Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Dr Lecter

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2007
Κριτικές
32
Like
2.595
Πόντοι
6.495
Εσύ την έχεις διαβάσει? ή έμεινες σε αυτά που σου έμαθαν στο σχολείο?έχεις διαβάσει Παλαιά Διαθήκη με όλες τις ανοησίες που περιλαμβάνει?διαφωνείς πως αυτά που κατέληξαν να θεωρούνται ιερά κείμενα, είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων θνητών?σέβομαι την πίστη σου, όπως σέβομαι του μουσουλμάνου,του βουδιστή,αυτού που προσκυνά το Δία,ας σεβαστείτε και εσείς όμως αυτούς που δεν πιστεύουν..
Ποιο σχολειο ρε μεγαλε??Στα σχολεια σου μαθαινουν οτι ο Χριστιανος ορθοδοξος ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να γνωριζει..Ενα σωρο μπαρουφες δλδ..
Δεν επεβαλλα τπτ και σε κανεναν..Την αποψη μου λεω,η οποια βασιζεται στο πιο επισημο στοιχειο που υπηρχε ποτέ στην ανθρωποτητα..Τον λογο του Θεου..

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
απο οτι κοβω παιζει να εισαι κανενας παπας που εκανε λογαριασμο στο φορουμ για να μας βαλει στο δρομο του θεου. πραγματικα τα πραγματα που λες ειναι εντελως γελοια. Αμα πιστευεις οτι ο Θεος σου μας καλει μεσω της Εκκλησιας εισαι εντελως ελλεεινος. Κατα ταπεινη μου αποψη εαν κατεβει ο Ιησους στην γη τους πρωτους που θα κραξει θα ειναι η εκκλησια αφου ειναι οι σημερινοι φαρισαιοι. Εγω βλεπω ο λαος να πειναει και η εκκλησια με μια τεραστια περουσια να ξηνει τα αρχιδια της. ασε που σχεδον τον καθε ναο τον εχουνε κανει μινι μαρκετ με κομποσχοινια,εικονες κτλ δηλαδη εμποριο, σαν οικο ανοχης. Βατοπαιδινοι και παιδεραστες για φτυσιμο

Κοίταξε λίγο τι γράφεις.. για ποιο λόγο έφτασες στο σημείο να με βρίζεις? Επειδη γράφω αυτά τα πραγματα για τον Χριστό? Είναι λόγος αυτός? Μήπως είναι επειδη δεν θες να δεχθεις τίποτα και κανεναν, εκτος από τον εαυτο σου και το εγω σου?

Το τι θα κάνει ο Χριστός με τους παπαδες και τα άσχημα τους, είναι άγνωστο. Ασε να το κανονισει Εκεινος, κάτι παραπανω θα ξέρει..τι λες?

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Ποιο σχολειο ρε μεγαλε??Στα σχολεια σου μαθαινουν οτι ο Χριστιανος ορθοδοξος ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να γνωριζει..Ενα σωρο μπαρουφες δλδ..
Δεν επεβαλλα τπτ και σε κανεναν..Την αποψη μου λεω,η οποια βασιζεται στο πιο επισημο στοιχειο που υπηρχε ποτέ στην ανθρωποτητα..Τον λογο του Θεου..
Από πού και ως πού είναι επίσημο στοιχείο ο λόγος του θεού??????ο λόγος του βούδα είναι???του δία είναι?????

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
η μη ύπαρξη είναι η απαρχή .. απο εδω εκκινούμε ...

η αποδειξη της υπαρξης μας λείπει ...

οατν πας στο μαγαζί να αγοράσεις κάτι δεν λες εδω μέσα εχω 100 δρχ ...πρέπει και να τις δειξεις και να τις δωσεις ...

η μη ύπαρξη του θεου είναι η απαρχή ..οντως. Για τους άθεους.Δεν εχεις άδικο. Και οι εκ γενετης τυφλοι αυτό λένε..'δεν υπάρχει φως, αφού δεν το βλέπω'. Τους δινεις άδικο? Οχι βέβαια. Όμως τι γινεται με εκεινους που γεννηθηκαν με όραση?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Επαναλαμβανω..
Αν δεν διαβασεις την γραφη δεν θα καταλαβεις τπτ απο το σχεδιο του Θεου..
Σαδισμος δεν ειναι σε καμια περιπτωση..Ισως ειναι λαθος τροπος..Βεβαια δεν εχει προταθει απο κανεναν εναλλακτικος τροπος  καλυτερος απο αυτον του Θεου..

ποιού θεού ? των παγανιστων ειδωλολατρών ισλαμιστων βουδιστων κομφουκιανιστων ?

ποιόν απολους ?

Dr Lecter

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2007
Κριτικές
32
Like
2.595
Πόντοι
6.495
Από πού και ως πού είναι επίσημο στοιχείο ο λόγος του θεού??????ο λόγος του βούδα είναι???του δία είναι?????
Ο Λογος του Θεου εχει επιβεβαιωθει σε παρα πολλα ζητηματα ανα τους αιωνες..
Βρες μου ενα βιβλιο που εχει κανει εστω στο ελαχιστο κατι παρομοιο και παω πασο..Αν δεν εχεις διαβασει βεβαια την Γραφη δεν μπορω να σου αποδειξω τπτ απολυτως..

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Σ'ευχαριστω για το 'μπάζα', αποδεικνύεις το επίπεδό σου.
Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις, ακομα δεν κατάλαβες οτι συμφωνουμε, απλα επειδη (θες να) διαφωνεις με οσα γράφω και δεν προσέχεις τι γραφω και απλα...διαφωνεις. Διαβασε λοιπον:
Έγραψα "Όσο για του Φαναριωτες και το Βυζάντιο, εκει είναι γνωστο ότι είχε επέλθει η συψη σε καθε τι, πνευματικο, κοινωνικο κλπ, γι'αυτο και 'επεσε' η Πόλη, εξαιτίας της κατάντιας της."...αυτο τι σημαίνει? Οτι κι εγω λέω οτι στο Βυζάντιο έκαναν ΤΑ απιθανα και ειχαν φτάσει σε έσχατο σημειο. Αυτο όμως δεν μπορει να αμαυρωνει όλη την πορεια (και κυριως την απαρχη) του Χριστιανισμου.

Λες τωρα πως "η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γη μας δεν ειναι χριστιανοι ... οχι απλα ορθοδοξοι οπως θες εσυ αλλά ουτε καν χριστιανοί ... δηλαδη εσυ τι πιστευεις οτι αυτοι ειναι χαμένοι ? θα πανε στην κολαση ? πως θα κριθούν ? σαν ισλαμιστες ? παγανιστές, άθεοι, βουδιστές ? σαν τι ?".. συμφωνω πως οι περισσοτεροι δεν ειναι χριστιανοι (και κυριως ορθοδοξοι) και επαυξανω. Επειτα, το τι θα κάνει ο Θεος στη Δευτερα Παρουσία και την τελικη Κριση, εννοειται οτι δεν το ξερω. Εκεινο που πιστευω ομως -και βασίζομαι στη Δικαιοσυνη και την Αγαπη Του- είναι πως μέχρι εκεινη τη Μέρα, θα έχει φροντίσει ώστε ο καθένας μας να έχει ακουσει και να έχει μάθει τι είναι Χριστιανισμός και τη διδασκαλια του Χριστού -εννοειται μέσω πάλι των ανθρώπων, διδάσκοντας σε όλα τα έθνη. Κι όποιος πιστεψει, πιστεψε. Δεν θα μας πιέσει. Πάνω σε αυτό ειδικά (δλδ ότι μέχρι τη Δ. Παρουσια όλοι οι λαοι θα έχουν ακουσει για τον Χριστό), υπάρχουν και προφητείες αλλά και αναφορες στην Αποκάλυψη.

εγω είμαι για τα μπαζα εσυ άνθρωπος του Θεού ...

το πράμα φαινεται ... εγω στα ταρταρα εσυ σώθηκες ....

το καλό είναι οτι ζούμε σε μια κοινωνία οπου ο καθένας μπορεί να πιστευει οτι επιθυμεί ...

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Ο Λογος του Θεου εχει επιβεβαιωθει σε παρα πολλα ζητηματα ανα τους αιωνες..
Βρες μου ενα βιβλιο που εχει κανει εστω στο ελαχιστο κατι παρομοιο και παω πασο..Αν δεν εχεις διαβασει βεβαια την Γραφη δεν μπορω να σου αποδειξω τπτ απολυτως..
Έχει επιβεβαιωθεί σε τί?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Και πρέπει να σταματήσει η κατάσταση που επικρατεί με την εκκλησία..πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους..οι παπάδες δεν μπορούν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!!ας τους πληρώνει η ίδια η εκκλησία με χρήματα από τις εταιρείες που έχει..αλλιώς να φτιάξουμε και εμείς μια θρησκεία και να απαιτήσουμε να αναγνωριστούμε και να μας πληρώνουν τα κορόιδα!!!!!!!!!!!!!

πολύ λογικό ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ο Σατανας ηταν το φιδι..Αγγελοι υπηρχαν ανεκαθεν,ενας απο αυτους ηταν και ο Σατανας..Ο σκοπος του γνωστος στους παντες..
Οι πρωτοπλαστοι ειχαν ελευθερια βουλησης,τελειοι μεν,οχι ρομποτακια δε..

τους είδες ? εν τους είδες ...

εμ τοτε απο που τα γνωρίζεις ολα αυτά ?  ύποπτο .....

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
εσύ τον έχεις δει ποτε σου ?

οχι αν άκουσες εσωτερική φωνή ... αν τον ειδες με τα ίδια σου τα μάτια αν τον αισθάνθηκες με τις αισθήσεις σου ....

γιατι ο Γκουρτζιεφ που μας λείε οτι αληθινό ειναι μονο αυτο που βεβαιώνουμε με τις αισθήσεις μας έχει απόλυτο δίκιο ....

αν υπάρχει θεός να το αποδείξει απλά και όμορφα ...

Αν περιμένεις να δεις τον Θεο για να πιστεψεις οτι υπάρχει, δεν θα τον δεις ποτέ. Αν θέλεις να Τον γνωρίσεις μέσω της πίστης (όχι της τυφλής, αλλά μέσω της διδασκαλιας Του και βιωματικά κυρίως), τοτε θα σου παρουσιαστεί. Θέλει τρόπο, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να Τον υποβιβάσεις στη δική σου θέληση και κανονες.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Κατανοοώ την σοβαρότητα του θέματος και τις αναζητήσεις-αναησυχίες ορισμένων αλλά ρε μάγκες εδώ μέσα ερίζουμε ακόμα πως κάνει η κάθε πουτάνα την πίπα ή αν στήνεται καλά στα 4 και άκρη δεν έχει βρεθεί.Πιστεύετε ότι θα λυθεί εδώ το αν υπάρχει Θεός? Σας διαβάζω πάντως.

homies187

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
δεν βριζω εσενα. δεν εχω κανενα προβλημα με το ατομο σου πραγματικα. το να με αναγκαζεις ομως απο μικρο παιδι να πιστεψω, να με εχεις δωσεις το στιγμα οτι αμα δεν πιστεψω θα ειμαι κακος σαν ανθρωπος και μη αποδεκτος απο τους γυρους μου αυτο ειναι στα αληθεια πολυ εξωφρενικο και με βγαζει εξω απο τα ρουχα μου. δεν με πειραζει ο παπας ο οποιος βοηθαει και κανει συσσιτια αλλα η επιση εκκλησιας ειναι πραγματικα για φτυσιμο. στα επομενα 100 χρονια (ισως να βαζω και πολλα) η εκκλησια θα χασει την δυναμη της. εμεις τα νεα παιδια (26 χρονων ειμαι) μαθαμε να πιστευουμε σε ΕΜΑΣ και οχι σε θαυματα. Το οτι αρνεισαι να απαντησεις στην ερωτηση μου το λαβανω σαν αποδοχη....Και πιστεψε με ειμαι σιγουρος το τι θα κανει ο χριστος με τους παπαδες, μαλλον εσεις διαβαζετε τις γραφες αναποδα τοσα χρονια

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
εγω είμαι για τα μπαζα εσυ άνθρωπος του Θεού ...

το πράμα φαινεται ... εγω στα ταρταρα εσυ σώθηκες ....

το καλό είναι οτι ζούμε σε μια κοινωνία οπου ο καθένας μπορεί να πιστευει οτι επιθυμεί ...

Βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα. Εσυ με απεκάλεσες 'μπαζο', εγώ απλά σε ευχαριστησα. 2ον, δεν ειπα ότι είμαι άνθρωπος του Θεού σε καμμια περιπτωση. Όμως εφοσον πιστευω, έχω και το δικαιωμα και το φιλοτιμο αν θες, να υπερασπιστώ αυτο που πιστευω και να δώσω την άποψη και εμπειρια μου. Οπως κι εσυ, αλλωστε.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
¨ηταν τελειοι, αλλά ήταν και ελευθεροι...
Και επισης, δεν είχαν το λεγόμενο 'ατρεπτο' της φύσης, δλδ είχαν την 'δυνατοτητα' να αλλαξουν προς το χειροτερο. Το ίδιο συνέβη και με τον διαβολο, επισης ελευθερος, που είχε την ροπη προς το κακό και να γινει θεος. Και τελικά 'εξεπεσε'.
Κι αν ρωτησεις γιατί κανεις άλλος άγγελος δεν έκανε το ίδιο αργότερα, η απάντηση είναι ότι όλοι οι εκπεσόντες άγγελοι έγιναν δαίμονες. Μετά την Ανάσταση του Χριστού πλέον οι άγγελοι του Θεού είναι και άτρεπτοι προς το κακό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έγινε ο διαχωρισμός των αγγέλων.
Οι μεν άγγελοι είναι άτρεπτοι προς το κακό και οι μεν δαίμονες είναι ατρεπτοι προς το καλό, με άλλα λόγια οι άγγελοι πράττουν μόνο αγαθά χωρίς κίνδυνο νέας πτώσης και οι δαίμονες πράττουν μόνο το κακό χωρίς τη δυνατότητα πλέον μετανοίας.

όμορφα παραμύθια ...

σαν τον Χαρυ Ποττερ .....

αν τα εγραφες πιο πριν θα εβγαζες πολλά ....

Dr Lecter

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2007
Κριτικές
32
Like
2.595
Πόντοι
6.495
Έχει επιβεβαιωθεί σε τί?
Προφητειες για τον Ιησου,για το ποιο θα ηταν το εργο του,για το τραγικο τελος του και την ανασταση του..
Για τους πολεμους που θα ξεσπουσαν αναμεσα σε εθνη..
Για σεισμους που θα ερχονταν,καταστροφες,πλημμυρες,πεινες στον κοσμο κτλ..
Και ολα αυτα πολλους αιωνες πριν συμβουν

Ακομα και για την σημερινη κατασταση(οικονομικη και οχι μονο)στην ανθρωποτητα..Αν εμβαθυνεις στην Γραφη θα καταλαβεις οτι τα σημαδια εκπληρωνονται..

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Έχω διαβάσει και για αυτό ξέρω πως η πλειοψηφία των κειμένων της ΠΔ είναι ανοησίες,ανήθικα και νοσηρά-αφού έχεις διαβάσει ξέρεις σε ποιά αναφέρομαι.Η ΚΔ είναι συρραφή κειμένων που επέλεξαν ορισμένοι για να κατασκευάσουν τη Θρησκεία του Χριστιανισμού..Δεν έχω ανάγκη να μου αποδείξεις οτιδήποτε,διότι πολύ απλά δεν μπορείς..Η θρησκεία είναι ζήτημα πίστης και μόνο..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom