Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Απίστευτο πλήν όμως αληθινό ... και μάλιστα τοποθετημένα δίπλα δίπλα με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Droysen και την πρωτότυπη έκδοση της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους του Παπαρρηγόπουλου  ... Δρ τζέκιλ και κύριος Χάιντ σου λέω ο παππούς  :rockon: Όταν το πρωτοείδα κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό  :uglystupid:
:cheesy:

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Xμμ, δεν ξέρω για τους Κύπριους, νομίζω ότι γενικά αντιμετωπίζουν κάπως την ελλάδα...
Δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό που λέω αλλά έχω ακούσει ότι γενικά γκρινιάζουν εδώ.
Βέβαια αυτό δεν το έχω δει εγώ η ίδια οπότε στάνταρ παίζει να κάνω λάθος.

:thumbsup:

Γενικότερα οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα κράζουν πολύ, όχι τόσο τους Έλληνες/ιδες αλλά τον τρόπο ζωής μας.

Η ταμπελα που λεει "προς Αθηνα" :grin:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αυτό παίζει.
Μιλώντας για Έλληνες φοιτητές, υπάρχουν και αρκετοί που γυρίζουν δυσαρεστημένοι είτε λόγω βεβαρημένου προγράμματος πανεπιστημίου ή λόγω αδυναμίας προσαρμογής (πολύ σπάνιο από Λονδίνο, συνήθως αυτοί/ες σπουδάζουν σε άλλες πόλεις). Στην Αθήνα δε θα ακούσεις τέτοιες δικαιολογίες μιας και προγράμματα δεν υπάρχουν στα περισσότερα πανεπιστήμια ενώ και η προσαρμογή είναι πολύ ευκολότερη. Βέβαια, τα σκηνικά που έχω ακούσει για Λονδίνο από όσους περνούν καλά, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα οπότε συμφωνώ εν μέρει μαζί σου.

Το Λονδίνο έχει ένα μειονέκτημα ενδεχομένως. Είναι πανάκριβο (ή τουλάχιστον ήταν).

Οι Έλληνες του Λονδίνου, στην πλειοψηφία τους έχουν επίσης ένα μεγάλο κουσούρι. (όπως και πολλοί Έλληνες που σπουδάζουν εξωτερικό).
Αντί να ανακατευτούν με τους ιθαγενείς των χωρών οι οποίες τους φιλοξενούν, γκετοποιούνται και τριγυρνάνε όλοι μέρα σε Ελληνικές καφετέριες, ταβέρνες και μπουζούκια και την πίνουν αναπολώντας την πατρίδα και βρίζοντας την χώρα που τους φιλοξενεί. Αυτοί...δεν θα έχουν πολλές ιστορίες να σου πουν, αυτό είναι βέβαιο.

Η Αθήνα είναι γαμάτη πόλη για φοιτητές, όπως και η Θεσ/νίκη, τουλάχιστον σε ότι αφορά την διασκέδαση και τον χαβαλέ. Μπορεί να μην έχεις τις δυνατότητες που έχεις στο Λονδίνο (και τα διάφορα μέρη που βρίσκονται σε απόσταση βολής από αυτό), αλλά σίγουρα έχει χαβαλέ. Θέλει όμως και νεύρα, πολλά νεύρα η φοίτηση στην Αθήνα και Θεσ/νίκη, για να (από)δεχτείς την μαλακία των κομματοφοιτητικών οργανώσεων και τις μαλακίες που προκαλούν στην διάρκεια αλλά και ποιότητα των σπουδών σου.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Το Λονδίνο έχει ένα μειονέκτημα ενδεχομένως. Είναι πανάκριβο (ή τουλάχιστον ήταν).

Οι Έλληνες του Λονδίνου, στην πλειοψηφία τους έχουν επίσης ένα μεγάλο κουσούρι. (όπως και πολλοί Έλληνες που σπουδάζουν εξωτερικό).
Αντί να ανακατευτούν με τους ιθαγενείς των χωρών οι οποίες τους φιλοξενούν, γκετοποιούνται και τριγυρνάνε όλοι μέρα σε Ελληνικές καφετέριες, ταβέρνες και μπουζούκια και την πίνουν αναπολώντας την πατρίδα και βρίζοντας την χώρα που τους φιλοξενεί. Αυτοί...δεν θα έχουν πολλές ιστορίες να σου πουν, αυτό είναι βέβαιο.

Η Αθήνα είναι γαμάτη πόλη για φοιτητές, όπως και η Θεσ/νίκη, τουλάχιστον σε ότι αφορά την διασκέδαση και τον χαβαλέ. Μπορεί να μην έχεις τις δυνατότητες που έχεις στο Λονδίνο (και τα διάφορα μέρη που βρίσκονται σε απόσταση βολής από αυτό), αλλά σίγουρα έχει χαβαλέ. Θέλει όμως και νεύρα, πολλά νεύρα η φοίτηση στην Αθήνα και Θεσ/νίκη, για να (από)δεχτείς την μαλακία των κομματοφοιτητικών οργανώσεων και τις μαλακίες που προκαλούν στην διάρκεια αλλά και ποιότητα των σπουδών σου.

ω ναι...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

Το είχα παρατηρήσει και στη Γερμανία. Στην Αθήνα δεν είναι τόσο καλά για φοιτ. ζωή, για τους Αθηναίους..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ακριβώς!!!
Και όχι μόνο οι φοιτητές... το ίδιο γίνεται και με τους τουρίστες. Στην Αυστραλία πάνε όλοι στη Μελβούρνη, στη Νέα Υόρκη έτρεχαν όλοι στην Αστόρια...  :jerking: :jerking:
Όταν γύρισε ο αδελφός μου από ένα ταξίδι στο Λονδίνο, όταν πήγε στη δουλειά του το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν ήταν "στα μπουζούκια πήγες;"  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Μιλάμε τρεις μέρες γέλαγα!!

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ugabuga,

Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε απολύτως.

Το ύφος των πόστς ήταν σκόπιμα προβοκατόρικο και υπερβολικό, εναρμονισμένο με το γενικότερο φορουμιστικό μπάχαλο.

Προφανώς η φρασεολογία είναι διαφορετική στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία όμως η ουσία παραμένει:

Για μένα η προσέγγιση του ότι για την οικονομική, κοινωνική ή όποια άλλη κακοδαιμονία της Μακεδονίας ευθύνεται αποκλειστικά το Αθηνοκεντρικό κράτος και η μετά μανίας συντήρηση από τοπικούς πολιτικούς, αθλητικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες της αυταπάτης μιας διαρκούς αδικίας και μεροληψίας εις βάρος της Θεσσαλονίκης, είναι απολύτως άστοχη και κάνει κακό πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους θεσσαλονικείς (πολλοί από τους οποίους αυτοπαγιδεύονται, ακινητοποιούνται προς οτιδήποτε παραγωγικό σε επίπεδο κοινότητας και την αναπαράγουν).

Με αυτό δεν εννοώ ότι δεν έχει ευθύνες το κράτος, απλά λέω ότι σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας μυριάδες προβλήματα έχουν λυθεί με τον παραγωγικό τοπικισμό και την αυτενέργεια των κατοίκων, κάτι που σπάνια συμβαίνει απ όσο ξέρω στην Θεσσαλονίκη (όπου όλως παραδόξως φάτσες όπως ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης απολαμβάνουν μεγάλης αποδοχής).

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ;;;;;;;;μας ανακυρηξατε την καλυτερη πολη η ακομα? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Είμαι με φίλους Δανούς και Γερμανούς σε ταξείδι στην Κίνα. Στο Θιβέτ, σε ένα εστιατόριο (κάτι σαν εστιατόριο...) πέφτουμε σε group Ελλήνων. Κάποια στιγμή, το αφεντικό (ή κάτι τέτοιο) του μαγαζιού, ρωτάει τους Έλληνες εάν τους αρέσει η μουσική υπόκρουση που έχει. Αυτοί του έδωσαν μία κασέτα (πάνε χρόνια...) με τσιφτετέλια. Για τουλάχιστον μισή ώρα, το μαγαζί έγινε μπουζουκτσίδικο και οι Έλληνες έκαναν δήλωση πολιτισμού στο Θιβέτ. Δεν ξέρω πόση ώρα κράτησε το party...φύγαμε γιατί δεν αντέξαμε το θέαμα!

Το είχα παρατηρήσει και στη Γερμανία.
Ναι, και είναι πολύ πιο έντονο το φαινόμενο. :headbang:

Στην Αθήνα δεν είναι τόσο καλά για φοιτ. ζωή, για τους Αθηναίους..
Μια χαρά είναι, αρκεί να μην μένεις με τους γονείς σου. Αλλά να μου πεις, εδώ τελείωνουν φανταριλίκια και πιάνουν δουλειά και μένουν με τους γονείς τους....σαν φοιτητές θα ξεφύγουν? :helpplea:

Ευτυχώς, εγώ δεν ακολουθήσα τη συγκεκριμένη πολιτική στη πόλη που σπούδαζα (Βουκουρέστι). Το αντίθετο μάλιστα.
Manele έμαθες?  :dancing:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom