Νέα

Χαράτσι/ΔΕΗ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα καθίκι
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 131
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Για πολεμο φοβαμαι κι εγω φιλε......

Θα δειξει το πραγμα.....

παλι σωστος εισαι

ξεκινα προετοιμασια

το πρωι σχοινακι κ καμψεις κ μετα βαλε στο παταρι χορτα αλευρι κ φετα τελεμε

κ κατω απο το κρεβατι της μαμυ κρυψε τις λυρες κ τα αιπαντ

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Σαχλαμαρες. "Ονομα" καρδιοχειρουργος στο υγεια. Τα νοσηλεια (η αποδειξη δηλαδη) βγαινει χοντρικα 10 χιλιαρικα,απο τα οποια αμοιβη γιατρου 4 χιλιαρικα. Για να τον βαλει τον αλλο χειρουργιο ομως θελει 45 χιλιαρικα μετρητα και μαυρα (χωρις πλακα, μετρητα). Το κρατος φταιει μωρε? Με ΑΕΠ 230 δις εχουμε 60 δις παραοικονομια (μαυρα και αφορολογητα δηλαδη το 24% ... 1 στα 4 ευρω που "παραγονται" στην Ελλαδα δεν φορολογουνται. 20 δις το χρονο χασουρα. Το συνολο των μετρων που πηρε ο Παπανδρεου, ο Παπαδημος και θα παρει ο Σαμαρας ειναι λιγοτερα απο 20 δις.

Το "φοροδιαφευγω για να επιβιωσω" ειναι Ελληνικη πατεντα. Γιατι ο καθε βλακας Ελληνας θελει να ειναι αφεντικο και να χει το μαγαζακι του και πανε κι ανοιγουν 3000 ιδια μαγαζια σε μια αγορα που μπορει να συντηρησει 10. Βλεπε καφε πχ. Και επειδη βαρανε μυγες ολη μερα παω εγω στην Αθηνα να πιω καφε και πληρωνω 5 ευρω. Παω στη Μυκονο και πληρωνω 7. Και παω στο Μοντε Καρλο μεσα στο carre d' or που ναι θεωρητικα το πιο ακριβο κομματι γης στον κοσμο και τον ιδιο καφε τον πληρωνω 2.5 Ευρω.
γι αυτον τον λογο ανεφερα οτι οι επιτήδειοι θα πρεπει να απαξιωνονται απο εμας τους ιδιους.
Ο καθενας μας να πινει καφε σε μαγαζια με 2 ευρω και να δεις μετα πως αλλαζουν τα πραγματα.

Επισκέπτης
Πανε πανω απο 2 χρονια που ακουμε για πολεμο, εξεγερση, καταστροφη της Ελλαδας. Εγω παντως φετος χορτασα λουλουδοπολεμο στα πανηγυρια. Εκει να δειτε ευρω που κυκλοφορουσαν. Κι ολα μαυρα.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Πανε πανω απο 2 χρονια που ακουμε για πολεμο, εξεγερση, καταστροφη της Ελλαδας. Εγω παντως φετος χορτασα λουλουδοπολεμο στα πανηγυρια. Εκει να δειτε ευρω που κυκλοφορουσαν. Κι ολα μαυρα.

ειναι πονηροι οι βλαχοι τυπε

ουτε οι ρωσιδες στα κωλομπαρα δεν μπορεσαν να τους φανε τους τρακτορες κ τα ποτιστικα μπεκ

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
γουσταρω πανηγυρια σουβλακι ρετσινα και χορο!!!!!!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Με κουράζει ο τρόπος που κάνεις παράθεση, αλλά θα το παλαίψω, γιατί φαίνεσαι καλοπροαίρετος, και όχι φανατικός.

1) Oλοι μας θεωρουμε τον κλιμακωτο φορο παραλογο με την λογικη οτι οποιος ρισκαρει και μοχθει βγαζει περισσοτερα, αρα γιατι να πληρωνει και για τους αναξιοπαθουντες, η τους τεμπεληδες ?
Θα προτιμουσα εναν φορο στο 10-15% με εξοντωτικες ποινες τυχον παραβασης και φυλακιση για ολους διχως παραθυρακια κτλ κτλ κτλ

2) Σαφες αυτο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ενσωματωνεις το κοστος μεταφορας με τιμη ολοκληρου γεμισματος δοχειου βενζηινης την στιγμη που με αυτο μπορεις να πας σε 10-20 πελατες και οχι σε εναν ?

3) Ειναι παραλογο γιατι ενσωματωνεις τον φπα, η οποιονδηποτε αλλο φορο, αλλων προιοντων που δρουν ξεχωριστα στο ποσον, για να βγαλεις την σουμα του 90%

4) Το ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ στα εκκαθαριστικα της εφοριας λες και ξερουμε αν θα ζουμε του χρονου η αν θα δουλευουμε

5) εχει την επιλογη να μην παει στην μοδιστρα, κομμωτηριο, η οπουδηποτε αλλου για οικονομια
Σου εξηγω στο Νο3

6) Θα επιλλεξω την φθηνοτερη υπηρεσια (περι αυτου ο φορος ο οποιος ειναι παρανομο να ειναι εκτος υπηρεσιας αν γνωριζεις) και οχι να μου παρει εβδομαδιατικο ο καθε τυχαρπαστος, για δουλεια 30 λεπτων το πολυ
Αλλωστε το λαθος ειναι του κρατους που δεν εχει ενα πλαφον τιμοκαταλογο στο ελαχιστο για καθε υπηρεσια που παρεχεται απο καθε επαγγελμα....
Δεν μπορει ο ενας να ζηταει 15 ευρω και ο αλλος 35 ...... συν φπα ..... μην τρελαθουμε κιολας

7) 30 λιτρα βενζινη για μια βρυση δεν ειναι παραλογισμος ?
απο που θα ερθεις δηλαδη και θες να σου πληρωσει ο αλλος αυτα τα χρηματα ?

8) Γιατι πρεπει εγω ο πολιτης να πληρωσω τον φορο τον δικο σου ?

1) Είναι η φιλοσοφία της «δεκάτης» αυτό που λες. Έχει απορριφθεί, στη βάση του «Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά, ο καθένας με βάση τις δυνάμεις του» (το λέει και το σύνταγμα, αν και ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ εγω το θεωρώ θέσφατο). Άρα ό έχων εισόδημα 5.000 δεν πληρώνει, ο έχων 12.000 10%, και πάνει λέγοντας μέχρι το 45%.
Πάρε και την κλίμακα:
Κλιμάκιο Εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός Συντελεστής % Φόρος Κλιμακίου (ευρώ) Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
5.000 0 0 5.000 0
7.000 10 700 12.000 700
4.000 18 720 16.000 1.420
10.000 25 2.500 26.000 3.920
14.000 35 4.900 40.000 8.820
20.000 38 7.600 60.000 16.420
40.000 40 16.000 100.000 32.420
Ανω των 100.000 45
(Δεν ξέρω αν θα βγει σωστά στο κείμενο – είναι πίνακας)

2) Παρανόησες. Η βενζίνα δεν αναφέρεται σαν στοιχείο κόστους μεταφοράς. Πες ότι είναι βενζίνα για να πας διακοπές. Ως αγαθό (που φορολογείται αισχρά) αναφέρεται, όχι ως στοιχείο επαγγελματικού κόστους.

3) Ακατανόητα μιλάς. Απλό είναι: Ο πελάτης πληρώνει 123, και ο εισπράττων αυτά παίρνει ένα πράμα που ΑΞΙΖΕΙ (με βάση τους κανόνες εμπορίου, άραβες κλπ) 13,70. Τα υπόλοιπα που πήγαν?  Στο «δημόσιο» φυσικά. Το πως γίνεται ο υπολογισμός δεν έχει σημασία, δηλαδή αν τμήματα των 109 ευρώ ονομάζεται ΦΠΑ, φόρος καυσίμου, φόρος εισοδήματος, φόρος αλληλεγγύης, ή ότι άλλο κέρατο θέλεις να το ονομάσεις. Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι τα 109 πάνε ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Τι δεν καταλαβαίνεις?

4) Εσένα αυτό σε πείραξε. Δες λίγο ευρύτερα. Όχι μόνο το δέντρο, αλλά το δάσος.

5) Μα, ΟΠΟΥ και να πάει, αν λειτουργήσει το σύστημα φορολόγησης όπως πρέπει να λειτουργεί, αυτά είναι τα ποσοστά.
Και όχι, δε μου εξηγείς στο (3), γιατί αυτό που γράφεις είναι ακατανόητο.

6) Δε μιλάμε για διαφορά χρέωσης από επαγγελματία σε επαγγελματία, αλλά για ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Αν θες ROLEX, θα το πληρώσεις. Αν αρκείσαι σε CASIO, θα πληρώσεις Casio. Αυτό καλώς ισχύει.
«Πλαφόν σε τιμοκατάλογο»? Τρελλάθηκες? Τι είναι αυτό? Που θες να ζεις?
Άσε τον κάθε μαλάκα να χρεώνει όσο τον παίρνει να χρεώνει, κι αν είναι κακός, θα κλείσει.
Αυτή είναι η φιλοσοφία.

7) Κάνεις την ίδια παρανόηση που έκανες και στο (2). Στην εξήγησα.

8) Δεν «πρέπει να πληρώσεις» κανενός το φόρο. Αλλά «πρέπει» να πληρώσεςι το ΦΠΑ (είσαι ο τελικός καταναλωτής), και βέβαια ο επαγγελματίας που θα σε χρεώσει θα λάβει υπ’ όψη του ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ τελικά, από τα λεφτά που θα του δώσεις, για να καλύψει και αυτός τις ανάγκες του. Αυτό λέει το παράδειγμα. Ότι από τα 123 που εσύ του δίνεις, του μένουν τα 13,70.  Γι’ αυτό σε χρεώνει 123. Για να πάρει 29,7 λίτρα βενζίνα. Και (το ξανέγραψα), αν δεν υπήρχαν καθόλου φόροι, θα σε χρέωνε 13,70, για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτά, και βγαίνω για μπύρες.

Αντισταθείτε.

Επισκέπτης
γουσταρω πανηγυρια σουβλακι ρετσινα και χορο!!!!!!

Ρετσινα αισχος. Κοκινο κρασι δικο μας, μπυρες κουτακι, σουβλακια, κοντοσουβλι, γουρνοπουλα και προβατινα σε μεγαλες ποσοτητες. Παρε ματι τωρα τους μαγκες που χορευουν με τ΄αλογα στην πιστα και το χρονου θα σου στειλω επισημη προσκληση να παρεβρεθεις σε κανα καλο πανηγυρι.

Συνημμένα

• Εικόνα03ok6.jpg
    Εικόνα03ok6.jpg
    360,1 KB · Εμφανίσεις: 23
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
παραλιμνιε καβαλας κ εσυ τα γαιδουρομουλαρα στην πιστα η καθεσαι πρωτο τραπεζι με τον παππα τον δημαρχο κ τον φατσεα?

Επισκέπτης
στο βαθος αχνοφαινεται κ μια χοντρογιαγιοθιτσα που ριχνει τις γυρνοβολιες της

πρεπει να χαλαστηκαν τα παλικαρια του χωριου στα ποδια της

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Tυπε εχω κι αλλες, τραβηγμενες το ξημερωμα που εχουν μεινει οι σκληροπυρινικοι. Αλλα παρα ειναι hard core για να τις βαλω.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Tυπε εχω κι αλλες, τραβηγμενες το ξημερωμα που εχουν μεινει οι σκληροπυρινικοι. Αλλα παρα ειναι hard core για να τις βαλω.

βαλε τυπε

παραγκελνω 3 σουβλακια με μπυρονι κ επιστρεφω να παρω ματι

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
...rίχνε και κανά βλέφαρο στους ...κολιούς εσύ γιατι σε βλέπω με κανα καλαμάκι να την βγάζεις  :rockon: :rolleyes: :2funny: :2funny:

τους εβγαλα μανα μου και εφτιαξα μελιτζανοσαλατα, σε κανα μισαωρο που θα κατσει ο φαης θα φαω επιτελους...ευχαριστω πολυ ομως :cheesy:

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Παράνομη έκρινε την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, το «χαράτσι» δεν μπορεί να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Μάλιστα η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και ουσιαστικά υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

μηπως θα πρεπει επιτελουν να σταματησει το χαρατσι ειμαι ανεργος και για ενα σπιτι 40τετρ 50ετιας πληρωνω χαρατσι 280€ το χρονο επειδη ειναι στα νοτια πραστια αισχος να πληρωνω ενοικιο στο ιδιο μου το σπιτι

dimitris999

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2012
Κριτικές
7
Like
8
Πόντοι
16
Δεν το ήξερα το έμαθα σήμερα από το γραφείο κοινοχρήστων που μου έδειξε τους πρώτους κοινοχρήστους λογαριασμούς τις ΔΕΗ που φτάσανε…. :headbang:
Εκτός από το σπίτι σας θα πληρώνετε χαράτσι τώρα και για τους κοινόχρηστους χώρους… :dancing:
Σε λίγο θα πληρώνετε χαράτσι για όλους τους Ελληνικούς χώρους…. :headbang:
Σε πολυκατοικία με νορμαλ κοινοχρήστους χώρους το χαράτσι κυμαίνετε περίπου 1,200 – 1,500 ευρώ τον χρόνο σε 5 δώσεις δια πόσα διαμερισματα υπαρχουν στην πολυκατικία αναλογα με τα τετραγωνικά….
Προς το παρόν κάντε τα μπάνια σας και ξεσηκωθείτε μετά τον 15 Αύγουστο…. :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom