Δ
Διαγραμμένο μέλος 136408
Επισκέπτης
Πρόσφατα στο νήμα των παππούληδων, κάποιος φίλος ζητούσε συνταγή για λινγκουίνι και δόθηκε μια
πρόταση η οποία εκτιμήθηκε δεόντως. Η μαγειρική, όπως και το σεξ είναι μια τέχνη που ικανοποιεί
παράλληλα και μια βασική ανάγκη. Και εννοείται, ότι η μαγειρική δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση,
καθώς υπάρχουν άντρες μερακλήδες, που γουστάρουν να δημιουργούν στην κουζίνα για να ευχαριστούν
πέρα από τον εαυτό τους, μια καλή παρέα φίλων ή ακόμα και την ερωτική τους σύντροφο...
Ιδού λοιπόν το ερώτημα: υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα που ασχολούνται με τη γαστριμαργική τέχνη
και θα πρότειναν, ενδεχομένως, (ηδονικές στη γεύση) συνταγές μαγειρικής;
Εννοείται ότι σε ένα τέτοιο νήμα, μπορούν κάλλιστα να συμμετέχουν και εργαζόμενες ή γυνακεία μέλη που θα
είχαν ίσως να μας προτείνουν κάτι καλό...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν κάνω την αρχή, με μια δική μου σπεσιαλιτέ, για χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά και δαμάσκινα στον φούρνο.
Υλικά:
8 χοιρινές μπριζόλες κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο.
6 μεγάλες πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μικρά κολοκυθάκια
3 μεγάλα καρότα
3 κρεμμύδια
10 δαμάσκινα (στην εποχή τους φρέσκα, αλλιώς αποξηραμένα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θρούμπι ( το θρούμπι είναι και φυσικό αφροδισιακό... ;)).
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και θρουμπίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε έπειτα τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και επίσης τις αλατοπιπερώνουμε και τις θρουμπίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε
από πάνω το κρεμμύδι χοντροκομμένο, όπως και τα κολοκύθια (το μεγάλο κολοκύθι το έχουμε πρώτα καθαρίσει από την φλούδα του, ενώ τα δύο μικρότερα τα κόβουμε αφήνοντας την φλούδα επάνω). Και σε αυτή τη στρώση, προσθέτουμε θρούμπι.
Ακολούθως, μπαίνουν τα καρότα χοντροκομμένα σε ροδέλες και οι πιπεριές κομμένες φέτες. Στο τέλος απλώνουμε παντού
τα δαμάσκινα αφού έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι (στα φρέσκα) και τα έχουμε κόψει σε δύο μέρη. Από πάνω ρίχνουμε
λίγο έπιπλέον λάδι, και άλλη μια δόση αλάτι και θρούμπι. Πριν μπεί στον φούρνο, ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι νερό
και βάζουμε το τυαψί στους 250 για 20 λεπτά. Μετά το χαμηλώνουμε στους 200 για τα υπόλοιπα 40 λεπτά και αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.
Σερβίρισμα:
Σαν ντρέσινγκ, μπορούμε να βάλουμε λίγες φέτες ντομάτας κονκασέ και λίγη φρέσκια πιπεριά λεπτοκομμένη. Το δαμάσκινο, δίνει μια ξεχωριστή γλυκόξινη γεύση, σε συνδυασμό με το κρεμμύδι, το καρότο και το θρούμπι, οπότε δεν χρειάζεται να προστεθεί λεμόνι. Για τον λόγο αυτό, προτείνονται οι φέτες τις ντομάτας. Το πιάτο αυτό, συνοδεύεται ιδανικά, από ένα δροσερό ισπανικό κρασί Rioja! Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!
πρόταση η οποία εκτιμήθηκε δεόντως. Η μαγειρική, όπως και το σεξ είναι μια τέχνη που ικανοποιεί
παράλληλα και μια βασική ανάγκη. Και εννοείται, ότι η μαγειρική δεν είναι μια γυναικεία υπόθεση,
καθώς υπάρχουν άντρες μερακλήδες, που γουστάρουν να δημιουργούν στην κουζίνα για να ευχαριστούν
πέρα από τον εαυτό τους, μια καλή παρέα φίλων ή ακόμα και την ερωτική τους σύντροφο...
Ιδού λοιπόν το ερώτημα: υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα που ασχολούνται με τη γαστριμαργική τέχνη
και θα πρότειναν, ενδεχομένως, (ηδονικές στη γεύση) συνταγές μαγειρικής;
Εννοείται ότι σε ένα τέτοιο νήμα, μπορούν κάλλιστα να συμμετέχουν και εργαζόμενες ή γυνακεία μέλη που θα
είχαν ίσως να μας προτείνουν κάτι καλό...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν κάνω την αρχή, με μια δική μου σπεσιαλιτέ, για χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά και δαμάσκινα στον φούρνο.
Υλικά:
8 χοιρινές μπριζόλες κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο.
6 μεγάλες πατάτες
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μικρά κολοκυθάκια
3 μεγάλα καρότα
3 κρεμμύδια
10 δαμάσκινα (στην εποχή τους φρέσκα, αλλιώς αποξηραμένα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θρούμπι ( το θρούμπι είναι και φυσικό αφροδισιακό... ;)).
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και θρουμπίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε έπειτα τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και επίσης τις αλατοπιπερώνουμε και τις θρουμπίζουμε. Έπειτα ρίχνουμε
από πάνω το κρεμμύδι χοντροκομμένο, όπως και τα κολοκύθια (το μεγάλο κολοκύθι το έχουμε πρώτα καθαρίσει από την φλούδα του, ενώ τα δύο μικρότερα τα κόβουμε αφήνοντας την φλούδα επάνω). Και σε αυτή τη στρώση, προσθέτουμε θρούμπι.
Ακολούθως, μπαίνουν τα καρότα χοντροκομμένα σε ροδέλες και οι πιπεριές κομμένες φέτες. Στο τέλος απλώνουμε παντού
τα δαμάσκινα αφού έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι (στα φρέσκα) και τα έχουμε κόψει σε δύο μέρη. Από πάνω ρίχνουμε
λίγο έπιπλέον λάδι, και άλλη μια δόση αλάτι και θρούμπι. Πριν μπεί στον φούρνο, ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι νερό
και βάζουμε το τυαψί στους 250 για 20 λεπτά. Μετά το χαμηλώνουμε στους 200 για τα υπόλοιπα 40 λεπτά και αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.
Σερβίρισμα:
Σαν ντρέσινγκ, μπορούμε να βάλουμε λίγες φέτες ντομάτας κονκασέ και λίγη φρέσκια πιπεριά λεπτοκομμένη. Το δαμάσκινο, δίνει μια ξεχωριστή γλυκόξινη γεύση, σε συνδυασμό με το κρεμμύδι, το καρότο και το θρούμπι, οπότε δεν χρειάζεται να προστεθεί λεμόνι. Για τον λόγο αυτό, προτείνονται οι φέτες τις ντομάτας. Το πιάτο αυτό, συνοδεύεται ιδανικά, από ένα δροσερό ισπανικό κρασί Rioja! Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!