Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Κολλάει στο ότι ήμουν και εγώ κάποτε προβατοποιημένο θύμα του παπαδαριού, όπως εσύ. Ευτυχώς, όμως ξύπνησα... δεν είμαι πια πρόβατο...

Σωστά..δεν εισαι πλέον προβατο. Εξάλλου μονος σου ειπες νωριτερα κάτι περι ουράς..οποτε...αλλαξες. ;)

Απάντησέ μου τώρα αν έχεις τα επιχειρηματα κ βρες μου το σημειο που σού προτεινα συγκεκριμένο παπά, μπορεις να το δειξεις?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Αν δεν επιμένεις να με πείσεις ότι είσαι άλλος ένας που κατέχει τη μοναδική αλήθεια για το τι είναι ο Θεός και ότι μόνο ο δικός σου Θεός είναι ο αληθινός και όλων των άλλων είναι μαλακίες, γιατί να με χαλάει;
:2funny: Και τι εχω να κερδισω αν σε πεισω? Αν σε ενδιεφερε πραγματικα να μαθεις ομως, θα σου ελεγα την δικη μου αποψη.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Εσυ πάλι μπηκες σαν... , έγραψες και βγηκες. 2ον, πόσο μυαλο μπορεις να έχεις για να λες οτι δεν θα χρειαστεις (ή δεν χρειάστηκες) ποτέ σου γιατρό? Πόσο, πραγματικά? θεωρείς τώρα ότι το επιχείρημά σου ήταν ...ακράδαντο φαντάζομαι, ε? :headbang: :headbang: Για τους δικηγορους πάλι... ευχομαι να μην μπλέξεις ποτε με τον Νομο, πράγματι. Αλλα όλο κ κάπου θα σου χρειαστουν, οπότε άσε τη αμπελοφιλοσοφία..... :idiot:
3ον, αφου εσυ ειδικευτηκες κ παιδευτηκες τοσο πολυ με το ολο θέμα και κατέληξες οτι δεν υπάρχει τιποτα τελικά κ πως οι ιερεις αντιπροσωπευουν το τιποτα κ μονο τον εαυτο τους, μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου. Κανεις δεν σου επιβάλλει να πας εκκλησία, ουτε να ερθεις σε επικοινωνία με τους ιερείς. Τέλος.

Διαβάζω το τι γράφεται εδώ, βρε απίστευτε τύπε, και όταν αποφασίσω ότι πρέπει να πω κάτι, το λέω.  Έχεις πρόβλημα?

Επί της ουσίας:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι (ξέρεις ίσως) που δεν έχουν πάει ποτέ τους σε γιατρό.  Παντός είδους άνθρωποι.
Μάλιστα μερικοί απ' αυτούς είναι και δικοί σου, είναι "μοναχοί" που ζούνε σε σκήτες στο Ιερό Βουνό.  Όταν έρθει η ώρα να κλείσουν τα μάτια τους, τα κλείνουν ήσυχα και καλά.  Σε γιατρό δεν πάνε.
Σαν κι αυτούς, υπάρχουν κι άλλοι (εκτός Ιερού Βουνού εννοώ), που επίσης δεν πάνε σε γιατρό.
Έχεις κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους?  Προφανώς όχι.  (ούτε κι εγώ).

Τότε, γιατί έχεις πρόβλημα με αυτούς που δε χρειάζονται τους παπάδες?

Εν πάσει περιπτώσει, το "μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου" είνει γνωστή μέθοδος "στρίβειν δια του αρραβώνος", όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν.
Μόνο που δε μπορείς να με διώξεις από εδώ. Θα σε διαβάζω, και (όταν νομίζω) θα σχολιάζω αυτά που λές.
Όπως και έκανα.

Αν έχεις κάτι επί της ουσίας να μου απαντήσεις, καν' το. Και άσε τις επιθέσεις τύπου "τράβα το δρόμο σου".  Δεν είναι χωράφι σου εδώ να μιλάς έτσι, πήγαινε να τα λες αυτά εκεί που σε παίρνει.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Αν δεν επιμένεις να με πείσεις κι εσύ ότι είσαι άλλος ένας που κατέχει τη μοναδική αλήθεια για το τι είναι ο Θεός και ότι μόνο ο δικός σου Θεός είναι ο αληθινός και όλων των άλλων είναι μαλακίες, γιατί να με χαλάει;

Μάλλον το boob στο nickname σου δεν είναι τυχαιο...κάπου θα χτυπησες κάποτε, θα έκανες 'μπουπ' σε κάποιο σημειο στο κεφάλι κ έκτοτε...
Πότε πανέξυπνε είπα ή προσπάθησα να σε πεισω ότι ..κατεχω τη μοναδικη αληθεια για το τι είναι ο Θεός ?
Αλλα θα μου πεις όλοι τα ιδια ειστε: εφευρισκετε κουβέντες, απομονώνετε φράσεις, κάνετε ένα παζλ..κ τσουπ το σερβιρετε ως λόγια του άλλου... άπαιχτοι και προς λύπηση.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Μάλλον το boob στο nickname σου δεν είναι τυχαιο...κάπου θα χτυπησες κάποτε, θα έκανες 'μπουπ' σε κάποιο σημειο στο κεφάλι κ έκτοτε...
Πότε πανέξυπνε είπα ή προσπάθησα να σε πεισω ότι ..κατεχω τη μοναδικη αληθεια για το τι είναι ο Θεός ?
Αλλα θα μου πεις όλοι τα ιδια ειστε: εφευρισκετε κουβέντες, απομονώνετε φράσεις, κάνετε ένα παζλ..κ τσουπ το σερβιρετε ως λόγια του άλλου... άπαιχτοι και προς λύπηση.
ο δρομος του θεου περιλαμβανει ειρωνία, τσουβαλοποιηση και χαρακτηρισμους για τον πλησιον σου ?

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Σωστά..δεν εισαι πλέον προβατο. Εξάλλου μονος σου ειπες νωριτερα κάτι περι ουράς..οποτε...αλλαξες. ;)

Απάντησέ μου τώρα αν έχεις τα επιχειρηματα κ βρες μου το σημειο που σού προτεινα συγκεκριμένο παπά, μπορεις να το δειξεις?
Θυμάσαι πώς λέγεται η σχολή; Stokos! Από εκεί αποφοίτησες! Δε λέει η Χριστιανική θρησκεία "Μόνο εμείς έχουμε ανακαλύψει τον αληθινό Θεό". Δε λέει το ίδιο και η Μουσουλμανική ή ή Ιουδαϊκή ή όποια άλλη θέλεις; Ποιόν παπά μου παπαδιάζεις; Για θρησκείες-μαγαζιά μιλάμε, που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η κονόμα του εκάστοτε ιερατείου. Ε, εγώ πελάτης-θύμα δε γουστάρω να είμαι! Πώς αλλιώς να στο πω για να το καταλάβεις;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Θυμάσαι πώς λέγεται η σχολή; Stokos! Από εκεί αποφοίτησες! Δε λέει η Χριστιανική θρησκεία "Μόνο εμείς έχουμε ανακαλύψει τον αληθινό Θεό". Δε λέει το ίδιο και η Μουσουλμανική ή ή Ιουδαϊκή ή όποια άλλη θέλεις; Ποιόν παπά μου παπαδιάζεις; Για θρησκείες-μαγαζιά μιλάμε, που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η κονόμα του εκάστοτε ιερατείου. Ε, εγώ πελάτης-θύμα δε γουστάρω να είμαι! Πώς αλλιώς να στο πω για να το καταλάβεις;
Με την ευκαιρία, θα σου επαναλαβω ό,τι είπα καμιά 20αριά σελίδες πιο πίσω:

"Εγώ θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που άκουσα κάπου και νομίζω τα λέει όλα... "Η ανυπαρξία αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της ανυπαρξίας". Στο κάτω-κάτω, είναι και εντελώς αντιεπιστημονικό να λες ότι κάτι δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει. Στο κάτω-κάτω, εδώ έχουμε στρεβλά αντιληφθεί τον χρόνο ως ξεχωριστή οντότητα, ενώ στην πραγματικότητα είναι η ενοποιημένη τέταρτη διάσταση του χωροχρονικού συνεχούς (για να μιλήσουμε με όρους φυσικής), είναι δυνατόν να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε κάτι (ακόμα και αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί οντότητα), που μπορεί να είναι 5, 6, 7 ή 107 διαστάσεων;

Τώρα, από την άλλη, άλλο ο Θεός ως μια "ανώτερη δύναμη" (που κι αυτό ατελές ως περιγραφή είναι), και άλλο αυτό που το ιερατείο της εκάστοτε θρησκείας διδάσκει... Εκεί ο Θεός, ανθρωποποιείται, έρχεται στα μέτρα της πελατείας, για να μπορεί να δουλεύει το εκάστοτε μαγαζί και να κονομάει (ή σε ζόρικες περιόδους, έστω να επιβιώνει) το ιερατείο. Γι' αυτό και ο Θεός όπως τον πουλάνει οι παπάδες (ιμάμηδες, ραββίνοι κ.ο.κ.) είναι το προϊόν που έχει πουλήσει και θα συνεχίσει να πουλάει πιο τρελά από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι ασφαλιστικές πήγαν να μιμηθούν το προϊόν, αλλά το καλύτερο που κατάφεραν να βγάλουν είναι το προϊόν "ασφάλεια ζωής" (όταν πεθάνεις θα πληρωθείς... απλά όχι εσύ, αλλά οι δικαιούχοι του συμβολαίου). Το προϊόν "Θεός" όταν πεθάνεις πληρώνει εσένα τον ίδιο και μάλιστα σε είδος (το τι θα είναι αυτό το είδος είναι και η διαφοροποίηση του προϊόντος που εφευρίσκει το κάθε ιερατείο για να στήσει το μαγαζί του)."

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Διαβάζω το τι γράφεται εδώ, βρε απίστευτε τύπε, και όταν αποφασίσω ότι πρέπει να πω κάτι, το λέω.  Έχεις πρόβλημα?

Επί της ουσίας:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι (ξέρεις ίσως) που δεν έχουν πάει ποτέ τους σε γιατρό.  Παντός είδους άνθρωποι.
Μάλιστα μερικοί απ' αυτούς είναι και δικοί σου, είναι "μοναχοί" που ζούνε σε σκήτες στο Ιερό Βουνό.  Όταν έρθει η ώρα να κλείσουν τα μάτια τους, τα κλείνουν ήσυχα και καλά.  Σε γιατρό δεν πάνε.
Σαν κι αυτούς, υπάρχουν κι άλλοι (εκτός Ιερού Βουνού εννοώ), που επίσης δεν πάνε σε γιατρό.
Έχεις κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους?  Προφανώς όχι.  (ούτε κι εγώ).

Τότε, γιατί έχεις πρόβλημα με αυτούς που δε χρειάζονται τους παπάδες?

Εν πάσει περιπτώσει, το "μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου" είνει γνωστή μέθοδος "στρίβειν δια του αρραβώνος", όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν.
Μόνο που δε μπορείς να με διώξεις από εδώ. Θα σε διαβάζω, και (όταν νομίζω) θα σχολιάζω αυτά που λές.
Όπως και έκανα.

Αν έχεις κάτι επί της ουσίας να μου απαντήσεις, καν' το. Και άσε τις επιθέσεις τύπου "τράβα το δρόμο σου".  Δεν είναι χωράφι σου εδώ να μιλάς έτσι, πήγαινε να τα λες αυτά εκεί που σε παίρνει.

Οκ..να σε χαρακτηρισω κ εγω λοιπον.. βρε ανοητε τυπε, ξανα το μυαλο σου ειναι κολλημενο. Το 90% των ανθρωπων έχει παει σε γιατρό ή εν πάση περιπτωσει σε άνθρωπο που μπορει να τους προσφερει βοηθεια.
2ον, δεν εχω κανενα προβλημα με οσους δεν πανε σε παπαδες, ειναι δικο τους θεμα. Απλα δεν μπορω να δεχτω οτι ΟΛΟΙ οι ιερεις ειναι στο ιδιο τσουβάλι. Κατάλαβες ή θες και λεξικό?
3ον, το "μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου" αναφεροταν στο οτι αφου οντως δεν σου λενε τιποτα οι παπαδες κ ο Χριστιανισμος, μπορεις να ακολουθησεις αλλον δρομο, ο,τι θες. Αντε..στο ανέλυσα και αυτο, τι αλλο θες?? :idiot:
Τέλος, γράψε ο,τι θες, οπως κι εγω θα γραφω την άποψή μου. Τις μαγκιές 'εκει που σε παιρνει' τις ξερω..ειναι τσαμπα μαγκιες και ευκολες οταν απλα γραφεις σε ενα φορουμ, αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Αν εσυ δεν διαθετεις το κατάλληλο επιπεδο να εννοεις τι γράφει ο άλλος (και πως δεν σε απειλει, ουτε σε 'διωχνει'), ειναι δικο σου προβλημα κ πρεπει να το κοιτάξεις. :idiot:

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
ο δρομος του θεου περιλαμβανει ειρωνία, τσουβαλοποιηση και χαρακτηρισμους για τον πλησιον σου ?

Εδω φιλε μου δεν εκπροσωπω τον Θεό, αλλά τον εαυτο μου, με όλα τα καλά και κακά του. Όπως κι εσυ. Ποτε δεν εγραψα να ..ακολουθησετε εμενα κ το παραδειγμα μου, άλλα πραγματα έγραψα. Αν δεν βαριεσαι, διαβασε μερικες σελιδες πιο πριν μια απαντηση που εδωσα στον ομογάλακτο σου trustworth, οταν κι εκεινος εκανε μια αναλογη κριτικη.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Με την ευκαιρία, θα σου επαναλαβω ό,τι είπα καμιά 20αριά σελίδες πιο πίσω:

Εκεί ο Θεός, ανθρωποποιείται, έρχεται στα μέτρα της πελατείας, για να μπορεί να δουλεύει το εκάστοτε μαγαζί και να κονομάει (ή σε ζόρικες περιόδους, έστω να επιβιώνει) το ιερατείο.

+  

για ολα τα υπολοιπα, Lord Rees 'Some aspects of reality – a unified theory of physics or a full understanding of consciousness – might elude us simply because they’re beyond human brains, just as surely as Einstein’s ideas would baffle a chimpanzee.’ ()

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Δεν ξερεις ουτε να συζητησεις, ουτε να δωσεις απαντηση οταν σε ρωτουν. Συνεπώς, χωρις νόημα κάθομαι και σπαταλω χρονο για να σου απαντησω. Χαιρετω σε.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Δεν ξερεις ουτε να συζητησεις, ουτε να δωσεις απαντηση οταν σε ρωτουν. Συνεπώς, χωρις νόημα κάθομαι και σπαταλω χρονο για να σου απαντησω. Χαιρετω σε.
Μια χαρά συζητάω με όσους μορούν να παραθέσουν λογικά επιχειρήματα χωρίς να ανακατεύουν ότι άσχετο τους κατέβει στην κεφάλα για να δέσουν τον αχταρμά που έχουν αποστηθίσει.
Οπότε... άντε.. καλά κρασιά...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Μια χαρά συζητάω με όσους μορούν να παραθέσουν λογικά επιχειρήματα χωρίς να ανακατεύουν ότι άσχετο τους κατέβει στην κεφάλα για να δέσουν τον αχταρμά που έχουν αποστηθίσει.
Οπότε... άντε.. καλά κρασιά...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Εδω φιλε μου δεν εκπροσωπω τον Θεό, αλλά τον εαυτο μου, με όλα τα καλά και κακά του. Όπως κι εσυ. Ποτε δεν εγραψα να ..ακολουθησετε εμενα κ το παραδειγμα μου, άλλα πραγματα έγραψα. Αν δεν βαριεσαι, διαβασε μερικες σελιδες πιο πριν μια απαντηση που εδωσα στον ομογάλακτο σου trustworth, οταν κι εκεινος εκανε μια αναλογη κριτικη.
ομογαλακτος μου ο trustworth...
και απο μια προταση δικη μου , εσυ με ταυτισες με καποιον...
ή νομιζεις οτι τα ξερεις ολα, ή απλα εισαι τελειως κομπλεξικο ατομο και θεωρεις οτι ολοι είναι ειτε μαζί σου ή εναντιον σου...

ουτε εγω εγραψα οτι ειπες να ακολουθησουμε τιποτα... απλα ειναι λιγο οξυμωρο να υπερασπιζεσαι τα -σωστα- διδαγματα του χριστιανισμου και στην ιδια προταση να ειρωνευεσαι και να
απαξιωνεις τους συνομιλητες σου...
καπου το χεις χασει το τοπι στην πορεια...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
ομογαλακτος μου ο trustworth...
και απο μια προταση δικη μου , εσυ με ταυτισες με καποιον...
ή νομιζεις οτι τα ξερεις ολα, ή απλα εισαι τελειως κομπλεξικο ατομο και θεωρεις οτι ολοι είναι ειτε μαζί σου ή εναντιον σου...

ουτε εγω εγραψα οτι ειπες να ακολουθησουμε τιποτα... απλα ειναι λιγο οξυμωρο να υπερασπιζεσαι τα -σωστα- διδαγματα του χριστιανισμου και στην ιδια προταση να ειρωνευεσαι και να
απαξιωνεις τους συνομιλητες σου...
καπου το χεις χασει το τοπι στην πορεια...

Σ'ευχαριστώ, να'σαι καλά! Οκ τώρα?

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Οκ..να σε χαρακτηρισω κ εγω λοιπον.. βρε ανοητε τυπε, ξανα το μυαλο σου ειναι κολλημενο. Το 90% των ανθρωπων έχει παει σε γιατρό ή εν πάση περιπτωσει σε άνθρωπο που μπορει να τους προσφερει βοηθεια.
2ον, δεν εχω κανενα προβλημα με οσους δεν πανε σε παπαδες, ειναι δικο τους θεμα. Απλα δεν μπορω να δεχτω οτι ΟΛΟΙ οι ιερεις ειναι στο ιδιο τσουβάλι. Κατάλαβες ή θες και λεξικό?
3ον, το "μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου" αναφεροταν στο οτι αφου οντως δεν σου λενε τιποτα οι παπαδες κ ο Χριστιανισμος, μπορεις να ακολουθησεις αλλον δρομο, ο,τι θες. Αντε..στο ανέλυσα και αυτο, τι αλλο θες?? :idiot:
Τέλος, γράψε ο,τι θες, οπως κι εγω θα γραφω την άποψή μου. Τις μαγκιές 'εκει που σε παιρνει' τις ξερω..ειναι τσαμπα μαγκιες και ευκολες οταν απλα γραφεις σε ενα φορουμ, αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Αν εσυ δεν διαθετεις το κατάλληλο επιπεδο να εννοεις τι γράφει ο άλλος (και πως δεν σε απειλει, ουτε σε 'διωχνει'), ειναι δικο σου προβλημα κ πρεπει να το κοιτάξεις. :idiot:

Με τη σειρά:

1) Έγραψες (επί λέξει):  "...μπορείς να συνεχίσεις το δρομο σου. Κανεις δεν σου επιβάλλει ... Τέλος. "   Αυτό εγώ το εκλαμβάνω σαν "Κάνε ότι θέλεις, αλλά σκάσε".  Αν δεν το εννοούσες, έληξε.

2) Το 90% των ανθρώπων έχει παέι σε γιατρό?  Από που το βγάζεις αυτό το στατιστικό?  Αφρική, Νοτ. Αμερική (Άνδεις),  Νέα Γουινέα, Κίνα, Μογγολία, από αυτούς τους πληθυσμούς (που είναι πάνω απ' τους μισούς κατοίκους του πλανήτη ξέρεις), το 90% έχει πάει σε γιατρό?  Οι γυναίκες ξεγεννάνε με γυναικολόγο?  Ψωνίζουν τις βιταμίνες τους από το φαρμακείο?  Μήπας λες μπαρούφες με τα στατιστικά σου?

3) Δεν είπα εγώ ότι όλοι οι παπάδες ΕΙΝΑΙ σε ένα τσουβάλι.  Είπα ότι ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ, και εξήγησα το γιατί. Αν δε το κατάλαβες, να στο ξαναπώ με άλλα λόγια.  Μπορώ.

Αφήνω τις λεκτικές αντιδικίες, δε με ενδιαφέρουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom