athinaios44
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2018
- Μηνύματα
- 52.825
- Like
- 52.479
- Πόντοι
- 12.756
Κωνσταντινιδης για γαλακτομπουρεκο και κορνε και Ανδριας για προφιτερολ
Τα καλύτερα Κωνσταντινουπολίτικα είναι του Karakoy Gulluoglu
Καζάν ντιμπί και ταουκ γκιοκτσού ΑΠΑΙΧΤΑ.
Είναι παράρτημα του καλύτερου ζαχαροπλαστείου της Ιστάμπουλ.
Αν πας Καλαμάτα θα πας στην "Πραλινα".Το καλύτερο προφιτερόλ στην Ευρώπη.
Το ραβανί εννοείς; Εγώ έτσι το ξέρω, τώρα αν κανονικά λέγεται όπως το γράφεις πάω πάσοΡεβανι στην βεροια ,στον Χουχλιουρου.50 χρονια μαγαζι που πουλαει μονο ρεβανι ,τιποτα άλλο.Και θησαυριζει.Το καλυτερο στην Ελλαδα...
Οταν η συζητηση παει στο γαλακτομπουρεκο, ενα ειναι το ονομα που επαξια μπαινει στην ιδια προταση με το γλυκο. ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗΣ στο Πορτο Ραφτη (8,5/10). Εχω φαει και του Βαρσου (7,5/10) και του Κοσμικον (7/10) . Μονο στην Πολη εχω φαει καποιο καλυτερο (9,5/10). Το μονο θεμα ειναι οτι επειδη βγαζει συνεχως ο φουρνος λογω καταναλωσης, ειναι συνηθως ζεστο και δεν μπορεις να το τσακισεις αμεσα. Το γαλακτομπουρεκο θελει να ξεκουραστει, δεν τρωγεται απ' ευθειας απο το φουρνο.
Μάλλον ρεβανί λέγεται:Το ραβανί εννοείς; Εγώ έτσι το ξέρω, τώρα αν κανονικά λέγεται όπως το γράφεις πάω πάσο
Τρίπολη φίλε μου δοκίμασε το ζαχαροπλαστείο της Χαράς, πολύ καλόΤριπολη φιλε....
Τρίπολη φίλε μου δοκίμασε το ζαχαροπλαστείο της Χαράς, πολύ καλό
Κόψε κάτι ρε τύπε.
Απλα και μονο τιμιο ζαχαροπλαστειο και οχι πολυ καλο.Στα ορια του ανεκτου θα ελεγα.Μονο οι διπλες οπως εγραψε ο φιλος παραπανω ειναι αρκετα καλες,αλλα καθε μερα χριστουγεννα???
Μιλαμε για τα ζορικα γλυκα που αναφερονται παραπανω κι οχι για μετρια πραματα.Ασε ρε γαμωτο πικρα στα γλυκα η Τριπολη....
γλυκα στον Πειραια=Στανη στην πλατεια Κοραη,παραδιπλα απο το Δημαρχειο..για μένα το καλύτερο προφιτερόλ είναι στον Πειραιά στο ζαχαροπλαστείο Αμαριλίς...γενικά έχει πολύ καλή ποιότητα σοκολάτας στα γλυκά
Για παγωτό είναι η Χαρά στη Πατησίων με το καλύτερο καιμάκι και είναι επίσης ενδιαφέρον το fullspoon στην ερμού προς Θησείον
Γνωρίζει μήπως κανείς αν υπάρχει κάποιο που να βγάζει το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ αμερικανικό cheesecake; Εννοώ το πραγματικό αυθεντικό Νεοϋορκέζικο που δεν έχει καμία σχέση με το κλασσικό με την βάση από μπισκότα και την κρέμα τυρί από πάνω, αυτό που είναι ψημένο στο φούρνο και είναι όλο ενιαίο κιτρινωπό, χαρακτηριστικά αυτό που τσακώνονται ο Chandler με την Rachel στην μοιρασιά του σε ένα επεισόδιο στα φιλαράκια για όσους βλέπουν. Είχα φάει μια φορά στο Λονδίνο και ξετρελάθηκα.
Ma mouniaΜάλλον ρεβανί λέγεται:
Το ρεβανί έρχεται στην Ελλάδα από πολύ παλιά και έχει δοκιμαστεί σε άπειρες εκδοχές σε βάθος ετών.
Μάλλον το πρωτοδοκίμασαν οι Αιγύπτιοι ως “Μa mounia” και αργότερα εξαπλώθηκε στις τριγύρω Αραβικές και Μεσογειακές χώρες.
Η παράδοση θέλει να πήρε το όνομά του από τον Τούρκο ποιητή Ρεβανί, που έζησε τον 16ο αιώνα και ήταν περίφημος για τις γαστρονομικές του ρίμες… Τα ποιήματά του ήταν γλυκά και μελιστάλαχτα σαν αυτό το σιμιγδαλένιο σιροπιαστό γλυκό.
Το όνομά του, γενικά φαίνεται να περιπλέκεται με τοποθεσίες, ιστορικά γεγονότα και ποίηση σε ένα σύνθετο μωσαϊκό που εξελίσσεται μέχρι σήμερα.