Αισθάνομαι την ανάγκη να δικαιολογήσω γιατί μου άρεσε η προκήρυξη, και απαντάω με τη σειρά:
1) Το 45% είναι ο φόρος κλίμακος πάνω από τις 100.000 το χρόνο (μικτά). Από τις 40.000 (και μέχρι τις 100) η κλίμακα είναι 40% (δηλαδή όχι πολύ πιο κάτω). Σε κάθε περίπτωση, το 45% είναι η πραγματικότητα. Από κάθε ευρώ που "γράφεις" σαν εισόδημα, το 0,45 στο παίρνει η εφορία. Το "Δημόσιο" δηλαδή.
Δηλαδή περίπου τα μισά.
Οι πρόγονοι μας (και όχι μόνο) που τους φορολογούσαν οι σουλτάνοι και οι φεουδάρχες με 10% (η γνωστή "δεκάτη"), έκαναν επανάσταση για να απαλλαγούν από αυτό το 10%. Εμείς, με 90% δεν κάνουμε τίποτα. Και τέλος, οι οικονομία δεν δουλεύει ΜΟΝΟ με αυτούς που έχουν εισόδημα 5-10 χιλιάρικα, Τζώνυ.
Oλοι μας θεωρουμε τον κλιμακωτο φορο παραλογο με την λογικη οτι οποιος ρισκαρει και μοχθει βγαζει περισσοτερα, αρα γιατι να πληρωνει και για τους αναξιοπαθουντες, η τους τεμπεληδες ?
Θα προτιμουσα εναν φορο στο 10-15% με εξοντωτικες ποινες τυχον παραβασης και φυλακιση για ολους διχως παραθυρακια κτλ κτλ κτλ
2) Τα νούμερα είναι με βάση τα 100 ευρώ (υποθέτω) για να γίνεται εύκολα ο υπολογισμός των ποσοστών. Θα μπορεύσε να είναι με βάση τα 10 ευρώ, οπότε η απόδειξη θα ήταν 12,30, τα λίτρα 2,97, και όλα ανάλογα. Τα ποσοστά δεν θα άλλαζαν.Σαφες αυτο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ενσωματωνεις το κοστος μεταφορας με τιμη ολοκληρου γεμισματος δοχειου βενζηινης την στιγμη που με αυτο μπορεις να πας σε 10-20 πελατες και οχι σε εναν ?
3) Το 90% ναι, μου φαίνεται παράλογο. Γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ψέμμα. Ξαναδιάβασέ το. Είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ αυτή η ιστορία περί φοροδιαφυγής. Τολμάνε να μιλάνε για φοροδιαφυγή, αυτοί που έχουν φτάσει να ζητάνε το 90% μιας κίνησης, και πάνε να το περάσουν σαν "κανονικό" φαινόμενο αυτό.
Ειναι παραλογο γιατι ενσωματωνεις τον φπα, η οποιονδηποτε αλλο φορο, αλλων προιοντων που δρουν ξεχωριστα στο ποσον, για να βγαλεις την σουμα του 90%
Το ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ στα εκκαθαριστικα της εφοριας λες και ξερουμε αν θα ζουμε του χρονου η αν θα δουλευουμε
4) Αυτό να το εξηγήσεις. Γιατί είναι παραπλανητική? Που λέει ψέμματα?
Σου εξηγησα στο Νο3
5) Τι σχέση έχει τι κάνω τα λεφτά που βγάζω απ' τη βρύση? Εγώ σου λέω ότι τα δίνω στη γυναίκα μου για να πάει στη μοδίστρα της. Πάλι τα ίδια ποσοστά δε θα παίζουν?
εχει την επιλογη να μην παει στην μοδιστρα, κομμωτηριο, η οπουδηποτε αλλου για οικονομια
Σου εξηγω στο Νο3
6) Όχι, δεν είναι δικά μου, εσύ όμως (που έχεις τη χαλασμένη βρύση) ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Για σένα η βρύση κάνει 123, όχι 100. Αυτό πληρώνεις. Όπως πληρώνεις ΠΑΝΤΟΥ αυτά τα 23 (%) κάθε φορά που ξοδεύεις αυτά που κέρδισες (και σου έχουν ΗΔΗ πάρει το φόρο).
Θα επιλλεξω την φθηνοτερη υπηρεσια (περι αυτου ο φορος ο οποιος ειναι παρανομο να ειναι εκτος υπηρεσιας αν γνωριζεις) και οχι να μου παρει εβδομαδιατικο ο καθε τυχαρπαστος, για δουλεια 30 λεπτων το πολυ
Αλλωστε το λαθος ειναι του κρατους που δεν εχει ενα πλαφον τιμοκαταλογο στο ελαχιστο για καθε υπηρεσια που παρεχεται απο καθε επαγγελμα....
Δεν μπορει ο ενας να ζηταει 15 ευρω και ο αλλος 35 ...... συν φπα ..... μην τρελαθουμε κιολας
Τα νούμερα είναι σωστά.
Και αποκαλύπτουν και κάτι ακόμα, axaxouxas:
Αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχαν ΚΑΘΟΛΟΥ φόροι, για να έχω εγώ (ο υδραυλικός) το ίδιο αποτέλεσμα από τη δουλειά μου, θα σε χρέωνα 13,37 ευρώ, όχι 123 ευρώ. Το αποτέλεσμα για σένα και για μένα θα ήταν ίδιο, επισκευή βρύσης και αγορά 29,7 λίτρων βενζίνης. 30 λιτρα βενζινη για μια βρυση δεν ειναι παραλογισμος ?
απο που θα ερθεις δηλαδη και θες να σου πληρωσει ο αλλος αυτα τα χρηματα ?
Το ότι σε χρεώνω 123 (αντί για 13,37) είναι αποτέλεσμα της φορολογίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτής.
Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι και εσύ με τη σειρά σου θα χρεώνεις το προϊόν (ή την υπηρεσία) που πουλάς αντίστοιχα (για να έχεις διαθέσιμα τα 123 όταν σου χρειαστούν), και πάει λέγοντας.
Γιατι πρεπει εγω ο πολιτης να πληρωσω τον φορο τον δικο σου ?
Είναι σωστή η προκήρυξη.
Να φύγουν, να πάνε αλλού.
Και θα τυπώσω (με έξοδα μου) μερικά αντίγραφα, να τα αφήσω εδώ κι εκεί.
Πρόκειται π.χ. να πάω στη ΔΟΥ σήμερα. Θα αφήσω μερικά πάνω σ' ένα πάγκο.