Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Ολοι οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ βλέπω εδώ είμαστε αυπνίες? :offtopic:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
αποδειξη για τον καθενα ειναι κατι διαφορετικο...
ο ενας θα σου πει αυτο που ειπες... ο αλλος θα σου πει να σωσει τα παιδακια στην αφρικη απο την πεινα... ο αλλος να σωθει το παιδι του που ειναι αρρωστο...
οτιδηποτε...

οπως λεει και ο Τομ Χανκς στο Angels and Demons.... "Faith is a gift, that i have not yet received"

δεν ειναι το ιδιο αστοχο καποιος να πιστευει επειδη ετσι του ειπαν, με το να ζηταει παραλογα πραγματα για να πιστεψει ?

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.
Απο την αλλη, αν θεωρησουμε οτι ο Θεος ειναι κατι απειρο κι εμεις κατι πεπερασμενο, δεν θα ηταν εκτος καθε λογικης να περιμενουμε από το πεπερασμενο να κατανοησει, να εξηγησει και να αποδειξει απολυτα το απειρο?
Εδω το μυαλο μας αδυνατει να χωρεσει κατι χειροπιαστο, οπως το οτι το συμπαν δεν τελειωνει (!) πουθενα. Προκειται ουσιαστικα για προταση απαραδεκτη και αδιανοητη, να υπαρχει κατι που δεν εχει τελος ή αρχη.
Αν και ο Θεος ειναι κατι τετοιο, πως να τον αποδειξουμε?
Με δυο λογια, αν ο Θεος μπορουσε να αποδειχθει, δεν θα ηταν Θεος....

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.063
Πόντοι
216
Χαίρετε και ευδαιμονείτε!!!
Όπως έχει γράψει και ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους του ανθρωπίνου είδους ο Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης στο έργο του "Περί Θεών" «σχετικά με τους θεούς, δεν μπορώ να ξέρω πως υπάρχουν, και πως δεν υπάρχουν και δεν έχω ιδέα τι είδους πλάσματα είναι».Αντιμετωπίζει με κριτικό πνεύμα την ύπαρξη του Θεού θεωρώντας οτι «η αδηλότητα των θεών και η βραχύτητα του ανθρωπίνου βίου» δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να γνωρίσει εάν...
Ο εν λόγω,προφανώς,δεν ήταν άθεος αλλά θεωρούσε οτι α)οι ανθρώπινες αισθήσεις δεν μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε τα άδηλα, αυτά δηλαδή που δεν φαίνονται,που δεν προσεγγίζουν οι αισθήσεις (Θεός)και β) ο νους,λόγω της συντομίας της ανθρώπινης ζωής,δεν προσφέρει στον άνθρωπο τον αναγκαίο χρόνο να εμβαθύνει σε ένα τέτοιο τεράστιο θέμα...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες.
Απο την αλλη, αν θεωρησουμε οτι ο Θεος ειναι κατι απειρο κι εμεις κατι πεπερασμενο, δεν θα ηταν εκτος καθε λογικης να περιμενουμε από το πεπερασμενο να κατανοησει, να εξηγησει και να αποδειξει απολυτα το απειρο?
Εδω το μυαλο μας αδυνατει να χωρεσει κατι χειροπιαστο, οπως το οτι το συμπαν δεν τελειωνει (!) πουθενα. Προκειται ουσιαστικα για προταση απαραδεκτη και αδιανοητη, να υπαρχει κατι που δεν εχει τελος ή αρχη.
Αν και ο Θεος ειναι κατι τετοιο, πως να τον αποδειξουμε?
Με δυο λογια, αν ο Θεος μπορουσε να αποδειχθει, δεν θα ηταν Θεος....
απ την αλλη, η ερωτηση σου η ιδια ξεκινα απο μια υποθεση... οτι ο θεος ειναι υπαρκτος... που ειτε το πιστευεις ειτε οχι...

ξεκινας με μια παραδοχη , που καποιος αλλος δεν την κανει...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
απ την αλλη, η ερωτηση σου η ιδια ξεκινα απο μια υποθεση... οτι ο θεος ειναι υπαρκτος... που ειτε το πιστευεις ειτε οχι...

ξεκινας με μια παραδοχη , που καποιος αλλος δεν την κανει...

Οχι ακριβως. Εξαλλου, αν το δεις και ετυμολογικα, "υπαρκτος" σημαινει "υπό την αρχην"..δηλαδη η "υπαρξη" προυποθετει μια αρχη, μια ανωτερη δυναμη δηλαδη.
Και επομενως η ιδια η "αρχη" δεν μπορει να ειναι "υπαρξη".
Εγω σεβομαι απολυτα τους αμφισβητίες και τους ερευνωντες.
Ισως τελικα αυτοί να ειναι οι πιο πιστοί απ' όλους.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Οχι ακριβως. Εξαλλου, αν το δεις και ετυμολογικα, "υπαρκτος" σημαινει "υπό την αρχην"..δηλαδη η "υπαρξη" προυποθετει μια αρχη, μια ανωτερη δυναμη δηλαδη.
Και επομενως η ιδια η "αρχη" δεν μπορει να ειναι "υπαρξη".
Εγω σεβομαι απολυτα τους αμφισβητίες και τους ερευνωντες.
Ισως τελικα αυτοί να ειναι οι πιο πιστοί απ' όλους.
ισως αυτος που ψαχνει και αμφισβητει να ειναι αυτος που θελει συνηδειτα να πιστεψει και δεν το κανει απλα γιατι ετσι του εμαθαν...

καλο ειναι οπως και να χει, ολοι να κραταμε λιγο μετριοπαθη σταση απεναντι σ αυτα τα πραγματα, γιατι και ευαισθητα ειναι για πολλους αλλα
και γιατι κανεις μας δεν ξερει πραγματικα τι υπαρχει και τι οχι...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
ισως αυτος που ψαχνει και αμφισβητει να ειναι αυτος που θελει συνηδειτα να πιστεψει και δεν το κανει απλα γιατι ετσι του εμαθαν...

καλο ειναι οπως και να χει, ολοι να κραταμε λιγο μετριοπαθη σταση απεναντι σ αυτα τα πραγματα, γιατι και ευαισθητα ειναι για πολλους αλλα
και γιατι κανεις μας δεν ξερει πραγματικα τι υπαρχει και τι οχι...

Εννοειται οτι ο φανατισμος ειναι κακος συμβουλος.
Εξαλλου ποτέ κανενας φανατικος σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας δεν προεκυψε οτι ειχε δικιο.
Και κανενας φανατικος δεν προσφερε ποτέ κατι ουσιαστικά καλό.

mounopanas

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2009
Like
2
Πόντοι
6
μη χαλιεστε με τετοιες παπαριες υπαρχει θεος και αρχιδιλικια αν υπηρχε θεος θα υπηρχαν τοσα μουνοπανα παπαδες???
ζηστε οσο καλυτερα το τωρα γιατι μετα θα πεσει μαυρο σκοταδι για παντα εκτος και αν πανε στον παραδεισο οι ανθιμοι!!!!

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
μη χαλιεστε με τετοιες παπαριες υπαρχει θεος και αρχιδιλικια αν υπηρχε θεος θα υπηρχαν τοσα μουνοπανα παπαδες???
ζηστε οσο καλυτερα το τωρα γιατι μετα θα πεσει μαυρο σκοταδι για παντα εκτος και αν πανε στον παραδεισο οι ανθιμοι!!!!
δε χαλιεται κανενας... κουβεντα να περασει η ωρα....

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Εννοειται οτι ο φανατισμος ειναι κακος συμβουλος.
Εξαλλου ποτέ κανενας φανατικος σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας δεν προεκυψε οτι ειχε δικιο.
Και κανενας φανατικος δεν προσφερε ποτέ κατι ουσιαστικά καλό.
ουτε ο τακης ο τσουκαλας ?  :2funny: :2funny: :2funny:

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Οσοι ομως ζητουν μια "αποδειξη" της υπαρξης του Θεου, τι πραγματικα θελουν?
Ειλικρινα δεν εχω καταλαβει.
Να βγει καποιος ασπρομαλλης παππουλης στα νεα των 8.30 στο Μεγκα και να πει "hello guys, ειμαι ο Μεγαλος"?
Προσδιοριστε μου τι ακριβως θα θελατε σαν αποδειξη, και συζηταμε παραπερα.

μα αυτό έγινε με κάποιο τρόπο στα θεοφάνεια... όχι έτσι οπως το λες ακριβώς... αλλά έγινε... δεν καταλαμβαίνω κάθε 3 και λίγο θα πρέπει να μας εμφανίζεται για να πιστέψουμε ότι υπάρχει? έγινε μια φορά και τέρμα...

έφτασα 1821 μηνύματα νομίζω ένας ασπρομάλλης γεράκος σχετικός με το θέμα ταιριάζει μια χαρά
.jpg

που τον λένε κολοκοτρώνη
χαχαχαχαχαχαχχαχα :2funny:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Εχετε διαβασει το μπεστ σελλερ "The God Illusion" του Richard Dawkins ? Ανατρεπει ολες τις "θεολογικες" αποδειξεις περι θεου.Τις περισσοτερες ,εκτος απο δυο ,ειχε αποδειξει σαν εσφαλμενες και ο Φιλοσοφος Immanuel Kant.
Ωστοσο υπαρχουν καποιες ενδειξεις για την υπαρξη Θεου απο την Πυρηνικη Φυσικη, συμφωνα με τον Πυρηνικο Φυσικο Amit Goswami ,που δεν αναφερει ο Dawkins στο βιβλιο του .Οι ενδειξεις αυτες σχετιζονται με τα πειραματα του Alain Aspect που αποτελουν εδω και 20 χρονια ενα τεραστιο αινιγμα στη κβαντομηχανικη.Υπαρχουν και αλλες ενδειξεις, απο τη Φυσικη.
Σημαντικες ενδειξεις ομως ειναι και αλλες ,οπως η υπαρξη "τηλεπαθητικης" επικοινωνιας μεταξυ ορισμενων ατομων,που επιβεβαιωθηκε με πειραματα ,που εγιναν για στρατιωτικους σκοπους.Οι στρατιωτικοι επιβεβαιωσαν την αληθεια του φαινομενου ,αλλα δεν βρηκαν τροπο για να το ελεγξουν (βλ.Roots of coincidence ,του Arthur Koestler ).
Το οτι ειστε θυμωμενοι με τους παπαδες ,αυτο δεν πρεπει να σας οδηγησει στο αναγκαστικο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει Θεος.Οπως ,το ειστε θυμωμενοι με καποιους γιατρους αλμπανηδες του ΕΣΥ ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει Ιατρικη αποτελεσματικη.

mounopanas

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2009
Like
2
Πόντοι
6
τελευταια φορα που πηγα εκκλησια ηταν στο κισιναου να δεις πως προσκυνουσαν τις εικονες οι μολδαβες αστα να πανε
απο μεσα μου ελεγα ποσο μαλακες ειμαστε που φιλαμε εικονες και αλλο τοσο που φιλαμε τα χερια των παπαδων οι πιο σιχαμεροι τυποι της κοινωνιας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
τελευταια φορα που πηγα εκκλησια ηταν στο κισιναου να δεις πως προσκυνουσαν τις εικονες οι μολδαβες αστα να πανε
απο μεσα μου ελεγα ποσο μαλακες ειμαστε που φιλαμε εικονες και αλλο τοσο που φιλαμε τα χερια των παπαδων οι πιο σιχαμεροι τυποι της κοινωνιας

Και αυτο τι σχεση εχει με το θεμα μας?

mounopanas

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2009
Like
2
Πόντοι
6
Καλα, τι εγραφα τοσην ωρα?
βγαζεις καποιο νοημα σε αυτες τις 4 σελιδες ο καθενας γραφει τι ειπαν καποιοι αλλοι εγω γραφω αυτα που βλεπω εγω
ο καθενας ειναι θεος του εαυτου του και δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους να πιστευουν οτι  τους πασσαρουν οι ιερεις
και ο καθε θεολογος που απο πισω ειναι παιδεραστες και αιμομικτες καλυτερα θα στα πει καποιος της πιατσας παρα αυτοι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom