]
εαν εισαι Πειραιωτης σου συνιστω να δοκιμασεις και θα με θυμηθεις
πολυ ανωτερο απο μαρτινη και βιενεζα
θα το δοκιμάσω...καλά η Βιεννέζα δεν λέει τίποτα εδώ και χρόνια
]
εαν εισαι Πειραιωτης σου συνιστω να δοκιμασεις και θα με θυμηθεις
πολυ ανωτερο απο μαρτινη και βιενεζα
Καλό πολύ καλό! Ειδικά στο μιλφειτο Μελισταλακτο το εχεις δοκιμασει?
και παγωτο εχει καλο και σε γενικες γραμμες ειναι πολυ νοστιμα και καλα ολα τα γλυκα τουΚαλό πολύ καλό! Ειδικά στο μιλφει
Αλλά σαν τα γλυκά του (για τους Πειραιώτες) Αυγέρη ,,, χιλιόμετρα πίσω!!(Έκλεισε και αυτός δυστυχως)!
Παλιά όμως.Γαλακτομπουρεκο γαλυφιανακης ή κοσμικον
Δεν το ήξερα και από φίλο που μένει εκεί το ανακάλυψα:ισως απ τα καλυτερα της περιοχης....φρεσκοτατα γλυκα, με αγνα υλικα...δυνατο προφιτρολ, και το πασχα γινεται λαϊκο προσκυνημα για το τσουρεκι του
Μυστη μου αν σε πιασει λιγούρα για μουνι και γλυκο, λιγο τρεξιμο δεν ειναι κατι το φοβερο.Η Τρίπολη εχει μεινει 30+ χρονια πισω.Μην ξεχνας 25000 νοματαίους εχει(μαζι με γατες,σκυλια,κατσίκες),δεν εχει μεγαλη αγορα να προσελκύσει επενδύσεις,μαγαζια κτλ πλην Μπακου και Αστέρα.Γνωστα και σωστα οσα λες,αλλα αν σε πιασει μια λιγουρα γινεται να τρεχεις ΚΑΛΑΜΑΤΑ Μαρκησιε μου???
Πειραιως στα Καμινια ε;Δυνατο.το Μελισταλακτο το εχεις δοκιμασει?
Επιβεβαιώνω, με διαφορά το καλύτερο. Αν δεν ήταν και ξινοί ο χοντρός και η μάνα τουΜέλισσα Περιστέρι μακράν ότι καλύτερο έχουμε στην Ελλαδα
Γνωρίζει μήπως κανείς αν υπάρχει κάποιο που να βγάζει το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ αμερικανικό cheesecake; Εννοώ το πραγματικό αυθεντικό Νεοϋορκέζικο που δεν έχει καμία σχέση με το κλασσικό με την βάση από μπισκότα και την κρέμα τυρί από πάνω, αυτό που είναι ψημένο στο φούρνο και είναι όλο ενιαίο κιτρινωπό, χαρακτηριστικά αυτό που τσακώνονται ο Chandler με την Rachel στην μοιρασιά του σε ένα επεισόδιο στα φιλαράκια για όσους βλέπουν. Είχα φάει μια φορά στο Λονδίνο και ξετρελάθηκα.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει για τα περίφημα νεγράκια του Τάσου στην Γλυφάδα. Αν ξέρει κάποιος ας επιβεβαιώσει. Επίσης ξέρω ότι έχει και η Γλυφάδα Riviera εκτός από το Π.Φαληρο, οπότε μιλφεηγ και προφιτερολ εκεί.γλυφαδα ποιο προτεινετε??
Ένα Le Pain Quotidien (Ο καθημερινός άρτος) δε γινόταν να έχουμε και στην Αθήνα; Σε αυτό είχα δοκιμάσει στο Covent Garden του Λονδίνου και έπαθα πλάκα.Μεγάλη κουβέντα φίλε μου. Εδώ " " έχουν, αλλά στο περίπου. Δηλαδή, έχει βαση μπισκότο αλλά είναι ψημένο.
Επίσης στο "Benjamin" στο Χαλανδρι ( Benjamin - Ανδρέα Γκίνη 12, Χαλάνδρι)
Έχει λέει San Sebastian Cheesecake (Που κανονικά είναι αυτό που ψαχνεις) αλλά δεν το εχω δοκιμάσει.
ξεχασες τυπε μου..Για τους ""παλιούς"" Πειραιώτες ΠΟΥ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ
Κρέμα και ρυζόγαλο, πάστα σοκολάτας.με κερασάκι!
Ντεσκας!! Μητσόπουλου Καμίνια
Παγωτό και γλυκάκια ( καριοκες,παστακια.)
Μάνος Παλαμηδίου.Αγ.Σοφια!
Καλούς κουραμπιέδες πού μπορούμε να βρούμε ;
Στη Χαριλάου Τρικούπη είχα ακούσει για έναν πολύ κλασικό, αλλά δεν πήρα στις γιορτές.
Αναγνωστόπουλος νομίζω λέγεται ή κάπως έτσι
Αν και δεν κατάλαβα??ξεχασες τυπε μου..
Καλη η Πραλινα φιλε,αλλα στη Καλαματα πρωτα ολους ειναι ο Σκιαδας κοντα στην Υπαπαντη αξεπεραστος σε γευση και ο πιο παλιος,μαλλον ο Πραλινας δουλευε εκει και μετα ανοιξε δικο του,Κορυφαιο γαλακτομπουρεκο παννελαδικα!Τύπε εχεις κοντα σου το καλυτερο.Πραλινα Καλαματα.Επειδη σχεδον οσα λενε οι φιλοι σε ΑΘΗΝΑ τα εχω δοκιμασει αυτο ειναι κορυφή.Προφιτερολ εχει 4-5 παραλλαγές αναλογα τα γουστα.Κανας Καλαματιανός να επιβεβαιώσει.Το καλοκαιρι κανει θραύση στους ξένους σελεβριταδες στο Κοστα Ναυαρίνο και στέλνει καθε μερα.Εχει και Αθανασίου(3-4 ΜΑΓΑΖΙΑ και εχει 2 σε ΗΠΑ) οπου μπορεις να κατσεις για καφε η Καλαματα αλλα δεν συγκρίνεται.