Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Quazzar

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2010
Like
0
Πόντοι
1
μπορει και να υπαρχουν. μπορει και οχι.

αυτο που ειπα ειναι πολυ συγκεκριμενο.
Χρησιμοποιησες ενα λογικο/φιλοσοφικο παιγνιο για να αποδειξεις την μη υπαρξη.

Εγω μιλησα για λογικο/επιστημονικο επιχειρημα.
1* Το συμπαν ειχε αρχη, αρα αιτια.  Ποια ειναι; Δεν ξερω, πιθανοτατα αυτο που λεμε Θεος. Κατι παντως
2* Το συμπαν δεν ειχε αρχη, αρα αιτια.  Υπηρχε για παντα.  Δεν το εφτιαξε κανεις. Τελος κουβεντας.

ΠΣ αυτο με την πετρα ειναι νεοτερο φιλοσοφημα απο την Γραφη και το Κορανι.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ναι φιλε μου υπαρχει ο ΘΕΟΣ ,Χριστος , Η Παναγια, Οι αρχαγγελοι, αγγελοι και οι αγιοι. Οτιδηποτε βλεπεις τριγυρω σου εδω στον πλανητη γη οπως επισης και στο διαστημα ( συμπαν ) ειναι ολα δημιουργηματα του ΘΕΟΥ. Οπως επισης και εμεις οι ανθρωποι και τα ζωντανα ( ζωα ) ειμαστε ολα δημιουργηματα του θεου.

από που το ξερεις ? τους είδες όλους αυτούς ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
αυτο με την πετρα ειναι παλιο, όπως πολλα θεωρηματα περι μη υπαρξεως ή υπαρξεως κλπ κλπ
ας το πουμε και αλλιως, η βιβλος λεει οτι ο Θεος ειναι παντοδυναμος, επισης ομως λεει οτι δεν μπορει να πει ψεμματα.  Αρα υπαρχουν πραγματα που δεν μπορει να κανει. Προφανως μπορει να φτιαξει και μια πετρα που δεν μπορει να σηκωσει.  Το να φτιαξει μια τετοια πετρα που ουτε ο ιδιος δεν θα μπορει να σηκωσει δεν φανερωνει παντοδυναμια; μιας και κανεις αλλος ή κατι αλλο στο συμπαν δεν μπορει να φτιαξει τετοια πετρα?

Κοιταξε ομως,
απλα οπως το εθεσα, με την λογικη και επιστημονικα, μονο αυτο μπορει να σταθει, δηλαδη οτι:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ μιας και η μονη επιστημονικη αποδειξη της μη υπαρξης θα ηταν η απειροτητα του συμπαντος, που ομως δεν ισχυει μιας και το συμπαν επιστημονικα είχε αρχη.

και ειπαμε, ο καθενας μετα οπως την δει.

πως είναι δυνατό εμείς. τα ανθρωπινα όντα με τις πεπερασμένες δυνατότητες, να χειρισθούμε το άπειρο ?  παράλογο ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
στα παγκαρια εγω προσωπικα δεν ριχνω τιποτα..

προτιμω να δωσω οτι θα εριχνα σε εναν αστεγο που περιμενει απεξω..

ας καταφερετε πρωτα να φτιαξετε την βρυση στο σπιτι σας, μετα οπλιστειτε με πολυ δυναμη-κουραγιο-ταπεινωτητα και δειτε την γυμνια του εαυτου σας, και μετα κρινετε εαν υπαρχει η οχι θεος..

δύναμη κουράγιο ταπεινώτητα ? τι σχέση έχουν αυτές οι αρετές με το θείο - θεικό ?

γλυμνια του εαυτού μας ? γιατι μας υποβιβάζεις τοσο ? οπως ηταν πάντα ο άνθρωπος ετσι ειναι και σήμερα ...

εσυ τι πιστευεις ? υπάρχει εκει ψηλά στα συνεφα ενας αρχιλογιστης που καταγράφει μανιωδως τις πρλάξεις μας και για τιμωρία θα μας βάλει στην κόλαση ?

τι παιδικές μπουρδες ειναι αυτε΄ς ?

αλλά τι περιμένεις ? απο μια παγκόσμια κοινωνία που μανιπουλάρεται τοσο ευκολα μπορεί να βγει κατι καλύτερο ?

βοήθειά μας ....

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Από τη στιγμή που οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δεν έχουν την ίδια άποψη για το τι ακριβώς ορίζουμε ως "Θεός", τότε το ερώτιμα για την ύπαρξή του είναι άστοχο.

Πρώτα πρέπει να καθοριστεί και να συμφωνηθεί η έννοια του Θεού και μετά να ψάξουμε αν υφίσταται ή όχι.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
δύναμη κουράγιο ταπεινώτητα ? τι σχέση έχουν αυτές οι αρετές με το θείο - θεικό ?

γλυμνια του εαυτού μας ? γιατι μας υποβιβάζεις τοσο ? οπως ηταν πάντα ο άνθρωπος ετσι ειναι και σήμερα ...

εσυ τι πιστευεις ? υπάρχει εκει ψηλά στα συνεφα ενας αρχιλογιστης που καταγράφει μανιωδως τις πρλάξεις μας και για τιμωρία θα μας βάλει στην κόλαση ?

τι παιδικές μπουρδες ειναι αυτε΄ς ?

αλλά τι περιμένεις ? απο μια παγκόσμια κοινωνία που μανιπουλάρεται τοσο ευκολα μπορεί να βγει κατι καλύτερο ?

βοήθειά μας ....

μεγαλε πιστευε οπου γουσταρεις..κανε θεοτητα τον εαυτο σου..δεν μ ενδιαφερει..
βοηθας τον διπλα σου?εχεις την δυναμη να συγχωρησεις?αφηνεις περισσοτερα καλα απο κακα στους γυρω σου καθε μερα που περνα?σβηνεις απο ενα ψυχικο σου ελατωμα καθε μερα?
αυτο ειναι το ζητουμενο..οσοι πιστευουν στον θεο και κανουν αυτα που εγραψα και πολλα αλλα λενε: ''νιωθω τον θεο διπλα μου''..γιατι πολυ απλα αυτα πρεσβευει..

δεν νομιζω να εβαλε ο θεος το μαχαιρι στον λαιμο μας  να πιστεψουμε σ αυτον..μας εδωσε ελευθερια σκεψης και το ζητουμενο  ειναι να ειμαστε λειτουργικα προγραματα και οχι ιοι στον υπολογιστη του..

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Από τη στιγμή που οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δεν έχουν την ίδια άποψη για το τι ακριβώς ορίζουμε ως "Θεός", τότε το ερώτιμα για την ύπαρξή του είναι άστοχο.

Πρώτα πρέπει να καθοριστεί και να συμφωνηθεί η έννοια του Θεού και μετά να ψάξουμε αν υφίσταται ή όχι.

η ένοια θεός είναι αξιωματική και ο καθε΄νας εχει την προσωπική του θεώρηση ....

σε γενικές γραμμές οταν αναφέρουμε τη λέξη θεός όλοι έχουν μια κοινή εκτίμηση ....

τωρα το ανα υφίσταται η οχι ποτε δεν θα απαντηθεί γιατι ποτε δεν θα επιβεβαιωθεί μέσα απο τις 5 ανθρώπινες αισ΄θησεις ...

που καταλήγουμε ? συζητηση αμπελοφιλοσοφίας ... να περνά η ωρα ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
βοηθας τον διπλα σου?εχεις την δυναμη να συγχωρησεις?αφηνεις περισσοτερα καλα απο κακα στους γυρω σου καθε μερα που περνα?σβηνεις απο ενα ψυχικο σου ελατωμα καθε μερα?
αυτο ειναι το ζητουμενο..οσοι πιστευουν στον θεο και κανουν αυτα που εγραψα και πολλα αλλα λενε: ''νιωθω τον θεο διπλα μου''..γιατι πολυ απλα αυτα πρεσβευει..

δεν νομιζω να εβαλε ο θεος το μαχαιρι στον λαιμο μας  να πιστεψουμε σ αυτον..μας εδωσε ελευθερια σκεψης και το ζητουμενο  ειναι να ειμαστε λειτουργικα προγραματα και οχι ιοι στον υπολογιστη του..

κοινοτυπίες και φλυαρία .....

το τι κάνω αφορά εμένα και μονο εμένα ... εφοσον δεν επεμβαινω στα του διπλανού μου ...

το αν αισθάνομαι θεος .... να σου απαντησω .... ναι αυτο συμβαινει ....

οτι επιθυμήσω γινεται .... τι άλλο να θελήσω ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

και κατι ακομα ... νοιώθεις το θεό δίπλα σου ? εγω τον έχω μέσα μου .. δεν ειναι καλύτερα ?

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
κοινοτυπίες και φλυαρία .....

το τι κάνω αφορά εμένα και μονο εμένα ... εφοσον δεν επεμβαινω στα του διπλανού μου ...

το αν αισθάνομαι θεος .... να σου απαντησω .... ναι αυτο συμβαινει ....

οτι επιθυμήσω γινεται .... τι άλλο να θελήσω ?
τυποι σαν εσενα στην πρωτη πραγματικη δυσκολια που δεν μπορουν να λυσουν, και μιλαω για πραγματικη δυσκολια, βαζουν τα κλαματα και θελουν την μαμα τους..
αλλοι παλι σε πραγματικη δυσκολια στρεφονται στον θεο που αγνοουσαν μεχρι τοτε..
το τι γινεται μετα θα στο πω αλλη μερα..τωρα ειμαι busy..

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66

Σωστός.

Και αυτή είναι και η επιτυχία του πράματος.
Μια λέξη που δε λέει τίποτα - αλλά τα λέει και όλα, οπότε η προσέλκυση τεράστιου αριθμού οπαδών είναι δεδομένη. Όλοι καλύπτονται. Γιατί ό,τι θέλει ο καθένας να καταλάβει, αυτό καταλαβαίνει.  Και πάνω σ' αυτό στηρίζεται.

Φοβερή μηχανή.  Πράγματι, αυτοί που την σκέφτηκαν ήταν μεγάλα μυαλά.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
τυποι σαν εσενα στην πρωτη πραγματικη δυσκολια που δεν μπορουν να λυσουν, και μιλαω για πραγματικη δυσκολια, βαζουν τα κλαματα και θελουν την μαμα τους..
αλλοι παλι σε πραγματικη δυσκολια στρεφονται στον θεο που αγνοουσαν μεχρι τοτε..
το τι γινεται μετα θα στο πω αλλη μερα..τωρα ειμαι busy..

δεν αρνούμαι οτι μπορεί να συμβούν ακομα και σε μενα αυτ΄΄α που περιγράφεις ... πάντως μέχρι σήμερα ολα μου πανε μια χαρά με τις αρχές και τις πεποιηθήσεις που προανέφερα ...

εξάλλου ... μέλλον άδηλον ...

για σένα τωρα .... συ στις δυσκολίες τι κανεις στρέφεσαι στον θεό ? και βρισκεις εκει βοήθεια και υπσοτηριξη ?  θα απαντησεις καταφατικά .... και θα σου πω οτι ετσι λειτουργει ο ανθρωπάκος που δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αναζητά κατι το μαγικο να τον βοηθήσει ...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Σωστός.

Και αυτή είναι και η επιτυχία του πράματος.
Μια λέξη που δε λέει τίποτα - αλλά τα λέει και όλα, οπότε η προσέλκυση τεράστιου αριθμού οπαδών είναι δεδομένη. Όλοι καλύπτονται. Γιατί ό,τι θέλει ο καθένας να καταλάβει, αυτό καταλαβαίνει.  Και πάνω σ' αυτό στηρίζεται.

Φοβερή μηχανή.  Πράγματι, αυτοί που την σκέφτηκαν ήταν μεγάλα μυαλά.

το μαγαζάκι θεός είναι το καλύτερο .. φατσα γωνία ...και χωρίς έξοδα ....

με πατέντα στο διηνεκές ....

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16

Stories