nickpie2008
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Ιουλ 2010
- Like
- 9.250
- Πόντοι
- 2.456
Δυστυχώς η άγνοια μας τους δίνει το πάτημα και πράττουν δικαιολογημενα
Αφού είναι μπινέδες ρε τύπε, τι να λέμε τώρα.Εννοείται ότι πουθενά το συμβόλαιο δεν έγραφε κάτι τέτοιο, ούτε καν στα ψιλά γράμματα και εννοείται ότι τους γαμωσταύρισα και έσκισα το συμβόλαιο, όπως επίσης εννοούνται τα άπειρα μπινελίκια που έριξα τότε στον υποτιθέμενο φίλο - ασφαλιστή που με είχε ψήσει για το συμβόλαιο.
Για αυτό λέω δημόσιο και πάλι δημόσιο νοσοκομείο.Αφού είναι μπινέδες ρε τύπε, τι να λέμε τώρα.
Εμένα μου έσπασαν τ' αρχίδια για να μου δώσουν €600, για εξέταση που προβλεπόταν μέσα στο συμβόλαιο. Ουσιαστικά την πλήρωσα από την τσέπη μου και με πλήρωσαν μετά από 6 μήνες.
Όπως εσύ, για χρόνια τους είχα δώσει ένα καράβι λεφτά. Φαντάσου να χρειαστείς την ασφάλεια, για κάτι σοβαρό δηλαδή. Ακύρωσα το κωλο-συμβόλαιο και τους είπα να πάνε να γαμηθούνε.
Ακριβώς αυτό. Μετά κλαιγόμαστε για τους άλλους. Συμφωνω απόλυτα μαζίσου.Αν ένας 40άρης συνάψει συμβόλαιο των 2500€ ετησίως, θα δώσει έως τα εξήντα του 50000€ και έως τα εβδομήντα του 75000€ για να έχει μία καλύτερη ποιότητα περίθαλψης και φροντίδας της υγείας του.
Είναι όμως έτσι;
Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων από αυτούς των ιδιωτικών. Επιπλέον κάποιος που επιθυμεί καλύτερο περιβάλλον νοσηλείας, μπορεί να το έχει με μία μικρή επιβάρυνση ακόμη και στο δημόσιο νοσοκομείο.
Όσον αφορά τους ασφαλιστές, όπως ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα στην χώρα μας, λίγοι είναι οι άρτια καταρτισμένοι και ευσυνείδητοι επαγγελματίες.
Οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε αντι-επαγγελματίες με όποια εργασία και αν ασχολούμαστε.
Μόνο όσοι βγαίνουν στο εξωτερικό γίνονται υπόδειγμα, γιατί αλλιώς παίρνουν τον πούλο.
Τύπε....καλοί γιατροί υπάρχουν παντού....και κακοί επίσης....Αν ένας 40άρης συνάψει συμβόλαιο των 2500€ ετησίως, θα δώσει έως τα εξήντα του 50000€ και έως τα εβδομήντα του 75000€ για να έχει μία καλύτερη ποιότητα περίθαλψης και φροντίδας της υγείας του.
Είναι όμως έτσι;
Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων από αυτούς των ιδιωτικών. Επιπλέον κάποιος που επιθυμεί καλύτερο περιβάλλον νοσηλείας, μπορεί να το έχει με μία μικρή επιβάρυνση ακόμη και στο δημόσιο νοσοκομείο.
Όσον αφορά τους ασφαλιστές, όπως ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα επαγγέλματα στην χώρα μας, λίγοι είναι οι άρτια καταρτισμένοι και ευσυνείδητοι επαγγελματίες.
Οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε αντι-επαγγελματίες με όποια εργασία και αν ασχολούμαστε.
Μόνο όσοι βγαίνουν στο εξωτερικό γίνονται υπόδειγμα, γιατί αλλιώς παίρνουν τον πούλο.
Με αυτή τη λογική τους δώσαμε χιλιάδες ευρώ, τύπε.Αλλά....αν πάθεις εγκεφαλικό....και πάρεις το ΕΚΑΒ μπορεί να έρθει σε 1μισι ώρα....και άλλη 1μισι ώρα στα επείγοντα...αν δεν είσαι τυχερός....και μετά ότι μείνει από εσένα μετά από τόσες ώρες....δεν θα φταίνε οι άνθρωποι απλά δεν έχουν αρκετό κόσμο φυσικά.
Στο Υγεία ή το Μετροπόλιταν θα έρθει το ιδ. ασθενοφόρο σε 20 λεπτά και σε 1 ώρα θα είσαι στην εντατική.
Απλά μαθηματικά είναι.Με πενήντα χιλιάρικα που δίνει κάποιος για ασφάλεια ζωής σε μόλις 20 χρόνια, μπορεί να κάνει πεντακόσιες(!) ιατρικές επισκέψεις σε ιδιώτη γιατρό, ή πέντε καρδιολογικές επεμβάσεις στο Ωνάσειο (που είναι το καλύτερο στη χώρα), ή δέκα επεμβάσεις μεσαίας κατηγορίας, ή...ή... ή...Τύπε....καλοί γιατροί υπάρχουν παντού....και κακοί επίσης....
Έχεις υπόψη σου την διαφορά σε επίπεδο ποιότητας ''ζωής'' αν χρειαστεί να νοσηλευθείς στον Ευαγγελισμό ή το Αττικό πχ....σε σχέση με το Υγεία και το Μετροπόίταν?
Επίσης....ήδη πληρώνεις (τουλάχιστον) 2.000 ευρώ ετησίως για την Δημόσια ασφάλεια...απλά δεν το καταλαβαίνεις επειδή το πληρώνει ο εργοδότης σου. Αν είσαι επαγγελματίας πληρώνεις παραπάνω στον ΕΦΚΑ.
Αλλά....αν πάθεις εγκεφαλικό....και πάρεις το ΕΚΑΒ μπορεί να έρθει σε 1μισι ώρα....και άλλη 1μισι ώρα στα επείγοντα...αν δεν είσαι τυχερός....και μετά ότι μείνει από εσένα μετά από τόσες ώρες....δεν θα φταίνε οι άνθρωποι απλά δεν έχουν αρκετό κόσμο φυσικά.
Στο Υγεία ή το Μετροπόλιταν θα έρθει το ιδ. ασθενοφόρο σε 20 λεπτά και σε 1 ώρα θα είσαι στην εντατική.
Δυστυχώς οι περισσότεροι που γράφουν κριτικές είναι αυτοί που νιώθουν ή είναι δυσαρεστημένοι. Χιλιάδες ασφαλισμένοι αποζημιώνονται καθημερινά σε κλοπές αυτοκινήτων, σε πυρκαγιές κατοικιών σε νοσηλείας. Σχεδόν κανείς δεν γράφει κριτική, θεωρεί ότι απλά εκπληρώθηκαν οι όροι ασφαλιστηρίου. Αυτό συμβαίνει και με τις εταιρείες κινητής ή με τις αεροπορικές. Ποιος έκατσε να σπαταλήσει χρόνο να γράψει ότι είχε αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για έναν προορισμό και όλα πήγαν καλά;απλα σε καποιες εχουν μαζευτει σχεδον ολες αρνητικες και μιλαμε για πολυ μεγαλες ασφαλιστικες
Τι να διαβάσεις; Αρχικά τα συμβόλαια είναι 60 σελίδες, επίσης πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία για να κατανοήσεις τι κρύβει πίσω από τις λέξεις αλλά και τα όρια καλύψεων. Επίσης δεν μπορείς να καλύψεις όλες τις περιπτώσεις γιατί θα χρειαστείς 5.000ευρω τον χρονοΔεν γίνεται υπογραφή χωριςβδιαβασμα
Νομίζω ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες....Απλά μαθηματικά είναι.Με πενήντα χιλιάρικα που δίνει κάποιος για ασφάλεια ζωής σε μόλις 20 χρόνια, μπορεί να κάνει πεντακόσιες(!) ιατρικές επισκέψεις σε ιδιώτη γιατρό, ή πέντε καρδιολογικές επεμβάσεις στο Ωνάσειο (που είναι το καλύτερο στη χώρα), ή δέκα επεμβάσεις μεσαίας κατηγορίας, ή...ή... ή...
και όλα αυτά χωρίς να απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Εν τω μεταξύ η πλάκα είναι ότι πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο με κάποια από τα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα, τα οποία υπερκοστολογούν τις ιατρικές υπηρεσίες προκειμένου οι ασφαλιστικές να δικαιολογούν τα θεόρατα ασφάλιστρα και τις υπέρογκες ετήσιες αυξήσεις.
Ασαφείς καλύψεις, διφορούμενοι όροι, αποζημιώσεις που για να τις δώσουν θα πρέπει ο Κρόνος να βρίσκεται στον αστερισμό του Σκορπιού. Αυτά στηλιτεύουμε.
Εν πάση περιπτώσει, το πως θα διαθέσει ο καθένας τα χρήματά του, αφορά μόνο τον ίδιο και λόγος δεν πέφτει κανενός.Κουβέντα κάνουμε και να είναι όλος ο κόσμος γερός και υγιής μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
Οικονομικά δεν σε συμφέρει να μην έχεις ιδιωτική ασφάλεια και να πεις θα πληρώσω μια φορά όταν το χρειαστώ....θα σε μαδήσουν.Με αυτή τη λογική τους δώσαμε χιλιάδες ευρώ, τύπε.
Καλείς ιδιωτικό ασθενοφόρο όταν χρειαστείς.
Λεφτά στην τράπεζα και να πάνε στο διάολο οι απατεώνες.
Πως ξέρεις ότι θα τα πάρεις, ρε τύπε; Εμένα μου σπάσανε τ' αρχίδια για €600........Επίσης αν χρειαστεί να νοσηλευτουμε για κάτι σοβαρό να μην χρειαστεί να πουλήσουμε το νεφρό μας η το σπίτι μας.. Ένας 40αρης πληρώνει γύρω στα 800 ευρώ το χρόνο για ένα καλό πρόγραμμα.. Ισχύει ότι μπορεί να πληρώσει 50.000 και παραπάνω σε ασφάλιστρα μέχρι τα 75-80 του χρόνια, αλλά είναι άλλο να τα δώσεις σιγά σιγά στο χρόνο και όχι μαζεμένα αν σου συμβεί κάτι απρόοπτο.......
Τι να σου πω ρε φίλε, εγώ όποτε χρειάστηκε αποζημιώθηκα κανονικά.. Είτε για νοσηλεία είτε στα επείγοντα..Δεν διαφωνώ για τους γιατρούς στα δημόσια, ίσα ίσα οι περισσότεροι κάνουν άθλο.. Απλα από κάποια εμπειρία που είχα από συγγενικά μου πρόσωπα, έχω αποφασίσει να απέχω.. Ούτε οι συνθήκες είναι ανθρώπινες, αλλά και οι αναμονες είναι πολύ μεγάλες.. Με 4 μήνες αναμονή για ακτινοβολίες δεν νομίζω πως την βγάζεις καθαρή.. Και πάλι προσωπική μου άποψη είναι, ο καθένας έχει τη δική του την οποία σέβομαιΠως ξέρεις ότι θα τα πάρεις, ρε τύπε; Εμένα μου σπάσανε τ' αρχίδια για €600.
Δε διαφωνώ με τη συλλογιστική σου, μια κι εγώ πλήρωνα κάθε μήνα για πολλά χρόνια και μάλιστα τελευταία είχε ανέβει αρκετά το συμβόλαιο δεδομένου ότι υπήρχε αύξηση 5-6% το χρόνο, αλλά εγώ έχασα κάθε εμπιστοσύνη.
Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εντελώς της πλάκας οι γιατροί του δημοσίου. Είναι γεγονός ότι το ξενοδοχειακό κομμάτι και οι υπηρεσίες είναι για τον πούτσο, αλλά δε θεωρώ ότι χειρούργοι κλπ είναι για τα μπάζα.
Κι εγώ από 25 ετών έχω και κοντεύω 40.. Έχεις δίκιο για τις αυξήσεις, ξεκίνησα να πληρώνω 500 το χρόνο και τώρα δίνω πάνω από 1.000!! Αλλά είναι τα μόνα λεφτά που δεν λυπάμαι , τον τσιγάρο μπορεί να το κόψω αλλά την ασφάλεια μου ελπίζω ποτέ.. Εγώ έχω GENERALI και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όποτε και αν τη χρειάστηκα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημαΠως ξέρεις ότι θα τα πάρεις, ρε τύπε; Εμένα μου σπάσανε τ' αρχίδια για €600.
Δε διαφωνώ με τη συλλογιστική σου, μια κι εγώ πλήρωνα κάθε μήνα για πολλά χρόνια και μάλιστα τελευταία είχε ανέβει αρκετά το συμβόλαιο δεδομένου ότι υπήρχε αύξηση 5-6% το χρόνο, αλλά εγώ έχασα κάθε εμπιστοσύνη.
Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εντελώς της πλάκας οι γιατροί του δημοσίου. Είναι γεγονός ότι το ξενοδοχειακό κομμάτι και οι υπηρεσίες είναι για τον πούτσο, αλλά δε θεωρώ ότι χειρούργοι κλπ είναι για τα μπάζα.