Νέα

ΑΜΕΑ και μασατζίδικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα δασουλης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

toniven

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ας μιλήσω και εγώ!

Η Άντζελα με τα κορίτσια της έχουν από τα πιο ζεστά σε θέμα συμπεριφοράς μαγαζιά. Δεν το εχω επισκευθεί αλλά το δείχνει με το 1ο και της!

Σχετικά με τα σκαλιά... δεν αρέσει σε κανένα κινητικα ΑμεΑ να ανεβαίνει δίκην τσουβαλιού, οπότε το φλατ είναι πιστεύω προϋπόθεση για μια σωστή επίσκεψη. Τέλος πιστεύω πως στις αναρτήσεις των κοριτσιών και των οίκων να υπάρχει και ταμπέλα με προσβασιμότητα σε ΑμεΑ με απάντηση ναι-οχι καθώς και μια ταμπέλα που να γράφει υπηρεσίες και σε ΑμεΑ και μέσα σε παρένθεση να λέγεται οι αναπηρίες που δέχεται η κοπέλα. πχ ετσι Πόσο πίσω είμαστε τελικά ; Αυτά βλέπεις στο εξωτερικών και καταριέσε γιατί να είσαι κάτοικος αυτής της χώρας !

Αυτά τα λιγα για τωρα

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Φυλης104
Ιερόδουλη

Αποσυνδεδεμένος

Φύλο:

Απ: (Χωρίς τίτλο)
« Εστάλη στον/στην: δασουλης στις: σήμερα στις 10:53 » Παράθεση Απάντηση Διαγραφή 

--------------------------------------------------------------------------------

Παράθεση από: δασουλης στις χθες στις 23:28
Προς Άντζελα. Άντζελα σου είχα στείλει ένα ερώτημα στο θρεντ σχετικά με τα Άτομα με αναπηρία και το υπέροχο studio σου αλλά δεν απαντήθηκε. Για αυτό σου το στέλνω με π.μ. αυτούσιο! Απάντησε καλύτερα με π.μ. αλλιώς στο θρεντ. Με βολεύει χρονικά το π.μ. για να μην ψάχνω όλο το θρεντ. Ευχαριστώ!

Το π.μ. μου:

Χάρηκα κι εγώ πολύ που τα είπαμε αλλά κάτι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ έμεινε στον αέρα. Πώς σου ακούγεται να κάνεις καιρού και τσέπης επιτρεπόντων τις κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μπορούν όλοι να γεύονται ισότιμα όλες τις αιθέριες υπάρξεις που βρίσκεστε στο ναό αυτό της ηδονής;

Η απάντηση της Άντζελας:

καλημερα
ναι βρε εγω θετικη ειμαι σε αυτο οπως σου ειχα γραψει μαρεσουν οι επιχειρησεις που και ειναι στημενες ετσι ωστε να ειναι προσβασιμες σε ολο το κοσμο αλλα και εχουν πιο οικολογικο προφιλ κτλ
την αλλη εβδομαδα βασικα ντυμουμε το μισο μαγαζι με ταπετασριες
μετα σε κανα μηνα εχω υπολογισει να βαλουμε ηλιακους θερμοσιφονες (γιατι η δεη φετος ειδικα μας τσακισε )
και υστερα μεσα καλοκαιριου-τελη καλοκαιριου θελω να κανω μια ριζικη ανανεωση στο χωρο σχεδον στα παντα
οποτε δεν ειναι τιποτα αφου θα τα εχω που θα τα εχω τα συνεργεια να κοιταξω να μας βαλουνε μια ραμπα 

toniven

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μπράβο στην Αντζελα  :rockon: :rockon: :rockon: !!

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Ο επομενος πελατης της μασατζους μετα τον ΑΜΕΑ μηπως θα εχει προβλημα  :think:

Διόλου απίθανο..... :o διότι: είμαστε (δυστυχώς) χώρα με ελάχιστη παιδεία σε θέματα (ειδικά σε περιπτώσεις ΑΜΕΑ) όταν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ο κάθε ένας άνθρωπος, αντιμετωπίζεται ως έλλογο έμβιο όν, με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, όπως οι συνάνθρωποί του.

Μέμφομαι τον εαυτό μου, γιατί μέχρι τώρα στις κριτικές μου, ή στις βόλτες μου στους οίκους χαλάρωσης, δεν συπεριελάμβανα τέτοιου είδους χρηστικές πληροφορίες!

Ευχή και παράκληση, να βάλουμε όλοι μας το λιθαράκι αυτό, που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει τη σωστή/χρηστική πληροφορία στους συνανθρώπους μας.

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Ο επομενος πελατης της μασατζους μετα τον ΑΜΕΑ μηπως θα εχει προβλημα  :think:
Μαλακες παντα θα υπαρχουν που θα εχουν προβλημα.

Πρεπει ολοι μας να καταλαβουμε οτι πληρωνουμε την ιεροδουλη για να μας ικανοποιει, και οχι για να μην ικανοποιει τους υπολοιπους.
Το παραπανω δεν ειναι δικο μου, αλλα ηταν η απαντηση ενος αρχαιου λεφτα στον υπηρετη του για μια διασημη εταιρα της Κορινθου.

byron0711

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Φίλε Δασούλη ευχαριστώ για το πμ σου.
Εχουν ήδη αναφερθεί τα υπέρ και τα κατά πολλών οίκων για το τόσο σημαντικό θέμα που έθιξες.
Μέμφομαι κι εγώ τον εαυτό μου, που στις ενημερώσεις μου μέχρι τώρα, δεν συμπεριλάμβανα και τέτοιου είδους πληροφορίες.
Ενα ίδρυμα που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι το Ποσειδώνος 67 στην Γλυφάδα.Ανετη είσοδος.κανένα σκαλοπάτι από το πεζοδρόμιο μέχρι το ασανσέρ,χαμηλά κουδούνια,άνετοι και μεγάλοι χώροι στο εσωτερικό.Μειονέκτημα οτι δεν έχει στο μπάνιο υποδομή για ΑΜΕΑ.

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Η λίστα ανανεώνεται μετά την συνδρομή του Φανούρη. Προστίθενται μασατζίδικα του Πειραιά, κάποιες σχετικές φωτό και επισημαίνεται ότι η Ελένη από Στουρνάρη 29 βρίσκεται πλέον Συγγρού 45.

Παρουσιάζονται τα ως τώρα αποτελέσματα.

Προς τα Αμεα με κινητική αναπηρία ή δυσκολία, άτομα με τύφλωση:
Αξιολογείται ως τώρα, το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι χώροι. Ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί π.χ. τα πεζοδρόμια  συνεπώς αναφέρονται οι καραμπινάτες περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις που παίζει το ΙΣΩΣ, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Συνεπώς άμεσα ενδιαφερόμενοι μην προβούν σε επίσκεψη!

Προς τα Αμεεα (Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες):
Αξιολογείται το ποιές κοπέλες δέχονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ισότιμα.

Ο καθένας ανάλογα με το είδος και το βαθμό της αναπηρίας διαβάζει και αξιολογεί.

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ (κινητική αναπηρία, τύφλωση)ίσως ΟΧΙ:

1. Μιχαλακοπούλου 99,  έχει περίπου 7-8 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, στενά πεζοδρόμια, δεν έχει οδηγό για τυφλούς στο πεζοδρόμιο.
2. Στουρνάρη 29, έχει 1 σκαλί από το πεζοδρόμιο, και 5-6 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, το ασανσερ στενό. Και οι κινησεις εντός του διαμερίσματος με καροτσάκι υποθέτω ότι δεν είναι και πολύ άνετες.
3. Ιουλιανού 51-53,έχει καμιά δεκαριά σκαλοπάτια ως το ασανσέρ το οποίο μάλλον είναι  πολύ μικρό.
4. Στουρνάρη 47, εντός του διαμερίσματος νομίζω το καροτσάκι θα κινείται σχετικά άνετα. Για να μπεις στην πολυκατοικία κάτι σκαλάκια. Ασανσέρ δεν θυμάμαι.
5. Συγγρού 29, σκαλάκι για την είσοδο, ασανσερ στενό
6. Αχιλλέως & Ελ. Βενιζελου, 1 σκαλί για να μπείς στην πολυκατοικία. Ευρύχωρο πεζοδρόμιο, ευρύχωρο ασανσέρ
7. Θησέως 81, σκαλί για να μπεις στην πολυκατοικία. Ασανσερ όχι ευρύχωρο
8. Ιουλιανού 51-53. 2-3 σκαλια για να μπεις, σκαλοπάτια ως το ασανσερ, ασανσέρ δεν θυμάμαι
9. Ομήρου 35, πολλά σκαλοπάτια, μικρό ασανσέρ
10. Σκουφά 10, πολλά σκαλοπάτια
11. Δημητσάνας 9, πολλά σκαλοπάτια
12. Λυκαβητού, πολλά σκαλοπάτια
13. Φίλωνος 19, μέχρι το ασανσέρ δεν υπάρχουν σκαλοπάτια, ασανσέρ μικρό (δε χωράει αναπηρικό αμαξίδιο)
14. Καραίσκου 88, 8 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, μικρό ασανσέρ
15. Κουντουριώτου 144, Μέχρι τον ανελκυστήρα ανεβαίνει κάποιος πέντε σκαλοπάτια.
Το μοντέρνο ασανσέρ εσωτερικά είναι άνετο, αλλά το άνοιγμα της πόρτας το υπολόγισα γύρω στους 60 πόντους. Δεν ξέρω εάν χωράει αναπηρικό αμαξίδιο. Κοντά υπάρχει πάρκινγκ με καλές τιμές

-Για οδηγό τυφλών στο πεζοδρόμιο μάλλον δεν υπάρχει διαγράμμιση.
-Οι τουαλέτες δεν έχουν την απαραίτητη διαμόρφωση.Σε ορισμένα (πχ Στουρνάρη 47 απλά είναι πιο ευρύχωρες)
-Σε όλα τα κουδούνια είναι ψηλά, ίσως και πρέπει να πατήσεις σε 1-2 σκαλιά.
-Το παρκάρισμα είναι γενικά δύσκολο και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται σε πολύ κεντρικούς δρόμους.(Αχιλλέως, Συγγρού, Θησέως κτλ)

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ (κινητική αναπηρία, τύφλωση)ίσως ΝΑΙ:

1.Κηφισίας 38 είναι προσβάσιμο και με ευρύχωρο ασανσέρ.
2.Μιχαλακοπούλου 171, η είσοδος είναι ισόγεια, το ασανσέρ μάλλον χωρά καρότσι. Αλλά δεν ...αμας με τίποτα.
3. Συγγρού 45, ισόγεια είσοδος, μάλλον χωρά καρότσι στο ασανσέρ, το πεζοδρόμιο είναι ευρύχωρο, δεν θυμάμαι αν έχει οδηγό τυφλών.
4. Ποσειδώνος 67, ευρύχωρο πεζοδρόμιο, ευρύχωρο ασανσέρ, άγνωστο για σκαλιά
5. Κηφισίας 12
6.Καραίσκου 88, Πειραιάς, μικρό ασανσέρ, 8 σκαλιά ως το ασανσέρ, έχει όμως οδηγό τυφλών στο πεζοδρόμιο
7. Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς. Μέχρι το σχετικά ευρύχωρο ασανσέρ (πρέπει να χωράει το καρότσι) δεν υπάρχουν σκαλοπάτια.

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ για Αμεεα ΝΑΙ:

1. Συγγρού 45, η Ελένη
2. Ιουλιανού 51-53 η Κατερίνα

STUDIOS (κινητική αναπηρία ή δυσκολία, άτομα με τύφλωση) ίσως ΝΑΙ:

1.Βριλησσου 36 ειναι φλατ. Καποιος παλαιοτερα, ειχε γραψει στην κριτικη του οτι ειχε δει τυπο σε αναπηρικο καροτσακι να εξερχεται με το χαμογελο στα χειλη.

STUDIOS για Αμεεα ΝΑΙ:
1. Φυλής 104, δέχονται όλες οι κοπέλες ισότιμα

Είναι υπό διαπραγμάτευση με το Φυλής 104 να κατασκευαστεί ράμπα εισόδου και όποιες μικροεπεμβάσεις για να είναι προσβάσιμο και σε Αμεα. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, το καλοκαίρι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (ράμπα κτλ) ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο.

ΥΓ. Αυτά είναι τα ως τώρα αποτελέσματα, χωρίς να σημαίνει ότι όλα είναι σίγουρα προσβάσιμα ή ό,τι μόνο αυτά δέχονται Αμεεα. Για τα άτομα με προβλήματα όρασης αναγράφονται ίσως λιγότερες πληροφορίες. Εκτιμώ ότι με τον καιρό θα αρχίσει να αναφέρεται και ο οδηγός τυφλών πχ. Επίσης γίνεται μικρή αναφορά για τους κωφούς. Εάν διαβάζει κάποιο άτομο με κώφωση, ας εγγραφεί και ας τοποθετηθεί ανοικτά.Παρά την πρόθεση συμπερίληψης στο παρόν θρεντ, αναμφίβολα συνεχίζουν να αποκλείονται και άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Όπως άτομα εκτός Αθηνών, γυναίκες Αμεα, άτομα ομοφυλόφιλα κα. Αν κάποιο από αυτά τα άτομα διαβάζει και μπορέσουμε κάπως να βοηθήσουμε, είμαστε ανοιχτοί. Σε αυτά πάμε,αυτά ξέρουμε ή θυμόμαστε κι αυτά γράφουμε. Ως τώρα.

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό όπως το έστειλε ο συναγωνιστής Φανούρης

1) Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς
2) Φίλωνος 19, Πειραιάς

Συνημμένα

• Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς.jpg
    Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 43
  • Φίλωνος 19, Πειραιάς.jpg
    Φίλωνος 19, Πειραιάς.jpg
    37,2 KB · Εμφανίσεις: 47
OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
1) Κουντουριώτου 144, Πειραιάς
2) Καραίσκου 88, Πειραιάς

Συνημμένα

• Κουντουριώτου 144, Πειραιάς.jpg
    Κουντουριώτου 144, Πειραιάς.jpg
    48 KB · Εμφανίσεις: 40
  • Καραϊσκου 88, Πειραιάς.jpg
    Καραϊσκου 88, Πειραιάς.jpg
    63,4 KB · Εμφανίσεις: 43
OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Καραίσκου 88, Πειραιάς, εσωτερικό δωματίου

Συνημμένα

• Καραϊσκου 88, δωμάτιο 1.jpg
    Καραϊσκου 88, δωμάτιο 1.jpg
    33,4 KB · Εμφανίσεις: 40
  • Καραϊσκου 88, δωμάτιο 2.jpg
    Καραϊσκου 88, δωμάτιο 2.jpg
    27,7 KB · Εμφανίσεις: 31

ΨΑΡΑΚΑΣ_2

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
87
Πόντοι
16
1) Κουντουριώτου 144, Πειραιάς
2) Καραίσκου 88, Πειραιάς
προσθεσε και το Χαλάνδρι ..εισδοδος συνεχεια του πάρκιν του κτιρίου και ασανσερ σχεδιασμένο για ΑΜΕΑ  με τα κουμπιά χαμηλά σε οριζοντια διάταξη για να ειναι προσιτά απο τον ανθρωπο που ειναι καθισμένος σε καροτσάκι...

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
προσθεσε και το Χαλάνδρι ..εισδοδος συνεχεια του πάρκιν του κτιρίου και ασανσερ σχεδιασμένο για ΑΜΕΑ  με τα κουμπιά χαμηλά σε οριζοντια διάταξη για να ειναι προσιτά απο τον ανθρωπο που ειναι καθισμένος σε καροτσάκι...

Αν σου είναι εύκολο όταν ξαναπάς τράβα κάποιες σχετικές φωτό. Τα ίδια τα άτομα μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα βλέποντας τις φωτό. Πολύ καλά τα νέα πάντως βάσει της περιγραφής σου. :thumbsup:

byron0711

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
6

Σωστός!!!
Είναι ίσως το πιο προσβάσιμο μασατζίδικο για ΑΜΕΑ.

08skl

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
1
θα ήταν πολύ ενδιαφέρον η έρευνα αυτή να συμπληρώνεται απο ανάλογη καταγραφή πιά ιδρύμτα έχουν άδεια λειτουργίας μασάζ ή στούντιο και εάν οι θεραπεύτριες έχουν βιβλιάρια υγείας γιατί κυκλοφορεί πολύ HIV/AIDS στην πιάτσα και ειναι αμαρτία να κινδυνεύουμε απο ασυνείδητες επιχειρήσεις του είδους ,που τις πληρώνουμε αδρά.
διβάστε

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ξέρω καν αν υπάρχει άδεια λειτουργίας επιχείρησης στα θεραπευτήρια ή στην περίπτωση που υπάρχει εάν  αφορά τις τελικά προσφερόμενες υπηρεσίες. Οπότε μάλλον και οι κοπέλες θα ελέγχονται μόνο εάν θέλουν για λογαριασμό τους. Είμαι επιφυλακτικός και ως προς τους χώρους που ελέγχονται είτε γιατί πολλά αφροδίσια δεν ανιχνεύονται άμεσα είτε γιατί υπάρχουν εκτιμώ και στον συγκεκριμένο κλάδο,περιπτώσεις όπου το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται ή να ανανεώνεται εξ αποστάσεως με το ανάλογο τίμημα (όπως ξέρω ότι μπορεί να γίνει σε εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος πχ. σερβιτόρους με 40 ευρά). Δεν ισχυρίζομαι πως ξέρω με βεβαιότητα ότι οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς αλλά είμαι επιφυλακτικός. Συνεπώς για λιγότερους μπελάδες....λάτεξ αρμάνι. Αλλιώς αναλαμβάνουμε εν γνώσει μας να ρισκάρουμε...

ΨΑΡΑΚΑΣ_2

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
87
Πόντοι
16
Δεν ξέρω καν αν υπάρχει άδεια λειτουργίας επιχείρησης στα θεραπευτήρια ή στην περίπτωση που υπάρχει εάν  αφορά τις τελικά προσφερόμενες υπηρεσίες. Οπότε μάλλον και οι κοπέλες θα ελέγχονται μόνο εάν θέλουν για λογαριασμό τους. Είμαι επιφυλακτικός και ως προς τους χώρους που ελέγχονται είτε γιατί πολλά αφροδίσια δεν ανιχνεύονται άμεσα είτε γιατί υπάρχουν εκτιμώ και στον συγκεκριμένο κλάδο,περιπτώσεις όπου το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται ή να ανανεώνεται εξ αποστάσεως με το ανάλογο τίμημα (όπως ξέρω ότι μπορεί να γίνει σε εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος πχ. σερβιτόρους με 40 ευρά). Δεν ισχυρίζομαι πως ξέρω με βεβαιότητα ότι οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς αλλά είμαι επιφυλακτικός. Συνεπώς για λιγότερους μπελάδες....λάτεξ αρμάνι. Αλλιώς αναλαμβάνουμε εν γνώσει μας να ρισκάρουμε...
εχεις απολυτο δικιο....

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166

Σωστός!!!
Είναι ίσως το πιο προσβάσιμο μασατζίδικο για ΑΜΕΑ.

Ο οίκος έχει το προβάδισμα σ'αυτόν τον τομέα, λόγω νεότητος κτηρίου μάλλον.

Που να βρείς τέτοιες παροχές στις παμπάλαιες κατασκευές του κέντρου..... :rolleyes:

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Μέχρι να φτιάξω έναν νέο εποπτικό και με χρήση φωτογραφιών κατάλογο, αναφέρω τα εξής:
Η Μάγια η οποία κάνει και επισκέψεις κατ'οίκον παρέχει τις υπηρεσίες της σε Αμεα με κόστος 60 ευρώ την ώρα. Επίσης παρέχει τις κατ'οίκον υπηρεσίες της και σε Αμεεα (αυτισμός, νοητική αναπηρία κτλ) εάν στο σπίτι υπάρχει και άλλο άτομο (πχ. αδερφός, φίλος, γονέας).
Για τα άτομα με κώφωση: Απαντά και σε μηνύματα στο κινητό της ή στο θρεντ.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, ας ρίξει μία ματιά στο αντίστοιχο θρεντ. Forum-Μασάζ-Μασατζίδικα Αθήνα-Μάγια μασάζ κατ οίκον.

OP
OP
δασουλης

δασουλης

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2012
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Η λίστα ανανεώνεται μετά την επίσκεψή μου στο Ιουλιανού 51-53 και επισημαίνεται ότι η Ελένη από Στουρνάρη 29 βρίσκεται πλέον Συγγρού 45.

Παρουσιάζονται τα ως τώρα αποτελέσματα.

Προς τα Αμεα με κινητική αναπηρία ή δυσκολία, άτομα με τύφλωση:
Αξιολογείται ως τώρα, το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι χώροι. Ακόμη δεν έχουν αξιολογηθεί π.χ. τα πεζοδρόμια  συνεπώς αναφέρονται οι καραμπινάτες περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις που παίζει το ΙΣΩΣ, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο. Συνεπώς άμεσα ενδιαφερόμενοι μην προβούν σε επίσκεψη!

Προς τα Αμεεα (Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες):
Αξιολογείται το ποιές κοπέλες δέχονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ισότιμα.

Ο καθένας ανάλογα με το είδος και το βαθμό της αναπηρίας διαβάζει και αξιολογεί.

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ (κινητική αναπηρία, τύφλωση)ίσως ΟΧΙ:

1. Μιχαλακοπούλου 99,  έχει περίπου 7-8 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, στενά πεζοδρόμια, δεν έχει οδηγό για τυφλούς στο πεζοδρόμιο.
2. Στουρνάρη 29, έχει 1 σκαλί από το πεζοδρόμιο, και 5-6 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, το ασανσερ στενό. Και οι κινησεις εντός του διαμερίσματος με καροτσάκι υποθέτω ότι δεν είναι και πολύ άνετες.
3. Ιουλιανού 51-53,έχει καμιά δεκαριά σκαλοπάτια ως τα 2 ασανσέρ τα οποίο  είναι  πολύ μικρά (δεν ωρά αμαξίδιο). Το πεζοδρόμιο επί της Ιουλιανού στην πλευρά που βρίσκεται το μασατζίδικο έχει ράμπα και οδηγό τυφλών
4. Στουρνάρη 47, εντός του διαμερίσματος νομίζω το καροτσάκι θα κινείται σχετικά άνετα. Για να μπεις στην πολυκατοικία κάτι σκαλάκια. Ασανσέρ δεν θυμάμαι.
5. Συγγρού 29, σκαλάκι για την είσοδο, ασανσερ στενό
6. Αχιλλέως & Ελ. Βενιζελου, 1 σκαλί για να μπείς στην πολυκατοικία. Ευρύχωρο πεζοδρόμιο, ευρύχωρο ασανσέρ
7. Θησέως 81, σκαλί για να μπεις στην πολυκατοικία. Ασανσερ όχι ευρύχωρο
8. Ιουλιανού 51-53. 2-3 σκαλια για να μπεις, σκαλοπάτια ως το ασανσερ, ασανσέρ δεν θυμάμαι
9. Ομήρου 35, πολλά σκαλοπάτια, μικρό ασανσέρ
10. Σκουφά 10, πολλά σκαλοπάτια
11. Δημητσάνας 9, πολλά σκαλοπάτια
12. Λυκαβητού, πολλά σκαλοπάτια
13. Φίλωνος 19, μέχρι το ασανσέρ δεν υπάρχουν σκαλοπάτια, ασανσέρ μικρό (δε χωράει αναπηρικό αμαξίδιο)
14. Καραίσκου 88, 8 σκαλοπάτια ως το ασανσέρ, μικρό ασανσέρ
15. Κουντουριώτου 144, Μέχρι τον ανελκυστήρα ανεβαίνει κάποιος πέντε σκαλοπάτια.
Το μοντέρνο ασανσέρ εσωτερικά είναι άνετο, αλλά το άνοιγμα της πόρτας το υπολόγισα γύρω στους 60 πόντους. Δεν ξέρω εάν χωράει αναπηρικό αμαξίδιο. Κοντά υπάρχει πάρκινγκ με καλές τιμές

-Για οδηγό τυφλών στο πεζοδρόμιο μάλλον δεν υπάρχει διαγράμμιση.
-Οι τουαλέτες δεν έχουν την απαραίτητη διαμόρφωση.Σε ορισμένα (πχ Στουρνάρη 47 απλά είναι πιο ευρύχωρες)
-Σε όλα τα κουδούνια είναι ψηλά, ίσως και πρέπει να πατήσεις σε 1-2 σκαλιά.
-Το παρκάρισμα είναι γενικά δύσκολο και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται σε πολύ κεντρικούς δρόμους.(Αχιλλέως, Συγγρού, Θησέως κτλ)

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ (κινητική αναπηρία, τύφλωση)ίσως ΝΑΙ:

1.Κηφισίας 38 είναι προσβάσιμο και με ευρύχωρο ασανσέρ.
2.Μιχαλακοπούλου 171, η είσοδος είναι ισόγεια, το ασανσέρ μάλλον χωρά καρότσι. Αλλά δεν ...αμας με τίποτα.
3. Συγγρού 45, ισόγεια είσοδος, μάλλον χωρά καρότσι στο ασανσέρ, το πεζοδρόμιο είναι ευρύχωρο, δεν θυμάμαι αν έχει οδηγό τυφλών.
4. Ποσειδώνος 67, ευρύχωρο πεζοδρόμιο, ευρύχωρο ασανσέρ, άγνωστο για σκαλιά
5. Κηφισίας 12
6.Καραίσκου 88, Πειραιάς, μικρό ασανσέρ, 8 σκαλιά ως το ασανσέρ, έχει όμως οδηγό τυφλών στο πεζοδρόμιο
7. Γρηγορίου Λαμπράκη 132, Πειραιάς. Μέχρι το σχετικά ευρύχωρο ασανσέρ (πρέπει να χωράει το καρότσι) δεν υπάρχουν σκαλοπάτια.

ΜΑΣΑΤΖΙΔΙΚΑ για Αμεεα ΝΑΙ:

1. Συγγρού 45, η Ελένη
2. Ιουλιανού 51-53 η Κατερίνα

STUDIOS (κινητική αναπηρία ή δυσκολία, άτομα με τύφλωση) ίσως ΝΑΙ:

1.Βριλησσου 36 ειναι φλατ. Καποιος παλαιοτερα, ειχε γραψει στην κριτικη του οτι ειχε δει τυπο σε αναπηρικο καροτσακι να εξερχεται με το χαμογελο στα χειλη.

STUDIOS για Αμεεα ΝΑΙ:
1. Φυλής 104, δέχονται όλες οι κοπέλες ισότιμα

Είναι υπό διαπραγμάτευση με το Φυλής 104 να κατασκευαστεί ράμπα εισόδου και όποιες μικροεπεμβάσεις για να είναι προσβάσιμο και σε Αμεα. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, το καλοκαίρι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (ράμπα κτλ) ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο.

ΥΓ. Αυτά είναι τα ως τώρα αποτελέσματα, χωρίς να σημαίνει ότι όλα είναι σίγουρα προσβάσιμα ή ό,τι μόνο αυτά δέχονται Αμεεα. Για τα άτομα με προβλήματα όρασης αναγράφονται ίσως λιγότερες πληροφορίες. Ήδη έχει αρχίσει να αναφέρεται και ο οδηγός τυφλών πχ. Επίσης γίνεται μικρή αναφορά για τους κωφούς. Εάν διαβάζει κάποιο άτομο με κώφωση, ας εγγραφεί και ας τοποθετηθεί ανοικτά.Παρά την πρόθεση συμπερίληψης στο παρόν θρεντ, αναμφίβολα συνεχίζουν να αποκλείονται και άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Όπως άτομα εκτός Αθηνών, γυναίκες Αμεα, άτομα ομοφυλόφιλα κα. Αν κάποιο από αυτά τα άτομα διαβάζει και μπορέσουμε κάπως να βοηθήσουμε, είμαστε ανοιχτοί. Σε αυτά πάμε,αυτά ξέρουμε ή θυμόμαστε κι αυτά γράφουμε. Ως τώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom