Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
βγαζεις καποιο νοημα σε αυτες τις 4 σελιδες ο καθενας γραφει τι ειπαν καποιοι αλλοι εγω γραφω αυτα που βλεπω εγω
ο καθενας ειναι θεος του εαυτου του και δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους να πιστευουν οτι  τους πασσαρουν οι ιερεις
και ο καθε θεολογος που απο πισω ειναι παιδεραστες και αιμομικτες καλυτερα θα στα πει καποιος της πιατσας παρα αυτοι
Αν καταλαβα καλα, γιατι δυσκολευομαι να πιασω τον συλλογισμο σου, δεν υπαρχει θεος επειδη οι παπαδες ειναι διεφθαρμενοι?
Ποιος χεστηκε ρε φιλε για τους παπαδες?

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
βγαζεις καποιο νοημα σε αυτες τις 4 σελιδες ο καθενας γραφει τι ειπαν καποιοι αλλοι εγω γραφω αυτα που βλεπω εγω
ο καθενας ειναι θεος του εαυτου του και δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους να πιστευουν οτι  τους πασσαρουν οι ιερεις
και ο καθε θεολογος που απο πισω ειναι παιδεραστες και αιμομικτες καλυτερα θα στα πει καποιος της πιατσας παρα αυτοι
τρικυμία εν κρανίω!
Είδες κανέναν παπά να μιλάει εδώ μέσα ρε?
ο καθένας λέει την άποψή του και τον προβληματισμό του!
εσύ αν δε γουστάρεις τράβα σε κάνα γήπεδο να βγάλεις τον τραμπούκο που κρύβεις μέσα σου!
με το ζόρι στα δώσανε να τα διαβάσεις?
ωχου!

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Το οτι ειστε θυμωμενοι με τους παπαδες ,αυτο δεν πρεπει να σας οδηγησει στο αναγκαστικο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει Θεος.Οπως ,το ειστε θυμωμενοι με καποιους γιατρους αλμπανηδες του ΕΣΥ ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει Ιατρικη αποτελεσματικη.
Πολύ σωστός !
Φοβερό! :thumbsup:
Ειδικά τα συμπεράσματα στο τέλος
"ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Αγαπητέ e-θεϊστή,
Το να πιστεύεις σε οποιαδήποτε μορφή θεού είναι αποκλειστικά αυτό: ΠΙΣΤΗ. Κάτι καθαρά προσωπικό που δεν μπορεί να μελετηθεί σωστά και μεθοδικά από ουδέτερη αρχή. Αν πας να βάλεις λογική στη συζήτηση είναι σαν να πας να μετρήσεις το ύψος σου με ζυγαριά. Μη φέρνεις επιστημονικές αρχές στην κουβέντα, δε σε παίρνει! Η πίστη είναι ένα από τα λίγα θέματα που, αν σε ρωτήσουν γιατί το στηρίζεις, μπορείς απλά να πεις "Γιατί έτσι γουστάρω" και να φύγεις χωρίς περεταίρω εξηγήσεις. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΟΥ ΤΟ!

Αγαπητέ e-άθεε,
Είτε είσαι άθεος από αποστροφή στην οργανωμένη θρησκεία, είτε από καθαρό φιλοσοφικό ψάξιμο, ειλικρινά χεστήκαμε και η βάρκα γέρνει! Το ξέρω πως το θεωρείς κατόρθωμα που αποτίναξες τη θρησκεία από πάνω σου, αλλά δεν είναι. Απλά έφτασες σε ένα συμπέρασμα χρησιμοποιώντας τη λογική σου. Το ίδιο έκανες όταν σταμάτησες να πιστεύεις στον Άη-Βασίλη και το ίδιο κάνει ο εγκέφαλός σου κάθε λεπτό που είσαι ξύπνιος. Αν γουστάρεις να το γιορτάσεις κάνοντας online κήρυγμα, υπάρχουν πολλές θρησκείες που ψάχνουν υπαλλήλους. Όσο δε θέλω να μου τα πρήζει η κάθε μπορδόχα στην Ομόνοια με φυλλάδια για το Χριστούλη και την Παναγίτσα, άλλο τόσο δε θέλω και τη γνώμη των άθεων που πλέον έχουν γίνει οι Ιεχωβάδες του YouTube!"

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.345
Πόντοι
22.785
:think: :think: ...Μόνο το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν τόσο έπιθετικά
μερικές φορές να διαψεύσουν την ύπαρξή του είναι άφ έαυτού γεγονός ότι θεός ύπάρχει....??

Πώς νά διαψευσθώ στήν έρωτο-απαντηση μου  :think: :think:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
αναρωτηθειτε καλυτερα εαν υπαρχει αγαπη πλεον..

για τον διπλα μας..για τον εαυτο μας..εαν σεβομαστε οσο θα επρεπε οσους αγαπαμε..

Filogeno

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2010
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
1
ΑΠΟΔΕΙΔΗ Νο 1:

181822824cf6fb22573b.jpg

181825837002fb72475o.jpg

Αν και είμαι άθεος, σε πάω πολύ ρε SPEED για αυτό που έγραψες!!!!
Παραφράζοντας τη ρήση του Νίτσε...
God is dead...because Ayrton was god!!!

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
47
Like
881
Πόντοι
6.755
:think: :think: ...Μόνο το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν τόσο έπιθετικά
μερικές φορές να διαψεύσουν την ύπαρξή του είναι άφ έαυτού γεγονός ότι θεός ύπάρχει....??

Πώς νά διαψευσθώ στήν έρωτο-απαντηση μου  :think: :think:
Σωκράτης: «Είναι ανάγκη λοιπόν να περιμένει κανείς μέχρι να μάθει πώς πρέπει στους θεούς και στους ανθρώπους να συμπεριφέρονται»

Αλκιβιάδης: «Πότε λοιπόν θάρθει αυτή η ώρα Σωκράτη, και πού είναι αυτός που θα μας διδάξει; Γιατί νομίζω με πολλή χαρά θάβλεπα αυτόν τον άνθρωπο, ποιος είναι».

Σωκράτης: «Αυτός που νοιάζεται για σένα, αλλά μου φαίνεται, όπως στον Διομήδη λέει ο Όμηρος ότι η Αθηνά αφαίρεσε την αχλύν, για να ξεχωρίζει καλά τον θεό ή τον άνθρωπο, έτσι και σε σένα πρέπει πρώτον μεν από την ψυχή την αχλύν αφού αφαιρέσει, που τώρα υπάρχει, τότε ήδη να σου προσφέρει αυτά, με τα οποία πρόκειται να γνωρίζεις τι είναι κακό και τι είναι καλό, γιατί τώρα δεν μου φαίνεται πως θα μπορέσεις»

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Εχετε διαβασει το μπεστ σελλερ "The God Illusion" του Richard Dawkins ? Ανατρεπει ολες τις "θεολογικες" αποδειξεις περι θεου.Τις περισσοτερες ,εκτος απο δυο ,ειχε αποδειξει σαν εσφαλμενες και ο Φιλοσοφος Immanuel Kant.
Ωστοσο υπαρχουν καποιες ενδειξεις για την υπαρξη Θεου απο την Πυρηνικη Φυσικη, συμφωνα με τον Πυρηνικο Φυσικο Amit Goswami ,που δεν αναφερει ο Dawkins στο βιβλιο του .Οι ενδειξεις αυτες σχετιζονται με τα πειραματα του Alain Aspect που αποτελουν εδω και 20 χρονια ενα τεραστιο αινιγμα στη κβαντομηχανικη.Υπαρχουν και αλλες ενδειξεις, απο τη Φυσικη.
Σημαντικες ενδειξεις ομως ειναι και αλλες ,οπως η υπαρξη "τηλεπαθητικης" επικοινωνιας μεταξυ ορισμενων ατομων,που επιβεβαιωθηκε με πειραματα ,που εγιναν για στρατιωτικους σκοπους.Οι στρατιωτικοι επιβεβαιωσαν την αληθεια του φαινομενου ,αλλα δεν βρηκαν τροπο για να το ελεγξουν (βλ.Roots of coincidence ,του Arthur Koestler ).
Το οτι ειστε θυμωμενοι με τους παπαδες ,αυτο δεν πρεπει να σας οδηγησει στο αναγκαστικο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει Θεος.Οπως ,το ειστε θυμωμενοι με καποιους γιατρους αλμπανηδες του ΕΣΥ ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει Ιατρικη αποτελεσματικη.
εχεις δει ποτε κανεναν απ ολους αυτους να εκδιδει βιβλιο που να επαληθευει την υπαρξη του θεου?
βαρεθηκα πια τους μπεκροκανατες, υπερηφανους, που εχουν θεσει σκοπο ζωης να εκδοσουν βιβλιο που να αποδυκνυει οτι δεν υπαρχει θεος..
πουλανε αυτα φιλε μου..

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
τελευταια φορα που πηγα εκκλησια ηταν στο κισιναου να δεις πως προσκυνουσαν τις εικονες οι μολδαβες αστα να πανε
απο μεσα μου ελεγα ποσο μαλακες ειμαστε που φιλαμε εικονες και αλλο τοσο που φιλαμε τα χερια των παπαδων οι πιο σιχαμεροι τυποι της κοινωνιας
αλλοι φιλανε την αφισα του σαραβακου και του τζιοβανι..
αλλοι φιλανε τον παπανδρεου στο προσωπο..

ασε και καποιους να φιλανε την παναγια και τον χριστο..

Quazzar

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
1
Η μονη επιστημονικά απόδειξη περι ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ του Θεου θα ήταν εάν είχε αποδειχθεί οτι το Σύμπας είναι ΑΙΩΝΙΟ - χωρίς αρχή.
Ομως αυτο δεν ισχύει, επιστημονικά το σύμπαν είχε ΑΡΧΗ, και ως εκ τουτου δεν μπορει να υπαρξει επιστημονικη απόδειξη περι της ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ Θεού.

Τωρα τα υπόλοιπα όπου ο νούς και η γνώση και ο καθένας όπως πορεύεται.

Επισκέπτης
Ναι φιλε μου υπαρχει ο ΘΕΟΣ ,Χριστος , Η Παναγια, Οι αρχαγγελοι, αγγελοι και οι αγιοι. Οτιδηποτε βλεπεις τριγυρω σου εδω στον πλανητη γη οπως επισης και στο διαστημα ( συμπαν ) ειναι ολα δημιουργηματα του ΘΕΟΥ. Οπως επισης και εμεις οι ανθρωποι και τα ζωντανα ( ζωα ) ειμαστε ολα δημιουργηματα του θεου.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Η μονη επιστημονικά απόδειξη περι ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ του Θεου θα ήταν εάν είχε αποδειχθεί οτι το Σύμπας είναι ΑΙΩΝΙΟ - χωρίς αρχή.
Ομως αυτο δεν ισχύει, επιστημονικά το σύμπαν είχε ΑΡΧΗ, και ως εκ τουτου δεν μπορει να υπαρξει επιστημονικη απόδειξη περι της ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ Θεού.

Τωρα τα υπόλοιπα όπου ο νούς και η γνώση και ο καθένας όπως πορεύεται.

Καλά τα λες.

Και ως γνωστόν, ο Θεός είναι Παντοδύναμος (και παντογνώστης, και πανάγαθος, και όλα αυτά τα γνωστά). Κρατώ μόνο το παντοδύναμος.

Τι πα να πει "Παντοδύναμος" όμως?  Σκέβομαι ότι ως Παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ? Ναι, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Τα Πάντα.

Επομένως και μια τεράστια πέτρα. Μα πολύ τεράστια. Τόσο τεράστια, που να μη μπορεί να τη σηκώσει.
Μη σου φαίνεται παράξενο, αφού είναι παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει μια τεράστια πέτρα. Αλλιώς, τι παντοδύναμος είναι?

Όμως, δε θα μπορεί να σηκώσει την πέτρα.

Άρα, τι παντοδύναμος είναι?

Κάπου χάνει αυτή η θεωρία περί θεού...

Από μόνη της, όπως την έχουν φτιάξει αυτοί που την έχουν μαστορέψει.
Όχι επειδή έτσι λέω εγώ. Εγώ, αυτά που λέει η θεωρία επαναλαμβάνω.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Καλά τα λες.

Και ως γνωστόν, ο Θεός είναι Παντοδύναμος (και παντογνώστης, και πανάγαθος, και όλα αυτά τα γνωστά). Κρατώ μόνο το παντοδύναμος.

Τι πα να πει "Παντοδύναμος" όμως?  Σκέβομαι ότι ως Παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ? Ναι, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Τα Πάντα.

Επομένως και μια τεράστια πέτρα. Μα πολύ τεράστια. Τόσο τεράστια, που να μη μπορεί να τη σηκώσει.
Μη σου φαίνεται παράξενο, αφού είναι παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει μια τεράστια πέτρα. Αλλιώς, τι παντοδύναμος είναι?

Όμως, δε θα μπορεί να σηκώσει την πέτρα.

Άρα, τι παντοδύναμος είναι?

Κάπου χάνει αυτή η θεωρία περί θεού...

Από μόνη της, όπως την έχουν φτιάξει αυτοί που την έχουν μαστορέψει.
Όχι επειδή έτσι λέω εγώ. Εγώ, αυτά που λέει η θεωρία επαναλαμβάνω.
οντως εχεις πολυ ορθολογιστικη σκεψη..το διατυπωσες πολυ καλα θα ελεγα..εντελως ρεαλιστικα εντελως αποσταγμενη απο μικροανθωπιστικες θεωριες αποψη!!

μολις απεδειξες οτι δεν υπαρχει θεος..

ελυσες εναν γριφο εκατομυριων χρονων...

ισως παρεις νομπελ...

περνα να σου δωσω εικοσαρικακι να πας να φωνισεις καμια μαυρη...

Quazzar

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
1
αυτο με την πετρα ειναι παλιο, όπως πολλα θεωρηματα περι μη υπαρξεως ή υπαρξεως κλπ κλπ
ας το πουμε και αλλιως, η βιβλος λεει οτι ο Θεος ειναι παντοδυναμος, επισης ομως λεει οτι δεν μπορει να πει ψεμματα.  Αρα υπαρχουν πραγματα που δεν μπορει να κανει. Προφανως μπορει να φτιαξει και μια πετρα που δεν μπορει να σηκωσει.  Το να φτιαξει μια τετοια πετρα που ουτε ο ιδιος δεν θα μπορει να σηκωσει δεν φανερωνει παντοδυναμια; μιας και κανεις αλλος ή κατι αλλο στο συμπαν δεν μπορει να φτιαξει τετοια πετρα?

Κοιταξε ομως,
απλα οπως το εθεσα, με την λογικη και επιστημονικα, μονο αυτο μπορει να σταθει, δηλαδη οτι:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ μιας και η μονη επιστημονικη αποδειξη της μη υπαρξης θα ηταν η απειροτητα του συμπαντος, που ομως δεν ισχυει μιας και το συμπαν επιστημονικα είχε αρχη.

και ειπαμε, ο καθενας μετα οπως την δει.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ

Κοίτα φίλε,
(τα έχω ξαναγράψει, εδώ, σε αυτό το forum, με κάνεις να επαναλαμβάνομαι)

Πάρα πολλών πραγμάτων η ύπαρξη ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Να σου αραδιάσω δέκα?

1) Ακφγωβ
2) Μησδρω
3) Ζχωβηλ
4) Ληνμψω
5) Ζβολκξ
7) Οκλητφ
8) Σψωσαμ
9) Ποεψωφ
10) Δηνμως

Το ότι ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί η ΜΗ ύπαρξη αυτών των 10, σημαίνει ότι υπάρχουν κι όλας?  Γιατί αυτό μας λες!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Μπα....   Κράτα το!

Ρίχτο σε κανα παγκάρι, να πιάσει τόπο.

Εμένα δε μου λείπει!
στα παγκαρια εγω προσωπικα δεν ριχνω τιποτα..

προτιμω να δωσω οτι θα εριχνα σε εναν αστεγο που περιμενει απεξω..

ας καταφερετε πρωτα να φτιαξετε την βρυση στο σπιτι σας, μετα οπλιστειτε με πολυ δυναμη-κουραγιο-ταπεινωτητα και δειτε την γυμνια του εαυτου σας, και μετα κρινετε εαν υπαρχει η οχι θεος..

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
εναν αστεγο που περιμενει απεξω..

Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι υπάλληλος νταβατζή, πριν του το δώσεις?

δειτε την γυμνια του εαυτου σας, και μετα κρινετε εαν υπαρχει η οχι θεος..

Μπα, φίλε, άσε να βάζουμε εμείς τις προτεραιότητες μας, τι θέλουμε πρώτο και τι δεύτερο.  Σε χαλάει?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom