Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
:o :o :o :o
Ρε συ!! Κοίτα να δεις φίλε μου...
Πραγματικά δεν τα ήξερα αυτά (ως πειραιώτισσα βεβαίως βεβαίως) και πρέπει να πω ότι μου άνοιξες νέους ορίζοντες μεσιέ!!  :grin:

Μη λεs ..ανοιγω  μη λεs ανοιγω  τωρα !!!!!!!!!! :2funny: :2funny:

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
οποιος θελει να τρεχει σαν παλαβος στην δουλεια του κ να παθαινει κρισεις πανικου(στην υπερβολη του μιλαω) μαγκια του!!!!εγω προτημω το χαλλλαραααααα!!!!!και βασικα θα παω να βαψω τα νυχια μου με την οζα γτ χαλασε το μανικιουρ μου καθως εφτιαχνα το φουιτ που επαθα καθως γυριζα απο μπουγατσοφαγια!!! :2funny: :2funny: :2funny:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
οποιος θελει να τρεχει σαν παλαβος στην δουλεια του κ να παθαινει κρισεις πανικου(στην υπερβολη του μιλαω) μαγκια του!!!!εγω προτημω το χαλλλαραααααα!!!!!και βασικα θα παω να βαψω τα νυχια μου με την οζα γτ χαλασε το μανικιουρ μου καθως εφτιαχνα το φουιτ που επαθα καθως γυριζα απο μπουγατσοφαγια!!! :2funny: :2funny: :2funny:
εισαι απιστευτη μαρη!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
:o :o :o :o
Ρε συ!! Κοίτα να δεις φίλε μου...
Πραγματικά δεν τα ήξερα αυτά (ως πειραιώτισσα βεβαίως βεβαίως) και πρέπει να πω ότι μου άνοιξες νέους ορίζοντες μεσιέ!!  :grin:

Μολις σε συμπαθησα λιγο παραπανω...

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Και να'ταν μόνο αυτό... Εδώ ακόμη βγάζουν ανέκδοτα για τη μπουγάτσα, καθώς αδυνατούν να καταλάβουν ότι το φύλλο της μπουγάτσας ΔΕΝ είναι ΣΦΟΛΙΑΤΑ!

Τρανό (και τραγικό) παράδειγμα το ότι σε προηγούμενο post η μπουγάτσα με τυρί θεωρήθηκε συνώνυμο της... τυρόπιτας!

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους: υπάρχει διάχυτη σε ορισμένες νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας η λάθος εντύπωση πως απλά στη βόρεια Ελλάδα έχουμε αποκτήσει μια περίεργη συνήθεια να βάζουμε διάφορες γεμίσεις μέσα σε φύλλο και αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα μετά να το κόβουμε σε κομμάτια με το λεγόμενο μπουγατσομάχαιρο.

Έτσι λοιπόν, αρκετοί κάτοικοι νοτιότερων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας και ιδίως της Αττικής θεωρούν πως αυτό που κάνουν οι Θεσσαλονικείς, οι Σερραίοι, οι Κοζανιώτες κλπ είναι απλά το να γεμίζουν φύλλα σφολιάτας με διάφορα... τρόφιμα και το αποτέλεσμα να το ονομάζουν μπουγάτσα.

Γι'αυτό λοιπόν ας καταλάβουμε μερικά δεδομένα:

1) Το φύλλο μπουγάτσας ΔΕΝ είναι ίδιο με το φύλλο της σφολιάτας. Φτιάχνεται διαφορετικά. Γι'αυτό λοιπόν οι βορειοελλαδίτες δεν μπερδεύουν την μπουγάτσα με μια πίτα. Πίτα και μπουγάτσα ΔΕΝ είναι συνώνυμα.

2) Μπουγάτσα ονομάζεται ΜΟΝΟ το φύλλο. Η μπουγάτσα τρώγεται ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ. Το τί θα βάλει κάποιος μέσα (αν θα βάλει) είναι δίκη του επιλογή. Το ότι οι κάτοικοι Αθηνών και περιχώρων έχουν συνηθίσει μόνο την κρέμα σαν γέμιση δε σημαίνει ότι δε μπορούν να μπουν και άλλα πράγματα, όπως τυρί ή ακόμη και κιμάς. Ας μην τους κάνει εντύπωση γιατί ήδη τρώνε τυρόπιτες, κρεατόπιτες, κοτόπιτες, κερασόπιτες και ένα σωρό άλλα πράγματα με διάφορες γεμίσεις. Γιατί η μπουγάτσα με διάφορες γεμίσεις τους προξενεί τόσο μεγάλη εντύπωση;

3) Η μπουγάτσα σερβίρεται σε μερίδες σύμφωνα με το βάρος (και όχι με το τεμάχιο όπως οι τυρόπιτες), είναι συνήθως κομμένη σε μικρότερα κομμάτια και προφανώς τρώγεται σε πιάτο με πιρούνι. Έχουμε δει στην Αθήνα και σε μερικές άλλες πόλεις να πουλάνε "στο χέρι" κρεμόπιτα με σφολιάτα (και όχι φύλλο μπουγάτσας) και αυτό να ονομάζεται μπουγάτσα. Λάθος. Αυτό δεν είναι μπουγάτσα, είναι απλά κρεμόπιτα.

4) Η μπουγάτσα κατάγεται από τις βορειότερες περιοχές της Ελλάδας και μερικές πόλεις όπως πχ οι Σέρρες έχουν ιδιαίτερη παράδοση στην παρασκευή της. Άρα, αν υπάρχουν κάποιοι ξέρουν τί είναι η μπουγάτσα, πως παρασκευάζεται και πως καταναλώνεται είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και όχι οι κάτοικοι πχ της Αττικής.

Συνεπώς, ανέκδοτα του τύπου "βασιλόπιτα=μπουγάτσα με φλουρί" μάλλον επιδεικνύουν την ασχετοσύνη ορισμένων ανθρώπων και ενισχύουν την εντύπωση που έχει η υπόλοιπη Ελλάδα πως πολλοί κάτοικοι της Αθήνας ζουν στον κόσμο τους!

Α! Και για να πούμε πάμε και στην εντύπωση που έχουν περί Αθηνών και άλλες περιοχές της Ελλάδας: με τη λογική της Αθήνας δεν τα έχει μόνο η Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε έναν κάτοικο Σερρών, Αλεξανδρούπολης ή Κρητικό για να δείτε τί θα σας πει.

ΥΓ: Έχω καλούς φίλους Αθηναίους και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο με τους κατοίκους της. Ούτε και ασχολούμαι με ποδοσφαιρικά για να υποστηρίζω ομάδες και άλλα τέτοια που με αφήνουν αδιάφορο. Απλά έχω πρόβλημα με ορισμένες νοοτροπίες. Και για να μη θεωρηθώ τοπικιστής και ότι υποστηρίζω μόνο την περιοχή μου, επιφυλάσσομαι ότι θα γράψω με πρώτη ευκαιρία και για τα στραβά ή τις ηλίθιες νοοτροπίες της Θεσσαλονίκης της οποίας είμαι κάτοικος. Και εδώ έχω να γράψω πολλά περισσότερα...
Ouγκαμπουγκα, ωραια η μπουγατσοδιατριβη αλλα εδω που τα λεμε πολυ πιτα εχετε εκει πανω αδελφακι μου. Μονο πιτα με σκατα δεν εχετε

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Απ'τα λεγομενα σου φαινεται ποσο μαλακας εισαι...
οταν ξεβουλγαριαστειτε ελα να ξαναμιλησουμε... :birdman:
κρατα αυτη τη σταση θα σου χρειαστει.

Να, ορίστε. Αυτή είναι η προβληματική νοοτροπία με την οποία έχω πρόβλημα. Φιλάρα, αν οι Έλληνες είναι σαν εσένα καλύτερα να είμαι Βούλγαρος...

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

povel

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16

Βλαχοετεροδημοτης ων, νυν κατοικος πρωτευουσης.....απονεμω τα ελαχιστα......

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Οχι ρε παιδια....Ελεοs....

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Βλαχοετεροδημοτης ων, νυν κατοικος πρωτευουσης.....απονεμω τα ελαχιστα......
:2funny: :2funny:
Άμα λέμε ότι τα καλύτερα έρχονται από πάνω...
(αλλά χωρίς μαλακίες, αυτό ισχύει  :grin: )

Εdit: Βλαχοετεροδημότης τι είναι;  :think:

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Και να'ταν μόνο αυτό... Εδώ ακόμη βγάζουν ανέκδοτα για τη μπουγάτσα, καθώς αδυνατούν να καταλάβουν ότι το φύλλο της μπουγάτσας ΔΕΝ είναι ΣΦΟΛΙΑΤΑ!

Τρανό (και τραγικό) παράδειγμα το ότι σε προηγούμενο post η μπουγάτσα με τυρί θεωρήθηκε συνώνυμο της... τυρόπιτας!

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους: υπάρχει διάχυτη σε ορισμένες νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας η λάθος εντύπωση πως απλά στη βόρεια Ελλάδα έχουμε αποκτήσει μια περίεργη συνήθεια να βάζουμε διάφορες γεμίσεις μέσα σε φύλλο και αυτό που βγαίνει σαν αποτέλεσμα μετά να το κόβουμε σε κομμάτια με το λεγόμενο μπουγατσομάχαιρο.

Έτσι λοιπόν, αρκετοί κάτοικοι νοτιότερων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας και ιδίως της Αττικής θεωρούν πως αυτό που κάνουν οι Θεσσαλονικείς, οι Σερραίοι, οι Κοζανιώτες κλπ είναι απλά το να γεμίζουν φύλλα σφολιάτας με διάφορα... τρόφιμα και το αποτέλεσμα να το ονομάζουν μπουγάτσα.

Γι'αυτό λοιπόν ας καταλάβουμε μερικά δεδομένα:

1) Το φύλλο μπουγάτσας ΔΕΝ είναι ίδιο με το φύλλο της σφολιάτας. Φτιάχνεται διαφορετικά. Γι'αυτό λοιπόν οι βορειοελλαδίτες δεν μπερδεύουν την μπουγάτσα με μια πίτα. Πίτα και μπουγάτσα ΔΕΝ είναι συνώνυμα.

2) Μπουγάτσα ονομάζεται ΜΟΝΟ το φύλλο. Η μπουγάτσα τρώγεται ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ. Το τί θα βάλει κάποιος μέσα (αν θα βάλει) είναι δίκη του επιλογή. Το ότι οι κάτοικοι Αθηνών και περιχώρων έχουν συνηθίσει μόνο την κρέμα σαν γέμιση δε σημαίνει ότι δε μπορούν να μπουν και άλλα πράγματα, όπως τυρί ή ακόμη και κιμάς. Ας μην τους κάνει εντύπωση γιατί ήδη τρώνε τυρόπιτες, κρεατόπιτες, κοτόπιτες, κερασόπιτες και ένα σωρό άλλα πράγματα με διάφορες γεμίσεις. Γιατί η μπουγάτσα με διάφορες γεμίσεις τους προξενεί τόσο μεγάλη εντύπωση;

3) Η μπουγάτσα σερβίρεται σε μερίδες σύμφωνα με το βάρος (και όχι με το τεμάχιο όπως οι τυρόπιτες), είναι συνήθως κομμένη σε μικρότερα κομμάτια και προφανώς τρώγεται σε πιάτο με πιρούνι. Έχουμε δει στην Αθήνα και σε μερικές άλλες πόλεις να πουλάνε "στο χέρι" κρεμόπιτα με σφολιάτα (και όχι φύλλο μπουγάτσας) και αυτό να ονομάζεται μπουγάτσα. Λάθος. Αυτό δεν είναι μπουγάτσα, είναι απλά κρεμόπιτα.

4) Η μπουγάτσα κατάγεται από τις βορειότερες περιοχές της Ελλάδας και μερικές πόλεις όπως πχ οι Σέρρες έχουν ιδιαίτερη παράδοση στην παρασκευή της. Άρα, αν υπάρχουν κάποιοι ξέρουν τί είναι η μπουγάτσα, πως παρασκευάζεται και πως καταναλώνεται είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και όχι οι κάτοικοι πχ της Αττικής.

Συνεπώς, ανέκδοτα του τύπου "βασιλόπιτα=μπουγάτσα με φλουρί" μάλλον επιδεικνύουν την ασχετοσύνη ορισμένων ανθρώπων και ενισχύουν την εντύπωση που έχει η υπόλοιπη Ελλάδα πως πολλοί κάτοικοι της Αθήνας ζουν στον κόσμο τους!

Α! Και για να πούμε πάμε και στην εντύπωση που έχουν περί Αθηνών και άλλες περιοχές της Ελλάδας: με τη λογική της Αθήνας δεν τα έχει μόνο η Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε έναν κάτοικο Σερρών, Αλεξανδρούπολης ή Κρητικό για να δείτε τί θα σας πει.

ΥΓ: Έχω καλούς φίλους Αθηναίους και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο με τους κατοίκους της. Ούτε και ασχολούμαι με ποδοσφαιρικά για να υποστηρίζω ομάδες και άλλα τέτοια που με αφήνουν αδιάφορο. Απλά έχω πρόβλημα με ορισμένες νοοτροπίες. Και για να μη θεωρηθώ τοπικιστής και ότι υποστηρίζω μόνο την περιοχή μου, επιφυλάσσομαι ότι θα γράψω με πρώτη ευκαιρία και για τα στραβά ή τις ηλίθιες νοοτροπίες της Θεσσαλονίκης της οποίας είμαι κάτοικος. Και εδώ έχω να γράψω πολλά περισσότερα...

Επιτέλους μια μπουγάτσα με νόημα. :rockon:

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
:2funny: :2funny:
Άμα λέμε ότι τα καλύτερα έρχονται από πάνω...
(αλλά χωρίς μαλακίες, αυτό ισχύει  :grin: )

Εdit: Βλαχοετεροδημότης τι είναι;  :think:

Ο δημοτηs που ερχεται εδω για να ψηφισει!!!!!!

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τελικά, για όλα υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση  :headbang:  :headbang:  :headbang:

[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=FBzusoTYryg[/video] [/video]

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ο δημοτηs που ερχεται εδω για να ψηφισει!!!!!!
Μερσί, αλλά τώρα μου γεννήθηκαν κι άλλες απορίες...
Το εδώ είναι Θεσσαλονίκη; Κι αν ο άνθρωπος είναι Κερκυραίος; Λαρισαίος; Κορίνθιος βρε αδερφέ;

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
το μαλακας με ποσο λ να το γραψω???χμμμ.. μαλλλλακας...

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Μερσί, αλλά τώρα μου γεννήθηκαν κι άλλες απορίες...
Το εδώ είναι Θεσσαλονίκη; Κι αν ο άνθρωπος είναι Κερκυραίος; Λαρισαίος; Κορίνθιος βρε αδερφέ;

εκει θα τα χαλασουμε????
Ελληνικα να μιλαει....τζατζικι να τρωει....κι ολα τ αλλα.... :dancing: :dancing:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Η Λύση είναι μία – Σύνορα με τη Λαμία – Έξω οι Βλάχοι.

Σαν κάτοικος Θεσσαλονίκης, σε αυτό θα με βρεις σύμφωνο. Ο Αθηνοκεντρικός κρατικός μηχανισμός είναι τροχοπέδη για όλες τις περιοχές της Ελλάδας πλην της Αθήνας φυσικά. Ας γίνουν σύνορα στη Λαμία να δούμε άσπρη μέρα.

Με βορειο-ελλαδίτισσα (από την πλευρά του μπαμπά της) είμαι αρραβωνιασμένος και με βρίσκει ακαταμάχητο (σοβαρά μιλάω), λές να είναι τυχαίο?  :dancing:

Η αρραβωνιαστικιά σου και ο πεθερός σου ξέρουν τις απόψεις σου; Οι επαγγελματικοί σου συνεργάτες τις γνωρίζουν επίσης; Ή το παίζεις τζάμπα μάγκας;

Άσε που με τα πλήθη των μπρουτάλ τραχανοπλαγιάδων να αλωνίζουν στη Βόρεια Ελλάδα...

Άσε φίλε, ο τραχανοπλαγιάς απαντάται παντού στην Ελλαδάρα μας... Δες λίγο και στην Αττική τί γίνεται...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom