Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
μα αυτο για την Παναγία το γραφουν επίσημες γραφές που έχουν αναγνωρισθεί απο την εκκλησία ... τι βλάσφημος και παπαριές ....

θες στοιχεία ? κατσε να βρω ////

ο θεός ... αν υπάρχει ... (αφηνουμε και ενα παραθυράκι) να ειναι συμμαχος και φιλος ... ετσι θέλω ,.... για να τα πάμε καλά ....

Εισαι απληροφορητος, ανιδεος, ημιμαθης και αλαζονας. Ο,τι χειροτερο. Αναγνωρισθηκε απο την Εκκλησια, λεει.. θα εννοεις καμμια Αγγλικανικη εκκλησια, Ιουλιανη κλπ κλπ.. δεν παιζεσαι.

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ο Χριστός είχε πέντε αδέλφια. (Πηγή: Περιοδικό Δαυλός, Γεώργιος Ιεροδιάκονος, τεύχος 268, εξώφυλλο)

49 καὶ ἐκτείνας τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπὶ τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ ἔφη· Ἰδοὺ ἡ μήτηρ μου καὶ οἱ ἀδελφοί μου· 50 ὅστις γὰρ ἂν ποιήσῃ τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς αὐτός μου ἀδελφὸς καὶ ἀδελφὴ καὶ μήτηρ ἐστίν»
Έλεος ... ξαναδιάβασέ το να δεις τί εννοεί...
Πόσο πιο προφανές να γίνει ...
ΥΓ. Πηγή Δαυλός ? Α μα'στα  :S

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Αποφεύγεις να απαντήσεις, εγώ αυτό βλέπω. Δεν σε ρώτησα για την εμπειρία σου με το Θεό, αλλά να μας πεις ΤΙ είναι ο Θεός. Εδώ μέχρι και το μαγαζί για το οποίο δουλεύεις, έχει συγκεκριμένη απάντηση σ' αυτή την ερώτηση (είναι θέμα SOS). Δεν την ξέρεις;

Ισα ισα, δεν αποφευγω να απαντησω, αλλα δινω την σωστη απαντηση.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
«Παραμύθια επιστημονικής Φαντασίας ο Χριστός και η Παναγία»
ΠΕΜΠΤΗ 9/11/2006  

H υπανάπτυξη της Ελλάδας οφείλεται σε ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, το Χριστιανισμό, την αιμοσταγή και αιμοδιψή θρησκεία, που κάνει αγίους τους παιδοκτόνους και τους μητροκτόνους και εκθέτει σε προσκύνημα σκηνώματα, όπως κάνουν οι... Ζουλού.
Η άποψη αυτή -που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων- ανήκει στον ναύαρχο εν αποστρατεία και πρώην υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ και αρχηγό ΓΕΝ, Αντώνη Αντωνιάδη, μαζί με άλλες απόψεις που καταγράφονται στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε
Ο 60χρονος ναύαρχος ε.α., Αντώνης Αντωνιάδης, που αποστρατεύτηκε το 2005, μας υποδέχτηκε με αδυαΐ εμφάνιση στην πανέμορφη, διώροφη μονοκατοικία του στη Νέα Ερυθραία.
Αμέσως μετά τα προκαταρκτικά, ξεκινά η συζήτηση μας: «Λεν είδα κάποιο εικόνισμα στο σπίτι σας» παρατηρούμε και μας απαντά χαμογελαστός: «Δεν πιστεύω, δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να πιστέψω... Ίσως να υπάρχει μια υπέρτατη δύναμη, αλλά όχι όπως παρουσιάζεται ο Χριστιανισμός».

«Τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει στην παρουσίαση της θρησκείας μας;» τον ρωτάμε και μας εξηγεί: «Όλα αυτά, ότι ο Θεός έστειλε τον υιό του στη Γη για να μας σώσει, ότι ο Χριστός γεννήθηκε από μια γυναίκα που μύρισε έναν κρίνο, είναι παραμύθια επιστημονικής φαντασίας.. Από την άλλη πάλι, έχουν κάνει άγιο ένα δολοφόνο και εννοώ τον Κωνσταντίνο, που σκότωσε το παιδί του και τη μάνα του και τον κάνανε άγιο και τον προσκυνάνε!»

Όταν τον ρωτήσαμε για το σκήνωμα του μοναχού  Βησσαρίωνα γέλασε και μας  είπε: «Και οι Ζουλού σε τοτέμ  προσκυνάνε και σε σκηνώματα. Πολλοί Ευρωπαίοι αναρωτιούνται για το πώς είναι δυνατόν οι απόγονοι των φιλοσόφων του Σωκράτη και του Αριστοτέλη να καταντήσανε Χομεϊνικό, θεοκρατούμενο κράτος και να διαφεντεύονται από εκκλησίες και από θαύματα. Η παρουσία μας στις εκκλησίες είναι αποτέλεσμα της υπανάπτυξης μας. Ο μορφωμένος άνθρωπος νομίζω ότι αποστασιοποιείται από όλη αυτή την τελετουργία, τα λιβάνια και τους ψαλμούς».
«Σε Εκκλησία», συνεχίζει ο ναύαρχος ε.α., «έχω βρεθεί, στο γάμο μου, στη βάφτιση της κόρης μου, στο γάμο της και όσες φορές έπρεπε ως αξιωματικός».

«Σας ενοχλεί όταν βλέπετε τους συνανθρώπους σας να κάνουν το σταυρό τους, να πηγαίνουν στην εκκλησία;» ρωτάμε και μας απαντά: «Όχι, βέβαια, δικαίωμα τους είναι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που σταυροκοπιούνται.Αν ήμασταν λαός υψηλού μορφωτικού επιπέδου, θα τα είχαμε ξεπεράσει αυτά, δηλαδή τις εκκλησίες, τους σταυρούς, αλλά είμαστε υπανάπτυκτοι... Είναι σαν να ζούμε σε θεοκρατικό σύστημα».

«Όταν ήσασταν αρχηγός στόλου αυτά λέγατε στους υφισταμένους σας;» του θέτουμε την ερώτηση. «Όχι» μας λέει και συνεχίζει: «Όταν όμως, ήμουν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό "Σφενδόνη" απαγόρευα την είσοδο ιερέα στο πλοίο και, επιπλέον, θεωρώ και γρουσουζιά την παρουσία παπά στο πλοίο, όπως και πολλοί ναυτικοί. Επίσης, δεν θα έπρεπε να παρίστανται ιερείς σε καθελκύσεις πλοίων και ορκωμοσίες. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Τι γυρεύουν οι παπάδες στις εκδηλώσεις αυτές;»

«Ως αξιωματικός εν ενεργεία δεν κάνατε το σταυρό σας;» ρωτάμε τον κύριο Αντωνιάδη και μας απαντά: «Πολλές φορές δεν τον έκανα, αλλά οι συνάδελφοι μου σε εκδηλώσεις μου έλεγαν: «Αρχηγέ, κάνε το σταυρό σου γιατί μας βλέπουν. Τότε έκανα κι εγώ την κίνηση. Μια κίνηση είναι ο σταυρός».

«Δηλαδή, διαφωνείτε και με την ύπαρξη των στρατιωτικών ιερέων;» ρωτάμε και μας απαντά: «Αφού κάποιοι έχουν ανάγκη πίστης, ας υπάρχουν. Αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα πολιτισμικού επιπέδου. Όσο πιο αμόρφωτος είναι κάποιος τόσο πιο ευάλωτος είναι σε θέματα πίστης».

«Είστε εχθρικός απέναντι στους ιερείς» παρατηρούμε, για να πάρουμε την απάντηση: «Όχι απέναντι τους, αλλά σε αυτό που εκπροσωπούν. Άλλωστε, ο παπάς είναι η πιο αγνή έκφραση του Χριστιανισμού, αλλά όχι και το ιερατείο. Οι μητροπολίτες χαλάνε την εικόνα της πίστης. Και ξέρετε γιατί φοράνε αυτά τα πολυτελή άμφια, τις μίτρες και κρατάνε τα μπαστούνια; Για να "ψαρώνουν" τον κόσμο. Όπως και εμείς οι αξιωματικοί με τη στολή, τα σπαθιά και τα παράσημα. Τα φοράμε για να "ψαρώνει" ο κόσμος. Και τα δύο στολή είναι. Οι καθολικοί ιερείς είναι πιο σεμνοί, με κοστούμια και χωρίς χρυσά και πολυτέλειες».

«Τι γνώμη έχετε για τον Αρχιεπίσκοπο;» του θέτουμε την ερώτηση και μας λέει: «Νομίζω ότι αν πίστευα, θα ήθελα για Αρχιεπίσκοπο τον Χριστόδουλο.
Είναι επικοινωνιακός, χαρισματικός. Για τους χριστιανούς καλός είναι. Λέει τα αστεία του, τα ανέκδοτα του... Καλός τύπος είναι. Φυσικά, οι πολιτικοί τον προσεγγίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους».

«θα πολεμούσατε για τη θρησκεία;» του θέτουμε την ερώτηση μας. «Όχι, ποτέ! Για την ελληνική επικράτεια βεβαίως ναι, αλλά για τη θρησκεία την πιο αιμοσταγή, όπως είναι ο Χριστιανισμός, δεν θα πολεμούσα ποτέ» μας  λέει.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Έλεος ... ξαναδιάβασέ το να δεις τί εννοεί...
Πόσο πιο προφανές να γίνει ...
ΥΓ. Πηγή Δαυλός ? Α μα'στα  :S

Τι να καταλαβει? Εδω τα απλα ελληνικα δεν καταλαβαινει, εβαλε κ τα 'παλια'...η θολουρα του θολωσε κι άλλο..αστα!

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μα άνθρωποι που έχουν φτάσει σε υψηλά πνευματικά επίπεδα υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες
Καμιά δεν έχει την αποκλειστικότητα
Και ο Κομφούκιος μίλησε σωστά και οι κάποιοι έλληνες μίλησαν σωστά και στον βουδισμό θα βρεις ανθρώπους κλπ κλπ
Τον  συγκεκριμένο (Παΐσιο) δεν τον ξέρω. Και μένα ψιλομούφα μου φαίνονται όλα αυτά, αλλά ποιός ξέρει ?

who knows ?  ασε και μια πορτα ανοιχτη .... το απόλυτον μη χρησιμον ...

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ισα ισα, δεν αποφευγω να απαντησω, αλλα δινω την σωστη απαντηση.
Η απάντησή σου ήταν δηλαδή "ο καθένας αντιλαμβάνεται το τι είναι ο Θεός με το δικό του τρόπο". ΟΚ... Τότε γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι ΕΣΥ (και το μαγαζί για το οποίο δουλεύεις) το τι είναι ο Θεός, είναι και ο μόνος σωστός;

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εγω θα προτεινα, μια και εισαι (κ το πιστευεις) πάνω απ'ολους κ όλα, να...αυτοαγιοποιηθεις κ να αυτοανακυρυχθεις θεος. Τι λες? Και με τα μυαλα που κουβαλάς, όλο κ καποια θολωμένη φιλοσοφια θα αναπτυξεις, κάτι θα κάνεις. Για ψάξε το.. για μιλα με τον εαυτό σου τον άρχοντα, κάτι θα σκεφτειτε ;)

μπα ... ασε αλλους .... δεν ειμαι αγιος ... ανθρωπος ειμαι ....

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Η απαντηση ειναι πολύ απλη, αν νομιζεις οτι εθεσες δυσκολο ερωτημα. Ο Θεός ποτε δεν αποδέχεται τον υπερήφανο, αλλά ουτε και τον τιμωρεί. Εξάλλου ποτέ δεν τιμωρεί, ο Θεός χρησιμοποιει την διαπαιδαγώγηση, που για τα ανθρωπινα μετρα ειναι κάτι που δύσκολα και το αντιλαμβανομαστε κ πολύ περισσοτερο το αποδεχομαστε.

μα γιατι αμέσως το πας στην τιμωρία ?  μονο μαστιγιο υπάρχει ?

αυτός τα κολπα του εγω τα δικά μου ,,

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Να φοβάσαι, αυτο ειναι καλο. Αν ξεκινησεις έτσι, και φοβάσαι (σεβεσαι) τον Θεό, θα πας καλά.
Τωρα για το αλλο θεμα που εναγωνιως θελεις απάντηση, την απάντηση δεν θα την πάρεις απο μένα (η εμπειρια καθενος ειναι μοναδικη), αλλα απο τον ιδιο το Θεο, αν τον αναζητησεις φυσικά. Ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη στη ζωη σου σου αποκαλυφθηκε ή ισως σε πλησιασε, αλλά εσυ τον αγνοησες.
Εσυ θες πολυπλοκες απαντησεις στο τι ειναι θεός, όμως οταν κανεις Τον γνωρισει ή εστω αρχισει να τον γνωριζει, καταλαβαινει οτι ειναι απλος και αγαθος, και πως δεν μας ζητά (προσεξε.. ζητά, δεν απαιτει) πολύπλοκα πραγματα.

Θεός με βούρδουλα και φοβο ρε γαμώτο !!

κανας θεός φιλάρας κολέγας υπάρχει ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Αποφεύγεις να απαντήσεις, εγώ αυτό βλέπω. Δεν σε ρώτησα για την εμπειρία σου με το Θεό, αλλά να μας πεις ΤΙ είναι ο Θεός. Εδώ μέχρι και το μαγαζί για το οποίο δουλεύεις, έχει συγκεκριμένη απάντηση σ' αυτή την ερώτηση (είναι θέμα SOS). Δεν την ξέρεις;

ωχ !!! τον έπιασες αδιάβαστο .... θα τον τιμωρήσει ο master Ιερωνυμος ο Αρβανίτης ....

kafenes357

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0

Ο Θεός του Χριστιανισμού είναι Φιλάνθρωπος που συγχωρεί ακόμα και τους εγκληματίες έστω και την τελευταία στιγμή αρκεί να μετανοήσουν όπως ορίζεται από την Θρησκεία.Μάλλον σε κάποιο Θεό άλλης Θρησκείας αναφέρεσαι.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6

Τέτοιος Θεός, δεν αφήνει έσοδα φίλε trustworth... Και το εκάστοτε παπαδαριό (όχι μόνο το δικό μας), το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το μπαγιόκο. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να τρομάζει ο κόσμος και να τα ακουμπάει. Οι παπάδες, χαλαρά, θα μπορούσαν να κάνουν το σύμβολο του Ευρώ, αντί για το σταυρό τους (και αυτό, θα ήταν τουλάχιστον πιο ειλικρινές). Εξάλλου , είναι και ο μόνος Θεός που πραγματικά πιστεύουν...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ρεσιταλ άγνοιας, ασχετοσυνης και κακιας. Ο Χριστος είπε 'ερευνατε τας γραφάς'.. το ξέρεις? Αλλα απο πού?
Χωρια που το "πίστευε και μη ερεύνα' ειναι λαθος..το σωστο οπως εχει γραφτει, ειναι με κομμα, "πίστευε και μη, ερεύνα'

δηλαδή σαν τους χρησμούς της Πυθίας .... απο πλευράς εκκλησιάς ..... ωραίο μαγαζύ .... γωνιακό .....

ξέρεις τι τζιορο και τι απολαβές μπορεί να σου προσφέρει ....

δες τον φιλο τον Εφραιμ και τους Βατοπεδινούς ..... business people ... greek church ....
ποσες offshore ειπαμε ?

βρε δεν το κατάλαβες ακομα ? μεγάλη απάτη ////

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τέτοιος Θεός, δεν αφήνει έσοδα φίλε trustworth... Και το εκάστοτε παπαδαριό (όχι μόνο το δικό μας), το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το μπαγιόκο. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για να τρομάζει ο κόσμος και να τα ακουμπάει. Οι παπάδες, χαλαρά, θα μπορούσαν να κάνουν το σύμβολο του Ευρώ, αντί για το σταυρό τους. Εξάλλου , είναι και ο μόνος Θεός που πραγματικά πιστεύουν...

ακριβώς ετσι ειναι ,,, δυστυχώς ...

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Εν το μεταξύ, τα μεγαλύτερα θύματα του παπαδαριού, είναι τύποι σαν το liberistas. Τεράστια κορόϊδα... Κάτι σαν εθελοντικά άμισθοι πωλητές.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Liberistas... Αφιερωμένο.

Ούτε κόκκαλο δεν έγλειψες εσύ (και όλοι σαν κι εσένα) από τα 9,5 μύρια που τσέπωσαν το παπαδαριό και οι κολλητοί του. Και μην κοιτάς που βγήκε η βρώμα και το παίζουν οσίες όλες τους. Μια χαρά κονομάγανε alltogether μάτσα-μούτσα, όσο τα πράγματα πήγαιναν καλά και το υποκατάστημα κονόμαγε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Η απάντησή σου ήταν δηλαδή "ο καθένας αντιλαμβάνεται το τι είναι ο Θεός με το δικό του τρόπο". ΟΚ... Τότε γιατί προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι ΕΣΥ (και το μαγαζί για το οποίο δουλεύεις) το τι είναι ο Θεός, είναι και ο μόνος σωστός;

Mατάκια έχεις, νοημοσυνη μέχρι 6ης δημοτικου θέλει, διάβασε τι εγραψα: "Τωρα για το αλλο θεμα που εναγωνιως θελεις απάντηση, την απάντηση δεν θα την πάρεις απο μένα (η εμπειρια καθενος ειναι μοναδικη), αλλα απο τον ιδιο το Θεο, αν τον αναζητησεις φυσικά."... περαιτέρω αναλυση πώς να γινει? Αν πια δυσκολευεσαι τοσο πολύ,πες στον φιλο σου τον trustworth να σε φέρει σε επαφη με τους φωστηρες Αμυρά και σία...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom