Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πάντως οι... χορεύτριες που έρχονται από Θεσσ/νίκη έχουν μια μύτη να και οι Θεσσ/κείς βρίσκουν τις εν Αθήναις ευγενικές, οπότε η μουνοδουλίαση είναι αυξημένη FYI

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Φίλε centrino, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω. Δε ξέρω και πολλούς πατεράδες που θα έδιναν την κόρη τους σε κάποιον με τέτοιες απόψεις για την καταγωγή τους.

Όσο για τους συνεργάτες, ε, δε νομίζω ότι θα σου έμεναν και πολλοί πελάτες αν τους έλεγες με ειλικρίνεια αυτά που πιστεύεις.

Οπότε αυτά περί της "ειλικρίνειας που πουλάει" θεωρώ πως είναι για αφελείς...

Όταν ο πατέρας μπορεί και διαβάζει Droysen και Fallmerayer από το πρωτότυπο (εμένα ακόμα και μεταφρασμένοι με κουράζουν), πίστεψε με, ισχύει.

Όσο για τους πελάτες, όπως έγραψα παραπάνω, παραδόξως - στην πλειοψηφία τους - συμφωνούν μαζί μου.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γραφεί ένα σοβαρό βιβλίο για του εθνικούς μας μύθους και να διανεμηθεί παντού δωρεάν – μπας και μπορέσουμε να ξεστραβωθούμε, να γίνουμε περήφανοι, όπως αξίζει, γι αυτό που πραγματικά είμαστε (και όχι γι αυτό που μας έπεισαν ότι είμαστε) και να πάμε μπροστά … αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Κόντρα υπάρχει μόνο στα μυαλλά κάποιων κολλημένων! Κατά τ' άλλα κ οι 2 πόλεις έχουν τις ομορφιές + τα πλεονεκτήματά τους... εξαρτάται τι θέλει από την ζωή του ο καθένας μας!

Σωστός. Από τις φορές που πήγα Θεσσ/νίκη όταν ήμουν μικρός έχω να παραθέσω ότι πολλές φορές με πιάναν και μου λέγαν για την Αθήνα :cheesy:

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Όταν ο πατέρας μπορεί και διαβάζει Droysen και Fallmerayer από το πρωτότυπο (εμένα ακόμα και μεταφρασμένοι με κουράζουν), πίστεψε με, ισχύει.

Όσο για τους πελάτες, όπως έγραψα παραπάνω, παραδόξως - στην πλειοψηφία τους - συμφωνούν μαζί μου.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γραφεί ένα σοβαρό βιβλίο για του εθνικούς μας μύθους και να διανεμηθεί παντού δωρεάν – μπας και μπορέσουμε να ξεστραβωθούμε, να γίνουμε περήφανοι, όπως αξίζει, γι αυτό που πραγματικά είμαστε (και όχι γι αυτό που μας έπεισαν ότι είμαστε) και να πάμε μπροστά … αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.
Fallmerayer ?
Aν αυτο το εγραψες σκοπιμα, εχεις πολυ λεπτο χιουμορ

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Πάντως οι... χορεύτριες που έρχονται από Θεσσ/νίκη έχουν μια μύτη να και οι Θεσσ/κείς βρίσκουν τις εν Αθήναις ευγενικές, οπότε η μουνοδουλίαση είναι αυξημένη FYI

:rockon:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
τι σου ΄λεγαν δλδ?

Ότι στην Αθήνα έτσι, στη Αθήνα αλλιώς :cheesy: στα άσχετα. Χαρακτηριστικά στο Αριστοτέλειο, μας βρίσκει ένας σαραντάρης και μας έλεγε ότι στην Αθήνα δεν είναι Αθηναίοι κλπ 2η κουβέντα.
Ωραία κουλούρια στη Ροτόντα :grin:

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Εγώ πάντως μίλαγα για κάποιο διάστημα από dc++
με έναν Κύπριο π σπούδαζε Θεσσαλονίκη..
Ο συγκεκριμένος τα χε μπλέξει λίγο
μια του φταίγαν οι Θεσσαλονικείς,μία
οι Αθηναίοι μια οι Έλληνες γενικώς..
τα ΄χε κάνει αχταρμά...

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
3.736
Πόντοι
606
Ξερει κανεις ποιο ειναι το καλλυτερο αξιοθεατο στη Θεσσαλονικη?? :helpplea:

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
London calling και μετά το χάος.

Αυτό παίζει.
Μιλώντας για Έλληνες φοιτητές, υπάρχουν και αρκετοί που γυρίζουν δυσαρεστημένοι είτε λόγω βεβαρημένου προγράμματος πανεπιστημίου ή λόγω αδυναμίας προσαρμογής (πολύ σπάνιο από Λονδίνο, συνήθως αυτοί/ες σπουδάζουν σε άλλες πόλεις). Στην Αθήνα δε θα ακούσεις τέτοιες δικαιολογίες μιας και προγράμματα δεν υπάρχουν στα περισσότερα πανεπιστήμια ενώ και η προσαρμογή είναι πολύ ευκολότερη. Βέβαια, τα σκηνικά που έχω ακούσει για Λονδίνο από όσους περνούν καλά, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα οπότε συμφωνώ εν μέρει μαζί σου.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1

Αυτό δε ξέρω που κολλάει στη συζήτηση. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως αν προσβάλλεις κάποιον, τότε αυτός δε σε συμπαθεί, ότι και αν διαβάζει από το πρωτότυπο. Το να σε προσβάλει κάποιος και να μην αλλάζεις γνώμη γι'αυτόν δεν είναι δείγμα εξελιγμένου ανθρώπου.

Εκτός και αν βέβαια του εξέθεσες την άποψή σου με έναν μή προσβλητικό τρόπο, διαφορετικό από αυτόν με τον οποίο έγραψες στο forum αυτό.

Εξαρτάται και εδώ πώς εκθέτεις την άποψή σου. Ακόμη και η επιλογή διαφορετικών συνώνυμων λέξεων μετράει και μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μια ενδιαφέρουσας και μιας προσβλητικής συζήτησης. Εδώ ξαναγράφω πάντως πως όσοι γνωρίζω όσο και αν αρκετοί από αυτούς δεν είναι τοπικιστές ή ποδοσφαιρόφιλοι οπαδοί τοπικών ομάδων κα, θα έπαιρναν σαν προσβολή αρκετά από αυτά που έχεις γράψει με τον τρόπο που τα έγραψες.

Αν βέβαια τους τα είπες με διαφορετικό τρόπο, πιθανώς και εγώ να συμφωνούσα σε πολλά από αυτά αν ήμουν στη θέση τους.

Νομίζω εδώ ότι καταλαβαίνω τί εννοείς περί εθνικών μύθων. Αν σε κατάλαβα καλά εδώ θα με βρεις σύμφωνο, εφόσον δε μιλάμε για μύθους περί καταγωγής μόνο των βόρειων Ελλήνων κλπ...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
τα ΄χε κάνει αχταρμά...

Παχταρμά :cheesy:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Fallmerayer ?
Aν αυτο το εγραψες σκοπιμα, εχεις πολυ λεπτο χιουμορ

Απίστευτο πλήν όμως αληθινό ... και μάλιστα τοποθετημένα δίπλα δίπλα με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Droysen και την πρωτότυπη έκδοση της Ιστορίας του Ελληνικού έθνους του Παπαρρηγόπουλου  ... Δρ τζέκιλ και κύριος Χάιντ σου λέω ο παππούς  :rockon: Όταν το πρωτοείδα κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό  :uglystupid:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
τα ΄χε κάνει αχταρμά...
Xμμ, δεν ξέρω για τους Κύπριους, νομίζω ότι γενικά αντιμετωπίζουν κάπως την ελλάδα...
Δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό που λέω αλλά έχω ακούσει ότι γενικά γκρινιάζουν εδώ.
Βέβαια αυτό δεν το έχω δει εγώ η ίδια οπότε στάνταρ παίζει να κάνω λάθος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom