You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 35K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
fantaros25
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Διαλέγεται και παίρνετε.
ακριβως... τιποτα με το ζορι
Ypsolon
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Νοε 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 7
- Πόντοι
- 16
1) Αν το 90% πιστευει στον θεο και κανει αυτα που κανει και δεν φοβαται για τις συνεπειες μαλλον δεν πιστευει. Οταν υποστηριζεις κατι ΕΣΥ πρεπει να το αποδειξεις οχι οι αλλοι
2) Ο θεος ενω εμφανιζοταν δολοφονουσε χιλιαδες, οι αγγελοι του πηδουσαν γυναικες, ξαφνικα αποφασισε να μην ξαναεμφανιστει. Καλα.
3)Για την 5η παραγραφο, οι χριστιανοι λενε οτι δεν μπορεις να συλλαβεις την εννοια του θεου με το μυαλο σου, αρα συμφωνα με εσενα δεν μπορει να κατανοηθει αρα δεν υπαρχει. Επισης μην βαζεις βλακειες απο μεταφραση γιατι cell δεν σημαινει κελι αλλα κυταρρο εν προκειμενω.
4) Απο το 1920 αιτια-αιτιατο αρχισε να θολωνει επιστημονικα. Δες κβαντο και χαος. Ο θεος ειναι πολυ περιπλοκο ον για να μην εχει αιτια. Επισης το τι ειναι καλο η κακο επηρεαζεται ισχυρα απο τις εκαστοτε κοινωνιες.
5) Η εξελιξη δεν ειναι κατι για να πιστευεις, εναι επιστημη και χρησιμοποιειται κατα κορον και ειναι κατι με το οποιο εσυ δεν εχεις σχεση.
6) οσον αφορα την τελευταια παραγραφο υπαρχει ιατρικη εξηγηση, αυτο λεγεται σχιζοφρενεια, πολλοι το ειχανε ακομη και ο χιτλερ.
2) Ο θεος ενω εμφανιζοταν δολοφονουσε χιλιαδες, οι αγγελοι του πηδουσαν γυναικες, ξαφνικα αποφασισε να μην ξαναεμφανιστει. Καλα.
3)Για την 5η παραγραφο, οι χριστιανοι λενε οτι δεν μπορεις να συλλαβεις την εννοια του θεου με το μυαλο σου, αρα συμφωνα με εσενα δεν μπορει να κατανοηθει αρα δεν υπαρχει. Επισης μην βαζεις βλακειες απο μεταφραση γιατι cell δεν σημαινει κελι αλλα κυταρρο εν προκειμενω.
4) Απο το 1920 αιτια-αιτιατο αρχισε να θολωνει επιστημονικα. Δες κβαντο και χαος. Ο θεος ειναι πολυ περιπλοκο ον για να μην εχει αιτια. Επισης το τι ειναι καλο η κακο επηρεαζεται ισχυρα απο τις εκαστοτε κοινωνιες.
5) Η εξελιξη δεν ειναι κατι για να πιστευεις, εναι επιστημη και χρησιμοποιειται κατα κορον και ειναι κατι με το οποιο εσυ δεν εχεις σχεση.
6) οσον αφορα την τελευταια παραγραφο υπαρχει ιατρικη εξηγηση, αυτο λεγεται σχιζοφρενεια, πολλοι το ειχανε ακομη και ο χιτλερ.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
υπάρχει Θεός αλλά αποδείξεις δεν υπάρχουν... υπάρχουν μόνο ενδείξεις... τέτοια απάντηση μου έδωσε ένας θεολόγος φίλος μου δεν ξέρω αλλά εγώ τον πιστέυω πάντως
Αντισυνταγματαρχα, η αποδειξη του Θεου ειμαστε εγω κι εσυ.
TurboThor
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 22
- Like
- 322
- Πόντοι
- 2.287
Αντισυνταγματαρχα, η αποδειξη του Θεου ειμαστε εγω κι εσυ.
λες έ.... θα το μεταβιβάσω...
fantaros25
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
μονο αν πιστευεις ουτως η αλλως ειναι αυτο επιχειρημα...Αντισυνταγματαρχα, η αποδειξη του Θεου ειμαστε εγω κι εσυ.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
μονο αν πιστευεις ουτως η αλλως ειναι αυτο επιχειρημα...
Πιστευω οτι υπαρχω. Ναι.
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 38
- Πόντοι
- 366
μπορεις να μου εξηγησεις γιατι γραφεις ψευδα σαν τον ελμερ φαντ?Πίστευε και μή[size=15pt],[/size] ερεύνα.
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
Πιστευω οτι υπαρχω. Ναι.
fantaros25
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
δεν ειπα αυτο και το ξερεις...Πιστευω οτι υπαρχω. Ναι.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.280
- Πόντοι
- 8.006
Οσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει.
Να βγει καποιος ασπρομαλλης παππουλης στα νεα των 8.30 στο Μεγκα και να πει "hello guys, ειμαι ο Μεγαλος"?
Προσδιοριστε μου τι ακριβως θα θελατε σαν αποδειξη, και συζηταμε παραπερα.
Να βγει καποιος ασπρομαλλης παππουλης στα νεα των 8.30 στο Μεγκα και να πει "hello guys, ειμαι ο Μεγαλος"?
διομήδης
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 30.411
- Πόντοι
- 5.006
Οσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 38
- Πόντοι
- 366
να αγορασει την αεκΟσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
fantaros25
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
αποδειξη για τον καθενα ειναι κατι διαφορετικο...Οσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
ο ενας θα σου πει αυτο που ειπες... ο αλλος θα σου πει να σωσει τα παιδακια στην αφρικη απο την πεινα... ο αλλος να σωθει το παιδι του που ειναι αρρωστο...
οτιδηποτε...
οπως λεει και ο Τομ Χανκς στο Angels and Demons.... "Faith is a gift, that i have not yet received"
δεν ειναι το ιδιο αστοχο καποιος να πιστευει επειδη ετσι του ειπαν, με το να ζηταει παραλογα πραγματα για να πιστεψει ?
GFE
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 30 Νοε 2009
- Κριτικές
- 15
- Like
- 0
- Πόντοι
- 2.007
>Η Πιστη σε καποιον Θεο, ειναι συναρτηση του επιστημονικου κεκτημενου του Ανθρωπου...
Στον Θεο αναγουμε ολα τα ανεξηγητα...Κυριως τα μεγαλεια, αν και η παραφροσυνη αναγει και τα κακα στον Θεο..(πχ συμφορες σαν το τσουναμι με 250000 νεκρους μερες Χριστουγεννων ηταν ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ )
Ετσι οσο ανακαλυπτουμε τους νομους της φυσης που μας περιβαλλει, απομακρυνομαστε απο το Θείο....λογικο....αν ποτε μαθουμε ολα τα σημερινα μυστηρια, τοτε δεν θα χρειαζομαστε Θεο να ακουμπησουμε την αγνοια μας!
>Στην σκεψη αυτη, και τα περι Ιατρικης...καποτε ηταν εργο Θεου η ιασις και θελημα του ο θανατος...σημερα με την αλματωδη εξελιξη, ο Ανθρωπος βασιζεται πιο πολυ στις δικες του δυναμεις, και οχι στο Θειο...εξαλλου, που ειναι το Θειο τοσο καιρο?...ολα μονοι μας τα καναμε!
>Τελος για το θαυμα της ζωης, πιστευω οτι ειμαστε μια "ανωμαλια" της φυσης, δλδ, οργανικες ενωσεις που με καποιο τροπο υπο καποιες συνθηκες αναπαραχθηκαν και μεταβολιζουν ενεργεια....Εκτος κι αν ισχυει η θεωρεια της πανσπερμιας και ειμαστε ολοι απογονοι ζωης εξωθεν του πλανητη (κομητες που μεταφερουν βακτηρια, κλπ)
Στον Θεο αναγουμε ολα τα ανεξηγητα...Κυριως τα μεγαλεια, αν και η παραφροσυνη αναγει και τα κακα στον Θεο..(πχ συμφορες σαν το τσουναμι με 250000 νεκρους μερες Χριστουγεννων ηταν ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ )
Ετσι οσο ανακαλυπτουμε τους νομους της φυσης που μας περιβαλλει, απομακρυνομαστε απο το Θείο....λογικο....αν ποτε μαθουμε ολα τα σημερινα μυστηρια, τοτε δεν θα χρειαζομαστε Θεο να ακουμπησουμε την αγνοια μας!
>Στην σκεψη αυτη, και τα περι Ιατρικης...καποτε ηταν εργο Θεου η ιασις και θελημα του ο θανατος...σημερα με την αλματωδη εξελιξη, ο Ανθρωπος βασιζεται πιο πολυ στις δικες του δυναμεις, και οχι στο Θειο...εξαλλου, που ειναι το Θειο τοσο καιρο?...ολα μονοι μας τα καναμε!
>Τελος για το θαυμα της ζωης, πιστευω οτι ειμαστε μια "ανωμαλια" της φυσης, δλδ, οργανικες ενωσεις που με καποιο τροπο υπο καποιες συνθηκες αναπαραχθηκαν και μεταβολιζουν ενεργεια....Εκτος κι αν ισχυει η θεωρεια της πανσπερμιας και ειμαστε ολοι απογονοι ζωης εξωθεν του πλανητη (κομητες που μεταφερουν βακτηρια, κλπ)
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
λιγα για τον πρετεντερη μεγαλε....ιναφ ιζ ιναφ....Οσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 102
- Εμφανίσεις
- 20K
- Απαντήσεις
- 74
- Εμφανίσεις
- 6K
- Απαντήσεις
- 24
- Εμφανίσεις