Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Σορρυ αλλά λες βαρβάτες βλακείες...

Δεν είμαι σίγουρος. εσύ είσαι?

Δεν υπάρχει μέρος στην Β.Ελλάδα που να μιλιούνται σλάβικα...

Προφανώς για να το λες αυτό έχεις γυρίσει όλη τη βόρειο ελλάδα.

Τα χωρια του νομου κοζάνης είναι βόρειος ελλάδα? Απάντησε μου σε αυτό και τα ξαναλέμε

Επίσης αυτά που γράφεις είναι πολύ ύποπτα, οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς "ο ελληνικός στρατός ΚΑΤΕΛΑΒΕ την Θεσσαλονίκη" να τα πεις στα συντρόφια σου γιατί εδώ ΟΧΙ τέτοιες μαλακίες περί κατοχής και εξελληνισμένων Σλάβων...

Ψηφίζεις ψωμιάδη?

Επισκέπτης
Μόνο στη Ρόδο υπάρχουν λίγοι μουσουλμάνοι εξ όσων γνωρίζω...
Πρόσφατα έμαθα ότι υπαρχουν εβραίοι στο Ιράν και μάλιστα δεν τους πειράζει και κανείς...
Αλλά άλλο ζήτημα η αρμονική συμβίωση με τις μειονότητες και άλλο να επινοούμε μειονότητες εκεί που δεν υπάρχουν...

Και στην Κω.
Υπάρχει ένα προάστειο της πόλης το Πλατάνι γεμάτο.(και σκίζονται να σ'εξυπηρετήσουν σε αντίθεση με τους περισότερους Κώες)

teris3

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Δεν είμαι σίγουρος. εσύ είσαι?

Προφανώς για να το λες αυτό έχεις γυρίσει όλη τη βόρειο ελλάδα.

Τα χωρια του νομου κοζάνης είναι βόρειος ελλάδα? Απάντησε μου σε αυτό και τα ξαναλέμε

Ψηφίζεις ψωμιάδη?

Από Κοζάνη είμαι.
Τι προσπαθείς να αποδείξεις?
Οτι οι Βορεοελλαδίτες δεν είναι Ελληνες επειδή μπορεί να υπάρχουν κάτι ελάχιστοι γραφικοί που έχουν ένα γλωσσικό ιδίωμα, κατάλοιπο πριν από 100 χρόνια που σβήνει γιατί μόνο πάνω από 60χρονών κάτι ξεαχσμένοι τα μιλάνε?
Το ότι μιλάνε έτσι, αλλάζει την εθνική τους ταυτότητα?
Πανε στα μούτρα τους και πες τους ότι δεν είναι Ελληνες, να δεις τί θα σου απαντήσουν.

Αλαβάνο ψηφίζεις?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Μόνο στη Ρόδο υπάρχουν λίγοι μουσουλμάνοι εξ όσων γνωρίζω...
Μπαρδόν αλλά μουσουλμάνοι δεν σημαίνει Τούρκοι.
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαχωρίζουμε κάποια πράγματα και να καταλάβουμε ότι μπορεί να υπάρχουν έλληνες μουσουλμάνοι (είτε να είναι έλληνες στην καταγωγή είτε να νιώθουν έλληνες γιατί εδώ μεγάλωσαν)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαχωρίζουμε κάποια πράγματα και να καταλάβουμε ότι μπορεί να υπάρχουν έλληνες μουσουλμάνοι (είτε να είναι έλληνες στην καταγωγή είτε να νιώθουν έλληνες γιατί εδώ μεγάλωσαν)

Και τί μου το λες εμένα καλό μου;
Είπα εγώ το αντίθετο;

Επισκέπτης

Τότε γιατί οι επιγραφές στα μαγαζιά τους είναι στα Τούρκικα?
Η διαφορετική θρησκεία δεν επιβάλει διαφορετική γλώσσα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Από Κοζάνη είμαι.
Τι προσπαθείς να αποδείξεις?
Οτι οι Βορεοελλαδίτες δεν είναι Ελληνες επειδή μπορεί να υπάρχουν κάτι ελάχιστοι γραφικοί που έχουν ένα γλωσσικό ιδίωμα, κατάλοιπο πριν από 100 χρόνια που σβήνει γιατί μόνο πάνω από 60χρονών κάτι ξεαχσμένοι τα μιλάνε?
Το ότι μιλάνε έτσι, αλλάζει την εθνική τους ταυτότητα?
Πανε στα μούτρα τους και πες τους ότι δεν είναι Ελληνες, να δεις τί θα σου απαντήσουν.

Αλαβάνο ψηφίζεις?

το υφάκι αυτό δεν περνάει σε μένα. Κανονικά χάρη σου κάνω που σου μιλάω

Έχεις γυρίσει όλη το βόρειο ελλάδα? Πόσες μέρες σου πήρε?

Είπε κανεις ότι δεν είσαι εσύ η οι άλλοι εκεί πάνω έλληνες?

Υπερβολική η αντίδραση σου και ύφος λαχαναγοράς

Όχι δεν ψηφίζω αλαβάνο. Η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά ακόμα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Εσύ όμως είσαι ψηφοφόρος πανικά

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν ξέρω, και στη Μελβούρνη τα μαγαζιά γράφουν ελληνικά στις επιγραφές αλλά μόνο οι παππούδες πλέον δηλώνουν έλληνες, οι νέοι δηλώνουν αυστραλοί κι ας ξέρουν ελληνικά.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866

Όχι δεν ψηφίζω αλαβάνο. Η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά ακόμα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι ελληνοαμερικάνοι 3ης γενιάς έχουν επιγραφές στα ελληνικά στα μαγαζιά τους- τους θυμίζει την ελληνική καταγωγή τους..
Ή έτσι το βρήκαν το μαγαζί...
Ή είναι ατραξιον για τουρκους τουρίστες...

Πρέπει σώνει και καλά να τους λέμε στεγνά τούρκους;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι ελληνοαμερικάνοι 3ης γενιάς έχουν επιγραφές στα ελληνικά στα μαγαζιά τους- τους θυμίζει την ελληνική καταγωγή τους..
Ή έτσι το βρήκαν το μαγαζί...
Ή είναι ατραξιον για τουρκους τουρίστες...

Πρέπει σώνει και καλά να τους λέμε στεγνά τούρκους;
Που και στο κάτω κάτω εγώ δε θα τους αδικούσα αν δήλωναν Τούρκοι οι άνθρωποι, αν δεν τους έχει κάνει κανείς (πολίτες και κράτος) να νιώθουν ότι ανήκουν εδώ, λογικό μου φαίνεται να πήγαιναν αλλού.

Edit: αλλά βγαίνω οφ τόπικ, οπότε το σταματάω εδώ.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Που και στο κάτω κάτω εγώ δε θα τους αδικούσα αν δήλωναν Τούρκοι οι άνθρωποι, αν δεν τους έχει κάνει κανείς (πολίτες και κράτος) να νιώθουν ότι ανήκουν εδώ, λογικό μου φαίνεται να πήγαιναν αλλού.

Στα δωδεκανησα απ' ό,τι έχω ακούσει, τα πάνε μια χαρά...

teris3

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
6

Μην μου μιλάς αν δεν θες. Χέστηκα.
Εχω δουλέψει σε πάγκο λαική, ίσως γιαυτό το στυλ μου φέρνει σε λαχαναγορά, sorry...
Είμαι από βόρεια Ελλάδα, και όχι δεν την έχω γυρίσει όλη.
Δεν χρειάζεται να την γυρίσω όλη "εκεί πάνω" όπως λες για να σου πω τα αυτονήτα, αλλά ξέρω περισσότερα από σένα "εκεί κάτω".

Αφού λύσσαξες να μάθεις, δεν ψηφίζω ψωμιάδη.
Δεν ψηφίζω καν Θεσσαλονίκη.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν ψηφίζω καν.

Επισκέπτης
Δεν ξέρω, και στη Μελβούρνη τα μαγαζιά γράφουν ελληνικά στις επιγραφές αλλά μόνο οι παππούδες πλέον δηλώνουν έλληνες, οι νέοι δηλώνουν αυστραλοί κι ας ξέρουν ελληνικά.

Κάλά αυτό είναι άσχετο.Και ξέρουμε σε τι εκτίμηση έχουν οι Αυστραλοί τους Έλληνες της Αυστραλίας.
Εκτός αυτού οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι wannabe Αυστραλοί κάτι που δεν ισχύει με τους Τούρκους που ζουν στην Ελλάδα.
Και για να μη μπερδεύομασττε μιλάμε για τους Τούρκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κι όχι για τους Πομάκους.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
(Α, και μεγάλο foul αυτό που έγραψες για σλάβες θεσσαλονικιές σε άλλο θρεντ...Δεν στέκει εθνολογικά, ούτε καν εμφανισιακά- δεν μοιάζουν καν οι σαλονικιές με σλάβες ή βουλγάρες)

Χαίρομαι που και κάποιος άλλος πρόσεξε αυτήν την 100% άκυρη & προσβλητική φράση του Chevalier Fidèle.

Αυτό προς απάντηση φίλων του forum που έγραψαν ότι μόνο οι Θεσσαλονικείς είναι αυτοί που διακατέχονται από κόμπλεξ...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Μην μου μιλάς αν δεν θες. Χέστηκα.
Εχω δουλέψει σε πάγκο λαική, ίσως γιαυτό το στυλ μου φέρνει σε λαχαναγορά, sorry...
Είμαι από βόρεια Ελλάδα, και όχι δεν την έχω γυρίσει όλη.
Δεν χρειάζεται να την γυρίσω όλη "εκεί πάνω" όπως λες για να σου πω τα αυτονήτα, αλλά ξέρω περισσότερα από σένα "εκεί κάτω".

Αφού λύσσαξες να μάθεις, δεν ψηφίζω ψωμιάδη.
Δεν ψηφίζω καν Θεσσαλονίκη.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν ψηφίζω καν.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
δεν αντέχει αλλο η καρδούλα μου θα ψοφήσω και θα φταίτε εσείς! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Χαίρομαι που και κάποιος άλλος πρόσεξε αυτήν την 100% άκυρη & προσβλητική φράση του Chevalier Fidèle.

Αυτό προς απάντηση φίλων του forum που έγραψαν ότι μόνο οι Θεσσαλονικείς είναι αυτοί που διακατέχονται από κόμπλεξ...
Γιατί θα ήταν κακό να μοιάζουν με τις Σλάβες?Ε ρε κάτι κολλήματα...
Μια χαρά κουκλάρες είναι! :boobies:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
str77 όντως σλάβοι είναι. Έχεις πάει σε χωριά έξω από τη Θεσσαλονίκη να δεις τι μιλάνε?

Υπάρχουν μερικά χωριά ιδιαίτερα κοντά στα Βουλγαρικά ή Σκοπιανά σύνορα όπου μιλάνε διαλέκτους σλαβικής καταγωγής γιατί ενδεχομένως μπορεί και να είναι Σλάβοι. Μέχρι ενός σημείου είναι και λογικό γιατί τα σύνορα είναι κοντά. Άλλωστε υπάρχουν και ελληνόφωνοι στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Πολλοί θα έχετε δει μάλιστα μερικά χωριά όπως πχ στη Φλώρινα όπου υπάρχουν κάτοικοι που δηλώνουν "Μακεδόνες" ή "ντόπιοι" και μιλάνε τη σλαβική διάλεκτο που οι ίδιοι ονομάζουν Μακεδονικά.

Αυτό τί σημαίνει δηλαδή; Ότι όλοι οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας είναι Σλάβοι επειδή υπάρχουν τοποθεσίες με ελάχιστο πληθυσμό που μιλάνε σλαβική διάλεκτο; Με την ίδια λογική επειδή στη Θράκη υπάρχουν θύλακες μουσουλμάνων τουρκικής συνείδησης θα πεις ότι οι Θρακιώτες είναι Τούρκοι;

Αυτά τα χωριά στα οποία αναφέρεσαι είναι πολύ λίγα και δε ξέρω κανένα στη γύρω περιοχή της Θεσσαλονίκης που να μιλάνε σλαβικές διαλέκτους και μάλιστα σε τέτοιο έντονο βαθμό.

Επίσης, μή μπερδεύεις τα βλάχικα (που έχουν και το σλαβικό στοιχείο μέσα τους) με άλλες σύγχρονες σλαβικές γλώσσες ή διαλέκτους.

Τέλος, ακόμη και αν στη βόρεια Ελλάδα είμαστε ως επί το πλείστον σλάβοι, τί πρόβλημα έχουν οι κάτοικοι της νότιας Ελλάδας με αυτό; Μήπως έχουν την εντύπωση ότι είναι πιο καθαροί Έλληνες ή ότι κατάγονται από τον Θεμιστοκλή και τον Λεωνίδα μόνο και μόνο επειδή ελευθερώθηκαν μερικές δεκαετίες πιο νωρίς;

Οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης μετά από τόσους πολέμους και μετακινήσεις έχουν ανακατευτεί μεταξύ τους. Ειδικά στην περιοχή της Ελλάδας που πέρασαν ένα σωρό φυλές από την εποχή του Βυζαντίου ακόμα. Αλλά ας μή νομίζουμε ότι αυτές οι φυλές πέρασαν από τη βόρεια Ελλάδα μόνο...

Επίσης όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε τη Θεσσαλονίκη το 1912 οι ελληνόφωνοι ήταν το 11 %.

Αυτό πάλι πώς το γνωρίζουμε;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom