Νέα

Υπάρχει θεός; Είναι ο θεός ο δημιουργός των πάντων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaligoul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εσυ μαλλον για να 'πεταχτεις' να τον υπερασπιστεις, διολου απιθανο να ανηκετε στο ιδιος ειδος, εκεινο με την ουρα. Η κανω λάθος?

το ειδος με τη ουρά ποιο ειναι ? ο πιθηκος ?

μα και συ κειθε προέρχεσαι ... μη το ξεχνάς ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
υπάρχει λογικη στην αγιότητα ?

και ποιός τον βγαζει αγιο ?

αλλοι κολημένοι σαν εσένα ....

βρε ενα αρωστο απλο τιμιο και ηθικό ανθρωπάκι ηταν ....  

Εντάξει, εισαι άρχοντας. Μετά από αυτη την ομοβροντία επιχειρημάτων, δεν εχω να πω τίποτε άλλο... Ετσι 'βγαινεις πρωτος'  και στα κοινωνικά και επαγγελματικά ?

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6

Μπα όχι... αυτός είναι απ' ευθείας εξέλιξη του Θεού. Μόνο που η εξέλιξη του Θεού είναι προς τα κάτω... Ο Θεός είναι το μόνο είδος που εξελίσσεται ανάποδα...

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Α μάλιστα..το αποδεχεσαι οτι εισαι απογονος? Γι'αυτο και ο 'πιθηκισμος' με τις αντιγραφες? Λες ο,τι λενε κ οι άλλοι, χωρις να το σκεφτεσαι κ να το κρινεις? :idiot:

η Δαρβινική θεωρία περι εξελίξεως των ειδών ειναι πλεον παραδεκτη και εφαρμοσιμη απο το συνολο του επιστημονικού κόσμου ...

αμφιβάλεις ?

εσυ αδαμ και ευα πσιτευεις ?

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

Εσυ αποδεχεσαι την πιθηκισια εκδοχη, εγω οχι. Και ποια καλυτερη αποδειξη (και) απο το γεγονος ότι η αντιγραφη πάει συννεφο, η λογικη περιπατο..και ο αέρας σε πάει μια απο εδω κ μια απο εκει (ανεμομυλος γαρ).

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μου κάνει εντύπωση ότι ή πωρωμένους με τη θρησκεία θα βλέπεις ή πωρωμένους πολέμιους...
Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει ?

τουλάχιστον εγω δεν ειμαι πορωμένος με κάτι ....

αλλά τα περι θεού ..... μιάζουν παραμυθια ...

εσυ εχεις άλλη αντίληψη περι του αντικειμένου ? δηλαδή πιστευεις και δεν πιστευεις ?

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Εσυ αποδεχεσαι την πιθηκισια εκδοχη, εγω οχι. Και ποια καλυτερη αποδειξη (και) απο το γεγονος ότι η αντιγραφη πάει συννεφο, η λογικη περιπατο..και ο αέρας σε πάει μια απο εδω κ μια απο εκει (ανεμομυλος γαρ).
Ρε συ Liberistas.... Εξήγησέ μας ΑΚΡΙΒΩΣ, τι είναι ο Θεός; Έτσι για να μας λυθεί και η απορία...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
εσύ το ανέφερες...

Μα κι εσυ τωρα Πουτανγαμών...τι του βάζεις δύσκολα?! Που να παει να βρει τωρα τον Καλόπουλο και τον Αμυρά να τα εξηγησουν? Εχεις δει ποτε κανενα που αντιγραφει (κ το κανει επειδη προφανως δεν εχει ιδεα.. οπως γινεται και στις εξετασεις, που αντιγραφει απ'τον διπλανο) να ξέρει να απαντησει πως κ γιατι έγραψε ο,τι έγραψε?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μακάρι να'σαι καλά στη ζωη σου σε όλα, όμως η αλαζονεια που βγαζεις σε βάζει (δλδ εσυ ο ιδιος σε βαζεις) σε υψηλα μέτρα.. και ξέρεις τι λένε: όσο πιο ψηλά βρισκεται κανείς, τόσο πιο δυνατός ειναι ο κρότος όταν πέφτει.

ζητω απο το θεό να βαζει μαξιλαρι οταν πεφτω ... αν υπάρχει ....

η μαλλον καλυτερα να με διατηρεί εκει ψηλά .... ακομα καλυτερα ...

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1

εσυ εχεις άλλη αντίληψη περι του αντικειμένου ? δηλαδή πιστευεις και δεν πιστευεις ?

Ε...? Δεν εισαι πωρωμενος με κάτι? Και με τον Χριστιανισμο τι εισαι? Δεν εισαι πωρωμένος αντιθετος κ πολέμιος? Τοσες μέρες κ σελιδες τι γραφεις δλδ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Εντάξει, εισαι άρχοντας. Μετά από αυτη την ομοβροντία επιχειρημάτων, δεν εχω να πω τίποτε άλλο... Ετσι 'βγαινεις πρωτος'  και στα κοινωνικά και επαγγελματικά ?

και έτσι και αλλιώς ,..... πολλά τα εργαλεία .... πολλοι και οι άνθρωποι .... ανθρωπων έργα εξ άλλου όλα ...

kafenes357

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
υπάρχει λογικη στην αγιότητα ?

και ποιός τον βγαζει αγιο ?

αλλοι κολημένοι σαν εσένα ....

βρε ενα αρωστο απλο τιμιο και ηθικό ανθρωπάκι ηταν ....  

Αυτό ακριβώς ήταν ένα άρρωστο ανθρωπάκι,τίμιο γιατί η αίσθηση ταπεινώσεως που είχε ισοδυναμούσε με το απόλυτο τίποτα (τενεκές ξεγάνωτος) που πίστευε ότι είναι ο ίδιος.Το ερώτημα είναι πως αυτό το ταπεινό ανθρωπάκι ήξερε το ονομά σου,την ζωή,το προβλημά σου και την λύση του χωρίς να σε γνωρίζει και πως έκανε με την βοήθεια του Θεού που πιστεύε μη επιστημονικά εξηγήσημες θεραπείες ασθενών ακόμα και μετά την Κοίμηση του?Οι άνθρωποι που τον επισκέπτονταν τον έχουν Αγιοποιήσει και καμία Εκκλησία που για να τον κυρήξει Άγιο πρέπει να περάσουν πάρα πολλά χρόνια.

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
ζητω απο το θεό να βαζει μαξιλαρι οταν πεφτω ... αν υπάρχει ....

η μαλλον καλυτερα να με διατηρεί εκει ψηλά .... ακομα καλυτερα ...

Ε τοτε.. λυπάμαι αλλά αν μεινεις σε αυτη τη λογική και σε αυτη την αναζητηση, και θα πέσεις, και θα τσακιστείς, αλλά και δεν θα σε σηκώσει αν επιμεινεις να εισαι πάνω απ'ολους και όλα.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Μα απαντησε μια φορα ευθεως:Η συσχετιση της αρρώστιας του γεροντα Παϊσιου με το οτι θεωρειται άγιος, πώς τον αποκαθηλωνει απο την παραδοχη οτι ειναι άγιος? Δειξε μου τη λογικη σου συνέπεια κ τα επιχειρηματα κ αν τα εχεις, να τα αποδεχθω. Μπορείς?

δεν υπάρχει κανέανς αγιος και απάτη των ανθρώπων η αγιότητα ./..

η Κα Παναγία γιατι μετα την αμωμο γεννηση του Ιησού του έκανε αλλα 5 αδελφάκια δεν ξέρω με ποιούς ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ρε συ Liberistas.... Εξήγησέ μας ΑΚΡΙΒΩΣ, τι είναι ο Θεός; Έτσι για να μας λυθεί και η απορία...

τι λες ρε φιλε ? αν δεν το κάτέχεις το άθλημα πάει δεν το κατέχεις ...

πως να χωρεσει το άπειρο στο πεπερασμένο ?

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950

Γνωρίζω ότι κάτι υπάρχει πέρα από δω. Περισσότερα δεν ξέρω. Τώρα οι θρησκείες χρησιμοποιούνται από μερικούς για να πουλάνε σωτηρία σε αφελείς και να ελέγχουν τον κόσμο. Συμφωνώ σε αυτό
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει Θεός , αλλά ως εκεί. Από κει και πέρα πιστεύω στον άνθρωπο . Εκεί είναι όλα. Εσύ ο,τι κάνεις και άσε τον Θεό. Επίσης , όπως έχω τονίσει στο παρελθόν, η θρησκεία έχει και ρόλο φολκλορικό
Όπως είχε πει και ο μέγιστος Σεφέρης, όταν τον ρώτησαν αν είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή,
"Οχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας πού μας μίλησε ελληνικά,
πού προσευχήθηκε ελληνικά, πού μας νανούρισε με παραμύθια για τον Παπαφλέσσα
καί τίς Σουλιώτισσες, κι ένοιωσε την ψυχή της να βουρκώνει τη Μεγάλη Παρασκευή, μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου"

liberistas

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό ακριβώς ήταν ένα άρρωστο ανθρωπάκι,τίμιο γιατί η αίσθηση ταπεινώσεως που είχε ισοδυναμούσε με το απόλυτο τίποτα (τενεκές ξεγάνωτος) που πίστευε ότι είναι ο ίδιος.Το ερώτημα είναι πως αυτό το ταπεινό ανθρωπάκι ήξερε το ονομά σου,την ζωή,το προβλημά σου και την λύση του χωρίς να σε γνωρίζει και πως έκανε με την βοήθεια του Θεού που πιστεύε μη επιστημονικά εξηγήσημες θεραπείες ασθενών ακόμα και μετά την Κοίμηση του?Οι άνθρωποι που τον επισκέπτονταν τον έχουν Αγιοποιήσει και καμία Εκκλησία που για να τον κυρήξει Άγιο πρέπει να περάσουν πάρα πολλά χρόνια.

Πολύ σωστός, μακάρι να μπορουσα να τα γραψω έτσι καλά. Απλα να συμπληρωσω πως η Εκκλησια για να κανει άγιο κάποιον, αφηνει να περασουν πολλά χρονια (τουλαχιστον 50-60), και εννοειται κατοπιν μαρτυριων κ αποδειξεων (κυριως περι θαυματων).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom