Νέα

Πορνο-μαγειρέματα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 264
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Πρόσφατα στο νήμα των παππούληδων, κάποιος φίλος ζητούσε συνταγή για λινγκουίνι και δόθηκε μια
πρόταση η οποία εκτιμήθηκε δεόντως. Η μαγειρική, όπως και το σεξ είναι μια τέχνη που ικανοποιεί
παράλληλα και μια βασική ανάγκη. Και εννοείται, ότι η μαγειρική δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση,
καθώς υπάρχουν άντρες μερακλήδες, που γουστάρουν να δημιουργούν στην κουζίνα για να ευχαριστούν
πέρα από τον εαυτό τους, μια καλή παρέα φίλων ή ακόμα και την ερωτική τους σύντροφο...  :cool2:
Ιδού λοιπόν το ερώτημα: υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα που ασχολούνται με τη γαστριμαργική τέχνη
και θα πρότειναν, ενδεχομένως, (ηδονικές στη γεύση) συνταγές μαγειρικής;
Εννοείται ότι σε ένα τέτοιο νήμα, μπορούν κάλλιστα να συμμετέχουν και εργαζόμενες ή γυνακεία μέλη που θα
είχαν ίσως να μας προτείνουν κάτι καλό... :hi:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν κάνω την αρχή, με μια δική μου σπεσιαλιτέ, για χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά και δαμάσκινα στον φούρνο.

Υλικά:

8 χοιρινές μπριζόλες κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο.
6 μεγάλες πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μικρά κολοκυθάκια
3 μεγάλα καρότα
3 κρεμμύδια
10 δαμάσκινα (στην εποχή τους φρέσκα, αλλιώς αποξηραμένα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θρούμπι ( το θρούμπι είναι και φυσικό αφροδισιακό...  ;)).

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και θρουμπίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε έπειτα τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και επίσης τις αλατοπιπερώνουμε και τις θρουμπίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε
από πάνω το κρεμμύδι χοντροκομμένο, όπως και τα κολοκύθια (το μεγάλο κολοκύθι το έχουμε πρώτα καθαρίσει από την φλούδα του, ενώ τα δύο μικρότερα τα κόβουμε αφήνοντας την φλούδα επάνω). Και σε αυτή τη στρώση, προσθέτουμε θρούμπι.
Ακολούθως, μπαίνουν τα καρότα χοντροκομμένα σε ροδέλες και οι πιπεριές κομμένες φέτες. Στο τέλος απλώνουμε παντού
τα δαμάσκινα αφού έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι (στα φρέσκα) και τα έχουμε κόψει σε δύο μέρη. Από πάνω ρίχνουμε
λίγο έπιπλέον λάδι, και άλλη μια δόση αλάτι και θρούμπι. Πριν μπεί στον φούρνο, ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι νερό
και βάζουμε το τυαψί στους 250 για 20 λεπτά. Μετά το χαμηλώνουμε στους 200 για τα υπόλοιπα 40 λεπτά και αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.

DSC04323.jpg


Σερβίρισμα:

Σαν ντρέσινγκ, μπορούμε να βάλουμε λίγες φέτες ντομάτας κονκασέ και λίγη φρέσκια πιπεριά λεπτοκομμένη. Το δαμάσκινο, δίνει μια ξεχωριστή γλυκόξινη γεύση, σε συνδυασμό με το κρεμμύδι, το καρότο και το θρούμπι, οπότε δεν χρειάζεται να προστεθεί λεμόνι. Για τον λόγο αυτό, προτείνονται οι φέτες τις ντομάτας. Το πιάτο αυτό, συνοδεύεται ιδανικά,  από ένα δροσερό ισπανικό κρασί Rioja! Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!  

DSC04330.jpg















 
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
28.065
Κριτικές
42
Like
29.527
Πόντοι
28.246
:hi:

Έχω μια φίλη! (Φίλη κωλοπαίδια)  :s&m_2: Στις αρχές που είχαμε γνωριστεί και μέχρι να καταλάβει το τι εστί Ζεμπού μόλις έρχεται κάποιος σπίτι για να κάτσει για ώρες, η για να δει ταινία μαζί του, ο οικοδεσπότης γίνεται Ινδός. Ο επισκέπτης λένε οι Ινδοί, είναι σαν τον Θεό! Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σπίτι τους και να μην σε ταίσουν! Αγανάκτησε λοιπόν η φίλη αυτή και με απείλησε ότι δεν θα ξανάρθει στο ρημάδι μου γιατί την μισή μέρα θα καθαρίζω το σπίτι και θα μαγειρεύω! Και όταν ειδικά έρχεται μπόλικος κοσμάκης σπίτι εκεί παραμαγειρεύω! Η απειλή δεν έγινε πράξη, καθώς έχει δοκιμάσει το φιλέτο Στρογκανόφ που της έχω φτιάξει, αλλά και το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο. Δείγμα, λοιπόν ότι οι καλύτεροι μάγειρες είναι οι άντρες από τις περισσότερες γυναίκες.  :cheesy:

Σε αυτό το ποστ θα ασχοληθούμε με το γκουρμέ της υπόθεσης, πιάτο που φτιάχτηκε για χάρη του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ! Όχι την αυθεντική Ρώσικη συνταγή. Δεν την έχω φτιάξει ποτέ!

σε παρένθεση και με κόκκινο οι δικές μου παρατηρήσεις/προτιμήσεις

   4 μοσχαρίσια φιλέτα (Καλά και δύο να πάρετε φτάνουν αν έχετε να ταίσετε μόνο το στομάχι σας)
   250 gr. μανιτάρια champignon
   2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   100 gr. βούτυρο
   1 κρεμμύδι ξερό
   250 ml. ζωμό βοδινού (σας κάνει και ένας κύβος magik)
   1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
   2-3 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
   2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
   1½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
   200 gr. ξινή κρέμα (creme fraise) γιαούρτι στραγγιστό
   6-8 αγγουράκια τουρσί (εγώ προσωπικά δεν βάζω καθόλου προτιμώ χρωματιστές πιπεριές, και τα τρία χρώματα)
   Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
   Αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα (αφού τα στραγγίξετε καλά) και βράζουμε για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βράζουμε άλλα 2 λεπτά.
Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες (ρυζάκι καλύτερα θα έλεγα-προσωπική επιλογή) και λαχανικά σωτέ!

Πιείτε και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ό,τι κρασί θέλετε!
 

Συνημμένα

  • shutterstock_76037827-1-638x350.jpg
    shutterstock_76037827-1-638x350.jpg
    65,3 KB · Εμφανίσεις: 26

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
ο οικοδεσπότης γίνεται Ινδός. Ο επισκέπτης λένε οι Ινδοί, είναι σαν τον Θεό! Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σπίτι τους και να μην σε ταίσουν!


Εδώ το γάμησες, και ψόφησε τύπε.

Κατά τα άλλα ωραίος.
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Γιατί το γάμησα και ψόφησε; Έχεις πάει σε σπίτι Ινδού και σε άφησε νηστικό;


Έχεις πάει σε σπίτι Άραβα, και σε άφησε νηστικό;

Τί συμψηφισμοί είναι αυτοί;

Οι Ινδο-γύφτοι είναι μακράν η χειρότερη φάρα του πλανήτη Γη.
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
28.065
Κριτικές
42
Like
29.527
Πόντοι
28.246
Έχεις πάει σε σπίτι Άραβα, και σε άφησε νηστικό;

Τί συμψηφισμοί είναι αυτοί;

Οι Ινδοί είναι μακράν η χειρότερη φάρα του πλανήτη Γη.
Με Ινδό έχω συνεργαστεί το 1999 σε κουζίνα Ιταλικού ξενοδοχείου. Όχι στην Ιταλία, εδώ Ελλάδα. Ένα βράδυ πάω να τον πάρω στο δωματίό του να τον πάρω να πάμε έξω. Μπάινω στο δωμάτιο μέχρι να ετοιμαστεί και μου βγάζει ψωμοτύρι με ντομάτα. Ρε θα φάμε έξω του λέω τι βγάζεις; Συνήθεια μου λέει, συμμπληρώνοντας την ατάκα που έγραψα. Λέει μαλακίες;  :dunno:
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Με Ινδό έχω συνεργαστεί το 1999 σε κουζίνα Ιταλικού ξενοδοχείου. Όχι στην Ιταλία, εδώ Ελλάδα. Ένα βράδυ πάω να τον πάρω στο δωματίό του να τον πάρω να πάμε έξω. Μπάινω στο δωμάτιο μέχρι να ετοιμαστεί και μου βγάζει ψωμοτύρι με ντομάτα. Ρε θα φάμε έξω του λέω τι βγάζεις; Συνήθεια μου λέει, συμμπληρώνοντας την ατάκα που έγραψα. Λέει μαλακίες;  :dunno:


Προφανώς ήταν ο μόνος εκεί, πριν αρχίσει να κουβαλάει έναν έναν τους άλλους γύφτους να τον πλαισιώσουν...

Οι γύφτοι αυτοί είναι σαν τους βλάχους:

Όταν είναι ένας, είναι τα καλύτερα παιδιά, χαλί να τους πατήσεις.

Όταν είναι δύο, σχηματίζουν ομάδα με δική τους ατζέντα, υπονομεύοντας τους πάντες και τα πάντα.

Όταν είναι όλοι, πλην ενός, θα κάνουν τα πάντα να τον/την εκτοπίσουν τον/την μη γύφτο.

Όταν είναι όλοι από την ίδια φάρα, χωρίς ξένους, τρώγονται μεταξύ τους σαν τα σκυλιά.


Μακριά κράτα τους, και όσο θέλουν ας χοροπηδούν...
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
28.065
Κριτικές
42
Like
29.527
Πόντοι
28.246
Δεν μας βάζεις καμιά συνταγή να δούμε τι θα φάμε σήμερα; Για να μην ξεφεύγουμε και από το νήμα.
 

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Μηνύματα
80.074
Κριτικές
40
Like
23.165
Πόντοι
26.096
Ιστορικά υπήρξε η δεύτερη ανάρτηση στο νήμα των παππούληδων!  :grin:

Και επειδή δεν σαρώνουμε στις γυναίκες, ας ξεκινήσουμε με μία συνταγή για να περνάμε την ώρα μας. Βέβαια την τελευταία φορά που ανήρτησα συνταγή, αυτή κατακεραυνώθηκε από τον κ. loytsos. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία ...


Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)

Τι χρειαζόμαστε:

    1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε)
    1/2 κιλό καρύδια
    χυμός από ένα λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
    2 χούφτες σταφίδες


    Πώς το κάνουμε:

    Βάζετε τα καρύδια στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ ψιλά, σαν σκόνη.
    Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο περίπου το διπλάσιο απο το ύψος των καρυδιών.
    Ρίχνετε μέσα τον πελτέ και το χυμό λεμονιού.
    Βράζετε όλα τα παραπάνω για 5-10 λεπτάκια.
    Στη συνέχεια, και ενώ βράζουν ρίχνετε μέσα το κρέας, προσθέτετε λίγο αλάτι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.
    10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε μεσα τις σταφίδες.
    Αν όταν το σβήσετε σας φανεί λίγο "νερουλό" μην ανησυχήσετε! Όσο κρυώνει, δένει και η τελική όψη της σάλτσας δεν είναι τελείως σφιχτή.
    Σερβίρετε βάζοντας ρύζι (μπασμάτι κατα προτίμηση) στο πιάτο και ρίχνοντας από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του ώστε να "ποτίσει" λιγάκι το ρύζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει!

Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια.
 

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Μηνύματα
28.065
Κριτικές
42
Like
29.527
Πόντοι
28.246
Μοσχάρι με μελιτζάνες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 Ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες (αφαιρέστε με ένα μαχαίρι την φλούδα τους-προσωπική επιλογή. Μπορείτε να βάλατε και πουμαρό αν δεν θέλετε φρέσκιες ντομάτες)
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
2 φλυτζάνια λάδι
1 κιλό μοσχάρι (ζητήστε από τον χασάπη να σας το κόψει, δεν θα πάθει τίποτα. Αν έχετε και ελαφρύ χέρι στο ανακάτεμα πείε του να κάνει το νουά - προσωπική επιλογή το μέρος του κρέτος από το μοσχάρι σε φέτες. Αλλιώς σας το κόβει σε μπουκιές)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα (αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν.)
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια αφού τα έχετε ψιλοκόψει.
ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνετε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές
Προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλυτζάνια νερό
Αλατοπιπερώνετε
Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Ελεγχετε που και που αν έχει πιει τα υγρά και προσθέτε ανάλογα.
 

Συνημμένα

  • IMG_7268.JPG
    IMG_7268.JPG
    499,9 KB · Εμφανίσεις: 26

Dirty69

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2010
Μηνύματα
5.460
Κριτικές
49
Like
7.221
Πόντοι
24.237
:hi: Μόλις πριν αρχίσει το 18.5 ωρών κοπιαστικό ταξίδι της επιστροφής παραθέτω την οικογενειακή version ενός πιάτου που το φτι’αχναμε Κυριακές στην οικογένειά μου όταν ήμουν μικρός και το συνεχίζω έως τώρα - τις Κυριακές (ενίοτε).

Χαιρετώ την προσπάθεια του φίλου Popov. Το μαγείρεμα ήταν μαζί με την γυμναστική πάντα παράγοντας αντι-stress για εμένα. Θα έλεγα μάλιστα ότι γυμνάζομαι για να τρώω  :grin:  :2funny:

Kοτόπουλο  ρύζι μιλανέζα

«Το κοτόπουλο Μιλανέζα είναι τόσο ταυτισμένο με τα 60’ς και 70’ς της αστικής Αθήνας που εγκλωβίστηκε σ’ αυτά και έσβησε απ’ τη μόδα μέσα στη μεταπολίτευση, συμπιεζόμενο ασφυκτικά από τις νεοπλουτέ εξερευνήσεις σε αστακομακαρονάδες και σούσι απ’ τη μία, και τις νεογραικέ κραιπάλες με παϊδάκια και μπριντζόλες(sic) απ’ την άλλη!»


Bράζουμε πρώτα το κοτόπουλο / Υλικά

• 1 κοτόπουλο κομμένο στα 4
• 1 κρεμμύδι
• 4 – 5 γαρύφαλλα καρφωμένα στο κρεμμύδι
• 1 φύλλο κανέλλας
• αλάτι
• 1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Όταν πάρει βράση ξαφρίζουμε την επιφάνεια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά για να μαλακώσει το κοτόπουλο . Το βγάζουμε σε πιατέλα να κρυώσει και σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε το περιττό λίπος από την επιφάνεια του ζωμού.
Φυλάμε το ζωμό για το ρύζι.
Bράζουμε το ρύζι
• Για το πιλάφι
• 2½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο
• λίγο σαφράν
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 5 φλ. ζωμό κότας
• αλάτι
• πιπέρι
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το σαφράν και το ζωμό.
Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με καπάκι, για περίπου 20 λεπτά. ‘Οταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και απορροφηθούν όλα τα υγρά είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά να στεγνώσει.
Σάλτσα

• 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
• 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
• 2 φλ. ζωμός κότας
• 2 κρόκους
• 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
• 2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
• αλάτι
• πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Σιγά σιγά, και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το ζωμό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, να δέσει ελαφρά.

Σερβίρεται το ρύζι δίιπλα στο κοτόπουλο, περιχύνουμε και τα δύο με τη σάλτσα πλούσια, και πασπαλίζουμε με τυρί όσο είναι καυτά για να λειώσει.

Κρασί
Συνοδεύεται λόγω της «απαλής» γεύσης του με λευκό κρασί έντονου χαρακτήρα όπως Riesling ή Gewürztraminer

 

Συνημμένα

  • m2.jpg
    m2.jpg
    23,8 KB · Εμφανίσεις: 59
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
Εξαιρετική η πρωτοβουλία του popov. Θεωρώ τη μαγειρική (και την κατανάλωση του προϊόντος της εννοείται) μαζί με εκλεκτό οίνο  τη δεύτερη μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής!

Μια "πειραγμένη" ελληνική καλοκαιρινή συνταγή διακοπών

Σπαγγέτι καλοκαιρινή

- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 5
- 1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες (όχι λειωμένες)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα βασιλικού, κατά προτίμηση όχι πλατύφυλλου, προτιμώ τον Αγιορείτικο, κομμένα από τη μέση του φυτού
- Ανθότυρο, 200 γραμμάρια περίπου
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Συστήνω να προσεχθεί η ποιότητα του, κάνει διαφορά.
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγες σταγόνες Tabasco προαιρετικά.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια και τα πολλά υγρά. Τις ψιλοκόβουμε στο χέρι. Όχι blender, όχι τρίφτη.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα αργότερα.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, πάντα στο χέρι, όχι blender.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ μαγειρικής, που θα χωρέσει αργότερα και τα μακαρόνια (κατά προτίμηση μεταλλικό, διαφορετικά από διαφανές υλικό) τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό και σκόρδο. Ρίχνουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, την οποία τρυπάμε σε μερικά σημεία.
Αφήνουμε το μπολ σε καυτό πρωινό ήλιο 6-8 ώρες. Χρειάζεται δυνατός ήλιος, ώστε να γίνει η ζύμωση των υλικών.
Βράζουμε τα μακαρόνια όταν έρθει η ώρα φαγητού σύμφωνα με τις οδηγίες. Δεν τα παραβράζουμε, δεν τα βουτυρώνουμε, δεν τα καίμε.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κομματιάζουμε και ρίχνουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Είμαστε έτοιμοι! Εύκολο, ελαφρύ και πολύ καλοκαιρινό!

Συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας (όχι LIDL). Θα σύστηνα ένα καλό Σαντορινιό Ασύρτικο (όχι περασμένο από βαρέλι) ή για πιο οικονομικό, Μαντινεία Τσέλεπου ή Νασιάκου.


 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.721
Κριτικές
90
Like
36.414
Πόντοι
25.467
Εξαιρετική η πρωτοβουλία του popov. Θεωρώ τη μαγειρική (και την κατανάλωση του προϊόντος της εννοείται) μαζί με εκλεκτό οίνο  τη δεύτερη μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής!

Μια "πειραγμένη" ελληνική καλοκαιρινή συνταγή διακοπών

Σπαγγέτι καλοκαιρινή

- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 5
- 1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες (όχι λειωμένες)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα βασιλικού, κατά προτίμηση όχι πλατύφυλλου, προτιμώ τον Αγιορείτικο, κομμένα από τη μέση του φυτού
- Ανθότυρο, 200 γραμμάρια περίπου
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Συστήνω να προσεχθεί η ποιότητα του, κάνει διαφορά.
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγες σταγόνες Tabasco προαιρετικά.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια και τα πολλά υγρά. Τις ψιλοκόβουμε στο χέρι. Όχι blender, όχι τρίφτη.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα αργότερα.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, πάντα στο χέρι, όχι blender.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ μαγειρικής, που θα χωρέσει αργότερα και τα μακαρόνια (κατά προτίμηση μεταλλικό, διαφορετικά από διαφανές υλικό) τοποθετούμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό και σκόρδο. Ρίχνουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, την οποία τρυπάμε σε μερικά σημεία.
Αφήνουμε το μπολ σε καυτό πρωινό ήλιο 6-8 ώρες. Χρειάζεται δυνατός ήλιος, ώστε να γίνει η ζύμωση των υλικών.
Βράζουμε τα μακαρόνια όταν έρθει η ώρα φαγητού σύμφωνα με τις οδηγίες. Δεν τα παραβράζουμε, δεν τα βουτυρώνουμε, δεν τα καίμε.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κομματιάζουμε και ρίχνουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Είμαστε έτοιμοι! Εύκολο, ελαφρύ και πολύ καλοκαιρινό!

Συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας (όχι LIDL). Θα σύστηνα ένα καλό Σαντορινιό Ασύρτικο (όχι περασμένο από βαρέλι) ή για πιο οικονομικό, Μαντινεία Τσέλεπου ή Νασιάκου.

Κορυφαίο πιάτο!

Υπάρχει και η παραλλαγή  χωρις σκόρδο με ψιλοκομμένη πιπεριά τύπου φλωρίνης, καο κοπανιστή μυκόνου.
 
Εγγρ.
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
9.466
Κριτικές
41
Like
6.779
Πόντοι
15.256
Κορυφαίο πιάτο!

Υπάρχει και η παραλλαγή  χωρις σκόρδο με ψιλοκομμένη πιπεριά τύπου φλωρίνης, καο κοπανιστή μυκόνου.
:hi:
Θα το δοκιμάσω με Φλωρίνης! Κοπανιστή Μυκόνου για όσους δεν πάσχουν από υπέρταση ... Ξέχασα, τα κομμάτια σκόρδου αφαιρούνται πριν το σερβίρισμα, διαφορετικά θα δυσανασχετίσουν οι κυρίες ...
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.612
Κριτικές
31
Like
13.188
Πόντοι
5.097
Με αυτες τις αηδιες θελετε να ριξετε γκομενα?  :think:
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.721
Κριτικές
90
Like
36.414
Πόντοι
25.467
:hi:
Θα το δοκιμάσω με Φλωρίνης! Κοπανιστή Μυκόνου για όσους δεν πάσχουν από υπέρταση ... Ξέχασα, τα κομμάτια σκόρδου αφαιρούνται πριν το σερβίρισμα, διαφορετικά θα δυσανασχετίσουν οι κυρίες ...

Σε αυτή την περίπτωση βάλτε και σκόρδο. Διαφορετικά θα του λείπει η σπιρτάδα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom