Νέα

Αγορά καλού χύμα κρασιού-τσίπουρου-ρακής στην Αθήνα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Jybe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

δεν είναι θέμα τελωνείου ρε... θέμα αεροπορικής εταιρείας είναι και προστασίας αποσκευών... τα υγρά πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα και η συσκευασία να περιέχεται μέσα σε ξύλινο κιβώτιο...

εντός ΕΕ κουβαλάς ότι και όσο γουστάρεις και κανένας δεν σου λέει τίποτε... το πρόβλημα είναι στους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών...
 
OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Μηνύματα
732
Like
2
Πόντοι
6
δεν είναι θέμα τελωνείου ρε... θέμα αεροπορικής εταιρείας είναι και προστασίας αποσκευών... τα υγρά πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα και η συσκευασία να περιέχεται μέσα σε ξύλινο κιβώτιο...

εντός ΕΕ κουβαλάς ότι και όσο γουστάρεις και κανένας δεν σου λέει τίποτε... το πρόβλημα είναι στους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών...

έλα ρε 15 κιλα εχω μεταφερει τοσες φορες σε εναμισολιτρα πλαστικα με aegean και ryan,
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
έλα ρε 15 κιλα εχω μεταφερει τοσες φορες σε εναμισολιτρα πλαστικα με aegean και ryan,

εμένα μου κάνανε μια φορά μανουρα και σπάστηκα... από τότε ένα δίλιτρο τσίπουρο και ένα δίλιτρο λάδι στην βαλίτσα... και ότι θέλω έρχεται με την μεταφορική κάθε 15-20 μέρες...
 

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Μηνύματα
2.777
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
ΣTΑ ΒΑΖΑR S MARKET ΠΗΡΑ ΜΕ 1.59Ε 750 ml  ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ"

ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ! ;)
 

lexritis

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2015
Μηνύματα
988
Κριτικές
2
Like
488
Πόντοι
26
Μ αρεσει που ξέρεις κ καλοτρως
 

customer

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Μηνύματα
164
Κριτικές
13
Like
207
Πόντοι
11
Κάβα χατζημιχαλης Καισαριανη. Εγγύηση !!!
 

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Μηνύματα
4.430
Κριτικές
10
Like
2.333
Πόντοι
1.720
μακρια απο το χυμα
εκτος αν ξερεις τον παραγωγο
 

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Μηνύματα
383
Κριτικές
104
Like
573
Πόντοι
6.280
Δοκιμασε τα καταστηματα της "Ενωσης Πεζων Ηρακλειου" καλο παξιμαδι και τσικουδια! Κρασι ειχε καπως δυνατο. Απλα τωρα τελευταια δεν περναω απο εκει για να ξερω λεπτομερειες.
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
τα εμφιαλωμενα κρασια,στην γευση,φαινονται πολυ επεξεργασμενα,εντελως χημεια,ελαχιστα κρασια ειναι γνησια
 

vyzoilwtas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
55
Κριτικές
26
Like
273
Πόντοι
290
μετα απο πολυ ψαξιμο με χυμα κρασια,και εμφιαλωμενα εχω καταληξει στο "παλιο κελαρι" το εχω βρει 2,5 ευρω το 1,5 κιλο σε δυο καβες,και ειναι αποδεκτης ποιοτητας προς καλουτσικο μπορεις να πεις.Απο τσιπουρα συνηθως πινω μισο κιλο με νερο παντα,και ξηροκαρπι,..περνω χυμα μισοκιλα στα 2,5 με 3 ευρω,καλη γευση,αλλα αδυναμο φτιαξιμο
εκτος απο ενα,που ειχα μουδιασει τελειως
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
μετα απο πολυ ψαξιμο με χυμα κρασια,και εμφιαλωμενα εχω καταληξει στο "παλιο κελαρι" το εχω βρει 2,5 ευρω το 1,5 κιλο σε δυο καβες,και ειναι αποδεκτης ποιοτητας προς καλουτσικο μπορεις να πεις.Απο τσιπουρα συνηθως πινω μισο κιλο με νερο παντα,και ξηροκαρπι,..περνω χυμα μισοκιλα στα 2,5 με 3 ευρω,καλη γευση,αλλα αδυναμο φτιαξιμο
εκτος απο ενα,που ειχα μουδιασει τελειως
πινεις καθημερινα φιλε?
 

ntany223

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
2.635
Κριτικές
2
Like
19
Πόντοι
16
Όλοι πίνετε αλλά εκτός από έναν δύο οι άλλοι δεν γράφετε από που προμηθεύεστε καλό κρασί ή τσίπουρο ενώ αυτό αναφέρει το θρεντ, εκτός και δεν βρίσκετε καλό. Να σκεφτώ μονοπιοτάδες?
 
OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Μηνύματα
732
Like
2
Πόντοι
6
Όλοι πίνετε αλλά εκτός από έναν δύο οι άλλοι δεν γράφετε από που προμηθεύεστε καλό κρασί ή τσίπουρο ενώ αυτό αναφέρει το θρεντ, εκτός και δεν βρίσκετε καλό. Να σκεφτώ μονοπιοτάδες?

πολυ καλα χυμα κρασια λιγο μακρια βρηκα. λιγο εξω απο χαλκιδα. εκτιμησα πολυ τις συνθηκες φυλαξης σε μεγαλα δοχεια stalness steel με κατι υγρα αζωτα δεν ξερω και γω τι. πολυ καλο χυμα κρασι, όλες οι ελληνικές ποικιλιες. ρακη καλης ποιοτητας πιστοποιημενη, όπως και τσιπουρο.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Όλοι πίνετε αλλά εκτός από έναν δύο οι άλλοι δεν γράφετε από που προμηθεύεστε καλό κρασί ή τσίπουρο ενώ αυτό αναφέρει το θρεντ, εκτός και δεν βρίσκετε καλό. Να σκεφτώ μονοπιοτάδες?

Να μη σκεφτείς τίποτα. Κουράζεις το μυαλό σου τσάμπα. Να ψάξεις να βρεις αυτό το κρασί.

Οι άνθρωποι το φτιάνουν στη Νεμέα, και μια φορά τη βδομάδα έρχονται σε λαϊκή αγορά στην Αθήνα. Ή πας στη Νεμέα, ή ψάχνεις τη λαϊκή και τη μέρα.
Κι όταν γνωρίσεις τον Αντώνη (που το φτιάνει - σύζυγος της Ευαγγελίας), θα καταλάβεις γιατί είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κρασί.
Θα το επιβεβαιώσεις ξανά και όταν το πας σπίτι σου και ανοίξεις το πρώτο μπουκάλι. Είτε με κρέας (το κόκκινο) είτε με ψάρι (το άσπρο), είτε όποιο θέλεις.

Εγώ την τελευταία φορά που πήγα και τους βρήκα (στη λαϊκή), πήρα 15 μπουκάλια (διάφορα) και απ' τα 4 είδη του. 22,5 λίτρα, 35 ευρώ όλα μαζί. Θα σου χρειαστεί καρότσι στη λαϊκή, το αμάξι δεν φτάνει μέχρι τον πάγκο. Δεν είναι ευχάριστο να κουβαλάς 25-30 κιλά στα χέρια.

Trust me.
 

Συνημμένα

  • IMG_6477s.JPG
    IMG_6477s.JPG
    248,3 KB · Εμφανίσεις: 20
  • IMG_6477p.JPG
    IMG_6477p.JPG
    233,2 KB · Εμφανίσεις: 33
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
Να μη σκεφτείς τίποτα. Κουράζεις το μυαλό σου τσάμπα. Να ψάξεις να βρεις αυτό το κρασί.

Οι άνθρωποι το φτιάνουν στη Νεμέα, και μια φορά τη βδομάδα έρχονται σε λαϊκή αγορά στην Αθήνα. Ή πας στη Νεμέα, ή ψάχνεις τη λαϊκή και τη μέρα.
Κι όταν γνωρίσεις τον Αντώνη (που το φτιάνει - σύζυγος της Ευαγγελίας), θα καταλάβεις γιατί είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ κρασί.
Θα το επιβεβαιώσεις ξανά και όταν το πας σπίτι σου και ανοίξεις το πρώτο μπουκάλι. Είτε με κρέας (το κόκκινο) είτε με ψάρι (το άσπρο), είτε όποιο θέλεις.

Εγώ την τελευταία φορά που πήγα και τους βρήκα (στη λαϊκή), πήρα 15 μπουκάλια (διάφορα) και απ' τα 4 είδη του. 22,5 λίτρα, 35 ευρώ όλα μαζί. Θα σου χρειαστεί καρότσι στη λαϊκή, το αμάξι δεν φτάνει μέχρι τον πάγκο. Δεν είναι ευχάριστο να κουβαλάς 25-30 κιλά στα χέρια.

Trust me.
φιλε,δωσε λεπτομεριες που ειναι η λαικη...επισης γιατι το θεωρεις καλο?μονο απο θεμα γευσης?
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
φιλε,δωσε λεπτομεριες που ειναι η λαικη...επισης γιατι το θεωρεις καλο?μονο απο θεμα γευσης?

Αυτά που έδωσα, αρκούν για να βρεις τα πάντα, άμα πραγματικά θέλεις.
Ερωτήσεις του τύπου "γιατί είναι καλό?", δεν έχουν νόημα.
"Γιατί έτσι", είναι η απάντηση.

Μπορείς να μη με πιστέψεις, και να με αγνοήσεις. Δε θα σου κρατήσω κακία.
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
μακρια απο το χυμα
εκτος αν ξερεις τον παραγωγο
ναι ρε ενώ το εμφιαλωμένο δε χρειάζεται!

κάθεστε και πίνετε είτε αποσταγμένο νιτρικό(βλ. λίπασμα), είτε κρασιά με φάρμακα και χαλάτε τα συκώτια σας και μας λέτε ότι είναι και ωραίο.

Λοιπόν. είτε χύμα είτε εμφιαλωμένο, το ίδιο πράγμα είναι. Το καλό κρασί και το καλό τσίπουρο, άμα το ξέρεις το ποτό, ξέρεις και να το ξεχωρίσεις.
Η άποψη ότι πρέπει να ξέρεις τον παραγωγό είναι μόνο για τους αστοιχείωτους που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και πάνε μόνο σε όποιον εμπιστεύονται, άρα δεν πίνουν το κρασί γιατί τους αρέσει, αλλά γιατί εμπιστεύονται τον παραγωγό.
Όπως και το εμφιαλωμένο, έτσι και το χύμα θέλει δοκιμές σε διάφορες ποικιλίες και μάρκες ή παραγωγούς για να καταλήξεις σε κάποιο καλό.
Σχεδόν όλα τα κρασιά εμφιαλώσεως που έχει πιει, μου κάνει μπαμ ένα γαμημένο συντηρητικό που βάζουνε ή ακόμα και το ρετσίνι που αλλοιώνει τη γεύση. Αυτό το πούστικο το συντηρητικό το έχουν όλα τα κρασιά με ετικέτα, γιατί πουλάνε το ίδιο κρασί που πουλάγανε και πέρυσι και πρόπερσι και πρέπει να βάλουνε τα σκατά μέσα για να το φτιάξουνε *ίδιο*.
Ίδιο κρασί και ίδια μπύρα δε βγάζεις, εκτός και αν το έχεις γυρίσει σε χημικός, βλέπε για παράδειγμα όλες τις μεγάλες ζυθοποιίες, που μπροστά στο χρώμα, αφρό, πικράδα και "ανθρακικό" κάνουν τα *πάντα* για να βγάλουν το ίδιο αντίγραφο.

Μην σταματάτε να πίνετε κρασί που από τη μια χρονιά(σοδιά) στην άλλη έχει αλλάξει η γεύση του.
Μάθετε να ξεχωρίζετε τα καλά ποτά, γενικότερα, δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα κρασί που έχει πάρα πολλές χημείες και μην είστε παράλογοι στις απαιτήσεις σας. Ένας παραγωγός ποτέ δεν θα βγάζει πάντα "καλό" κρασί.
Άλλες φορές μπορεί να του ξινίζει λίγο, άλλες φορές να του γίνει πιο ελαφρύ, άλλες φορές να έχει πιο φρουτώδη γεύση ή να είναι περισσότερο στυφό από άλλες φορές που έχετε πάρει αλλά εάν η γλώσσα σας και οι γνώσεις σας πάνω στο κρασί σας λένε ότι δεν γεύεστε συντηρητικά, τότε συνεχίσετε να το πίνετε. Θα είναι βέβαια κατώτερης ποιότητας γευστικά, αλλά ποιοτικά θα είναι διαμάντι.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom