερωτησουλα...μη με πας ταξιδι... ;) ;) ;) ;) :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

9

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
κοιτα...αληθεια δεν ειναι προσωπικο με σενα αλλα εχω αρχισει να κουραζομαι...
δειχνεις να ξερεις πραγματα εξ'ου και με αμφισβητεις...(αλλοιως αν δεν ξερεις πως με αμφισβητεις;;;με ...υποθεσεις;;;)
λεω λοιπον να σε ρωτησω ΠΩΣ παω προς τον θεο;;;τι πρεπει να κανω;;;;απλα
εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ξερεις μιας και ειπες οτι εγω τα ξερω εντελως λαθος...
πως μπορω να παω στον δρομο του θεου;;;τι ειναι αυτα που πρεπει να κανω;;
απλη ερωτησουλα...μη με πας ταξιδι... ;) ;) ;) ;) :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

9

Πρέπει να κενώσεις τους λογισμούς σου και να προσπαθήσεις να δεχθείς το Άγιο Πνεύμα. Κάτι σαν αυτό που κάνουν οι Ησυχαστές μοναχοί του Αγίου Όρους... Αλλά καμιά σχέση με βουδισμούς ζεν κλπ. Επίσης αυτό το κάνεις συνειδητοποιώντας την πραγματική θέση, δλδ τη μικρότητα και ματαιότητα σου έναντι του Θεού. Και ακολουθείς το παράδειγμα του ενανθρωπίσαντος Λόγου του Θεού ( του Χριστού δηλαδή) , πρέπει να θέσεις εαυτόν να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πράξεις ομοίως δλδ να θυσιάσεις και τον εαυτό ακόμη, έστω και αν τελικά δεν χρειαστεί, κάπως έτσι σε γενικές γραμμές.

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Πρέπει να κενώσεις τους λογισμούς σου και να προσπαθήσεις να δεχθείς το Άγιο Πνεύμα. Κάτι σαν αυτό που κάνουν οι Ησυχαστές μοναχοί του Αγίου Όρους... Αλλά καμιά σχέση με βουδισμούς ζεν κλπ. Επίσης αυτό το κάνεις συνειδητοποιώντας την πραγματική θέση, δλδ τη μικρότητα και ματαιότητα σου έναντι του Θεού. Και ακολουθείς το παράδειγμα του ενανθρωπίσαντος Λόγου του Θεού ( του Χριστού δηλαδή) , πρέπει να θέσεις εαυτόν να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πράξεις ομοίως δλδ να θυσιάσεις και τον εαυτό ακόμη, έστω και αν τελικά δεν χρειαστεί, κάπως έτσι σε γενικές γραμμές.
αρχοντα...δεν πιστευω να με σαγιαρεις και εγω να μιλαω σοβαρα...αμα το ανακαλυψω θα εχεις κακα ξεμπερδεματα... :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αρχοντα...δεν πιστευω να με σαγιαρεις και εγω να μιλαω σοβαρα...αμα το ανακαλυψω θα εχεις κακα ξεμπερδεματα... :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2:

Eμείς τα αλάνια της 13 δε μασάμε ρεεε!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  :rockon: Άντε να πούμε για την άλλη θρησκεία την πανάθα τώρα  :2funny:  :rockon:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Ποτέ στην ιστορία δεν ξανασυνέβη κάτι τέτοιο ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ να το τονίσουμε και χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. 

Είναι σαφές πλέον πως κάνεις πλάκα, αλλά αυτό το "χωρίς βία και πολιτικές προεκτάσεις" βγάζει πολύ γέλιο.
Η περίοδος της τρομοκρατίας μετά την Γαλλική επανάσταση και οι διωγμοί των αντιφρονούντων στην Σταλινική Σοβιετία, μοιάζουν με "παιδικές χαρές" μπροστά στα όσα υπέστησαν οι "Εθνικοί" από τους άρτι αναρριχηθέντες στην εξουσία Χριστιανούς, με την παρώτρυνση, αν μη την εντολή, των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων βεβαίως, των οποίων τις πολιτικές επιδιώξεις εξυπηρετούσαν...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Είναι σαφές πλέον πως κάνεις πλάκα, αλλά αυτό το "χωρίς βία και πολιτικές προεκτάσεις" βγάζει πολύ γέλιο.
Η περίοδος της τρομοκρατίας μετά την Γαλλική επανάσταση και οι διωγμοί των αντιφρονούντων στην Σταλινική Σοβιετία, μοιάζουν με "παιδικές χαρές" μπροστά στα όσα υπέστησαν οι "Εθνικοί" από τους άρτι αναρριχηθέντες στην εξουσία Χριστιανούς, με την παρώτρυνση, αν μη την εντολή, των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων βεβαίως, των οποίων τις πολιτικές επιδιώξεις εξυπηρετούσαν...

Ξεχνάς ίσως πως  όταν ο χριστιανισμός υιοθετήθηκε από τη Ρωμαική αυτοκρατορία μετρούσε ήδη σχεδόν 2,5 αιώνες εξάπλωσης?

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616
προ χριστου και εως το 300 και κατι μ.χ,στο Αγιο Ορος λατρευοταν η Θεα Αρτεμις....
και ισχυε το αβατο για τους ανδρες...

Στο υψηλότερο σημείο του Aθω ορθώνονταν ένα άγαλμα που ονομαζόταν ο "Αθώος Δίας" (εξ ου και η ονομασία Άθως), του οποίου η σκιά όταν έγερνε ο ήλιος λέγεται ότι άγγιζε τη Λήμνο. Οι πρώτοι κάτοικοι του Aθω λάτρευαν επίσης τη Δήμητρα, την Αφροδίτη, την Αρτέμιδα, τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό.
Θουκιδιδης

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
προ χριστου και εως το 300 και κατι μ.χ,στο Αγιο Ορος λατρευοταν η Θεα Αρτεμις....

Στο υψηλότερο σημείο του Aθω ορθώνονταν ένα άγαλμα που ονομαζόταν ο "Αθώος Δίας" (εξ ου και η ονομασία Άθως), του οποίου η σκιά όταν έγερνε ο ήλιος λέγεται ότι άγγιζε τη Λήμνο. Οι πρώτοι κάτοικοι του Aθω λάτρευαν επίσης τη Δήμητρα, την Αφροδίτη, την Αρτέμιδα, τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό.
Θουκιδιδης

Που τα διαβασες αυτά μεγάλε; Ειδικά το πρώτο;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Θουκιδιδης

Nαι αλλά μέσα σε 2,5 αιώνες υπήρχε μια αξιοσημείωτη εξάπλωση δίχως βία και μάλιστα παρά τη βία. Δεν είναι δέκα χρόναι 300 χρόνια σχεδόν είναι!  Κάνοντας τη σύγκριση π.χ. με το Ισλάμ. Αργότερα φυσικά και υιοθετήθηκε βία, τα αυτονόητα θα αμφισβητήσουμε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom