Νέα

Άχρηστες αλλά ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 139K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

χχχχχ

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Οκτ 2007
Μηνύματα
528
Κριτικές
35
Like
6
Πόντοι
1.230
Πάντα σωστός ο ο φίλος μου ο Βύζο!!!!
Save Our Souls
 

Επισκέπτης
Το Save Our Souls δεν είναι παρά ένας μύθος! Μπορεί τα αρχικά να ταιριάζουν και για τις περιπτώσεις ναυαγίων αλλά δεν παύει να δημιουργήθηκε για τον λόγο που ανέφερα!

Μου θυμίζει την εκπομπή Α.Μ.Α.Ν που ο κόσμος έλεγε ότι σημαίνει
Αντώνη Μας Αφησες Νωρις! απο τον Αντώνη Παρραρά!

Η ακόμα και το Ο.Κ που μερικοί νομίζουν ότι σημαίνει
Όλα Καλά
 

Επισκέπτης
Επιστημονικά τραγικές απλουστεύσεις εδώ.

Το υδροηλεκτρικό "παίρνει" τη δυναμική ενέργεια του νερού (επειδή το νερό πέφτει απο το ύψος της λίμνης στο ύψος εκροής). Καμία σχέση με την ύλη του νερού. Και μπίλιες μεταλλικές να έριχνες μέσα στο σωλήνα, θα σου έβγαζε ενέργεια. Και αν τις μέτραγες και πριν και μετά, θα ήταν ίδιες.

Η καύση του πετρελαίου εκμεταλλεύεται τη χημική ενέργεια που υπάρχει στον άνθρακα και το υδρογόνο του πετρελαίου και η οποία αποδεσμεύεται όταν αυτά τα δυό στοιχεία ενωθούν με το οξυγόνο για να φτιαχτεί CO2 και Η2Ο.

Η σύντηξη (και η διάσπαση ατόμων) μεταβάλλουν την ποσότητα της ύλης που αντιδρά.

Καμμία σχέση μεταξύ των τριών μεθόδων, και είναι λάθος να γίνεται οποιαδήποτε σύγκριση.
Στο Μ.Ι.Τ τα παράπονα σου εκεί το βρήκα! :dancing:
 

Επισκέπτης
Αναφέρω τις πηγές για άλλη μιά φορα!

National Geographic
Περιοδικό Focus
NASA
wikipedia.gr
MIT
BBC
supernatural.gr
esoterica.gr
Περιοδικό science illustrated
supernatural.gr
e-telescop.gr
Πολύ ψάξιμο και μελέτη στο Δίκτυο
και πολύ λίγα δικά μου!
 

Επισκέπτης
Το ο.κ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Το διάβασα πρίν χρόνια ότι το έλεγε ένας αμερικάνος πρόεδρος για να πεί εντάξει και απο τότε καθιερώθηκε!
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
εγω εχω ακουσει οτι ενας λογιστης αμερικανος υπογραφε ετσι  (οκ) και επειδη ητανε αρκετα φερεγγυος η υπογραφη του εγινε συνονυμο με την εννοια της φρασης "ολα καλα"...
 

Επισκέπτης
εγω εχω ακουσει οτι ενας λογιστης αμερικανος υπογραφε ετσι  (οκ) και επειδη ητανε αρκετα φερεγγυος η υπογραφη του εγινε συνονυμο με την εννοια της φρασης "ολα καλα"...
Για αυτό ανέφερα ότι το s.o.s δεν σημαίνει τίποτα, ο λόγος που βγήκε ήταν ότι είναι πολύ απλό να γραφεί σε μήνυμα Μορς και δεν ξεχνιέται και μετά άρχισε ο καθένας να βγάζει την δική του ετυμολογία στα αρχικά!
Ηδη για το ο.κ και οι 2 είπαμε διαφορετικές εξηγήσεις!
 

Επισκέπτης
Γιατί δε βλέπουμε καθαρά μέσα στο νερό;

Το ανθρώπινο μάτι είναι προσαρμοσμένο για να βλέπει στον αέρα. Όταν το φως πέφτει στο μάτι, ο κερατοειδής χιτώνας ξεκινά την πρώτη φάση στη διαδικασία της εστίασης. Κατόπιν το φως διέρχεται μέσα από τον κρυσταλλοειδή φακό, ο οποίος ολοκληρώνει τη σύγκλιση των φωτεινών ακτίνων. Κάτω από το νερό, όμως, το φως διαθλάται διαφορετικά και ο κερατοειδής, που είναι προσαρμοσμένος να λειτουργεί στον αέρα, δεν είναι σε θέση να συμβάλει στην εστίασή του. Έτσι, επειδή η λειτουργία αυτή εκτελείται αποκλειστικά από το φακό, το φως δεν εστιάζεται σωστά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε θολά.

Νέες έρευνες δείχνουν, ωστόσο, πως είναι εφικτή η εκπαίδευση του ματιού μας, ώστε να βλέπει καλύτερα μέσα στο νερό. Τα μέλη της φυλής Moken, που ζουν σαν νομάδες της θάλασσας στη νοτιοανατολική Ασία, βλέπουν αισθητά καλύτερα μέσα στο νερό σε σχέση με το μέσο όρο των ανθρώπων. Η διαφορά δεν είναι γενετική, όπως ίσως θα πίστευε κανείς, αλλά οφείλεται στην εξάσκηση. Οι Moken είναι γνωστοί για τις καταδυτικές τους ικανότητες. Επιδίδονται σε καταδύσεις καθημερινά από πολύ μικρή ηλικία, κι έτσι έχουν εξασκήσει τα μάτια τους να βλέπουν καλά σε αυτές τις συνθήκες. Η Σουηδέζα ερευνήτρια Anna Gislen υπολόγισε ότι τα παιδιά της φυλής Moken βλέπουν περίπου τρεις φορές καλύτερα μέσα στο νερό απ’ ό,τι τα παιδιά στη Σουηδία. Ωστόσο, ύστερα από εντατική εκπαίδευση ενός μήνα, η υποβρύχια όραση μιας ομάδας παιδιών από τη Σουηδία βελτιώθηκε σημαντικά.
 

Επισκέπτης
Ποιο ζώο έχει τα περισσότερα παράσιτα;

Η γκρίζα φάλαινα, που ζει στον Ειρηνικό ωκεανό, έχει τα περισσότερα παράσιτα από κάθε άλλο ζώο. Μια ενήλικη γκρίζα φάλαινα οργώνει τους ωκεανούς μεταφέ-ροντας συνήθως ένα υπέρβαρο 100 - 200 κιλών από θυσανόποδα, που της τρυπούν το δέρμα και κολλάνε πάνω της, καθώς και μέχρι 100.000 ψείρες των φαλαινών.
 

Επισκέπτης
Ποιο φυτό ειναι το πιο δηλητηριώδες;

Το φυτό ρίκινος ή ρετσινολαδιά και ειδικά οι σπόροι του περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρικίνης, μιας τοξίνης η οποία είναι 6.000 φορές πιο δηλητηριώδης από το κυάνιο. Οι σπόροι περιέχουν επίσης ένα έλαιο υψηλής ποιότητας, το ρετσινόλαδο, που εδώ και 4.000 χρόνια έχει καταστήσει το θάμνο του ρίκινου ιδιαίτερα δημοφιλή. Το έλαιο χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την παραγωγή κεριού και διάφορων λιπαντικών.
 

Επισκέπτης
Ήταν ο σεισμός του τσουνάμι της νότιας Ασίας ο ισχυρότερος που καταγράφηκε ποτέ;

Αν το δούμε ιστορικά, έχουν γίνει αναμφίβολα ισχυρότεροι σεισμοί. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει ποτέ καταγραφεί από σεισμογράφους ήταν εκείνος που εκδηλώθηκε στις 22 Μαΐου του 1960, έξω από τις ακτές της Χιλής. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι ήταν μεγέθους περίπου 9,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 150 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών μιας αραιοκατοικημένης περιοχής, κι έτσι «μόνο» 2.000-3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω των δονήσεων και του τσουνάμι που ακολούθησε. Το τσουνάμι διέσχισε όλο τον Ειρηνικό και 22 ώρες αργότερα έπληξε την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, προσθέτοντας άλλα 200 άτομα στον κατάλογο των θυμάτων.

Ο σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία το 2004, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι είχε μέγεθος 9,0-9,2 της κλίμακας Ρίχτερ – πράγμα που σημαίνει ότι ήταν σημαντικά ασθενέστερος. Επειδή, όμως, οι ακτές εκεί είναι πυκνοκατοικημένες, οι συνέπειες ήταν βαρύτατες.

Σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι ευτυχώς σπάνιοι. Από το 1900, οπότε άρχισε η συστηματική καταγραφή της σεισμική δραστηριότητας, γίνεται κατά μέσο όρο το λιγότερο μια φορά το χρόνο ένας σεισμός μεγέθους άνω των 8,0 Ρίχτερ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι γίνονται 150.000 σεισμοί μεγέθους 3,0-8,0 Ρίχτερ το χρόνο.
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
Τaratsa να γραψω  και στο θρεντ "τι σημαινει η λεξη, η φραση....." οτι ok εν σημαινει τιποτα?
 

Επισκέπτης
Πώς ζευγαρώνουν οι μέδουσες;

Οι μέδουσες δεν είναι οι καλύτεροι κολυμβητές του κόσμου, και τα ισχυρά ρεύματα τις παρασύρουν. Όταν όμως βρίσκονται σε ήρεμα νερά, κινούνται αρκετά καλά με τις δικές τους δυνάμεις.

Χάρη στις κολυμβητικές τους ικανότητες και τη συνήθειά τους να κολυμπούν όλες μαζί προς μια κατεύθυνση, ανάλογα με το φως, τον άνεμο, τα ρεύματα και τις καιρικές συνθήκες εν γένει, οι μέδουσες έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές. Τότε λαμβάνει χώρα και το ζευγάρωμά τους, και όσο μεγαλύτερο είναι το πλήθος των μεδουσών που συγκεντρώνονται τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να είναι το ζευγάρωμα επιτυχές.

Τα αρσενικά εκλύουν σπερματοζωάρια υπό μορφή συνδεδεμένων ινιδίων, που τα τρώνε τα θηλυκά. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, η γονιμοποίηση καθαυτή λαμβάνει χώρα στο στομάχι του θηλυκού. Από τη διαδικασία αυτή προκύπτουν προνύμφες, οι οποίες προσκολλώνται αρχικά στα πλοκάμια των θηλυκών. Αργότερα, απελευθερώνονται στο νερό, και στο εξής πρέπει να τα βγάζουν πέρα μόνες τους. Κάθε προνύμφη κατευθύνεται προς το βυθό, στον οποίο και προσκολλάται. Εκεί παίρνει τη μορφή ενός πολύποδα, ενός μικρού, προσκολλημένου στο βυθό επιμήκους ζώου, με μακριά, λεπτά πλοκάμια. Οι πολύποδες μπορούν να ζήσουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν τελικά περάσουν στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής τους. Τα πλοκάμια μαραίνονται, και το επίμηκες σώμα του πολύποδα αρχίζει να διαιρείται κάθετα πολλές φορές, μέχρι που καταλήγει να θυμίζει μια στοίβα από ταλαντευόμενα πιάτα. Μετά από λίγο, αυτά τα «πιάτα» διαχωρίζονται και καθένα από αυτά εξελίσσεται σε ενήλικη μέδουσα.
 

Επισκέπτης
Βάλε και το s.o.s που είμαι σίγουρος τι σημαίνει!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom