Εχω τη γνώμη πως δεν είναι σωστό να δημοσιεύουμε σεξυ φωτογραφίες άλλου χωρις τη συγκατάθεσή του, αν μας τις έχει δώσει ιδιωτικά μονο για "προσωπική χρήση". Δεν είναι ίδια η περίπτωση κυκλοφοριας φωτογραφιών που η ιδια έχει δημοσιεύσει κάποια φορά. Χωρις κεφάλι δεν αναγνωρίζεται το άτομο και εχω τη γνωμη πως δεν εκτίθεται. Σε τελευταία ανάλυση πιστεύω πως δεν της είναι καθόλου δύσκολο να βάλει ακέφαλες φωτογραφίες της αφου εχει ηδη βαλει αλλες και αναρωτιεμαι γιατι δεν το κανει. Όπως δεν ήταν σωστό για την ίδια να βάλει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τις φωτογραφίες που έβαλε, φωτογραφίζοντας πολύ πιθανά λάθος άτομο. Μαγια βάλε ολοσωμες φωτογραφίες.
Μιλάω ΓΕΝΙΚΑ τώρα, και όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση της οποίας δεν ξέρω τις ιδιαιτερότητες.
Δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα, επομένως μπορεί να κάνω λάθος.
Γενικά όμως, ΒΕΒΑΙΩΣ και δεν υπάρχει θέμα "δημοσίευσης", αν από την δημοσίευση δεν προκύπτει η ταυτότητα του ατόμου.
Αν προκύπτει (έστω και κάποιο σημείο αναγνώρισης - π.χ. ελιά, τατουάζ, σημάδι, με βάση το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί) η ταυτότητα του ατόμου, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Έστω π.χ. ότι κάποια παντρεμένη έχει ένα ιδιαίτερο σημάδι στο βυζί της.
Το ξέρει ο άντρας της.
"Παίζει" όμως και εδώ, και ανεβαίνουν φωτογραφία ΜΟΝΟ τα βυζιά της.
Αν τύχει και τα δει ο άντρας της δε θα του μπουν ψύλλοι στ' αυτιά (βρε πω-πω)?
Αυτά πρέπει να έχουμε κατά νου όταν δημοσιεύουμε φωτο.
Αν τα βυζιά δεν έχουν ιδιαίτερο σημάδι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα μπορούσαν να είναι της οποιασδήποτε.
Και για να σου επιβεβαιώσω αυτό που λέω:
Να μια φωτο, ΑΠΟ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ, που την τράβηξα κρατώντας τη μηχανή με το ένα χέρι.
Ήξερε ότι την έβγαλα φωτο, αλλά βέβαια δεν ξέρει ότι την βάζω εδώ.
Εγώ όμως τη βάζω (ο καριόλης). ΧΩΡΙΣ την άδεια και συγκατάθεση της.
Μπορεί να "την εκθέσω" με αυτή τη φωτογραφία? ΟΧΙ βέβαια.
Έχει κάτι σημαδάκια στο κωλομέρι της, αλλά αυτά δεν μπορεί να πιστοποιήσουν ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ το ποιά είναι. ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να την αναγνωρίσει. Ούτε και εμένα.
Επομένως ΠΟΥ είναι το πρόβλημα?