Εγώ είμαι Αθηναίος και Θεσσαλονίκη έχω πάει 3 φορές για καμιά βδομάδα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι μια ωραία πόλη με καλή νυχτερινή ζωή. Επίσης όσα άτομα γνώρισα πάνω, μου φάνηκαν πιο φιλικά και έξω καρδιά από το Μ.Ο. των Αθηναίων αλλά φυσικά το δείγμα μου δεν είναι για τέτοιου είδους συμπεράσματα. Επίσης οι γυναίκες είναι πιο περιποιημένες από τις Αθηναίες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα ότι είναι σε άλλη κατηγορία.
Παρ' όλα αυτά, παίζει τεράστιο ρόλο που έχει μεγαλώσει ο καθένας και σε τι ρυθμούς έχει συνηθίσει. Προσωπικά λατρεύω την Αθήνα και δε θα την άλλαζα με καμία άλλη ελληνική πόλη. Μπορεί να είμαι και περίπτωση αλλά όπου και αν έχω βρεθεί για μεγαλύτερο διάστημα από 2 εβδομάδες, η Αθήνα μου λείπει τρομερά. Επίσης μου αρέσει πολύ και το καλοκαίρι αφού το κυκλοφοριακό δεν είναι πρόβλημα. Η πληθώρα επιλογών που έχει αυτή η πόλη για οτιδήποτε θελήσεις, είναι μοναδική. Λόγω διαφοράς μεγεθών, πιστεύω ότι δε μπορεί να συγκριθεί με τη Θεσ/νίκη. Μία σύγκριση Θεσ/νίκη Vs Πάτρα είναι λογικότερη.