Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Γιατί θα ήταν κακό να μοιάζουν με τις Σλάβες?Ε ρε κάτι κολλήματα...
Μια χαρά κουκλάρες είναι! :boobies:

Ναι, είναι θεές (αν και βάφονται υπερβολικά) αλλά δεν μοιάζουν με βουλγάρες ούτε με σέρβες ούτε με ρωσίδες !
Ωστόσο, για ψαξτε λίγο στο μικρασιάτικο dna πολλών σύγχρονων σαλονικιών...
Θα εκπλαγείτε όταν βρείτε γοτθικά στοιχεία...
(τους γοτθογραίκους, γότθοι που εγκαταστάθηκαν στη Μ. Ασία και εξελληνίστηκαν, τους έχετε ακουστά; )

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σορρυ αλλά λες βαρβάτες βλακείες...

Δεν υπάρχει μέρος στην Β.Ελλάδα που να μιλιούνται σλάβικα...Εχει κάτι ξεχασμένες γιαγιάδες που μιλάνε κάτι παλιά βουλγάρικα σε κάτι χωριά στις Σέρρες και κάτι περίεργους τέρμα πάνω Φλώρινα αλλά με αυτούς σπάνε πλάκα και τα παιδιά τους και όταν πεθάνουν θα σβήσει και αυτό το ελάχιστο...

Επίσης αυτά που γράφεις είναι πολύ ύποπτα, οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς "ο ελληνικός στρατός ΚΑΤΕΛΑΒΕ την Θεσσαλονίκη" να τα πεις στα συντρόφια σου γιατί εδώ ΟΧΙ τέτοιες μαλακίες περί κατοχής και εξελληνισμένων Σλάβων...

ρε μαλάκες θα μου θυμίσει κάποιος πότε εντάχθηκε η Θεσαλλονίκη στην Ελληνική επικράτεια;
Ακου όλοι οι έλληνες της Μακεδονίας είναι καθαροί.....
και οι σκοπιανοί είναι καθαροί μακεδόνες......
ρε τι μαλακία πέφτει στο νετ.....

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Επίσης όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε τη Θεσσαλονίκη το 1912 οι ελληνόφωνοι ήταν το 11 %.

To κατέλαβε ήταν ατυχές σαν επιλογή.

Η πόλη παραδόθηκε στους έλληνες μετά από διήμερες συνομιλίες.
Υπάρχουν και σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης που υπογράφηκαν μεταξύ της ελληνικής αποστολής και του Ταξίν πασά.
(και τα οποία έχει μόνο η ελληνική πλευρά)

Όσο για το 11% μου επιτρέπεις να αμφιβάλλω.
Η σχετική απογραφή που έχω υπόψη μου ανεβάζει το ποσοστό σε 25% (40/155 χιλιάδες).
Πολύ πιο πάνω από τους 6.000 που θεωρούνταν βούλγαροι.

Το 25% δίνει την 3η θέση στους έλληνες πίσω από τους εβραίους (60+) και τους τούρκους (γύρω στο 45, αν και οι σχετικές απογραφές έγιναν από νεότουρκους και γενικά παρουσιάζουν κάπως φουσκωμένα νούμερα). Σήμερα πάντως και οι 2 αυτές πληθυσμιακές ομάδες έχουν σχεδόν εκλείψει λόγω ανταλλαγής πληθυσμών και μετατοπίσεως σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως / μετανάστευσης.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ΧΧΑΑΑΡΡΡΧΑΡΧΑΡΡΡΡΡΧΑΡΡΡΡΡΡ
Σας παρακολουθώ όλους σας, μικρά, ανόητα ανθρωπάκια!!!!
Σύντομα θα βρεθείτε ανήμποροι μπροστά στο ύπουλο σχέδιό μου[size=12pt] και δε θα ξέρετε από πού σας ήρθε [/size]μπουααααχαχαχαχαχχχχχχχχχχχαχαχαχχχχ

Θα βγει μπουνιά από την οθόνη του υπολογιστή; :boobies:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
ρε μαλάκες θα μου θυμίσει κάποιος πότε εντάχθηκε η Θεσαλλονίκη στην Ελληνική επικράτεια;
Ακου όλοι οι έλληνες της Μακεδονίας είναι καθαροί.....
και οι σκοπιανοί είναι καθαροί μακεδόνες......
ρε τι μαλακία πέφτει στο νετ.....

Για πες μας λίγο πρώτα ποιος είναι ο ορισμός του "καθαρού Έλληνα" σύμφωνα με τη δική σου άποψη... Για να καταλάβουμε και εμείς οι Βούλγαροι της Θεσσαλονίκης δηλαδή...

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
 Στα Δωδεκαννησσα ειναι Ροδιτες - Κωτες - Χαλκαιοι κλπ Τουρκοι !!! Ειναι Ελληνες πολιτες αλλα Τουρκοι στην καταγωγη.

Η ανταλλαγη πλυθησμων εγινε το 1927 τα Δωδεκαννησα μπηκαν κατω απο Ελληνικη διοικηση το 1948 (το οτι η πλειοψηφια των κατοικων ηταν Ελληνες ευτυχως δεν αμφισβητειται από κανενα , η προσπαθεια ιταλοικοποιησης τους απο τον Μουσολινι δεν εγινε δεκτη με ενθουσιασμο απο τους ντοπιους και μονο στην λερο σωζονται καποια ιταλικα κτισματα . το λινκ το ξαναβαλα πριν 2-3 σελίδες

Δυστυχως το 1987 μαζεψαμε καποιους σε τοπικα γηπεδα αλλα σε γενικες γραμμες η συνυπαρξη ειναι ειρηνικη !!

Το πλατανι/ Κερμεντες ειναι ενα πολυ ομορφο τουρκικο κυριως χωριο με 2 ταβερνες οταν ημουν εγω εκει !!!

ΥΓ παντως ε3ιμαστε ΟΛΟΙ απογοννοι  του Σωκρατη του Περικλη του Αριστοτελη του Θαλη και του Ιπποκρατη

ΥΓ2 Ασχετο αλλα  καπου ειχα διαβσει οτι στην Λαρισα το 60% ηταν Μουσουλμανοιοπως επισης οτι στην κρητη οθωμανοι πολιτες  πηγαν αρκετα αργοτερα αλλα οτι οι λεβεντες Κρητικοι για να καλοπιασουν την  διοικηση αλλαξοπιστησησαν και ετσι εφτασε το 30% να ειναι μουσουλμνοι

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Για πες μας λίγο πρώτα ποιος είναι ο ορισμός του "καθαρού Έλληνα" σύμφωνα με τη δική σου άποψη... Για να καταλάβουμε και εμείς οι Βούλγαροι της Θεσσαλονίκης δηλαδή...

Αυτος που κανει ντους καθε πρωι και λουζετε μερα παρα μερα  :2funny: :2funny:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ΥΓ παντως ε3ιμαστε ΟΛΟΙ απογοννοι  του Σωκρατη του Περικλη του Αριστοτελη του Θαλη και του Ιπποκρατη
Ναι καλέ, αφού κι εγώ, αν δεις προτομές του Περικλή του φέρνω λίγο μη σου πω  :boobies: :boobies: :boobies:

Επισκέπτης
Βοοοοοοοοοοοοοοοο, αυτός είναι φλώρος!! Εγώ εννοούσα τον αρχαίο, τον μπρουτάλ  :2funny: :2funny:

Τον Κοροβέση εννοείς?

korovesis_Periklis_0709.jpg

ektoras36

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Κριτικές
25
Like
4
Πόντοι
5.775
Υπάρχουν μερικά χωριά ιδιαίτερα κοντά στα Βουλγαρικά ή Σκοπιανά σύνορα όπου μιλάνε διαλέκτους σλαβικής καταγωγής γιατί ενδεχομένως μπορεί και να είναι Σλάβοι. Μέχρι ενός σημείου είναι και λογικό γιατί τα σύνορα είναι κοντά. Άλλωστε υπάρχουν και ελληνόφωνοι στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Πολλοί θα έχετε δει μάλιστα μερικά χωριά όπως πχ στη Φλώρινα όπου υπάρχουν κάτοικοι που δηλώνουν "Μακεδόνες" ή "ντόπιοι" και μιλάνε τη σλαβική διάλεκτο που οι ίδιοι ονομάζουν Μακεδονικά.

Αυτό τί σημαίνει δηλαδή; Ότι όλοι οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας είναι Σλάβοι επειδή υπάρχουν τοποθεσίες με ελάχιστο πληθυσμό που μιλάνε σλαβική διάλεκτο; Με την ίδια λογική επειδή στη Θράκη υπάρχουν θύλακες μουσουλμάνων τουρκικής συνείδησης θα πεις ότι οι Θρακιώτες είναι Τούρκοι;

Αυτά τα χωριά στα οποία αναφέρεσαι είναι πολύ λίγα και δε ξέρω κανένα στη γύρω περιοχή της Θεσσαλονίκης που να μιλάνε σλαβικές διαλέκτους και μάλιστα σε τέτοιο έντονο βαθμό.

Επίσης, μή μπερδεύεις τα βλάχικα (που έχουν και το σλαβικό στοιχείο μέσα τους) με άλλες σύγχρονες σλαβικές γλώσσες ή διαλέκτους.

Τέλος, ακόμη και αν στη βόρεια Ελλάδα είμαστε ως επί το πλείστον σλάβοι, τί πρόβλημα έχουν οι κάτοικοι της νότιας Ελλάδας με αυτό; Μήπως έχουν την εντύπωση ότι είναι πιο καθαροί Έλληνες ή ότι κατάγονται από τον Θεμιστοκλή και τον Λεωνίδα μόνο και μόνο επειδή ελευθερώθηκαν μερικές δεκαετίες πιο νωρίς;

Οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης μετά από τόσους πολέμους και μετακινήσεις έχουν ανακατευτεί μεταξύ τους. Ειδικά στην περιοχή της Ελλάδας που πέρασαν ένα σωρό φυλές από την εποχή του Βυζαντίου ακόμα. Αλλά ας μή νομίζουμε ότι αυτές οι φυλές πέρασαν από τη βόρεια Ελλάδα μόνο...

Αυτό πάλι πώς το γνωρίζουμε;
μην δινεις σημασια φιλε μου σε αυτους που αρεσκωνται να συνηγορουν υπερ οποιουδηποτε θεματος αντιτιθεται στην ελλαδα....ειναι δυστυχεις οι ανθρωποι που γεννηθηκαν εδω...και το εκφραζουν σε καθε περισταση :sunglasses:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
...

ΥΓ παντως ε3ιμαστε ΟΛΟΙ απογοννοι  του Σωκρατη του Περικλη του Αριστοτελη του Θαλη και του Ιπποκρατη
...

Αυτό τώρα πώς ακριβώς το εννοείς; Από την άποψη του DNA ή από την άποψη της πολιτιστικής/ιστορικής κληρονομιάς;

Σύμφωνα με τη γνώμη σου, εμείς οι "Βούλγαροι" της βόρειας Ελλάδας έχουμε πιθανότητες να είμαστε απόγονοι του Σωκράτη και του Περικλή (είτε σαν DNA είτε σαν κληρονόμοι ιστορίας) όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες ή αυτή η τιμή ανήκει μόνο στους κατοίκους νοτιότερων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας;

Είμαι πολύ περίεργος για την απάντηση...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom