Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Eγω μετα απο τις οποιες μελετες που εκανα καταλαβα οτι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα. Ακομα και αυτο που λες, οσο πιασαρικο και της μοδας ειναι σημερα, δεν μπορεις να το στηριξεις, οπως ουτε εγω αυτα που πιστευω. Σε περιπτωση που δεν το ξερεις αυτο που λες ειναι στο αντιθετο ακρο της χριστιανικης θρησκειας και δεν αποκλειω την περιπτωση να ειναι καταστροφικο για την πνευματικη ζωη του ανθρωπου, οποτε προσεξε τι προτεινεις.

Πως οδηγηθηκες στον Γκουρτζιεφ? Σου τον προτεινε καποιος ή "εφτασες" εκει?

τον ανακάλυψα μέσα απο πληροφόρηση μέσω φίλων .... διάβασα το βιβλιο οι 3 μάγοι που αναφέρεται στη ζωή των τριων μαθητών και διαδόχων του και αασχολήθηκα επιλεκτικά με ενδιαφέροντα σημεία απο έργα του... όπως θα γνωρίζεις η γραφή του και η θεώρηση του ειναι συμβολική οπότε καταλαβαίνεις αυτο που θέλεις και μπορέις απο τα λεγόμενά του

Η θεώρηση για το οτι ειμαι εσωτερικά θεός και μπορω τα πάντα ειναι προσωπική και οχι αποτέλεσμα ερευανας η διδαχών ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
χωρις να κρινω αν υπαρχει η οχι θεος η κατι αλλο πνευματικο η οτιδηποτε, ολα αυτα που γραφεις λιμπεριστας ειναι οπως ειπαν και οι αλλοι σοφιστιες. μπορει ο καθενας να σου φερει αντιστοιχου "κυρους" παραδειγμα για τη μη υπαρξη, η για το οτιδηποτε

Μάλιστα.. ας φέρουν λοιπον αυτά τα παραδείγματα που λες. Που να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τη ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ του Θεού. Το'χει κανεις...?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σοφιστίες λοιπόν..δεκτό. Εσύ προφανώς θες απτές απαντήσεις, αισθητές..σωστά? Ειτε με τα μάτια, ειτε με την αφή.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους μικροοργανισμούς οκ? Οι οποίοι είναι τόσο μικροσκοπικοί και αδιόρατοι στο μάτι, που χωρίς το μικροσκοπιο (και την ανακάλυψή του) ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να τους δει ούτε να τους ερευνησει. Χρειάστηκε λοιπόν ο άνθρωπος (μέσω της ίδιας του της ανακάλυψης και των ιδιών του μέσων) να 'κατέβει' στο επιπεδο των μικροοργανισμών, μέσω του μικροσκοπιου... και λέω 'να κατέβει' διότι προφανέστατα οι μικροοργανισμοι είναι ασυγκριτα κατώτεροι του ανθρώπου, παρολ'αυτα ομως ο άνθρωπος χωρις το μικροσκόπιο δεν θα μπορούσε να τους δει με γυμνό μάτι..σωστά?
Όταν λοιπόν ο άνθρωπος θέλει να εξετάσει κάτι τοσο υποδεέστερο, ασήμαντο και παράλληλα υλικό (ασχέτως του μεγέθους του, υλικό παραμένει..δεν είναι άϋλο) και 'καταδέχεται' να φτιάξει ο ίδιος ένα 'μέσο' για να μάθει και να ερευνησει αυτό το 'κατι', γιατί όταν προκειται για τον Θεό, που είναι κάτι ασυγκριτα ανώτερο όχι μόνο -εννοειται- από τον μικροοργανισμό,αλλά και από τον άνθρωπο (αφού Εκεινος τον δημιουργησε), ο άνθρωπος ζητά από τον Θεο υλικές αποδείξεις (δλδ μέσω της όρασης ή της αφής)?
Γιατί επιζητά να κατεβάσει στο δικο του ανθρωπινο επιπεδο το θεϊκό, ενώ μπορεί να το φτάσει μέσω του πνεύματος και της ψυχής του? Είναι απλό: λόγω εγωϊσμού. Δεν θέλει να παραδεχτει την υπάρξή Του, επειδη αυτο σημαινει οτι θα καταρρεύσουν πολλές σταθερές του και αγκυλώσεις του, με ταυτοχρονη προσπάθεια ολοκληρωτικής αλλάγης του 'είναι' και της ζωής του.
Αντι λοιπόν να προσπαθήσει -και ενώ εχει τα μέσα, που είναι η ψυχή (αντιστοιχο με το μικροσκοπιο που 'ανακαλυψε' για να βρει τον μικροοργανισμο)- να 'ανεβει' στο επίπεδο του Θεού, θέλει να κατεβει ο Θεός και να τον βάλει ο άνθρωπος στο μικροσκοπιο και στο τραπέζι για εξέταση.
Όμως ο Θεός αυτο το έκανε ήδη! Ο ίδιος ο Χριστός κατέβηκε κι έγινε ΚΑΙ άνθρωπος (θεάνθρωπος) (και) γι'αυτον τον λογο..το έκανε μια φορά και δίδαξε, και έκανε θαύματα και ανέστησε νεκρους. Όπως κι άφησε να τον αγγιξουν (η αιμορροουσα γυναίκα που Τον άγγιξε και θεραπευτηκε), αλλά και να τον εξετάσουν (απο τον άπιστο Θωμά, ο οποιος ζήτησε να αγγιξει ο ίδιος τις πληγες στα χέρια και στα ποδια του Χριστου)...κι Εκεινος το έκανε. Συνεπως ο Θεός και έχει αποκαλυφθει, και τον έχουμε αγγιξει ως άνθρωποι. Είναι καθαρά θέμα πιστης...γιατι ο κόσμος πιστευει πχ ότι ο Μ. Αλέξανδρος έζησε και έκανε όσα έκανε και έχει δοξαστει το όνομά του? Και δεν πιστευει τον Χριστο που έκανε τοσα θαυματα και αναστηθηκε, και μάλιστα έχουν γραφει μαρτυριες οχι μονο των Μαθητών του για Εκεινον, αλλά και απο τους Εθνικους (δλδ τους ειδωλολάτρες κ τους Εβραιους) που ήταν αντιθετοι , αλλα παρολα αυτά έδωσαν μαρτυρια για την ύπαρξή Του και τα θαυματά Του?

Δεν ξέρω σε ποιο κατηχητικό πηγαίνεις αλλά το έχεις χάσει τελείως...
Ιδίως σε αυτά που έχω υπογραμμίσει τα οποία είναι ρεσιτάλ ασχετοσύνης...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Σοφιστίες λοιπόν..δεκτό. Εσύ προφανώς θες απτές απαντήσεις, αισθητές..σωστά? Ειτε με τα μάτια, ειτε με την αφή.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους μικροοργανισμούς οκ? Οι οποίοι είναι τόσο μικροσκοπικοί και αδιόρατοι στο μάτι, που χωρίς το μικροσκοπιο (και την ανακάλυψή του) ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να τους δει ούτε να τους ερευνησει. Χρειάστηκε λοιπόν ο άνθρωπος (μέσω της ίδιας του της ανακάλυψης και των ιδιών του μέσων) να 'κατέβει' στο επιπεδο των μικροοργανισμών, μέσω του μικροσκοπιου... και λέω 'να κατέβει' διότι προφανέστατα οι μικροοργανισμοι είναι ασυγκριτα κατώτεροι του ανθρώπου, παρολ'αυτα ομως ο άνθρωπος χωρις το μικροσκόπιο δεν θα μπορούσε να τους δει με γυμνό μάτι..σωστά?
Όταν λοιπόν ο άνθρωπος θέλει να εξετάσει κάτι τοσο υποδεέστερο, ασήμαντο και παράλληλα υλικό (ασχέτως του μεγέθους του, υλικό παραμένει..δεν είναι άϋλο) και 'καταδέχεται' να φτιάξει ο ίδιος ένα 'μέσο' για να μάθει και να ερευνησει αυτό το 'κατι', γιατί όταν προκειται για τον Θεό, που είναι κάτι ασυγκριτα ανώτερο όχι μόνο -εννοειται- από τον μικροοργανισμό,αλλά και από τον άνθρωπο (αφού Εκεινος τον δημιουργησε), ο άνθρωπος ζητά από τον Θεο υλικές αποδείξεις (δλδ μέσω της όρασης ή της αφής)?
Γιατί επιζητά να κατεβάσει στο δικο του ανθρωπινο επιπεδο το θεϊκό, ενώ μπορεί να το φτάσει μέσω του πνεύματος και της ψυχής του? Είναι απλό: λόγω εγωϊσμού. Δεν θέλει να παραδεχτει την υπάρξή Του, επειδη αυτο σημαινει οτι θα καταρρεύσουν πολλές σταθερές του και αγκυλώσεις του, με ταυτοχρονη προσπάθεια ολοκληρωτικής αλλάγης του 'είναι' και της ζωής του.
Αντι λοιπόν να προσπαθήσει -και ενώ εχει τα μέσα, που είναι η ψυχή (αντιστοιχο με το μικροσκοπιο που 'ανακαλυψε' για να βρει τον μικροοργανισμο)- να 'ανεβει' στο επίπεδο του Θεού, θέλει να κατεβει ο Θεός και να τον βάλει ο άνθρωπος στο μικροσκοπιο και στο τραπέζι για εξέταση.
Όμως ο Θεός αυτο το έκανε ήδη! Ο ίδιος ο Χριστός κατέβηκε κι έγινε ΚΑΙ άνθρωπος (θεάνθρωπος) (και) γι'αυτον τον λογο..το έκανε μια φορά και δίδαξε, και έκανε θαύματα και ανέστησε νεκρους. Όπως κι άφησε να τον αγγιξουν (η αιμορροουσα γυναίκα που Τον άγγιξε και θεραπευτηκε), αλλά και να τον εξετάσουν (απο τον άπιστο Θωμά, ο οποιος ζήτησε να αγγιξει ο ίδιος τις πληγες στα χέρια και στα ποδια του Χριστου)...κι Εκεινος το έκανε. Συνεπως ο Θεός και έχει αποκαλυφθει, και τον έχουμε αγγιξει ως άνθρωποι. Είναι καθαρά θέμα πιστης...γιατι ο κόσμος πιστευει πχ ότι ο Μ. Αλέξανδρος έζησε και έκανε όσα έκανε και έχει δοξαστει το όνομά του? Και δεν πιστευει τον Χριστο που έκανε τοσα θαυματα και αναστηθηκε, και μάλιστα έχουν γραφει μαρτυριες οχι μονο των Μαθητών του για Εκεινον, αλλά και απο τους Εθνικους (δλδ τους ειδωλολάτρες κ τους Εβραιους) που ήταν αντιθετοι , αλλα παρολα αυτά έδωσαν μαρτυρια για την ύπαρξή Του και τα θαυματά Του?

που τον είδες εσυ τον Χριστό να τα κάνει όλα αυτά ? επειδή το γραφουν καποιοι ? μα ξέρεις ποσοι αναλογοι με τον Χριστο εχουν εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία ?

αν δεν υπήρχε ο Απ. Πάύλος κανεις δεν θα τον ηξερε τον Ιησού τον Ισκαριώτη ...

δηλαδή εσυ λες ο άνθρωπος σαν ον που υπάρχει δεκεδες ισως και εκατοντάδες χιλιετίες περίμενε την έλευση του χριστού πριν 2 χιλ χρόνια για να δει το φως το αληθινό ..

και οι μη χριστιανοί που ειναι πολλοί περισσότεροι ?  τι σκέψεις ειναι αυτές ? συμβαδιζιυν με την συγχρονη ανθρώπινη γνωση ? αναλογίσου ////

και γιατι γενικά η θεοφώτιστη Χριστιανική εκκλησία ηταν πάντα φορέας σκοταδισμού οπισθοδρομίας και τρομερών εγκλημάτων ?

έχεις διαβάσει τις παπικές βιογραφίες η τις δολοπλοκίες των Φαναριωτων πατριαρχών ?

που ειναι η θεική φωτιση ?

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
οπως και κανεις δεν εχει αποδειξει την υπαρξη του. τιποτα απο αυτα που εχεις γραψει δε την αποδυκνυει λιμπεριστας. οσο πιθανο ειναι ο χριστος να υπηρξε και να εκανε αυτα που λενε τα ευαγγελια οτι εκανε, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ειναι παραμυθι, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ηταν καποιος που σημερα θα τον χαρακτηριζες απλα τρελο, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ηταν καποιο τσακαλι που εψησε κοσμο να τον ακολουθει, και τα λοιπα. τα παντα παιζονται. προσωπικα πιστευω στο θεο επειδη απλα ετσι εχω αποφασισει και πιστευω στο θεο οπως τον εχω ορισει εγω μεσα μου, αλλα να προσπαθει καποιος να με πεισει οτι υπαρχει με εκνευριζει αφανταστα, η χαζος πρεπει να ειναι η βαλτος.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μάλιστα.. ας φέρουν λοιπον αυτά τα παραδείγματα που λες. Που να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τη ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ του Θεού. Το'χει κανεις...?

η μη ύπαρξη είναι η απαρχή .. απο εδω εκκινούμε ...

η αποδειξη της υπαρξης μας λείπει ...

οατν πας στο μαγαζί να αγοράσεις κάτι δεν λες εδω μέσα εχω 100 δρχ ...πρέπει και να τις δειξεις και να τις δωσεις ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
δεν μου αρέσουν καθόλου οι παραβολές που μας παρουσιάζεις ... ειανι απλοικές και ασήμαντες .... ισως σε ένα κατηχητικό για παιδιά 10-15 ετων κατι να σήμαιναν αλλά εδω και τουλάχιστον σε μένα ..... αοδεικνύονατι ρηχές και ανούσιες ...

ο άνθρωπος απο απαρχής του αγαπά την παραμύθα και την διακιολογία οτι δεν ειναι ο ίδιος  υπευθυνος για τις πράξεις του αλλά καποιος ά΄λλος αόρατος εκει ψηλά ...

επίσης δεν μου αρμόζει η θεώρηση του παντοδύναμου εκει ψηλά που λειτουργεί λογιστικά και καταγ΄ραφει τις πράξεις μου ... καλές & κακές ... και μετά θανατον θα με κανονίσει ....

η ιδέα και η έννοια του θεικού του μεταφυσικού αγγίζει το άπειρο το τέλειο το μέγιστο ... θεματα που δεν χωρούν στον ανθρώπινο νου και δεν μπορούν να εξηγηθούν με απλοικά επειχειρήαματα σαν αυτά που μας αναφέρεις ...

προτιμώ την επιλογή πιστευεω δεν πιστευω με το ένστικτο παρα με την πειθώ μέσα απο τετοια επιχειρήματα...

Την επιλογή πιστευεω δεν πιστευω με το ένστικτο, συγγνωμη κιολας... αυτη θα μπορούσαν να την έχουν μονο τα ζώα (και δεν το λεω για να σε προσβαλω, οκ?), καθοσον μονο εκεινα έχουν ΜΟΝΟ ένστικτο και μέσω αυτου ενεργουν. Ο άνθρωπος δεν έχει το ένστικτο ως βασικη και μοναδική του

¨οσο για τα απλοικα παραμυθια και τις παραβολές.. Αν κάποιος απο οσους δεν πιστευουν στην υπαρξη του Θεου έχει τη δυναμη και τη διάθεση για υψηλοτερη θεολογια, μπορει κάλλιστα να βρει έναν παπα ή μοναχό να τον διαφωτισει πολύ περισσοτερο. Όμως και τοτε, δεν έχετε διάθεση να ακουσετε: είτε προκειται για απλα παραδειγματα είτε για πιο συνθετα και δυσνοητα, ορθώνετε τη λογικη και τον εγωισμο μπροστά και δεν γινεται έτσι να καταλαβετε. Ο Χριστος ο ίδιος επελεξε τις παραβολές, διοτι ήξερε οτι αν μιλουσε στους ανθρωπους με λόγια ανωτερα και εκτός της νοητικης τους δυνατοτητας (τουλάχιστον εκεινη την περιοδο, που οι άνθρωποι δεν ειχαν ξανακουσει τετοια διδασκαλια), δεν θα μπορουσαν να τον καταλαβουν και θα έμεναν με ερωτηματα και αμφιβολιες. Είναι το ίδιο με τα μωρα: αν πας με την πρωτη να τα ταϊσεις κρεας, θα πνιγουν.. αφου δεν έχουν δόντια και φυσικά δεν ξέρουν τι ειναι αυτο που έρχεται σαν τροφή μέσα στο στόμα τους. Γι'αυτο τα ξεκινανε με γάλα, που ειναι έυκολο στην κατάποση και δεν θέλει προσπάθεια για να το 'καταλάβουν', τους φαινεται (στα μωρα) κάτι απλο και ο οργανισμός τους ανταποκρινεται άνετα και φυσιολογικα. Κάτι αντιστοιχο είναι και με τη διδασκαλια του Χριστού και το γενικότερο θέμα με τις παραβολες..

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
οπως και κανεις δεν εχει αποδειξει την υπαρξη του. τιποτα απο αυτα που εχεις γραψει δε την αποδυκνυει λιμπεριστας. οσο πιθανο ειναι ο χριστος να υπηρξε και να εκανε αυτα που λενε τα ευαγγελια οτι εκανε, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ειναι παραμυθι, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ηταν καποιος που σημερα θα τον χαρακτηριζες απλα τρελο, αλλο τοσο πιθανο ειναι να ηταν καποιο τσακαλι που εψησε κοσμο να τον ακολουθει, και τα λοιπα. τα παντα παιζονται. προσωπικα πιστευω στο θεο επειδη απλα ετσι εχω αποφασισει και πιστευω στο θεο οπως τον εχω ορισει εγω μεσα μου, αλλα να προσπαθει καποιος να με πεισει οτι υπαρχει με εκνευριζει αφανταστα, η χαζος πρεπει να ειναι η βαλτος.

βασίζεσαι στο ένστικτο και καλά κάνεις ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
που τον είδες εσυ τον Χριστό να τα κάνει όλα αυτά ? επειδή το γραφουν καποιοι ? μα ξέρεις ποσοι αναλογοι με τον Χριστο εχουν εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία ?

αν δεν υπήρχε ο Απ. Πάύλος κανεις δεν θα τον ηξερε τον Ιησού τον Ισκαριώτη ...

δηλαδή εσυ λες ο άνθρωπος σαν ον που υπάρχει δεκεδες ισως και εκατοντάδες χιλιετίες περίμενε την έλευση του χριστού πριν 2 χιλ χρόνια για να δει το φως το αληθινό ..

και οι μη χριστιανοί που ειναι πολλοί περισσότεροι ?  τι σκέψεις ειναι αυτές ? συμβαδιζιυν με την συγχρονη ανθρώπινη γνωση ? αναλογίσου ////

και γιατι γενικά η θεοφώτιστη Χριστιανική εκκλησία ηταν πάντα φορέας σκοταδισμού οπισθοδρομίας και τρομερών εγκλημάτων ?

έχεις διαβάσει τις παπικές βιογραφίες η τις δολοπλοκίες των Φαναριωτων πατριαρχών ?

που ειναι η θεική φωτιση ?

Το 'και οι μη χριστιανοί που ειναι πολλοί περισσότεροι ? " τι σημαινει?

Επισης, σε πιάνω απο αδιαβαστο έως άσχετο.. το "γιατι γενικά η θεοφώτιστη Χριστιανική εκκλησία ηταν πάντα φορέας σκοταδισμού οπισθοδρομίας και τρομερών εγκλημάτων ?

έχεις διαβάσει τις παπικές βιογραφίες η τις δολοπλοκίες των Φαναριωτων πατριαρχών ?" είναι δειγμα οτι δεν ξέρεις τι είναι Ορθοδοξος Χριστιανισμος και τι Καθολικός. Οι Καθολικοι έκαναν εγκληματα και έφεραν τον σκοταδισμο, χωρια που άλλαξαν τα παντα στο αρχικο δογμα του Χριστιανισμου, όπως τον διδαξε ο Χριστος και οι Αποστολοι.
Όσο για του Φαναριωτες και το Βυζάντιο, εκει είναι γνωστο ότι είχε επέλθει η συψη σε καθε τι, πνευματικο, κοινωνικο κλπ, γι'αυτο και 'επεσε' η Πόλη, εξαιτίας της κατάντιας της.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Την επιλογή πιστευεω δεν πιστευω με το ένστικτο, συγγνωμη κιολας... αυτη θα μπορούσαν να την έχουν μονο τα ζώα (και δεν το λεω για να σε προσβαλω, οκ?), καθοσον μονο εκεινα έχουν ΜΟΝΟ ένστικτο και μέσω αυτου ενεργουν. Ο άνθρωπος δεν έχει το ένστικτο ως βασικη και μοναδική του

¨οσο για τα απλοικα παραμυθια και τις παραβολές.. Αν κάποιος απο οσους δεν πιστευουν στην υπαρξη του Θεου έχει τη δυναμη και τη διάθεση για υψηλοτερη θεολογια, μπορει κάλλιστα να βρει έναν παπα ή μοναχό να τον διαφωτισει πολύ περισσοτερο. Όμως και τοτε, δεν έχετε διάθεση να ακουσετε: είτε προκειται για απλα παραδειγματα είτε για πιο συνθετα και δυσνοητα, ορθώνετε τη λογικη και τον εγωισμο μπροστά και δεν γινεται έτσι να καταλαβετε. Ο Χριστος ο ίδιος επελεξε τις παραβολές, διοτι ήξερε οτι αν μιλουσε στους ανθρωπους με λόγια ανωτερα και εκτός της νοητικης τους δυνατοτητας (τουλάχιστον εκεινη την περιοδο, που οι άνθρωποι δεν ειχαν ξανακουσει τετοια διδασκαλια), δεν θα μπορουσαν να τον καταλαβουν και θα έμεναν με ερωτηματα και αμφιβολιες. Είναι το ίδιο με τα μωρα: αν πας με την πρωτη να τα ταϊσεις κρεας, θα πνιγουν.. αφου δεν έχουν δόντια και φυσικά δεν ξέρουν τι ειναι αυτο που έρχεται σαν τροφή μέσα στο στόμα τους. Γι'αυτο τα ξεκινανε με γάλα, που ειναι έυκολο στην κατάποση και δεν θέλει προσπάθεια για να το 'καταλάβουν', τους φαινεται (στα μωρα) κάτι απλο και ο οργανισμός τους ανταποκρινεται άνετα και φυσιολογικα. Κάτι αντιστοιχο είναι και με τη διδασκαλια του Χριστού και το γενικότερο θέμα με τις παραβολες..

τωρα τα μπερδευεις και στο δικό σου μυαλό και στην προσωπική σου λογική ...

απο τη μια θεωρεις το ένστικτο ζωώδες ένστικτο απο την άλλη κατηγορείς οτι αρνούμεθα τον Χριστό γιατι τον κρίνουμε με την ανθρώπινη λογική ... δες τι έγραψες :

είτε προκειται για απλα παραδειγματα είτε για πιο συνθετα και δυσνοητα, ορθώνετε τη λογικη και τον εγωισμο μπροστά και δεν γινεται έτσι να καταλαβετε.

Την επιλογή πιστευεω δεν πιστευω με το ένστικτο, συγγνωμη κιολας... αυτη θα μπορούσαν να την έχουν μονο τα ζώα

αποφάσισε τι ισχύει και ελα μετα να συζητήσουμε...

το θεμα της πιστης και τα περι θεού δεν βρίσκονται στο επίπεδο των απλοικών παραβολών που μας παρουσιάζεις ... δεν πειθουν .....
Μηπως είσαι θεολόγος ? κατηχητής / καπως ετσι σε βλέπω ...

εγω δεν θελω το θεό επιτηρητή και επιτημητή μου ... τον θέλω μεσα μου να με βοηθά σε ΟΤΙ ΚΑΝΩ !!! και να μην έχει την ανα΄γκη της λατρείας μου αφου ετσι κι αλλιως ειναι μεσα μου ..ειναι το εγω μου ....  ο θεός  σου δεν κάνει τετοια πράματα ... και μη μου πεις οτι δεν έχω δικιο γιατι όπως εσυ αξιωματικά το λες αυτο κι εγω θα απαντησω οτι εσυ δεν εχεις δικιο ... και το πιστευω ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
δεν μπορω να πιστεψω πως στο 2010 υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι πιστευουν σε ψεματα. φιλε μου οσο αυτο για τον κουρεα ειναι το πιο αθλιο κειμενο που εχω διαβασει με μιδαμινο ιχνος επιχειρηματων. η πεινα, οι πολεμοι, η σδικια κτλ ειναι πραγματα τα οποια οσες προσευχες και να κανουμε δεν θα αλλαξουν. εχω μαθει να πιστευω στις δυναμεις μου και οχι σε θαυματα. επισης θα πληρωφορησω οτι η επιστημονικη αποψη υπερισχυει εναντια σε ενα θαυμα. το οτι πιστευεις σε μια μαρια η οποια ητανε παρθενα και εμεινε εγκυος απο εναν κρινο ειναι καθαρα θεμα τυχης γιατι απλα γεννηθηκες στην ελλαδα. αυτην την στιγμη σε καποιες φυλες της αφρικης και του αμαζονιου ακομα λατρευουν τον ηλιο, το ποταμι, τον μαγο της φυλης  κτλ και σε φαινεται κουτο.

Όταν γίνονται πολεμοι και σκοτώνονται τοσοι άνθρωποι ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (και όχι απο τον Θεο), λέμε "γιατι ο Θεος δεν κάνει κάτι, να μη γινονται αυτα?". Βάζουμε δλδ τον Θεο..μπροστάρη, ότι Εκεινος φταιει που εμεις οι άνθρωποι πάμε και σκοτωνουμε τους άλλους κι Εκεινος κάθεται και...μας κοιτάει! Ειναι σοβαρά πράγματα αυτά? Δλδ Τον κατηγορούμε ότι δεν επεμβαινει στη ζωη μας, για να πάνε τα πράγματα καλυτερα...σωστα?
Γιατί όμως οταν Εκεινος μας καλεί (αν θες, μέσω της Εκκλησιας και γενικα της διδασκαλιας του Χριστού) και μας προσφέρει τη βοηθειά Του, εμείς λέμε όχι?? Και θεωρουμε ότι...δεν υπάρχει και πως ΑΝ υπήρχε, δεν έχει καμμια δουλειά να ...επεμβαινει στη ζωή μας και να μας διδάσκει ποιο ειναι το καλό μας και πως θα σωθουμε!!
Δεν ειναι παράνοια όλο αυτο? Απ'τη μια θέλουμε ο Θεος να επεμβαινει και να μας..διορθωνει κ να μην αφηνει να σκοτωνομαστε, αλλά... όποτε εμεις γουστάρουμε, να το πω πιο 'γεμάτα'!! Και τι είναι ο Θεός? Παιχνιδάκι να τον κάνουμε ο,τι θέλουμε? Ή είναι ομπρέλα να την ανοιγουμε όποτε βρέχει για να μη βραχουμε, κι όταν έχει καλο καιρο, λιακάδα, να βάζουμε την ομπρέλα στη θέση της, αχρειάστη να'ναι? :idiot: :idiot:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Το 'και οι μη χριστιανοί που ειναι πολλοί περισσότεροι ? " τι σημαινει?

Επισης, σε πιάνω απο αδιαβαστο έως άσχετο.. το "γιατι γενικά η θεοφώτιστη Χριστιανική εκκλησία ηταν πάντα φορέας σκοταδισμού οπισθοδρομίας και τρομερών εγκλημάτων ?

έχεις διαβάσει τις παπικές βιογραφίες η τις δολοπλοκίες των Φαναριωτων πατριαρχών ?" είναι δειγμα οτι δεν ξέρεις τι είναι Ορθοδοξος Χριστιανισμος και τι Καθολικός. Οι Καθολικοι έκαναν εγκληματα και έφεραν τον σκοταδισμο, χωρια που άλλαξαν τα παντα στο αρχικο δογμα του Χριστιανισμου, όπως τον διδαξε ο Χριστος και οι Αποστολοι.
Όσο για του Φαναριωτες και το Βυζάντιο, εκει είναι γνωστο ότι είχε επέλθει η συψη σε καθε τι, πνευματικο, κοινωνικο κλπ, γι'αυτο και 'επεσε' η Πόλη, εξαιτίας της κατάντιας της.

με συγχωρείς αλλά τωρα εφτασες να λες χοντρες παπαριές ....

η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γη μας δεν ειναι χριστιανοι ... οχι απλα ορθοδοξοι οπως θες εσυ αλλά ουτε καν χριστιανοί ... δηλαδη εσυ τι πιστευεις οτι αυτοι ειναι χαμένοι ? θα πανε στην κολαση ? πως θα κριθούν ? σαν ισλαμιστες ? παγανιστές, άθεοι, βουδιστές ? σαν τι ?

τι παπαριες ειναι αυτές ? μονο οι καθολικοί έκαναν εγκλήματα ? ο Ιουστιανιανός και η Θεοδώρα τι έκαναν ? ο Κωσταντινος και η Ελένη ? και οι πατριάρχες στο φανάρι ? ολοι εγκληματιες με βαμενα τα αμφια μαι τα χερια απο το αιμα των αθώων ....

οπως και οι απένανατι καθολικοί που ειναι και η μεγάλη πλειοχηφία των χριστιανλων μαζυ με προτεστάντες  αντβεντιστές ευαγγελιστές και δε συμαζευεται ...

ολοι για τα μπαζα ....  

Dr Lecter

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2007
Κριτικές
32
Like
2.595
Πόντοι
6.495
Η αληθεια βρισκεται στην Αγια Γραφη..
Ο λογος που ο Θεος(που φυσικα και μας δημιουργησε,υπηρχε,υπαρχει και παντα θα υπαρχει)αφηνει τον πονο και την δυστυχια να ειναι μερος της ζωης στην γη εδω και χιλιετιες εχει να κανει με το σχεδιο που αρχισε να εφαρμοζει μετα τον στασιασμο των τελειων πρωτοπλαστων στον παραδεισο..

Το αν συμφωνει ή διαφωνει τωρα καποιος με τον τροπο που εφαρμοζει απο τοτε ο Θεος για το καλο της ανθρωποτητας ειναι αλλο θεμα..

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
μερικες γρηγορες επεξηγησεις οτι δεν υπαρχει θεος
- δεν εχει εμφανιστει εδω και εκαττομυρια χρονια. δηλαδη παιζει κρυφτουλι δεν καταλαβα?
- το πως εχει δημιουργηθει ο κοσμος ειναι μεχρι ενα σημειο επιστημονικα αποδεδειγμενο. στο μελλον θα ανακαλυψουμε και παρα περα.
- συγκεκριμενα στο χρηστιανισμο η εννοιας της σχιζοφρενειας βρισκεται σε πληρη κορεσμο. λογικη δεν υπαρχει.
- συμφωνα με τις γραφες ο λαζαρος ητανε πεθαμενος για 3 μερες. ουτε βρομισε, ουτε σαπισε , ουτε τιποτα. Μετα την ανασταση του δεν αναφερει καπου που να εξηγει τις εμπειριες του σαν πεθαμενος.
- η μαρια ητανε ΠΑΡΘΕΝΑ και εμεινε ΕΓΚΥΟΣ απο εναν ΚΡΙΝΟ! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 6.000.000.000 ανθρωποι προερχομαστε απο τον αδαμ και την ευα. το οτι διαφερουμε απο ασιατες, μαυρους, λατινους ειναι αληθεια πολυ περιεργο
- καποτε δακρυζαν και εικονες αλλα μετα τις απατες σαν να εχουμε ηρεμησει λιγο
- στα ιεροσολυμα το αγιο φως κατεβαινει απο τον ουρανο αλλα καμερες και επιστημονες απαγορευονται να μπουνε μεσα
θα μπορουσα να γραφω μεχρι μεθαυριο αλλα δεν βρισκ λογο να συνεχισω. ο καθενας αναλογα με την μορφωση του

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
τωρα τα μπερδευεις και στο δικό σου μυαλό και στην προσωπική σου λογική ...

απο τη μια θεωρεις το ένστικτο ζωώδες ένστικτο απο την άλλη κατηγορείς οτι αρνούμεθα τον Χριστό γιατι τον κρίνουμε με την ανθρώπινη λογική ... δες τι έγραψες :

είτε προκειται για απλα παραδειγματα είτε για πιο συνθετα και δυσνοητα, ορθώνετε τη λογικη και τον εγωισμο μπροστά και δεν γινεται έτσι να καταλαβετε.

Την επιλογή πιστευεω δεν πιστευω με το ένστικτο, συγγνωμη κιολας... αυτη θα μπορούσαν να την έχουν μονο τα ζώα

αποφάσισε τι ισχύει και ελα μετα να συζητήσουμε...

το θεμα της πιστης και τα περι θεού δεν βρίσκονται στο επίπεδο των απλοικών παραβολών που μας παρουσιάζεις ... δεν πειθουν .....
Μηπως είσαι θεολόγος ? κατηχητής / καπως ετσι σε βλέπω ...

εγω δεν θελω το θεό επιτηρητή και επιτημητή μου ... τον θέλω μεσα μου να με βοηθά σε ΟΤΙ ΚΑΝΩ !!! και να μην έχει την ανα΄γκη της λατρείας μου αφου ετσι κι αλλιως ειναι μεσα μου ..ειναι το εγω μου ....  ο θεός  σου δεν κάνει τετοια πράματα ... και μη μου πεις οτι δεν έχω δικιο γιατι όπως εσυ αξιωματικά το λες αυτο κι εγω θα απαντησω οτι εσυ δεν εχεις δικιο ... και το πιστευω ...

Μάλλον εσυ τα'χεις μπερδέψει και δεν ξερεις και να κατανοεις οσα διαβαζεις. Εγραψα και εννοουσα οτι με τη λογικη κ το ενστικτο ο ανθρωπος ΔΕΝ προκειται να κατανοησει τον Θεό ουτε να τον συναντησει. Τοσο απλά. Είναι θέμα πίστης. Οι παραβολες και τα παραδειγματα είχαν λόγο ύπαρξης για να καταλαβει ο άνθρωπος κάποιες εντολές του Χριστού, όπως πχ με τον καλο Σαμαρίτη, περι του να αγαπάμε τον πλησιον και τοσα άλλα.Αυτά είναι αρχικά, βασικά 'βηματα' -το 'γαλα' στα μωρα που ανέφερα προηγουμενως. Προχωρώντας ο άνθρωπος στη γνώση του Θεού, δεν μπορει και δεν βασίζεται στην ανθρωπινη λογική, βασίζεται πλεον στην πίστη. Βιώνωντας τον Θεο τον γνωρίζεις, όχι με επιστημονικές αναλύσεις. Είναι βίωμα, όχι αμπελοφιλοσοφια, αγαπητε trustworth.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom